K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 10.01.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 33. kolo
Partner:
     
    Ve třetím dějství nejprve Olomouc zásluhou Tomáš Krupy navýšila vedení na tři góly, ovšem Josef Koláček s Patrickem Pechem zařídili snížení na rozdíl jediné trefy. Piráti už nevyrovnali ani v závěrečné power-play, takže poprvé v roce 2020 prohráli. (19:31:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dlouhý boj o kotouč u zadního mantinelu a v rohu nakonec vyhráli Piráti, jenže Popelka z vrcholu levého kruhu netrefil branku.
     
    59:03
    Olomoučtí dostali kotouč do středního pásma poté, co zablokovali Jungvirtovu ránu od modré.
     
    58:48
    Hanáci slouho nepustili domácí do střelecké pozice, teď však Hasala ramenem vyrazil ránu Popelky.
     
    58:05
    Piráti se usadili v pásmu, Altrichter spěchá na střídačku. Začíná power-play Chomutovských.
     
    57:20
    Nejprve se Piráti před Hasalou nedostali ke sraženému kotouči, z protiútoku pálil od modré Ministr. Altrichter jeho ránu nadvakrát chytil a sudí následné souboje před domácí brankou jako faul nevyhodnotil.
     
    56:49
    Oddechový čas pro Olomouc.
     
    56:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme zaděláno na drama. Hasala sice pokryl dva pokusy domácích, jenže pak do Pöschlova nahození vložil před brankou hůl PATRICK PECH a hostující gólman už kapituloval. Asistence: Martin Pöschl a Josef Koláček.
     
    55:53
    Z levého kruhu střílel Handl, který trefil z boku bližší tyč Altrichter.
     
    55:16
    Dvakrát to teď od modré zkoušel Rutar. První pokus byl zblokován do rohu, kde byli dříve Olomoučtí hráči. Následně vyrazil Altrichter puk před sebe, kde si ho znovu sebrali hosté.
     
    54:30
    Domácí se nemohli dostat z pásma, v jednu chvíli měl puk před sebou Štědrý, který sice zachytil vyhození, ale následně nerozehrál. Teď se Piráti osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, takže se hra přesouvá zpět před Altrichtera.
     
    53:22
    Jungvirtovo nahození od modré udržel Hasala na hrudníku.
     
    52:32
    Piráti právě vstřelili branku!
    JOSEF KOLÁČEK si v útočném pásmu našel volný kotouč, vyjel si z pravého kruhu na osu kluziště a zavěsil do horní poloviny branky. Bez asistence.
     
    51:54
    Domácí v plném počtu.
     
    50:23
    V oslabení se do zakončení dostal Dospěl, jehož ránu po přejetí modré Hasala rychle vyklepal z lapačky, aby se nevhazovalo v obranném pásmu Olomouce.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Krupa – 2 min., sekání).
     
    50:11
    S návratem vyloučeného olomouckého hráče pálil od modré obránce Hanáků, ale Altrichter byl připravený, i když se před ním poté strhla mela.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 22. Lobodowski (Jiří Kulich, Koláček), 31. Pech, 53. Koláček, 57. Pech (M. Pöschl, Koláček) – 5. Vosátko (Pírek, Handl), 27. Krupa (Pírek, Ministr), 36. Pírek (Mader), 39. Mácha (Hlaváč, Handl), 44. Krupa (Ministr)


    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – M. Pöschl, Petrásek, Seemann, Ludvík, Ferbas, D. Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Jiří Kulich, Pech.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Groch, Hlaváč, Vosátko, Hladiš, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Štědrý, Ministr, Tarnoczy.

    Rozhodčí: Svoboda – Malý, Jelínek.
    ocianews.com