Ufa – CSKA Moskva 4:2 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Avangard Omsk
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Barys Nur-Sultan
Pondělí 06.01.2020, 15:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:55:59)
     
    Do dnešního duelu nezasáhl nikdo z českých ani slovenských hokejistů.
     
    Střely na branku: 40 – 22
     
    Je konec! Barys Nur-Sultan nakonec zvládl duel na ledě Avangardu Omsk a vítězí 3:2! Ve třetí třetině byl kazašský celek překvapivě o něco aktivnější a dostal svého soupeře pod tlak. Barys se nakonec dočkal v závěru třetí části, kdy se svou druhou brankou v utkání prosadil Nikita Michajlis! Omsk ještě zkusil vyrovnat při hře bez brankáře, ale nedostal se do šancí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Jesse Blacker – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Šumakov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    59:15
    Hokejisté Barysu vybojovali kotouč v obranném pásmu u mantinelu a se štěstím jej dokázali vyhodit za modrou čáru. Domácím už moc času nezbývá.
     
    58:54
    Domácí brankář už je na střídačce a Omsk zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
    58:13 Nikita MICHAJLIS - 2:3
     
    58:13
    Barys právě vstřelil branku!
    Barys se krátce před koncem základní hrací doby dostává do vedení a velmi se přibližuje k triumfu! Krásnou přihrávku přes celou třetinu dostal NIKITA MICHAJLIS a krásně vymetl horní roh branky! Asistence: Jesse Blacker.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Bobkov vyjel za domácí branku a bez problémů si zpracoval odražený puk. Brankář Avangardu poté našel Dědunova, jenže ten se s pukem daleko nedostal.
     
    57:12
    Rob Klinkhammer dostal přihrávku na modrou čáru, kde k němu okamžitě přistoupili hned dva hráči v bílém, kteří jej nepustili do útočného pásma.
     
    56:43
    Nikita Michajlis získal odražený puk ve středním pásmu, rychlým pohybem se probil do pásma útočného, jenže hráči v červeném získali kotouč.
     
    56:12
    Andrej Stas poslal bekhendem přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově zakončil Alexej Bondarev, jehož dělovka se k brankáři vůbec nedostala.
     
    55:33
    Linus Videll projel kolem mantinelu na pravý kruh, kde si kotouč krásně srovnal na střelu, ale vůbec netrefil branku. Omsk následně odehrál puk do bezpečí.
     
    55:10
    Bobkov vyjel za svou klec, kde zastavil nepovedenou rozehrávku soupeře a odehrál kotouč do středního pásma. Avangard se ale nemůže dostat do útoku.
     
    54:32
    Dietz projel do útočného pásma, kde si krásně přehodil puk na forhend, ale jeho přízemní pokus zastavila brusle prvního hráče v červeném dresu Avangardu.
     
    54:05
    Hokejisté v červeném nyní uklidňují hru postupnou kombinací ze zadních řad. Nikdo v bílém dresu Barysu Nur-Sultan teď rozehrávku Avangardu neatakuje.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Klinkhammer (McMillan, Pjanov), 32. McMillan (Beck, Šumakov) – 4. Petuchov (Metalnikov, Sagadejev), 29. Michajlis (Blacker, Valk), 59. Michajlis (Blacker)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Bondarev, Pokka, Franson, Manuchov, Ručkin, Martynov – Zernov, Širokov, Beck – Klinkhammer, McMillan, Pjanov – Košelev, Šumakov, K. Semjonov – Stas, Dědunov, Gračjov.
    Barys Nur-Sultan: Pasquale (H. Karlsson) – Ohtamaa, Metalnikov, Makljukov, Dietz, Blacker, Šalapov, M. Semjonov, Orechov – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Knight, R. Starčenko, Videll – Michajlis, Valk, Šestakov – Petuchov, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Fraňo, Hribik – Bersenjov, Judin
    ocianews.com