Helas Brno – Chrudim 1:7 (kon.) | Vysoké Mýto – Svarog Teplice 0:3 (kon.) | Slavia – Interobal Plzeň 1:7 (kon.)
Sparta – FTZS Liberec 11:4 (kon.) | Olympik Mělník – Česká Lípa 9:3 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:7 (0:2)
SK Interobal Plzeň
Pátek 10.01.2020, 20:00 • SH Eden • 1. Futsal liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání končí, Slavia si nedokázala poradit s první čtveřicí Interobalu a podléhá plzeňskému celku i podruhé v této sezóně. Děkujeme vám za sledování duelu a někdy příště u futsalu na počtenou. (21:43:33)
     
    Konec zápasu.
     
    40
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    MICHAL KOVÁCS se prosazuje střelou k levé tyči Žežulkovy branky, brankář Slavie čekal pokus na stranu druhou – 1:7.
     
    40
    Po dalším faulu Marka Radovanoviče bude Michal Kovács rozehrávat dlouhou penaltu!
     
    39
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ BUCHTA se prosazuje podruhé a po ztrátě Martina Brychty přídává šestou branku Interobalu – 1:6. Asistence: Martin Zdráhal.
     
    39
    Marko Radovanovič se provinil nedovoleným zákrokem, pátý akumulovaný faul pro domácí Slavii!
     
    38
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují popáté a zápas je tedy zřejmě rozhodnut. TOMÁŠ BUCHTA dokázal dostat míč do prázdné branky, do které se nestačil vrátit Jan Žežulka – 1:5. Asistence: Jan Havel.
     
    38
    Radim Záruba si navedl míč na osu hřiště, Tomáš Vnuk dokázal skluzem ve střele zabránit. Slavia je však stále nastěhovaná na polovině Interobalu.
     
    37
    Radim Záruba se snažil překonat Lecjakse, Slavia bude již ve čtyřech pokračovat u balónu.
     
    37
    Fantastický zákrok Jana Žežulky, který vychytal střelu Michala Štrajta po přesném přenesení hry od Tomáše Vnuka.
     
    36
    Obrázek hry se tedy obrací, Slavia je pod tlakem plzeňské čtveřice a musí bránit. Příliš času poté domácímu celku zbývat nebude.
     
    36
    Slavia tedy bude pokračovat dvě minuty v oslabení, první šanci plzeňského celku pokryl brankář Žežulka.
     
    35
    Martin Směřička (SLA) dohrál po odehrání Tomáše Vnuka. Rozhodčí ukázal slovenskému reprezentantovi druhou žlutou kartu a následně červenou!
     
    35
    Martin Zdráhal se provinil proti Směřičkovi faulem, třetí akumulovaný faul pro Plzeň.
     
    Stav akumulovaných faulů 3:2.
     
    34
    Slavia bude pokračovat v power-play i nadále. Plzeň si nyní snažila vymodlit technický gól po posunutí branky Martinem Směřičkou. Míč však směřoval vedle branky a tak se o provinění nejednalo.
     
    33
    Peter Kozár se snažil prosadit po přihrávce Vnuka, jeho střela skončila mimo branku. Svou zásluhu na tom má také Žežulka, který znovu zmenšil střelecký úhel.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33
    Směřička nedokázal přesně předat míč Zárubovi, Slavia se tak bude muset pro míč vracet.
     
    32
    Slavia si vykombinovala pozici pro Slámu, toho však fantasticky vychytal Lecjaks v brance Interobalu!
     
    31
    Křemen vybojoval míč v souboji s Vnukem a Slavia se bude moct vrátit k power-play, která ji vynesla snižující branku.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    To je tedy návrat! IGOR LEOVSKI se po střele Záruby prosazuje dorážkou a domácí celek snižuje stav utkání – 1:4. Asistence: Radim Záruba.
     
    30
    Slavia zkouší power-play!
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    30
    Jan Křemen byl tím hráčem, který se po delší době odhodlal ze slávistické strany ke střele. Obrana Interobalu jeho pokus dokázala zastavit.
     
    29
    Martin Směřička (SLA) je dalším hráčem, který zastavil Tomáše Vnuka za cenu faulu. Jeho počínání ocenil sudí Černý kartónkem žluté barvy.
     
    28
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Slavia dobývá obranu hostů ale branky střílí jen Plzeň. Štrajt s Kovácsem se dostali do přečíslení a kapitán MICHAL KOVÁCS dokázal celou situaci zakončit – 0:4. Asistence: Michal Štrajt.
     
    27
    Tomáš Vnuk se dokázal dobře vrátit s Janem Homolou a o balón ho připravil, Interobal bude moci rozehrávat od vlastní branky.
     
    26
    Slavia ale pokračuje v aktivní hře a snaží se protlačit do střeleckých pozic. Zatím se ale Pražanům ve finální fázi příliš nedaří.
     
    25
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    A tak na druhé straně trestaji hosté. Tomáš Vnuk připravil pozici pro JANA HAVLA, který z první trefuje odkrytou část Žežulkovy branky – 0:3. Asistence: Tomáš Vnuk.
     
    25
    Zdeněk Sláma postupoval s Davidem Joštem na Lecjakse, lepší finální fáze ale Slavii připravila o velkou příležitost.
     
    24
    Slavia tlačí Plzeň, na palubovce se objevují také Klíma se Slámou. Červenobílý celek se ale do zakončení nedostal.
     
    23
    Radim Záruba (SLA) kontroloval míč, který se kutálel za postranní čáru. Tomáš Vnuk ale vycítil šanci a zamířil k míči. Záruba ho ale zastavil a za své počínání si vysloužil žlutou kartu.
     
    23
    Tomáš Buchta se po rozehrávce rohového kopu snažil prosadit, Jan Žežulka ale zasahovat nemusel. Buchtova střela zamířila mimo.
     
    22
    Pěkná akce se zakončujícím Tomášem Vnukem. Kovács roztáhl hru na Kozára, který přenesl hru na Vnuka, jehož střela skončila mimo.
     
    22
    Na tahu je tedy Slavia, Homola posílal míč do předbrankového prostoru na nabíhajícího Směřičku, ten se však do zakončení nedostal.
     
    21
    Interobal začal aktivněji, Tomáš Buchta byl zatím velice aktivní, Jan Homola ho ale v každém případě dokázal ubránit.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Interobal vede po první půli na Slavii 2:0 po brankách Tomáše Vnuka a Michala Kovácse. Sešívaní měli také své šance, ale proměnit je nedokázali. Druhý poločas začne přibližně ve 20:50.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    20
    Radim Záruba se dostal přes Jana Havla (PLZ), který zatáhl za záchrannou brzdu a poslal sešívaného hráče za cenu žlutého zákroku k zemi.
     
    Stav akumulovaných faulů 5:3.
     
    20
    Interobal dosáhl branky, brankář Žežulka však byl nedovoleně bráněn a bylo mu zamezeno v zákroku. Akumulovaný faul tak zapíše plzeňský celek.
     
    20
    Tomáš Vnuk se dostával do nebezpečné pozice na ose hřiště. Daniel Hájek ho zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku a Plzeň bude rozehrávat ze zajímavého místa.
     
    19
    Martin Brychta vybojoval míč na Vnukovi a mířil dopředu s Joštem, jejich akci ale dokázali spacifikovat obránci Interobalu.
     
    19
    Slavia rozehrávala míč od postranní čáry. Směřička ale před brankou Plzně nikoho nenalezl. To nenechalo klidným lodivoda Slavie Davida Filingera, který svým svěřencům řádně vyčinil.
     
    19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    18
    Tomáš Vnuk utekl sešívané obraně a prověřil Jana Žežulku. Ten dokázal vytáhnout další dobrý zákrok a uchránil Slavii od dalšího inkasování.
     
    18
    U střídačky plzeňského Interobalu došlo ke konfliktu mezi Tomášem Buchtou (PLZ) a Markem Radovanovičem (SLA). Oba hráči obdrželi žlutou kartu.
     
    18
    Záruba adresoval kapitánu Homolovi míč do stoprocentní pozice, Jan Homola ale vtipným obloučkem přeloboval s brankářem Lecjaksem i plzeňskou bránu.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Martin Zdráhal (SK Interobal Plzeň), který nedovoleně zastavil pronikajícího Radima Zárubu. Druhý akumulovaný faul pro Plzeň.
     
    17
    Lecjaks se snažil nachytat svého protějška v druhé brance. Žežulka se ale stačil vrátit a vysoký míč, který mířil pod břevno dokázal ztlumit.
     
    16
    Radim Záruba rozehrávku standardní situace adresoval na Igora Leovského, který se poprvé v dnešním duelu objevil na hrací ploše. Střela makedonského reprezentanta ale skončila mimo.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    16
    Marko Radovanovič byl zastaven Michalem Holým, Slavia však dostala ještě výhodu, tu však Křemen využít nedokázal.
     
    16
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hostům se povedl další brejk. Tomáš Vnuk vyvezl balón až na sešívanou polovinu. Vnuka poté doplnili Kozár s Kovácsem. První jmenovaný poté předložil míč na osu hřiště MICHALU KOVÁCSOVI, který přízemní střelou propálil Žežulku – 0:2. Asistence: Peter Kozár.
     
    15
    Tomáš Vnuk vybojoval na Radimu Zárubovi míč a vyslal dopředu Kozára, toho si však pohlídal jeho spoluhráč ze slovenské reprezentace Směřička.
     
    15
    Michal Kovács poslal míč před branku Slavie, Záruba ho však dokázal zastavit. Vyvezení míče se mu ale nepodařilo, Peter Kozár dokázal vybojovat míč pro hosty.
     
    14
    Slávisté stále drží balón na svých futsalkách, nedaří se však vytvořit zajímavější střeleckou pozici. Interobal dokáže velice efektivně vykrývat nebezpečné prostory před vlastní brankou.
     
    13
    Dlouhá pasáž bez přerušení. Slavia byla v držení míče. Křemen ale nedokázal projít přes obranný val Interobalu.
     
    12
    Jan Křemen se ujal míče po ztrátě první plzeňské čtveřice. Po individuálním průniku ale dokázal zakončit pouze mimo branku. Naopak na druhé straně zakončoval Kovács, tomu ale zmenšil úhel Žežulka!
     
    12
    Michal Štrajt se dostal v souboji před Davida Jošta, kterému nezbývalo nic jiného, než poslat plzeňského futsalistu k zemi. Čtvrtý akumulovaný faul pro domácí tým.
     
    12
    Jan Žežulka se prezentoval dalším reflexivním zákrokem a uchránil tak sešívaný celek od druhé inkasované branky!
     
    11
    Martin Brychta se snažil individuální akci projít po pravé straně hřiště, Interobal si jeho průnik pohlídal. Další rychlou akci Křemena s Joštem zastavil plzeňský Havel.
     
    11
    Sešívaní futsalisté se dostali k dalšímu přečíslení, Marko Radovanovič ale nedokázal poslat přesnou přihrávku nabíhajícímu Zárubovi.
     
    10
    Slavia se dostala do zajímavé pozice, ke střele se ale nakonec nedostala. Zdráhal se dokázal velice rychle vrátit a ve skluzu poslal balón mimo hřiště!
     
    10
    Jan Žežulka pomohl v obranné fázi Homolovi, kterého si snažil obhodit Vnuk. Brankář Slavie se včas dostal k míči a odpravil ho do bezpečí.
     
    9
    Také Interobal se prezentoval chybou v rozehrávce, Slavia tedy mohla v klidu rozehrávat od brankáře Žežulky, který je zatím ve velké permanenci. Na palubovce ale sledujeme zatím vyrovnaný boj.
     
    8
    Tomáš Vnuk ukazuje, že je do ofenzívy velice nebezpečným hráčem. Jan Homola ho nyní nedokázal dostoupit a Vnuk spěšně posílal míč na Žežulkovu branku. Vnukova střela o kousek minula zadní tyč.
     
    8
    Rána Radima Záruby, která mířila směřem k Radovanovičovi, nenašla cíl. Lecjaks ale musel být v pozoru, protože sražený pokus letěl pouze kousek od plzeňské svatyně.
     
    Stav akumulovaných faulů 3:0.
     
    7
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Slavia si připsala další akumulovaný faul. Plzeň na nic nečekala a zamířila dopředu. Michal Holý našel před brankou TOMÁŠE VNUKA, který se dokázal vytočit do palebné pozice a přes obránce prostřelil Žežulku – 0:1. Asistence: Michal Holý.
     
    7
    Rohový kop Daniela Hájka musel vytěsnit přesným zásahem Lecjaks, Slavia však postrádala větší nabídku v předbrankovém prostoru.
     
    6
    Slavia stále zahušťuje vlastní polovinu hřiště. Buchta nyní neměl dostatek prostoru ke kombinaci a Jošt ho o míč připravil. Oba celky již vystřídaly své sestavy na hrací ploše.
     
    5
    Michal Štrajt skončil na zemi po důrazné hře Daniela Hájka, lavička Interobalu si doslova vymodlila další akumulovaný faul.
     
    5
    Jan Homola zastavil nedovoleně Tomáše Vnuka a Slavia zapisuje první akumulovaný faul.
     
    4
    Po rohovém kopu se mohl prosadit Vnuk, kterého slávisté tentokrát nedokázali pokrýt. Projektil nejproduktivnějšího hráče VARTA futsal ligy ale zamířil nad.
     
    3
    Jan Žežulka se nyní prezentoval důležitým zákrokem. Střelu Petera Kozára dokázal vytlačit mimo. Celé akci předcházelo lehké nedorozumění sešívaného gólmana se Zárubou.
     
    3
    Radovanovičovi utekl po pravé straně Kozár, jeho střelu dokázal vyrazit brankář Žežulka, Slavia následně dokonce ztrojila Tomáše Vnuka a o míč ho připravila.
     
    2
    Slávisté zatažení na své půlce získali po chybě Interobalu míč, Záruba po zisku ale nedokázal přesně vysunout nabíhajícího Homolu.
     
    2
    Zárubův nástřel musel krotit akrobatickým zákrokem Lukáš Lecjaks, následně se hosté vydali dopředu, Slavia se ale znovu prezentovala velice rychlým návratem.
     
    1
    Po prvním sešívaném rohu byl v permanenci brankář Lecjaks, s nebezpečím si však poradil. Slavia se následně musela rychle vracet, Záruba ale Kozára dokázal pokrýt.
     
    1
    Výkopu se ujali slávisté, kteří rozehráli první útočnou akci. Záruba ale první pas nasměroval do bránícího Holého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Do sestavy domácího celku se vrací Igor Leovski, který se zranil v prvním vzájemném střetnutí aktuální sezóny. Uvidíme, jako časovou porci na palubovce od trenéra Filingera dostane.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Žežulka (Malina) – Klíma, Směřička, Jošt, Leovski, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen

    SK Interobal Plzeň: Lecjaks (Luhový) – Buchta, Kozár, Vnuk, Kovács (C), Zdráhal, Štrajt, Havel, Holý, Mižár, Künstner

    Rozhodčí: O. Černý – Čep, Lafek.
     
    Předzápasové ohlasy:

    Jan Žežulka (brankář Slavie): „V Plzni jsme odehráli na podzim strašný zápas, zranili se Marek Karpiak a Igor Leovski, navíc jsme nehráli vůbec dobře. Věřím, že tentokrát to bude pro nás mnohem úspěšnější duel. Víme, co nás čeká, bude to boj o každý míč. Doufám, že nám pomohou i naši fanoušci.“

    Marek Kopecký (trenér Plzně): „Čeká nás důležitý zápas s kvalitním soupeřem. Čekám vyrovnaný boj, ve kterém můžou rozhodovat maličkosti. Chceme ale navázat na domácí zápas se Slavií z úvodu sezony, zápas zvládnout a odvézt si všechny body.“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    Poslední vzájemné střetnutí

    První duel mezi oběma celky této sezóny dopadl lépe pro Interobal, který dokázal zvítězit 5:2. Západočechům pomohl dobrý vstup do utkání, kdy po brankách Michala Holého a Tomáše Vnuka Plzeň vedla po prvním poločase 2:0. Na tyto branky navázali Tomáš Buchta a Michal Kovács, který se trefil dvakrát. Slavia již za stavu 5:0 dokázala skóre pouze korigovat trefami Martina Brychty a Martina Směřičky.
     
    SK Interobal Plzeň

    Západočeský celek zažívá zatím poměrně povedenou sezónu. Ve VARTA futsal lize zatím ztratil tým Marka Kopeckého body jen doma proti Spartě a v Chrudimi, kde plzeňští futsalisté vybojovali remízu. Interobal táhne produktivní Tomáš Vnuk, který se vrátil před sezónou z pražského celku vedeného Beni Simitčim, se kterým vybojoval mistrovský titul. Plzeň bude naopak do konce ročníku postrádat kapitána Lukáše Rešetára, který laboruje se zraněným kolenem.
     
    SK Slavia Praha

    Domácí Slavia se vrací do zápasového kolotoče s několika změnami. Na trenérském postu již nepokračuje Ivan Božovič, který na vlastní žádost v klubu skončil. Jeho taktovku přebírá David Filinger, který na konci uplynulého kalendářního roku nastoupil jako jeho asistent. Zdeněk Sláma, pro kterého utkání s Interobalem bude velice zajímavé, jelikož v klubu působil, se posouvá do role hrajícího asistenta.
     
    Dobrý večer z pražského Edenu! Vítáme vás u sledování třináctého kola VARTA futsal ligy. Domácí SK Slavia Praha přivítá na své palubovce hostující SK Interobal Plzeň.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 30. Leovski (Záruba) – 7. Vnuk (Holý), 16. Kovács (Kozár), 25. Havel (Vnuk), 28. Kovács (Štrajt), 38. Buchta (Havel), 39. Buchta (Zdráhal), 40. Kovács (10 m kop)

    Karty:   18. Radovanovič (SLA), 23. Záruba (SLA), 29. Směřička (SLA) – 18. Zdráhal (PLZ), 18. Buchta (PLZ), 20. Havel (PLZ)   35. Směřička (SLA)


    SK Slavia Praha: Žežulka (Malina) – Homola (C), Radovanovič, Záruba, Směřička – Jošt, Leovski, Sláma, Klíma, Hájek, Křemen
    SK Interobal Plzeň: Lecjaks (Luhový) – Kozár, Vnuk, Kovács (C), Holý – Zdráhal, Štrajt, Havel, Buchta, Mižár, Künstner

    Rozhodčí: O. Černý – Čep, Lafek

    Diváci: 130
    thejrc.org