Toronto – Winnipeg 3:4 (2:3 po s.n.) | Philadelphia – Washington 3:2 (kon.) | Los Angeles – Dallas 1:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
HC RT TORAX Poruba 2011
Čtvrtek 09.01.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný den všem fanouškům Chance ligy. Hokejisty Chomutova a ostravské Poruby čeká druhé utkání ve dvou dnech. Domácí Piráti budou chtít přidat třetí výhru v řadě, Poruba by zase ráda ukončila sérii pěti proher v řadě.
     
    HC RT TORAX PORUBA 2011

    Ostravský celek vstoupil do soutěže parádně a dlouho byl na vrcholu celé soutěže. V posledních utkáních se mu ale moc nedaří. Aktuálně má Poruba za sebou pět proher v řadě, což bude v Chomutově chtít přerušit. Naposledy osmý tým nadstavbové skupiny o play-off padl na ledě Litoměřic 4:8.

    Poslední utkání
    HC Stadion Litoměřice 8:4 HC RT TORAX Poruba 2011
    Branky: 36. Guman (Jáchym, Dundáček), 37. Sikora (Jáchym, Dundáček), 46. Jáchym (Guman), 51. Hlinka (Sikora, Urbanec)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Naopak Chomutovu se na přelomu roku velice daří a aktuálně mají v posledních šesti zápasech pět výher. Od posledního utkání proti Porubě Piráti padli jen s Havířovem, později pak vyhráli třeba na ledě absolutního lídra z Českých Budějovic či naposledy v Praze na Slavii. V posledním utkání Severočeši přehráli Vsetín 6:4.

    Poslední utkání
    Piráti Chomutov 6:4 VHK ROBE Vsetín
    Branky: 16. Piché (Rudovský, Pitule), 20. Piché (Hlava, J. Sklenář), 32. Hlava (Stloukal, Pitule), 36. Hlava (Piché, Žovinec), 57. Suchý (Rudovský, J. Sklenář), 59. Stloukal (Hlava)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Pavlát) – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Štochl, Lang, R. Havel – Rudovský, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Matyáš Svoboda, Koláček, Chrpa.

    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Urbanec, D. Krejčí, Husák, Slavík, Dundáček, Dluhoš, Šendera – Gřeš, M. Hlinka, Sikora – Nejezchleb, Zdeněk, Ďurač – Guman, T. Jáchym, Špaček – Brodek, Kanko, Ollender.

    Rozhodčí: Souček, Hucl – Belko, Horažďovský.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a utkání může začít. Přejeme příjemnou podívanou!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Filip Suchý vyhrál úvodní vhazování duelu a Piráti se z obrany hned dostali do útoku. Právě chomutovský útočník se ale přes bránící hráče nakonec nedostal.
     
    00:37
    Do první střelecké pozice si na levém kruhu sjel Jakub Sklenář, ale jeho svižné zakončení bylo bránícím hráčem sraženo nad branku Foltána.
     
    01:16
    Nicolas Hlava se dostal s kotoučem za branku a dával jej před Foltána. Tam se ale nikomu nepovedlo zakončit, na druhé straně Běhula hokejkou zastavoval akci soupeře.
     
    02:29
    Jiří Brodek pokoušel připravenost chomutovského brankáře zakončením od pravého mantinelu. Běhula si ale jeho pokus pokryl a domácí jdou do útoku.
     
    02:54
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Samuel Ollender – 2 min., hákování).
     
    03:11
    Piráti to v početní výhodě parádně sehráli a Hlava dostal přihrávku před branku. Na hranici brankoviště zakončoval, ale Foltán skvěle zakročil!
     
    03:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nyní se domácím přesilovková kombinace povedla a jdou do vedení! Petr Stloukal poslal parádní přihrávku z pravého kruhu k levé tyčce, kde TOMÁŠ PITULE jen nastavil hokejku a přidal další trefu v letošním ročníku. Asistence: Petr Stloukal a Sébastien Piché.
    03:51 Tomáš PITULE - 1:0
     
    04:50
    Individuálně se do útoku dostal domácí útočník Josef Koláček, který obešel bránící hráče a na pravém kruhu zakončoval bekhendem. Foltán ale jeho pokus vyrazil ramenem.
     
    05:29
    O další střelecký pokus se postaral na pravém křídle Filip Suchý, jenž mířil do bližší šibenice. Tu se mu ale nakonec trefit nepovedlo a kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    06:10
    Do akce dvou na jednoho šli chomutovští Sklenář a Rudovský. První jmenovaný nakonec přihrával, ale jeho viditelný pokus parádně zablokoval obránce Poruby.
     
    06:27
    Jan Rudovský se přecijen dostal ke střeleckému pokusu. Dostal nabito před kruhy, ale z voleje zakončoval jen do betonu připraveného slovenského brankáře.
     
    07:26
    Piráti jsou hodně aktivní a ostravský celek do ničeho nepouští. Sébastien Piché byl dalším hráčem, jenž pálil z první. Jeho rána ale skončila vysoko nad brankou.
     
    07:58
    Po dlouhé době také akce Poruby. Marek Sikora dostal přihrávku zpoza branky a pokoušel se kotouč dostat po ledě za Běhulu, ale devatenáctiletý brankář pokořen nebyl.
     
    08:12
    Darby Llewellyn se nyní dostal po takové nenápadné akci Tomici ke kotouči na pravém křídle a bekhendově zakončoval na první tyčce. Frederik Foltán ale ramenem krotí další nebezpečnou akci domácích.
     
    08:52
    Piráti nyní nestřídali úplně ideálně a využít toho mohl Richard Nejezchleb. Ten dostal přihrávku na modrou čáru a následně přihrával před branku. Tam se ale jeho spoluhráč ke střele nedostal.
     
    09:30
    V další akci hostujícího celku se píská ofsajd a po přerušení se bude vhazovat u modré čáry domácího celku. Ten od čtvrté minuty nadále vede o jednu branku.
     
    10:19
    Petr Šendera to zkoušel svižně od modré čáry, ale ani se mu nepovedlo trefit chomutovskou klec. Richard Běhula v domácí brance poté zachytil kotouč po střele z levé strany.
     
    10:41
    Hned po vhazování se Pirátům nepovedlo prohodit kotouč do útočné třetiny ideálně a píská se icing. Hra se tak opět vrací k pravici chomutovského mladíka.
     
    12:00
    Delší dobu se nepřerušovalo a ani jednomu celku se směrem dopředu moc nedaří. Nyní se o kotouč bojuje v rohu za domácí brankou.
     
    13:00
    Petr Kanko dostal přihrávku do útočné třetiny, kde výrazně zpomalil a nakonec od levého kruhu zakončil. Střela ale šla jen do středu branky a skončila na výstroji Richarda Běhuly.
     
    13:40
    Daniel Krejčí se dostal ke střele od modré čáry a jeho nahození bylo ještě nejspíše tečováno Sikorou. Puk nicméně skončil jen na levé tyčce chomutovské branky!
     
    14:38
    Petr Stloukal nyní parádně našel najíždějícího obránce Langa, který šel naprosto sám na branku. Jeho zakončení ale Foltán dokázal zachytit!
     
    15:40
    Lukáš Blaha poslal nahazovaný kotouč od své branky a pokoušel se tak vysunout Llewellyna, který mohl jít sám na branku. Skákavý kotouč se mu ale nakonec zkrotit nepovedlo.
     
    16:13
    Nyní se opět zaskvěl Běhula v chomutovské brance. Tomu se povedlo vyrazit zakončení z levé strany i parádní dorážku na straně druhé. Srovnat mohl Samuel Ollender.
     
    16:58
    Tomáš Gřeš se dostal do dalšího úniku a jeho zakončení šlo ke vzdálenější tyčce. Richard Běhula si ale betonem připsal další úspěšný zákrok.
     
    17:46
    Richard Nejezchleb byl nyní parádně vysunut do útočné třetiny, kde mohl postupovat na Běhulu. Jakub Štochl jej ale skvěle odzbrojil o kotouč a zachránil domácí.
     
    18:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    A z další akce jde domácí celek do důležitého dvoubrankového vedení. NICOLAS HLAVA dostal nahrávku zpoza branky a již mohl zakončovat. Puk si ale ještě potáhl, položil si brankáře a pod víko přidal třetí trefu ve dvou dnech. Asistence: Petr Stloukal a Tomáš Pitule.
    18:18 Nicolas HLAVA - 2:0
     
    19:16
    Marek Špaček se individuálně dostal do útočné třetiny a po přejetí modré čáry zakončoval. Jeho pokus ale skončil na připraveném Běhulovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část utkání je za námi a domácí celek je ve vedení o dvě branky. Především v prvních minutách byl domácí celek nebezpečný a branek mohl dát více. Následně se sice hra vyrovnala, ale hosté stav nesrovnali. V závěru periody navíc domácí své vedení navýšili. Gólově se prosadili Tomáš Pitule a Nicolas Hlava.

    Střely na branku: 10:11
    Druhá třetina začne v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Filip Suchý vybojoval kotouč a šel do útočné třetiny. Na pravé ruce měl úplně volného Rudovského, ale ten jeho žabičku nedokázal zachytit.
     
    20:49
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Tomáš Gřeš – 2 min., faul kolenem).
     
    21:09
    Nicolas Hlava na modré čáře nerozehrál ideálně a Petr Kanko ujížděl s kotoučem do útoku. Nacpal se přes obránce, ale ten jej i tak odclonil a nedovolil mu zakončení.
     
    21:44
    Z voleje to před levým kruhem zkoušel Petr Stloukal, ale tomu se jeho dělovka nepovedla a puk skončil nad brankou. Poruba poté vyhodila mimo pásmo.
     
    22:25
    Viktor Lang dostal k levému kruhu těžkou a rychlou přihrávku od pravého mantinelu. Švédský bek i tak vložil do střely hokejku, ale do branky se mu kotouč nasměrovat nepovedlo.
     
    22:50
    Hosté v plném počtu.
     
    23:10
    Patrik Husák zakončoval od modré čáry jen do betonů Běhuly, domácí hokejisté pak raději vyhodili na zakázané uvolnění. Pokračovat se bude po pravici chomutovské dvojky.
     
    23:55
    Filip Suchý zakončoval z pravé strany do betonů Foltána. Koláček ani Llewellyn se nakonec k dorážce nedostali, a tak je stav stále neměnný.
     
    24:49
    Slušnou dělovku následně vyprodukoval po přihrávce Sébastien Piché. Jeho volej Foltán vyrazil nad sebe, kotouč dopadl až k pravému mantinelu.
     
    25:40
    O další pokus a vzruch před brankou se postaral cizinecká dvojka. Viktor Lang nahazoval a Darby Llewellyn se kotouč snažil tečovat. Jeho změna směru ale úspěšná nebyla.
     
    26:57
    Petr Kanko skvěle tečoval svižné nahození od modré čáry, ale parádně zareagoval na poslední chvíli Běhula a velkou šanci na skórování pokryl na svém betonu!
     
    27:06
    Petr Šendera dostal luxusní přihrávku mezi kruhy a mohl zakončovat do odkrytého prostoru. Trefil ovšem jen hůl bránícího hráče a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    28:04
    Další snažení ostravské Poruby zakončoval na levém kruhu Marek Sikora. Ten střílel na branku, ale jeho pokus byl nakonec sražen do ochranné sítě, pokračovat se bude po pravici brankáře.
     
    28:09
    Hned po vhazování nabral rychlost Petr Stloukal, který se na levé straně nacpal před obránce a zakončoval po ledě. Jeho rána ale skončila na betonu brankáře.
     
    28:35
    Petr Stloukal v ještě lepší příležitosti! Chomutovský střelec se dostal na levém kruhu do šance, ale jeho rychlá střela se odrazila od brankové konstrukce ven!
     
    28:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., podrážení).
     
    29:11
    Hosté jsou v útoku sice aktivní, ale nic se jim vymyslet zatím nepovedlo. Tomáš Jáchym zkoušel prostrčit puk z pravého kruhu do branky střílenou přihrávkou. Nikoho v červeném ovšem nenašel.
     
    30:01
    Richard Běhula se v domácí brance zatím jeví velice dobře a chytá jistě. Nyní se stihl přesunout proti střele Šendery, jenž to zkoušel z levého kruhu.
     
    30:23
    Nabito na pravý kruh dostal Michal Hlinka, ale tomu se z dobré pozice nakonec nepovedlo ani trefit kotouč. Piráti budou brzy kompletní.
     
    30:44
    Domácí v plném počtu.
     
    31:12
    Již ve hře pěti proti pěti se dostal do útoku obránce Lukáš Blaha, jenž zakončoval z pravého kruhu. Svižné zakončení zápěstím ale skončilo v lapačce připraveného Foltána.
     
    32:12
    Frederik Foltán nyní před dotírajícím Hlavou raději uschoval v lapačce nahození z obranné třetiny Pirátů. Hra bude pokračovat po komerční pauze.
     
    32:18
    Po vhazování poslal na branku takovou šmudlu Samuel Ollender a Běhula si s jeho pokusem poradil s naprosto klidnou hlavou. Pokračovat se bude dalším vhazováním.
     
    32:53
    Rychlou akci domácího mužstva zakončoval před levým kruhem Petr Stloukal, který ale zakončoval těsně nad branku. Poté Piché posílal přihrávku na teč, ale ani ta se neujala.
     
    34:22
    Lukáš Blaha poslal dělovou ránu od modré čáry, která se po sérii odrazů dostala na betony Foltána. U dorážky mohl být Jakub Chrpa, ale nakonec se k puku nedostal.
     
    36:00
    Poslední minuty ovšem nepatří mezi ty nejpovedenější a sledujeme takovou urputnou bitvu o každý metr ledu. Šance a střelecké pokusy nepřicházejí.
     
    36:44
    Patrik Urbanec to zkoušel od levého kruhu, ale jeho rána se do branky nedostala. Následně byla v brankovišti mela, ale Richard Běhula vše ustál.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – 2 min., hrubost).
     
    37:05
    Domácí začali oslabení povedenou hrou v obraně a nakonec také vyhozením až za branku Frederika Foltána.
     
    38:20
    Poruba poté kombinovala v útoku, ale o šanci se připravila sama nepřesnou přihrávkou. Ostravské mužstvo tak bude muset zpátky získat pásmo.
     
    38:54
    Domácí v plném počtu.
     
    39:21
    Tomáš Guman byl dalším hráčem, jenž se pokoušel prostřelit Richarda Běhulu v chomutovské brance. Ale i nyní se juniorský brankář zaskvěl dobrým zákrokem.
     
    39:59
    Petr Kanko se v nabízené výhodě dostal do velké šance na levém kruhu, kdy zakončoval pod víko. Richard Běhula ale nastrčil rameno dopředu a parádně zakročil!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., držení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám gólové radosti nenabídla. O něco aktivnější byli asi hosté, ale všechny jejich pokusy zatím pokryl skvěle chytající brankář Richard Běhula. Třetí třetina nám začne početní výhodou hostujícího celku.

    Střely na branku: 17:23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Hosté se během přesilovky dostali do útoku, kde kombinovali, ale nevymysleli vůbec nic. Po téměř minutě o pásmo přišli a budou střídat.
     
    41:29
    Poruba právě vstřelila branku!
    V závěru přesilové hry se hosté přecijen dočkali a snižují na rozdíl jediné branky! JIŘÍ ZDENĚK si najel k levému kruhu a technickou střelou na první tyčku dává utkání nový náboj. Asistence: Patrik Husák a Richard Nejezchleb.
    41:29 Jiří ZDENĚK - 2:1
     
    42:36
    Domácí mohli jít do útoku, ale Nicolas Hlava chytře zvolil nahození do útočné třetiny a prostřídání. Z obrany tak hraje hostující Poruba.
     
    43:13
    Na levé straně se pak ke střeleckému pokusu dostal Jakub Chrpa, který napřáhl a po ledě zakončoval. Jeho rána byla nakonec sražena bránícím hráčem nad.
     
    43:40
    Hostující celek se pak dostával do otevřené obrany, ale přihrávka do brankoviště v přečíslení nebyla zvolena správně. Bránící hráči poté vyhodili kotouč ze hřiště, bylo to ovšem s tečí.
     
    43:54
    Pirátům to směrem na branku tolik nejde. Opět šlo o pokus z levého kruhu, který byl ale bránícím hráčem sražen nad branku.
     
    43:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Petr Šendera – 2 min., podrážení).
     
    44:30
    Pirátům se v početní výhodě zatím moc nevede. Poruba se brání velice dobře a již třikrát se jí povedlo vyhodit kotouč mimo pásmo.
     
    45:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    První nahození a dorážka Llewellyna nevyšla, druhý pokus ale již prošel a raduje se VIKTOR LANG! Švédský obránce dostal nabito na modrou čáru a propálil vše, co před ním stálo. Asistence: Martin Rýgl a Filip Suchý.
    45:40 Viktor LANG - 3:1
     
    46:15
    Domácí se dostali do útoku a po přihrávce před branku mohli zakončovat. Jakub Chrpa ale nakonec nezakončil a pokračuje se tedy hrou ostravského mužstva.
     
    47:20
    Filip Suchý nyní dostal přihrávku před branku, kde byl úplně sám. Chomutovská sedmnáctka zvolila střelu po ledě, ale Frederik Foltán svůj tým neskutečně podržel!
     
    48:28
    Nicolas Hlava vybojoval kotouč a snažil se dostat mezi dva bránící hráče. Následně dával kotouč intuitivně pod sebe na Stloukala, ale ten tam nebyl.
     
    48:47
    Jakub Štochl poslal na branku takový padáček, který nakonec udělal menší zmatky. Foltán ale zasahovat nemusel a do útoku jde ostravský celek.
     
    49:38
    Jakub Chrpa šel se spoluhráči do otevřené obrany, ale přihrávka se mu nepovedlo. Chomutovský útočník ovšem v akci pokraščoval a z levé strany pálil nad.
     
    50:38
    Radek Havel se jako obránce dostal do protiútoku po pravé straně, který zakončoval pokusem na první tyčku. Po jeho ráně se ale rozvnila jen boční síť.
     
    51:59
    Richard Nejezchleb dával přihrávku před branku, kde se jeho spoluhráči natahovali jen marně. Do protiakce mohli jít domácí, ale nakonec to neklaplo.
     
    52:50
    Darby Llewellyn zakočnoval mezi kruhy, ale branku netrefil. V pokračující akci to zkoušel ještě Martin Rýgl, ale jeho ránu Foltán srazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    53:07
    Tomáš Gřeš si s kotoučem najel až za branku a naservíroval jej před na Sikoru. Ten střílel do odkryté branky, ale puk se do ní nějakým záhadným způsobem nedostal!
     
    53:32
    Richard Běhula dobře vyřešil i následné snažení Poruby v brankovišti, a tak se bude pokračovat vhazováním před jeho zraky.
     
    54:02
    Nicolas Hlava parádně zabrzdil za brankou a zbavil se tak spoluhráče. Kotouč pak poslal z mezikruží před branku, kde se ale nikdo z domácích k teči nedostal.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 696 diváků.
     
    54:50
    Marek Tomica zachytil rozehrávku a hnal se ve svém věku v parádní rychlosti do zakončení. Frederik Foltán ale jeho rychlé zakončení mezi betony pokryl!
     
    55:56
    Útočné snažení hostujícího celku bylo ukončeno odpískáním postavení útočníka v brankoviště, kterým byl Marek Sikora. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    56:13
    Další útočný výpad podél levého mantinelu v podání ostravského celku. Richard Běhula si ale i tentokráte s tímto lehčím pokusem poradil.
     
    57:40
    Utkání se už spíše dohrává a nevidíme moc aktivní hokej. Poruba se sice snaží, ale domácí Piráti celkem chytře brání a nepouští soupeře do tlaku.
     
    58:57
    Jan Rudovský vybojoval kotouč a poslal žabičku do útoku. Petr Stloukal dojížděl kotouč a zakončoval u levé tyčky, Foltán si ale připsal další velice solidní zákrok!
     
    59:32
    Petr Stloukal byl v další velké šanci, ale ani nyní se mu nepovedlo skórovat. Byl sám před Foltánem, ale po ledě slovenského brankáře neprostřelil.
     
    Konec zápasu.
     
    V dohrávce 33. kola se chomutovští Piráti dočkali dalšího vítězství, naopak Poruba padla pošesté v řadě. Branky domácího celku vstřelili Tomáš Pitule, Nicolas Hlava a Viktor Lang. Za Porubu se radoval jen Jiří Zdeněk.

    Střely na branku: 29:33
     
    Z mé strany je to vše. Díky za pozornost a zase někdy u Chance ligy na počtěnou. (19:46:28)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. Pitule (Stloukal, Piché), 19. Hlava (Stloukal, Pitule), 46. Lang (Rýgl, Suchý) – 42. Zdeněk (Husák, Nejezchleb)


    Piráti Chomutov: Běhula (Pavlát) – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Štochl, Lang, R. Havel – Rudovský, Suchý, J. Sklenář – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica – Matyáš Svoboda, Koláček, Chrpa.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Foltán (Kůdela) – Urbanec, D. Krejčí, Husák, Slavík, Dundáček, Dluhoš, Šendera – Gřeš, M. Hlinka, Sikora – Nejezchleb, Zdeněk, Ďurač – Guman, T. Jáchym, Špaček – Brodek, Kanko, Ollender.

    Rozhodčí: Souček, Hucl – Belko, Horažďovský

    Diváci: 1 696
    bahis siteleri