Ufa – CSKA Moskva 4:2 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Avangard Omsk
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 06.01.2020, 15:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Avangardem Omsk a Barysem Nur-Sultan. Duel začíná v 15:30.
     
    Barys Nur-Sultan

    Jediný zástupce Kazachstánu v Kontinentální hokejové lize zatím může být s průběhem letošního ročníku nadmíru spokojen. Ve třiačtyřiceti duelech vybojoval Barys padesát pět bodů a drží třetí pozici Východní konference. V posledním duelu ale prohrál 0:1 na ledě trápícího se Dinamo Riga. Nejproduktivnějším hráčem Barysu je s devětadvaceti body Starčenko.
     
    Avangard Omsk

    Domácí Omsk může být o něco spokojenější. Avangard totiž získal o pět bodů více a je s šedesáti body na druhé pozici Východní konference. Na vedoucí Kazaň však ztrácí další čtyři body. Doma Omsk patří mezi nejlepší týmy v celé soutěže. V posledním duelu na svém ledě přehrál výsledkem 4:1 Admiral Vladivostok. Nejproduktivnějším hráčem Omsku je se čtyřiatřiceti body Semjonov.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině prosince. Barys na ledě Avangardu vyhrál 3:2.
     
    Do dnešního duelu nezasáhne nikdo z českých ani slovenských hráčů.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Bondarev, Pokka, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov – Zernov, Širokov, Beck – Klinkhammer, McMillan, Pjanov – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Stas, Dědunov, Gračjov.

    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Metalnikov, Makljukov, Dietz, Blacker, Šalapov, M. Semjonov, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šestakov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už naskakují na led. Omsk bude hrát v černém, zatímco Barys oblékne bílou sadu dresů.
     
    Ještě před startem dnešního duelu zazní hymny Kazachstánu a Ruska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Barys uspěl na úvodním vhazování dnešního duelu a ihned se vydal do útoku. Nahození do rohu útočného pásma si hravě pohlídala obrana Avangardu.
     
    00:35
    Sergej Šumakov se stačil vrátit před domácí klec, kde vypomohl spoluhráčům z obrany se ziskem odraženého kotouče. Hokejisté Barysu ale zůstávají na puku.
     
    01:10
    Andrej Stas spěchal za nahozením na levé křídlo, jenže na modré čáře se před něj dostal Metalnikov, který odrazem o mantinel vyhodil puk do bezpečí.
     
    01:36
    Jegor Šalapov dojel nepřesnou rozehrávku domácího Avangardu, jenže ani Barysu se nyní vůbec nepovedl přechod do útoku. Kazašský celek se provinil ofsajdem.
     
    02:10
    Avangard se usadil v útočném pásmu, jenže nikdo z domácích hráčů se tentokrát nedostal do zakončení. Obrana Barysu se skvěle pohybuje.
     
    02:38
    Curtis Valk získal volný kotouč na pravé straně útočného pásma, přehodil si jej na forhend a prověřil pozornost domácího brankáře. Bobkov jeho pokus vytěsnil ramenem.
     
    03:07
    Barys právě vstřelil branku!
    Hostující Barys se dostává do vedení! Kazašský celek přetavil svůj aktivní nástup do duelu ve vedoucí branku! K odraženému kotouči se před brankou Omsku dostal osamocený JEGOR PETUCHOV a pohotově zasunul puk za záda brankáře! Asistence: Leonid Metalnikov, Anton Sagadejev.
    03:07 Jegor PETUCHOV - 0:1
     
    03:45
    Na druhé straně musel své umění ukázat také hostující brankář, který si dal pozor na bekhendovou ránu z prostoru mezi kruhy a ukryl puk do lapačky.
     
    04:05
    Avangard se znovu dostal pod tlak, ale domácí obránce se tentokrát dokázali zmocnit odraženého kotouče, který vyhodili přes modrou čáru do středního pásma.
     
    04:25
    Jesse Blacker získal volný puk ve středním pásmu a pokusil se o kolmou přihrávku do útočného pásma. Jeho nahození ale skončilo na zakázaném uvolnění.
     
    05:10
    Leonid Metalnikov poslal prudkou přihrávku do rohu útočného pásma, jenže tam kralovali jen zadáci domácího Avangardu, kteří puk vyhodili do bezpečí.
     
    05:37
    Semjon Košelev protečoval přihrávku do útočného pásma, kde se ke kotouči dostal Rob Klinkhammer, jenže z rohu útočného pásma už nepřihrál před branku.
     
    06:10
    Jesse Blacker znovu kouzlil na pravé straně útočného pásma, prudkou brzdou se zbavil obránce, ale jeho pokus forhendem se zastavil na betonu brankáře.
     
    06:38
    Nikita Michajlis u mantinelu ostrým zákrokem doslova zboural jednoho z domácích hokejistů. Rozhodčí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    07:10
    Andrej Stas dostal krásnou přihrávku do jízdy na levou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a o kotouč jej obral pozorný soupeř.
     
    07:38
    Sergej Širokov vyslal bekhendovou pobídku do středního pásma, jenže nikdo z jeho spoluhráčů nepokračoval v pohybu. Zadáci Barysu snadno uzmuli puk.
     
    08:10
    Sergej Širokov svou předchozí chybu v rozehrávce napravil, když v souboji u mantinelu doslova zboural rozjetého soupeře.
     
    08:31
    Sergej Šumakov nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý a projel do třetiny ještě před pukem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    09:05
    Barys si opět musel pomoci rozehrávkou ve středním pásmu. Hokejisté hostujícího mužstva sice chtějí hrát útočně, ale mají velké problémy s přechodem přes modrou čáru.
     
    09:21
    Kirill Semjonov se dostal do zakončení od modré čáry, ale jeho utěšená rána příklepem mířila jen do míst, kde číhal připravený brankář.
     
    10:10
    Andrej Stas dojel nahození do obranného pásma, jenže bekhendem nedokázal kotouč odehrát do bezpečí. Barys opět tlačí a drží se ve třetině.
     
    10:30
    Omsk se z tlaku svého soupeře vymanil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před Bobkova.
     
    11:10
    Bobkov vyjel za svou branku, kde zastavil odražený kotouč a bez problémů jej odehrál za modrou čáru. Omsk by ale potřeboval hrát na opačné straně ledové plochy.
     
    11:37
    Jegor Petuchov spěchal za vlastním nahozením do útočného pásma. Domácí Alexej Bondarev měl k puku snad o tři metry blíže a s přehledem jej odehrál do bezpečí.
     
    12:10
    Roman Manuchov projel po levém křídle do rohu útočného pásma, kde udělal rychlý obrat a přihrál bekhendem mezi kruhy. Obrana Barysu byla připravená.
     
    12:38
    Semjon Košelev zkoušel nahodit puk od modré čáry před branku hostujícího celku, jenže nikdo v červeném dresu před brankářem neclonil a ten snadno zasáhl.
     
    13:00
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Omsk se dočkal vytoužené branky ještě během úvodní části hry! Před branku Barysu přilétla přihrávka z pravé strany a osamocený ROB LINKHAMMER už měl snadnou práci! Asistence: Brandon McMillan, Valentin Pjanov.
    13:00 Rob KLINKHAMMER - 1:1
     
    13:00
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Alexej Makljukov – 2 min., nesportovní chování).
     
    13:35
    Barys získal odražený kotouč v obranném pásmu a bez problémů jej vyhodil přes všechny čáry za branku domácího Avangardu.
     
    14:05
    Omsk se během své první přesilovky v dnešním utkání zatím není schopen usadit v útočném pásmu. Obránci Barysu se skvěle pohybují a znepříjemňují domácím hru.
     
    15:00
    Hosté v plném počtu.
     
    15:15
    Domácí hokejisté pouze nahodili kotouč za branku Barysu a odjeli na střídačku. Také hostující kouč nyní pouští na ledovou plochu čerstvé hráče.
     
    16:05
    Brandon McMillan dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde se krásným bruslařským manévrem zbavil svého strážce, ale už nedokázal přesně přihrát.
     
    16:38
    Jegor Petuchov dojel vlastní nahození do útočného pásma, ale Pavel Dědunov se před něj natlačil tělem a vybojoval puk pro domácí Avangard.
     
    17:08
    Alichan Asetov vybojoval puk v obranném pásmu a krásnou přihrávkou rozjel Jesseho Blackera. Druhý jmenovaný se však neprosmýkl přes modrou čáru.
     
    17:26
    Leonid Metalnikov se od modré čáry opřel do odraženého kotouče, ale jeho pokus forheden prolétl kolem vzdálenější tyčky domácí klece. Rozhodčí viděl teč, vhazuje se před brankou Omsku.
     
    18:05
    Andrej Stas projel do útočného pásma, ustál důrazný souboj s jedním z obránců a dokázal zakončit v pádu. Pasquale jeho pokus ukryl do lapačky.
     
    18:21
    Ville Pokka poslal z otočky přihrávku mezi kruhy, kam si nabruslil Rob Klinkhammer, jenže ve velké rychlosti netrefil puk ideálně a poslal jej mimo tři tyče.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:28
    Alichan Asetov ještě v závěru první třetiny svedl souboj v rohu útočného pásma, jenže kotouč nezískal a musel se rychle vrátit, aby včas vypomohl obraně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Kazašský celek vstoupil do utkání o něco aktivněji a rychle se dostal do vedení brankou Jegora Petuchova! Za deset minut však dokázal vyrovnat Rob Klinkhammer. Omsk si poté ještě zahrál přesilovou hru, jenže v té si šanci nepřipravil. Do kabin se proto jde za stavu 1:1.
     
    Střely na branku: 13 – 4
     
    Další třetina začne přibližně v 16:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Avangard uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, jenže obrana Barysu získala puk už na modré čáře.
     
    20:39
    Andrej Stas před vlastním brankářem nechtěně tečoval Ševčenkovo nahození od modré čáry. Bobkov ale ukázal perfektní reakci a ukryl kotouč do lapačky.
     
    21:05
    Brandon McMillan získal puk u mantinelu v útočném pásmu, poslal přihrávku na modrou čáru, ale jeho následné zakončení minulo branku.
     
    21:29
    Denis Zernov střílel z dobré pozice, ale do jeho pokusu vložil hokejku jeden z obránců v bílém, který srazil puk do ochranné sítě za brankou.
     
    22:12
    Rob Klinkhammer se natahoval po odraženém puku na modré čáře, ale už to nestihl a puk mu utekl do středního pásma. Domácí se následně dopustili ofsajdu.
     
    22:13
    Domácí střídačka je potrestána trestem za příliš mnoho hráčů na ledě. Barys si tak zahraje svou první přesilovku.
     
    23:05
    Rob Klinkhammer se během vlastního oslabení prosmýkl přes modrou čáru a dostal se do zakončení. Hostující brankář jeho slabý pokus s přehledem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    23:35
    Nikita Michajlis už pro Barys neudržel útočné pásmo a musel udělat oblouk v pásmu středním. Kazašskému celku se během této přesilovky vůbec nedaří.
     
    24:01
    Až nyní se Jesse Blacker zjevil v zajímavé palebné pozici, jenže jeho pokus z úhlu přizvedl jeden z domácích hráčů do ochranné sítě.
     
    24:13
    Domácí v plném počtu.
     
    25:05
    Valentin Pjanov poslal z rohu útočného pásma přihrávku na modrou čáru, odkud okamžitě vypálil Alexej Bondarev, jenže jeho pokus prolétl kolem branky.
     
    25:33
    Omsk mohl jít do vedení! Andrej Stas si nabruslil na přihrávku mezi kruhy, ale svou střelou zápěstím trefil jen vyrážečku přesouvajícího se brankáře!
     
    26:08
    Po dlouhé době se probudili také domácí fanoušci, kteří teď hlasitým skandováním ženou Omsk do útoku. Barys to bude mít hodně těžké.
     
    26:39
    Semjon Ručkin přišel o puk ve středním pásmu, čehož chtěl využít hostující Jesse Blacker, jenže hokejista Astany si puk špatně zpracoval a nezakončil.
     
    27:12
    Blacker si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše a proháčkoval se mezi kruhy. Tam ale kralovali hned tři hráči v červeném, kteří mu puk uzmuli.
     
    27:36
    Bobkov si musel dát pozor na prudkou střelu z levé strany útočného pásma. Domácí brankář přitlačil své rameno k brankové konstrukci a nepustil puk za svá záda.
     
    28:05
    Barysu se vůbec nepovedla rozehrávka. Příliš prudká přihrávka na pravou stranu totiž skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před klec Barysu.
     
    28:31
    Kirill Semjonov získal volný puk za vlastní brankou a odehrál jej bekhendem do středního pásma. Hráči Omsku jsou nyní pod tlakem soupeře.
     
    28:52
    Barys právě vstřelil branku!
    Kazašský celek si bere zpět své ztracené vedení! Barys opět využil slabší pasáže domácích! Na přihrávku na pravý kruh si sjel NIKITA MICHAJLIS a prostřelil přesouvajícího se brankáře! Asistence: Jesse Blacker, Curtis Valk.
    28:52 Nikita MICHAJLIS - 1:2
     
    29:20
    Domácím fanouškům teď pořádně zatrnulo. Po srážce ve středním pásmu zůstal na ledové ploše ležet jeden z domácích hráčů a dloho to s ním nevypadalo vůbec dobře. Nakonec ale bude schopen pokračovat.
     
    30:06
    Roman Starčenko objel branku domácího celku, vybruslil si s kotoučem na hokejce na levý kruh, jenže z otočky už nedokázal přesně zakončit.
     
    30:38
    Jesse Blacker parádně napadal rozehrávku Avangardu za jeho brankou a dostal pod tlak Alexeje Bondareva. Domácí obránce rozehrál na poslední chvíli.
     
    30:55
    Omsk si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za držení dostává Leonid Metalnikov.
     
    31:10
    Barys se opět dostal do útočného pásma, jenže hráčům v bílém se kombinace vůbec nepovedla. V oslabení ale nasbírali cenné vteřinky k dobru.
     
    31:38
    Semjon Košelev poslal přihrávku na levé křídlo, ale Omsk se stále není schopen usadit v útočném pásmu. Barys teď brání velmi dobře.
     
    31:54
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak jsem to zakřikl! Avangard Omsk totiž využívá přesilovou hru a znovu dotahuje se svým soupeřem krok! Na přihrávku mezi kruhy si najel osamocený BRANDON MCMILLAN a ránou zápěstím nedal gólmanovi nárok! Asistence: Taylor Beck, Sergej Šumakov.
    31:54 Brandon MCMILLAN - 2:2
     
    32:20
    Kazašský celek se ihned vydal dopředu se snahou o bleskovou odpověď. Maxim Semjonov však střelou od mantinelu trefil jen boční oblouk branky.
     
    33:12
    Rob Klinkhammer se podél hrazení protáhl do útočného pásma a poslal přihrávku za branku Barysu. Jeho pobídka však skončila v moci obránců.
     
    33:30
    Edward Pasquale si bez problémů poradil se střelou z pravé strany útočného pásma a schoval kotouč do své lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    34:05
    Obrana Barysu opět skvěle zasáhla na modré čáře a odehrála kotouč do bezpečí. Omsk se v posledních minutách dere do útoku se snahou o vstřelení vedoucí branky.
     
    34:29
    Alexej Bondarev se vydal za dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže domácí hokejista nedostal obránce Barysu pod tlak.
     
    35:10
    Barys se znovu usadil v útočném pásmu, jenže Starčenko dlouho váhal s rozehrávkou a nechal se připravit o kotouč. Avangard se skvěle pohybuje.
     
    35:39
    Anton Sagadejev dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, ovšem jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál pozorný Bobkov, jež puk vyrazil.
     
    36:12
    Jegor Petuchov se snažil pro Nur-Sultan udržet puk v útočném pásmu, ale neposedný kotouč mu přeskočil přes čepel a skončil ve středním pásmu.
     
    36:26
    Barys si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za hákování vyfasoval domácí Cody Franson.
     
    37:03
    Bobkov předvedl velmi důležitý zákrok! Hosté se hnali ve třech před domácí klec, ale brankář Avangard včas vykopl svůj beton a odehrál puk k mantinelu.
     
    37:24
    Další povedený zásah domácího brankáře! Valerij Orechov si po rychlé kombinaci sjel na přihrávku na levý kruh, ale v pádu trefil jen hruď pozorného Bobkova.
     
    38:10
    Ville Pokka svedl souboj za brankou soupeře, kde na chvíli udržel kotouč, jenže hráči Barysu už znovu spěchají dopředu s další přesilovkovou kombinací.
     
    38:23
    Vylučuje se také na straně kazašského celku! Dvě minuty za sekání dostává Corban Knight.
     
    38:26
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Brandon McMillan skvělým sklepnutím letícího kotouče udržel domácí celek v útočném pásmu. Omsk si tak ještě může vypracovat nějakou střeleckou pozici.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Po čtyřiceti minutách stále platí nerozhodný stav! Ve druhé třetině šel přitom do vedení opět Barys, když se prosadil Michajlis! Avangard si tentokrát dokázal pomoci v přesilové hře, při které dokázal vyrovnat Brandon McMillan! Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:2.
     
    Střely na branku: 25 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 17:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Barys uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek se ihned vydal do útoku, jenže nikdo v bílém dresu se neprosmýkl přes modrou čáru.
     
    40:23
    Hosté v plném počtu.
     
    41:15
    Avangard se znovu usadil v útočném pásmu, jenže nikdo v oranžovém dresu se tentokrát neprobil před branku Barysu. Zatím je to takové oťukávání.
     
    41:45
    Hostující brankář vyje za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Edward Pasquale poté rozehrál na Metalnikova, ale ten se nechal připravit o puk.
     
    42:10
    Sergej Šumakov poslal za brankou Barysu jednoho ze soupeřů na hrazení. Domácí hokejista za svůj hit sklidil potlesk solidně zaplněné arény.
     
    42:45
    Semjon Ručkin bekhendem odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor a našel jen jednoho ze spoluhráčů. Tím byl Pavel Dědunov, který o puk přišel.
     
    43:10
    Hostující brankář si připsal další povedený zákrok. Tentokrát jeho pozornost prověřil právě Dědunov, ale Pasquale utěsnil mezírku mezi betony.
     
    43:29
    Semjon Ručkin dostal přihrávku na levou stranu a pohotově poslal puk za branku Barysu. Hostující hokejisté se ale rychle srovnali a odehráli puk za modrou čáru.
     
    44:05
    Alexej Bondarev si sjel pro volný kotouč za vlastní brankou a rozjel další útok Avangardu. Barys zrovna střídal, ale domácí hráči toho nedokázali využít.
     
    44:40
    Linus Videll nabral velkou rychlost na pravém křídle, jenže na modré čáře se mu do cesty postavil obránce, který jej tvrdým hitem poslal k ledu.
     
    45:12
    Roman Manuchov velmi znepříjemňoval hostujícímu gólmanovi život při výjezdu za branku. Domácí hokejista předvedl opravdu dobré napadání.
     
    45:29
    Bobkov si musel připsat povedený zákrok. Před domácím brankářem totiž vyplaval odražený kotouč, ale nikdo v bílém jej nepřizvedl přes beton.
     
    46:05
    Jevgenij Gračjov projel na modrou čáru, odkud nahodil puk na branku Barysu a hostující brankář raději ukryl kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    46:41
    Darren Dietz sice zavezl puk do útočného pásma, ale pouze jej nahodil za branku soupeře a odjel na střídačku. Avangard může rozjet novou akci.
     
    47:08
    Bobkov musel přilepil beton k pravé tyči své klece, kde dotírali hokejisté Barysu. Kazašský celek v posledních minutách opět začíná vystrkovat růžky.
     
    48:03
    Pavel Dědunov si sjel na přihrávku do středního pásma, jenže měl problém se zpracováním a dotírající obránce jej okamžitě dokázal připravit o kotouč.
     
    48:28
    Jevgenij Gračjov spěchal za nahozením do útočného pásma, jenže přihrávka byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Bobkovem.
     
    49:10
    Brandon McMillan se z pravé strany natlačil mezi kruhy a vyslal zajímavý pokus zápěstím. Hostující brankář jeho ránu vyškrábl ramenem.
     
    49:27
    Jegor Martynov si také nabruslil do nebezpečného prostoru, ale jeho ránu hostující brankář dobře viděl a stačil zalepit mezírku mezi svými betony.
     
    50:05
    Kirill Semjonov vyjel zpoza branky Barysu, poslal přihrávku na modrou čáru, jenže Bondarev následnou střelou trefil brusli prvního obránce.
     
    50:33
    Taylor Beck projel do útočného pásma, jenže špatnou kličkou poslal puk přímo na hokejku vracejícího se obránce v bílém dresu. Ve třetí části zatím dominují obrany.
     
    51:20
    Pasquete vyjel za svou branku, kde poněkolikáté zastavil nepovedené nahození domácího celku. Hráči Omsku nejsou v útočném pásmu dostatečně důrazní.
     
    51:45
    Arkadij Šestakov projel do útočného pásma, kde si srovnal puk na forhend, ale jeho pokus připravený Bobkov bez problémů vyrazil pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    52:10
    Jegor Petuchov dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, jenže se neprosmýkl přes modrou čáru a hned první obránce jej obral o puk.
     
    52:38
    Kirill Semjonov neustál souboj v rohu útočného pásma a poroučel se k ledu. Domácí hráči se sice vztekali, ale rozhodčí se rozhodl nevylučovat.
     
    53:10
    Semjon Košelev před brankou soupeře tečoval dělovku od modré čáry, ale jeho pokus nakonec prosvištěl kolem vzdálenější tyčky.
     
    53:29
    Bobkov si skvěle poradil s dělovkou z prostoru mezi kruhy a hokejkou odehrál kotouč do rohu obranného pásma.
     
    54:05
    Hokejisté v červeném nyní uklidňují hru postupnou kombinací ze zadních řad. Nikdo v bílém dresu Barysu Nur-Sultan teď rozehrávku Avangardu neatakuje.
     
    54:32
    Dietz projel do útočného pásma, kde si krásně přehodil puk na forhend, ale jeho přízemní pokus zastavila brusle prvního hráče v červeném dresu Avangardu.
     
    55:10
    Bobkov vyjel za svou klec, kde zastavil nepovedenou rozehrávku soupeře a odehrál kotouč do středního pásma. Avangard se ale nemůže dostat do útoku.
     
    55:33
    Linus Videll projel kolem mantinelu na pravý kruh, kde si kotouč krásně srovnal na střelu, ale vůbec netrefil branku. Omsk následně odehrál puk do bezpečí.
     
    56:12
    Andrej Stas poslal bekhendem přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil Alexej Bondarev, jehož dělovka se k brankáři vůbec nedostala.
     
    56:43
    Nikita Michajlis získal odražený puk ve středním pásmu, rychlým pohybem se probil do pásma útočného, jenže hráči v červeném získali kotouč.
     
    57:12
    Rob Klinkhammer dostal přihrávku na modrou čáru, kde k němu okamžitě přistoupili hned dva hráči v bílém, kteří jej nepustili do útočného pásma.
     
    57:35
    Bobkov vyjel za domácí branku a bez problémů si zpracoval odražený puk. Brankář Avangardu poté našel Dědunova, jenže ten se s pukem daleko nedostal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:13
    Barys právě vstřelil branku!
    Barys se krátce před koncem základní hrací doby dostává do vedení a velmi se přibližuje k triumfu! Krásnou přihrávku přes celou třetinu dostal NIKITA MICHAJLIS a krásně vymetl horní roh branky! Asistence: Jesse Blacker.
    58:13 Nikita MICHAJLIS - 2:3
     
    58:54
    Domácí brankář už je na střídačce a Omsk zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:15
    Hokejisté Barysu vybojovali kotouč v obranném pásmu u mantinelu a se štěstím jej dokázali vyhodit za modrou čáru. Domácím už moc času nezbývá.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Šumakov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Barys Nur-Sultan nakonec zvládl duel na ledě Avangardu Omsk a vítězí 3:2! Ve třetí třetině byl kazašský celek překvapivě o něco aktivnější a dostal svého soupeře pod tlak. Barys se nakonec dočkal v závěru třetí části, kdy se svou druhou brankou v utkání prosadil Nikita Michajlis! Omsk ještě zkusil vyrovnat při hře bez brankáře, ale nedostal se do šancí.
     
    Střely na branku: 40 – 22
     
    Do dnešního duelu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:55:59)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Klinkhammer (McMillan, Pjanov), 32. McMillan (Beck, Šumakov) – 4. Petuchov (Metalnikov, Sagadejev), 29. Michajlis (Blacker, Valk), 59. Michajlis (Blacker)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Bondarev, Pokka, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov – Zernov, Širokov, Beck – Klinkhammer, McMillan, Pjanov – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Stas, Dědunov, Gračjov.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Metalnikov, Makljukov, Dietz, Blacker, Šalapov, M. Semjonov, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šestakov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Judin
    thejrc.org