K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
po prodl.
HC Energie Karlovy Vary
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 10.01.2020, 17:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:13 Tomáš RACHŮNEK - 3:2
     
    60:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    13 vteřin a je rozhodnuto. TOMÁŠ RACHŮNEK vzal zodpovědnost na sebe a rychlou střelou vypálil Energii dva body z utkání s Litvínovem. Asistence: Petr Šenkeřík, Dávid Gríger.
     
    58:16
    Do delší době větší šance Vervy. Viktor Hübl to zkusil z mezikruží, Novotný sklapl betony v pravý moment. Gólman Energie po zákroku hledá ve své výstroji kotouč.
     
    57:03
    Skuhravý se snažil tečovat puk do hostující brány.
     
    56:23
    Mikúš našel najíždějícího Poláka před bránou, Vojtěch Polák nedokázal poslat puk do prázdné brány!
     
    Střela Emingera, která rychle vyletěla z branky a hlavní sudí se rozhodl situaci přezkoumat.
     
    54:33
    Eminger mířil do pravého horního rohu, kotouč ale vyletěl z branky. Karlovarští fanoušci se už radovali.
     
    54:20
    Karlovarští si zahrají početní převahu. Na trestnou lavici odchází Jakub Petružálek (LIT), který byl přistižen při podrážení Plutnara.
     
    47:44
    Krásná souhra první formace. Rachůnek přenechal puk Flekovi, který poslal dělovku od modré čáry, před branku si pro teč dojížděl ještě Gríger, ale této trojici se nepodařilo dokončit akci.
     
    45:20
    Ve středním pásmu získal puk Ondřej Beránek, který se pokoušel dokončit svou sólo akci, ale obrana hostů mu v tom na poslední chvíli zabránila.
    44:41 Dávid GRÍGER - 2:2
     
    44:41
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Centr první útočné formace DÁVID GRÍGER vzal zodpovědnost pouze na sebe, neohlížel se. S kotoučem se dostal před Januse a střelou do horního rohu vyrovnal skóre zápasu. Bez asistence.
    37:46 Tomáš RACHŮNEK - 1:2
     
    37:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Znovu se ukázala sehranost první formace. Po Flekovo nabití do mezikruží se ujal kotouče TOMÁŠ RACHŮNEK, který snižuje gólové manko Energie. Asistence: Dominik Graňák.
     
    34:04
    Mikúš byl blízko ke snížení gólového manka, jenže minul úplně prázdnou bránou!
    28:21 Richard JARŮŠEK - 0:2
     
    28:21
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Zpoza brány nahrál Hanzl před bránu na RICHARDA JARŮŠKA, který sice měl v zádech dotěrného obránce Energie, přesto se Jarůšek prosadil do horního rohu střelou z otočky. Asistence: Martin Hanzl.
     
    27:18
    Plutnar nabil na druhou stranu Graňákovi, který se chvíli rozhodoval, co s pukem udělá, nakonec se rozhodl pro střelou. Ačkoliv ji Janus chytil, puk mu vypadl z lapačky a šanci k dorážce měl ještě jeden z karlovarských hokejistů.
     
    24:10
    Úplně prázdnou bránu měl Edwin Hedberg, ale na poslední chvíli Novotný skočil do opuštěného brankoviště a kotouč zastavil.
     
    22:35
    Vysokou holí se provinil Petr Koblasa (KVA), který tak bude dvě minuty odpočívat na trestné lavici.
     
    19:15
    Po chybě energetiků v obranném pásmu se dostal ke střele Hedberg, před brankou mohl ještě dorážet jeden z litvínovských hokejistů, ale Novotný si nenechal puk vzít.
     
    18:26
    Raškova střela proletěla kolem brankové čáry a zamířila na hůl Šenkeříka, který kdyby byl o chlup rychlejší, mohl dorážet do prázdné brány.
     
    15:48
    Na druhé straně rozezněl tyčku litvínovské brány Tomáš Mikúš.
     
    14:58
    Sekáním se provinil Vladimír Eminger (KVA). Hra bude pokračovat 4 na 4.
     
    14:47
    Při podrážení byl přistižen Pawel Zygmunt (LIT), který si tak odsedí dvě minuty na trestné lavici.
    13:55 Jiří ŘÍHA - 0:1
     
    13:55
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Po vyhraném vhazování se ke kotouči se jako poslední dostal JIŘÍ ŘÍHA, který zůstal volný před karlovarskou bránou a střelou do horního růžku otevřel skóre zápasu. Asistence: František Lukeš, Viktor Hübl.
     
    13:15
    Výborná souhra energetiků, do útoku se vrhl Vondráček, který nabil na Koblasu, kterému se nepodařilo z bezprostřední blízkosti uspět. Vzápětí však nabil před branku na Skuhravého, ani ten však nedokázal překonat Januse. Na druhé straně obrovská šance, když Novotný chtěl zastavit puk, který kolem něj pouze proletěl, brankář Energie šel za ním, puku se dřív ale zmocnil Lukeš, který nedokázal kotouč dopravit do úplně prázdné brány.
     
    12:41
    Znovu se prezentoval Jánošík střelou od modré čáry, kterou zastavil brankář Energie výborným zákrokem lapačkou.
     
    09:35
    Martin Kohout ujel úplně sám na Januse, chtěl vystřelit, ale na poslední chvíli, když mohl pálit do prázdné brány, mu kotouč utekl z čepele.
     
    07:26
    Rachůnek se snažil otevřít skóre zápasu, když s vybojoval pozici na pravého kruhu, puk ale nemířil na bránu hostů.
     
    05:45
    Raška spolu s Kohoutem přebruslili obranu Litvínov, následně Adam Raška nabil na druhou stranu na Kohouta, který nedokázal zasadit puk za Janusova záda.
     
    03:39
    Hanzl měl dobrou šanci, když se pokoušel prosadit střelou z bezprostřední blízkosti. Na druhé straně se do úniku dostal Skuhravý, který nabil na najíždějícího Petra Koblasu, jehož dělovku z levého kruhu zastavil Janus.
     
    01:34
    Hezká souhra druhé formace. Beránek zavezl puk do útočné třetiny, kousek za modrou si jej vzal Polák, Beránek najížděl do mezikruží, kam také dostal nahrávku, ale Januse se této dvojici nepodařilo překonat.
    Marken.cz

    Kamila Stříteská Ströer

    Branky a nahrávky: 38. T. Rachůnek (Graňák), 45. Gríger, 61. T. Rachůnek (Šenkeřík, Gríger) – 14. J. Říha (F. Lukeš, V. Hübl), 29. Jarůšek (M. Hanzl)


    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), D. Mikyska, Eminger, Šafář – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Raška I, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Honzík) – Jánošík (A), Ščotka, T. Pavelka, Kudla, Baránek, J. Říha, L. Doudera – V. Hübl (C), Petružálek, Jarůšek – M. Hanzl (A), Mahbod, Hedberg – Gerhát, Kašpar, Trávníček – Zygmunt, Válek, F. Lukeš.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Gerát, Hynek

    Diváci: 4608
    thejrc.org