Znojmo – Innsbruck 4:2 (kon.)
konec
HC LERAM Orli Znojmo
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC TWK Innsbruck
Úterý 07.01.2020, 18:30 • Nevoga aréna • bet-at-home ICE Hockey League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Orlům zbývá do základní části EBEL jen šest zápasů. Prvním z nich bude v úterý domácí střetnutí proti Innsbrucku, se kterým hodlají zvýšit své šance na důležité umístění v TOP 5. Znojemští hokejisté v posledních dvou venkovních utkáních neuspěli, o to více potřebují bodovat dnes. Nacházejí se totiž na páté pozici, která je poslední přímo postupovou do play-off. Na šesté místo přitom mají náskok jen jeden bod.
     
    Orli se před úterním zápasem nacházejí na páté pozici se ziskem 55 bodů. O bod za nimi se ocitá Bolzano, které má stejný počet odehraných utkání. Na sedmé příčce je aktuálně Villach s 48 body, ten má však stále dva zápasy k dobru. Náskok znojemských hráčů mohl být ještě větší, v posledních dvou zápasech se jim však s rozsáhlou marodkou nepodařilo bodovat. V pátek prohráli na ledě Fehérváru 0:4, o dva dny později jim nepomohl ani statečný výkon proti Vídni, se kterou neudrželi vedení a nakonec odjeli s prohrou 1:2.
     
    Další soupeř Orlů je na tom o poznání hůře. V současné době mu patří desátá příčka, na kterou se v průběhu sezóny dostal zásluhou sedm výher v základní části. Během posledních pěti zápasů Innsbruck ani jednou nedokázal bodovat, body tak bral šestadvacátého prosince za domácí výhru s Dornibrnem 6:1.

    Orli s Innsbruckem čeká závěrečný vzájemný ápas letošní sezóny v základní části. Znojmo z nich bralo plný počet devíti bodů, a to po výhrách 3:2, 9:3 a 4:2. Dočkají se také čtvrté výhry, ke které by jim měl dopomoci bývalý mládežnický reprezentant Lukáš Vopelka?
     
    Úvodní sestavy:

    Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Sedlák, Jonáš, Mikliš, Sova, Stehlík, Bořuta – Svoboda T., Bartoš, Luciani – Berisha, Flick, Vopelka – Bowles, Češík, Gago – Svoboda O., Kosnar, Oščádal

    HC TWK Innsbruck: Huber (Leitner) – Boivin, Guimond, Wetzelsberger, Cuma, Bär, Lattner – Kromp, Herbert, Broda – Lammers, Spurgeon, Thörnberg – Šedivý, Zajc, Paulweber – Kuprian, Ludin, Wachter

    Rozhodčí: Durchner, Piragić – Nemeth, Rezek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Hosté měli puk na svých holích, ale ve středním pásmu o něj přišli a do akce šli rychle znojemští Orli. Ale souhra před hostující brankou se jim nepovedla.
     
    00:47
    Z prostoru mezi kruhy znenadání střílel Caleb Herbert, jeho pokus ale vyrazil Groh do bezpečí. Následně pak střílel od modré čáry Jan Lattner, který orazítkoval tyč znojemské svatyně!
     
    01:29
    Hosté byli před brankou Orlů opět hodně důrazní, nic z toho nebylo a do útoku se žene Znojmo.
     
    01:56
    Orli právě vstřelili branku!
    No a hned je z toho úvodní branka zápasu. Michal Gago našel volného AARONA BERISHU, jenž poté neměl problém uklidit kotouč do částečně odkryté innsbrucké klece – 1:0. Asistence: Michal Gago a Adam Jonáš.
     
    02:58
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Martin Kosnar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    02:58
    Jako první si přesilovou hru zahrají hosté a mají tak šanci dostat se k vyrovnání.
     
    03:15
    Ovšem hned po vhazování před brankou Znojma se k puku dostali domácí beci a okamžitě ho poslali až před Huberovu branku.
     
    03:50
    Anthony Luciani se ve vlastním oslabení prokličkoval až před brankáře Hubera, jeho zakončení však hostující brankář pokryl a podržel svůj tým. Moc nechybělo a Znojmo mohlo udeřit podruhé.
     
    04:34
    Jan Lattner, odchovanec znojemského hokeje, se nyní dostal do zakončení, ale obrana Znojma opět dokázala zakročit a posílá puk až před Hubera.
     
    04:58
    Nyní jsou už domácí hokejisté v plném počtu.
     
    05:51
    Michal Gago kroužil kolem brankoviště, nakonec vyzval posilu Znojma Lukáše Vopelku, ale ten přízemní pokus poslal mimo tři tyče.
     
    06:40
    Dominik Groh vytáhl velmi dobrý zákrok proti najíždějícímu Spurgeonovi, když proti němu zakročil a vyrazil kotouč do bezpečí.
     
    07:46
    Následuje první komerční přestávka.
     
    08:16
    Berisha zpoza hostující klece poslal puk do prostoru mezi kruhy, Lukáš Vopelka si sjel do dobré střelecké pozice, ale i Huber si připisuje pozorný zákrok.
     
    09:02
    Paulweber nahodil puk před branku Znojma, kde nikdo z jeho spoluhráčů netečoval. Následně pak se hned na druhou stranu vydávají opět znojemští hokejisté.
     
    09:41
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Hosté srovnávají stav a začíná se znovu od začátku. Od pravého mantinelu střílel Christof Kromp a brankář Groh puk vyrazil před sebe. Těsně před ním pak odražený kotouč doklepl za jeho záda MICHAEL BOIVIN – 1:1. Asistence: Christof Kromp a Michael Kuprian.
     
    10:08
    Hosté více ožívají a tlačí se před branku soupeře, znojemská obrana se dokázala vymanit z menšího tlaku a vyhazuje kotouč za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:29
    Michael Boivin jen poslal puk žabkou před branku Groha, domácí brankář ho poslal hned svým spoluhráčům a posílá je tak do další útočné akce.
     
    11:08
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před branku Hubera. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:27
    Ondřej Svoboda hledal na pravé straně Davida Bartoše, ten už se napřahoval ke střele, ale částečně odkrytou branku minul. Poté se do akce dostávají zase hosté.
     
    12:17
    Lukáš Vopelka nabral ve středním pásmu rychlost, natlačil se před branku Innsbrucku, ale byl tísněn obranou soupeře a do zakončení se tak nakonec vůbec nedostal.
     
    13:07
    Lattner zakládal z hloubi vlastního obranného pásma akci Innsbrucku, která však nebyla úspěšná. Hosté ztrácejí puk a vrací se rychle zpátky do obrany.
     
    14:05
    Hosté se snažili o další střelu, ale do vedení se nedostali. Následně pak na druhé straně si nepřesně počínalo Znojmo.
     
    15:56
    Další znojemská akce, kterou vedl Antonín Bořuta. Domácí se roztáhli v útočném pásmu, ale k žádné střele se nakonec před Huberem nedostali.
     
    16:34
    Aaron Berisha si sjel před branku hostů, zpětnou přihrávkou ještě chtěl akci vyšperkovat, ale adresát na puk nedosáhl. Akce Orlů tak velmi brzy skončila.
     
    17:40
    Ondrej Šedivý to zkusil přízemní střelou před Grohem, ale tomu pomohla znojemská obrana, která kotouč vykázala do bezpečí.
     
    18:20
    Stehlík nepustil Michaela Kupriana ke střele a získal puk. Hned na to Znojmo otočilo hru na druhou stranu, ale další šance zůstala nevyužita.
     
    18:58
    Sedlák střílel od modré čáry, bylo to ale jen do brankáře Hubera. Ten tak získal puk a posílá ho směrem dopředu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:40
    Lattner vytáhl hru do středního pásma. Hosté se sice dostali až před branku soupeře, ale Znojmo si kotouč vrátilo zase zpět. A ještě míří před hostující klec.
     
    19:55
    Innsbručtí otočili hru a snažili se ještě o útočnou akci. Zastavil je však ofsajd a hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat. Spíše se už ale nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Znojmem a Innsbruckem je za námi. V ní se do vedení už ve druhé minutě hry dostali znojemští Orli. Aaron Berisha trefil odkrytou hostující klec a otevřel účet zápasu. V polovině první části hry však bylo vyrovnáno. Michail Boivin doklepl za Grohova záda pokus od pravého mantinelu, který brankář Znojma vyrazil před sebe a začínalo se od začátku. Nerozhodný stav vydržel až do konce periody a uvidíme, co nám přinese prostřední dějství, které začne přibližně v 19:20.
     
    Střely na branku: 6 – 13
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Spurgeon zavezl puk do útočného pásma, kde ale na začátku druhé třetiny hosté nevystřelili.
     
    20:37
    Stehlík hledal dlouhým pasem Lucianiho, ale ten na puk u zadního mantinelu nedosáhl. Následně pak Znojmo ztrácí kotouč.
     
    21:19
    Tyler Cuma od vlastní branky založil další akci Innsbrucku, zblízka z pravé strany střílel Caleb Herbert, ale Dominik Groh přilepil betony k ledu a puk ukryl u sebe.
     
    21:46
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo jde na začátku druhé třetiny znovu do vedení. Robert Flick našel přihrávkou na pravé straně ONDŘEJE MIKLIŠE, který poté svižnou střelou překonal Reneho Hubera – 2:1. Asistence: Robert Flick a Aaron Berisha.
     
    22:34
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Ondřej Mikliš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Miha Zajc – 2 min., hrubost).
     
    23:33
    Hraje se ve čtyřech hráčích na obou stranách. Hosté jsou v útočném pásmu, Thörnberg ale z levé strany neohrozil branku Dominika Groha.
     
    24:08
    Lattner posunul puk na Herberta, ten ještě potáhl černou gumu do mezikruží, ale následně pak se nikdo z hostů nedostal ke střele.
     
    24:34
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    25:05
    Teď se ke střele před Huberem dostali domácí hráči, ale hostující brankář si poradil a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    25:53
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Sacha Guimond – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    26:10
    Znojemští mají výhodu přesilové hry a pokusí se své vedení pojistit. Bartoš střílel nepřesně a hned na to se hosté dokázali osvobodit.
     
    26:47
    Luciani napřáhl na pravém kruhu, jeho pokus byl sražen. Následně pak to ještě zkoušel Ondřej Svoboda, ale jeho střela se také neujala. Innsbruck se opět osvobozuje.
     
    27:30
    Aaron Berisha tvrdě pálil z vrcholu levého kruhu a jeho pokus pohotovým zákrokem pokryl Rene Huber. Další šance domácích nebyla přetavena ve třetí branku a hosté už tohle oslabení zvládnou.
     
    27:53
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    28:01
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:40
    Lukáš Vopelka se dostal to těsné blízkosti Hubera, vystřelil, ale proti němu zasáhl skvělý Huber!
     
    28:56
    Innsbruck právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Je znovu vyrovnáno. Po velké znojemské šanci se hosté přesunuli před Groha, kde se k puku dostal SACHA GUIMOND a prostřelil domácího brankáře. Takže se opět začíná od nuly – 2:2. Asistence: John Lammers a Joel Broda.
     
    30:33
    Orli právě vstřelili branku!
    Záhy je to zase jinak. Orli opět vedou. Jakub Stehlík vystřelil z levého kruhu, jeho pokus byl sražen do mezikruží, odkud ho pak poslal DAVID BARTOŠ mezi betony Reneho Hubera – 3:2. Asistence: Jakub Stehlík a Anthony Luciani.
     
    31:52
    Hosté se nesmířili se současným stavem a hned se dostali před branku Groha, který hasil další pokus soupeře.
     
    32:38
    Bořuta dělovkou prověřil gólmana Reneho Hubera a ten si opět poradil. Dalším přesným zákrokem podržel svůj tým.
     
    32:38
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:50
    Wachter nechal puk Guimondovi, jenž si sjel před Groha, ale jeho přízemní pokus se nevešel mezi tři tyče.
     
    33:48
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Michael Boivin – 2 min., sekání).
     
    34:34
    Ondřej Svoboda z levé strany pálil na Hubera, ten puk vyrazil. Nikdo ze znojemských hráčů ho netečoval a hosté se poté osvobozují.
     
    35:38
    Parker Bowles neprošel přes Jana Lattnera a znovu se hráči Innsbrucku dostali na kotouč, který odpálil až před branku Dominika Groha.
     
    35:48
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    35:58
    Boivin se hned zapojil do hry a dostal se až do zakončení před Dominikem Grohem. Ale domácí brankář si s jeho pokusem poradil.
     
    36:54
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Caleb Herbert – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:37
    Domácí hrají v závěru druhé třetiny přesilovou hru, ale zatím se ji nedaří ji využít. Hosté se tak dvakrát dokázali osvobodit.
     
    38:14
    Luciani si dvakrát vyměnil puk s Tomášem Svobodou, druhý jmenovaný pak střílel, ale bylo to opět nepřesné. Nicméně Znojmo stále operuje před Huberem.
     
    38:54
    Innsbruck je v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:41
    Lammers nahodil puk před znojemskou branku. Ten se nakonec ocitl mimo hrací plochu díky teči jednoho z hráčů a hra je pozastavena. Vhazovat se bude po levé ruce Dominika Groha.
     
    39:57
    Puk má obránce Znojma za vlastní brankou a už ho ani nerozehrává. I druhá třetina je totiž pomalu, ale jistě minulostí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se dostali Znojemští do vedení díky trefě Ondřeje Mikliše. Netrvalo dlouho a bylo opět vyrovnáno. Sacha Guimond se před Grohem prosadil a začínalo se zase od začátku. Poslední slovo této části hry ale měli opět Orli, kteří strhli potřetí vedení na svou stranu. Postaral se o to David Bartoš. Čeká nás ještě hodně zajímavá třetí třetina, která začne přibližně ve 20:10.
     
    Střely na branku: 21 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Orli právě vstřelili branku!
    Diváci se ještě nestačili usadit po přestávce na svá místa a Orli jdou do dvoubrankového vedení. Bořuta posunul kotouč na TOMÁŠE SVOBODU, který poté z levé strany z mírného úhlu prostřelil Hubera ke vzdálenější tyči – 4:2. Asistence: Antonín Bořuta a Anthony Luciani.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Martin Kosnar – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:22
    Nyní se budou Orli bránit ve čtyřech. Hosté hrají přesilovou hru a pokusí se tak dostat Znojmu na rozdíl jediné branky.
     
    42:52
    Domácí získali puk a hned ho poslali až před branku Reneho Hubera. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    43:53
    Thörnberg švihl do kotouče na pravé straně, pokus mu však nevyšel. Následně pak už ale střílel Calbe Herbert a s jeho pokusem si už musel poradit Dominik Groh.
     
    44:11
    Znojmo se ubránilo a nyní je už v plném počtu.
     
    47:04
    Luciani hledal Tomáše Svobodu, ten ale na kotouč nedosáhl a rázem končí akce Znojma a do akce jdou zase hosté.
     
    47:50
    Aaron Berisha se sice nedostal ke střele po přihrávce od spoluhráče, Znojemští se ale ještě udrželi v útočném pásmu a kombinují před Dominikem Grohem.
     
    48:10
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Tyler Spurgeon – 2 min., držení).
     
    48:24
    Znojemští hokejisté mají další výhodu přesilové hry a hosté se tak brání ve čtyřech. Zatím ale dobře, neboť hned vyhodili puk až před Groha.
     
    49:11
    Ondrej Šedivý se natlačil před Groha, druhý jmenovaný tak byl na kotouči dříve a dostal ho do své moci. Poté se domácí celek žene do další útočné akce.
     
    49:22
    Češík mířil pod vyrážečku Hubera, ale překonat ho nedokázal. Po zákroku hostujícího brankáře se pak strhla menší potyčka mezi oběma tábory a bude se vylučovat.
     
    49:42
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Jakub Stehlík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Jesper Thörnberg – 2 min., hrubost).
     
    50:10
    Innsbruck je už v plném počtu.
     
    50:50
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Joel Broda – 2+2 min, zásah do hlavy nebo krku).
     
    51:48
    Znojemští nyní hrají znovu přesilovou hru, hostující hráč dostal 2+2 minuty. Ovšem hosté se zatím velmi dobře brání.
     
    52:29
    Cuma získal puk a vyhodil ho až před branku soupeře. Znovu tak hosté šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    53:24
    Znojemští hráči od vlastní branky zakládali další akci, ale obrana Innsbrucku je zastavila v rozletu. A hned znovu vyhazuje puk až před Dominika Groha.
     
    54:19
    Guimond nahodil puk před branku domácích a vrací se zpět do obrany. Znovu tak sehráli svoji část oslabení velmi dobře.
     
    54:50
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 496 diváků.
     
    55:34
    Bořuta udržel puk na hokejce a odváží ho do středního pásma. Nepustil tak soupeře k zakončení před Dominikem Grohem.
     
    56:14
    Joel Broda z bekhendu střílel na branku Znojma, puk poté vytěsnil Bartoš mimo ohrožení Grohovy branky.
     
    57:03
    Zajc pálil směrem na domácí branku, bylo to doprostřed a tam byl připravený Dominik Groh. Hra je po jeho zákroku přerušena a vhazovat se bude před jeho klecí.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:12
    Hostující branka je prázdná, Innsbruck to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:39
    Dominik Groh čelil střele tváří v tvář od Joela Brody a vytasil pohotový zákrok, kterým notně svůj tým podržel!
     
    59:44
    Bořuta vyhodil kotouč až k brance hostů tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Znojmo stále drží dvoubrankový náskok v samotném závěru, troufám si napsat, zápasu.
     
    59:55
    Domácí publikum odklepává poslední vteřiny zápasu a Orli tak pomalu, ale jistě mohou začít slavit tříbodový zisk.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hráči ještě v úvodu třetí třetiny přidali čtvrtou branku zásluhou Tomáše Svobody a šli do dvoubrankového náskoku. Ten si nakonec uhájili až do samotného konce a slaví důležité tři body do tabulky. Hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Střely na branku: 26 – 30
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:41:45)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Berisha (Gago, Jonáš), 22. Mikliš (Flick, Berisha), 31. Bartoš (Stehlík, Luciani), 41. Svoboda T. (Bořuta, Luciani) – 10. Boivin (Kromp, Kuprian), 29. Guimond (Lammers, Broda)


    HC LERAM Orli Znojmo: Groh (Lassila) – Sedlák, Jonáš, Mikliš, Sova, Stehlík, Bořuta – Svoboda T., Bartoš, Luciani – Berisha, Flick, Vopelka – Bowles, Češík, Gago – Svoboda O., Kosnar, Oščádal
    HC TWK Innsbruck: Huber (Leitner) – Boivin, Guimond, Wetzelsberger, Cuma, Bär, Lattner – Kromp, Herbert, Broda – Lammers, Spurgeon, Thörnberg – Šedivý, Zajc, Paulweber – Kuprian, Ludin, Wachter

    Rozhodčí: Durchner, Piragić – Nemeth, Rezek

    Diváci: 2 496
    ocianews.com