K. Vary – Litvínov 3:2 (po pr.) | Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.)
Olomouc – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Kladno – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:2 (kon.)
Sparta – Vítkovice 5:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:5 (0:1, 2:3, 2:1)
HC Olomouc
Pátek 10.01.2020, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • turnaj O Pohár DHL • 33. kolo
Partner:
     
    Ve třetím dějství nejprve Olomouc zásluhou Tomáš Krupy navýšila vedení na tři góly, ovšem Josef Koláček s Patrickem Pechem zařídili snížení na rozdíl jediné trefy. Piráti už nevyrovnali ani v závěrečné power-play, takže poprvé v roce 2020 prohráli. (19:31:11)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Dlouhý boj o kotouč u zadního mantinelu a v rohu nakonec vyhráli Piráti, jenže Popelka z vrcholu levého kruhu netrefil branku.
     
    59:03
    Olomoučtí dostali kotouč do středního pásma poté, co zablokovali Jungvirtovu ránu od modré.
     
    58:48
    Hanáci slouho nepustili domácí do střelecké pozice, teď však Hasala ramenem vyrazil ránu Popelky.
     
    58:05
    Piráti se usadili v pásmu, Altrichter spěchá na střídačku. Začíná power-play Chomutovských.
     
    57:20
    Nejprve se Piráti před Hasalou nedostali ke sraženému kotouči, z protiútoku pálil od modré Ministr. Altrichter jeho ránu nadvakrát chytil a sudí následné souboje před domácí brankou jako faul nevyhodnotil.
     
    56:49
    Oddechový čas pro Olomouc.
     
    56:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    A máme zaděláno na drama. Hasala sice pokryl dva pokusy domácích, jenže pak do Pöschlova nahození vložil před brankou hůl PATRICK PECH a hostující gólman už kapituloval. Asistence: Martin Pöschl a Josef Koláček.
     
    55:53
    Z levého kruhu střílel Handl, který trefil z boku bližší tyč Altrichter.
     
    55:16
    Dvakrát to teď od modré zkoušel Rutar. První pokus byl zblokován do rohu, kde byli dříve Olomoučtí hráči. Následně vyrazil Altrichter puk před sebe, kde si ho znovu sebrali hosté.
     
    54:30
    Domácí se nemohli dostat z pásma, v jednu chvíli měl puk před sebou Štědrý, který sice zachytil vyhození, ale následně nerozehrál. Teď se Piráti osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění, takže se hra přesouvá zpět před Altrichtera.
     
    53:22
    Jungvirtovo nahození od modré udržel Hasala na hrudníku.
     
    52:32
    Piráti právě vstřelili branku!
    JOSEF KOLÁČEK si v útočném pásmu našel volný kotouč, vyjel si z pravého kruhu na osu kluziště a zavěsil do horní poloviny branky. Bez asistence.
     
    51:54
    Domácí v plném počtu.
     
    50:23
    V oslabení se do zakončení dostal Dospěl, jehož ránu po přejetí modré Hasala rychle vyklepal z lapačky, aby se nevhazovalo v obranném pásmu Olomouce.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Krupa – 2 min., sekání).
     
    50:11
    S návratem vyloučeného olomouckého hráče pálil od modré obránce Hanáků, ale Altrichter byl připravený, i když se před ním poté strhla mela.
     
    49:54
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Berčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:23
    Nejprve neuspěl sám před brankou Dospěl, následně to zkusil z pravého kruhu na vzdálenější tyč Koláček, ale Hasala zasáhl vyrážečkou.
     
    48:50
    Olomouc se znovu osvobozuje, hosté vyhodili až k Altrichterovi.
     
    48:22
    Piráti sice vyhráli buly, jenže kombinace jim nevyšla podle představ a nepřesnou přihrávkou se připravili sami o pásmo.
     
    48:08
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Handl – 2 min., podrážení).
     
    47:04
    Rosecký se i přes snahu obránce dostal před Altrichtera, který hostujícího útočníka tváří v tvář vychytal. Rosecký po akci jen smutně zaklonil hlavu směrem ke střeše ROCKNET ARÉNY.
     
    46:39
    Ministr v útočném pásmu vystihl domácí úmysly, ale Pöschl mu stihl vložit do rány hůl, takže Altrichter zasahovat nemusel.
     
    45:22
    Icing Olomouce.
     
    44:49
    Na druhé straně pálil z pravého křídla na vzdálenější tyč Svoboda, ovšem Hasala byl pozorný.
     
    43:55
    A s Piráty mohlo být ještě hůře. Vosátkovo nahození od modré propadlo Altrichterovi mezi betony a jen těsně minulo pravou tyč domácí branky.
     
    43:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Teď už to s chomutovskými nadějemi na výhru vypadá zase o něco hůře. TOMÁŠ KRUPA dostal přihrávku před branku, kde v tísni nadvakrát překonal Altrichtera. Asistence: Daniel Ministr.
     
    43:12
    Mácha obral na levém křídle o puk Seemanna, ovšem Kalač ve výborné pozici mezi kruhy jen vyprášil Altrichterovy betony.
     
    42:37
    Jungvirt sebral kotouč ve vlastním pásmu, ale a ledě už byl dlouho, takže po přejetí červené čáry jen nahodil, aby mohl vystřídat.
     
    40:44
    Seemann sice na levém křídle nepustil před branku Madera, jenže o chvíli později se ke střele ze spojnice kruhů dostal Kalač. Altrichterova vyrážečka zasáhla přesně a následně Piráti dostali puk i díky signalizovanému ofsajdu do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po gólově chudé zahajovací třetině, viděli diváci v ROCKNET ARÉNĚ v prostředním dějství hned pět gólů. Piráti dvakrát srovnali těsný náskok Olomouckých, který však zajistily pohodlnější dvoubrankové vedení přesilovkové góly Pírka s Máchou. Závěrečná dvacetiminutovka začne přibližně v 18:56.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po vyhraném buly Altrichter neudržel Hlaváčovo nahození, následně se domácí gólman nedohodl s obráncem, čehož využil JAMES JOSHUA MÁCHA a i s trochou štěstí dostal puk do chomutovské branky. Asistence: Matúš Hlaváč a Tobiáš Handl.
     
    38:31
    Grochovo nahození od modré bylo sraženo mimo mantinely.
     
    38:09
    Hanáci se vrátili do pásma, ale Altrichter si s ránou od modré poradil a vyrazil ji do ochranné sítě.
     
    37:40
    Pírek natáhl na vrcholu levého kruhu, jenže trefil jen Mader před brankou, od něhož se puk odrazil do rohu. Chvíli poté domácí dostali kotouč do středního pásma.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ferbas – 2 min., faul kolenem).
     
    37:13
    Piráti budou hrát znovu oslabení. Olomouc má opět výhodu.
     
    35:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Druhý chomutovský faul za sebou už Hanáci potrestali gólem poté, co Mader před brankou posunul kotouč doleva LUKÁŠI PÍRKOVI, který pod přesouvajícím se Altrichterem poslal hosty potřetí v utkání do vedení. Asistence: Petr Mader.
     
    34:58
    I druhé oslabení v rychlém sledu začínají Piráti dobře. Dospěl vyvezl puk do útočného pásma a od levého mantinelu provětral lapačku Hasaly, který však rychle rozehrál, aby se nevhazoval před ním.
     
    34:47
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Seemann – 2 min., podrážení).
     
    34:24
    S návratem vyloučeného Berčíka se ujížděl kupředu Lobodowski, před brankou zkusil stahovačku kolem beka, ale ten ho do zakončení nepustil.
     
    33:53
    Piráti vyvezli kotouč až do obranného pásma Olomouce a moc nechybělo, aby se dostali do samostatného úniku. Beci si však situaci pohlídali.
     
    33:30
    Až nyní se Hanáci vrátili do pásma, kde se snažil mezi dvěma beky propálil puk Handl. Domácí beci však jeho pokus zblokovali do ochranné sítě. Vhazuje se po pravici Altrichtera.
     
    32:48
    Hosté vyhráli buly a po kombinaci se k rána z levé strany modré dostal Vosátko. Altrichter vyrazil do rohu a hostující obránce následně neudržel v souboji na modré útočné pásmo.
     
    32:24
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Berčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:08
    Uvidíme prvního vyloučeného hráče zápasu. Olomouc má výhodu.
     
    30:28
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí podruhé srovnávají poté, co PATRICK PECH zachytil u levého mantinelu hostující vyhození, prokličkoval se před bránu a přesně zakončil. Bez asistence.
     
    30:10
    Olomoučtí se objevili v náznaku přečíslení, jenže Mader sám před brankou netrefil puk ze vzduchu po přihrávce z levé strany.
     
    28:51
    Ofsajd Pirátů.
     
    27:33
    Někteří olomoučtí hráči už zvedali ruce nad hlavu, protože kotouč opravdu překročil brankovou čáru. Dostal se však za ni i s brankářem, jehož tam natlačil jeden z hostujících útočníků. Hlavní sudí hned rozpažil a pro postavení útočícího hráče v brankovišti vykázal hosty do středního pásma.
     
    26:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci jdou podruhé v utkání do vedení. TOMÁŠ KRUPA zůstal úplně nepokrytý u pravé tyče chomutovské branky, kde ho našel krásným pasem od protějšího mantinelu Pírek a olomoucký útočník měl snadnou pozici. Asistence: Lukáš Pírek a Daniel Ministr.
     
    26:19
    Dlouhou přihrávku z vlastního pásma na útočnou modrou na Dospěla si pohlídal Vosátko.
     
    24:59
    Groch si vzal na polovině puk a elegantně projel až k brance, kde se však do zakončení nedostal a následně zpoza domácí klece nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    23:24
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, ovšem brankáři příliš práce nemají. Obě defenzivy jsou pozorné a náznaky nebezpečí krotí hned v zárodku.
     
    21:22
    Piráti právě vstřelili branku!
    A v ROCKNET ARÉNĚ máme vyrovnáno. První rána PETERA LOBODOWSKÉHO cinkal o tyčku, dorážku už poslal slovenský útočník ve službách Chomutova na místo určení. Asistence: Jiří Kulich a Josef Koláček.
     
    20:46
    Tak tohle byla velká paráda v podání Kalač, jemuž však efektní zakončení nevyšlo. Hostující útočník zůstal sám za chomutovskou obranu a uháněl osamocený na Altrichtera, jehož se pokusil zaskočit střelou s hokejkou mezi nohama. Domácí gólman byl pozorný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodním dějství byli o něco aktivnější hostující hráči z Olomouce, kteří mírnou střeleckou a územní převahu přetavili v jednobrankové vedení. Nahozením od modré otevřel skóre David Vosátko. Druhá třetina začne přibližně v 18:09.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Mácha teď na levé straně útočné modré sám sebe vystavil do ofsajdu, protože přejel do pásma, aniž by měl puk plně pod kontrolou.
     
    19:34
    Ofsajd Hanáků.
     
    19:11
    Piráti se nemohli přes dobrý forčeking Olomouce dostat z vlastního pásma, čehož využil k ráně z vrcholu levého kruhu Groch, jenž však minul vzdálenější tyč.
     
    18:10
    Pirátům nevyšlo založení útoku z vlastního obranného pásma, takže je jim odpískán icing.
     
    17:36
    Nyní sledujeme řadu nepřesností a dobrou obranu středního pásma v podání obou týmů, takže brankáři jsou bez práce.
     
    16:38
    Hlaváč hezky projel domácí obranou do předbrankového prostoru, ale jeho přihrávka zleva přímo do ohně neprošla.
     
    15:51
    U levé tyče se snažil Hasalu zaskočit Koláček, hostující brankář však všechny mezírky utěsnil, takže je z toho jen vhazování vlevo od branky -Olomouce.
     
    15:29
    Ofsajd Pirátů.
     
    15:19
    Nejprve pálil od modré chomutovský Vaněk, jehož ránu poslal Hasala vyrážečkou do rohu. V protiútoku provětral Altrichterovu výstroj opět Tomajko, jehož střelu udržel domácí gólman na hrudníku.
     
    13:32
    V dobré pozici před olomouckou brankou se ocitl Popelka, jenže z dolní hranici pravého kruhu přestřelil.
     
    12:45
    Vosátko je i nadále při chuti. Nyní dostal do pravého kruhu přihrávku a dvakrát střílel na Altrichtera, který pokaždé zasáhl přesně a následně mu pomohli beci, kteří dostali puk z obranné ho pásma.
     
    12:00
    Kulichův bekhend z pravé strana Hasala bez problémů chytil, následnou protiakci táhl Tomajko, jehož ale čistým bodyčekem zpacifikoval mezi kruhy jeden z obránců.
     
    11:07
    Lobodowski ve střední pásmu vypíchl puk obránci, který však o chvilku později srazil jeho ránu z vrcholu levého kruhu do protějšího rohu, kde si sebrali puk hostující hráči.,
     
    10:03
    Chomutovský přechod útočné modré nebyl podle pravidel, takže je domácím odpískán ofsajd.
     
    09:13
    Ministr přenechal po přejetí útočné modré Krupovi, který z prostoru mezi kruhy vypálil na Altrichtera, jenž jeho rána nadvakrát chytil, když přikryl pod lapačku puk sražený před sebe.
     
    08:00
    Po nepříjemné ráně Tomajka z mezikruží mohl jít sám na branku chomutovský Švec, ale za obranou Hanáků nezvládl zpracování dlouhé přihrávky. Následně domácí útočník přece jen prověřil Hasalovu pozornost, ale olomoucký gólman byl připravený.
     
    06:10
    Oba brankáři si připsali po jednom jednodušším zákroku. Nyní domácí vyhodili na zakázané uvolnění, které je i přes nelibost chomutovské střídačky odpískáno.
     
    04:53
    Moc nechybělo a Olomoučtí vedli o dva góly. Mader se z pozice obránce dostal až před domácí branku, odkud mířil naštěstí pro Piráty jen do břevna. Puk následně skončil v ochranné síti, takže se vhazuje před Altrichterem.
     
    04:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nevinně vypadající situace nakonec končí prvním gólem utkání. DAVID VOSÁTKO nahazoval od modré a kotouč zapadl do domácí branky. Altrichter přes souboje před sebou mnoho neviděl. Asistence: Lukáš Pírek a Tobiáš Handl.
     
    04:07
    Štědrý vybojoval puk v souboji na polovině kluziště, odkud poslal vysoký oblouček na chomutovskou branku. Altrichter si jeho lob pohlídal a chytil puk lapačkou. Vhazuje se po pravici domácího gólmana.
     
    03:16
    Pöschl zachytil olomoucké vyhození na modré a poslal hned puk směrem na branku. Hostující brankář zasáhl ramenem a následně rychle přikryl lapačkou puk ležící v brankovišti.
     
    02:02
    Zatím jsou aktivnější směrem dopředu Hanáci. Teď prověřil altrichterovu pozornost bekhendem z pravé strany zblízka Tomajko, domácí gólman puk vyrazil za branku, kde situaci vyřešili domácí obránci.
     
    00:46
    Kalač přihrával v situaci dva na jednoho z levého křídla vzduchem před branku, jenže puk ke smůle hostů dopadl až za jejich najíždějícího hráče.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – M. Pöschl, Petrásek, Seemann, Ludvík, Ferbas, D. Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Jiří Kulich, Pech.

    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Groch, Hlaváč, Vosátko, Hladiš, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Štědrý, Ministr, Tarnoczy.

    Rozhodčí: Svoboda – Malý, Jelínek.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Svěřenci trenérů Jaroslava Becka s Janem Brychtou budou v souboji s Olomoucí hájit neporazitelnost v roce 2020, jelikož po změně letopočtu postupně zdolali venku České Budějovice i Kladno a na začátku týdne také doma v derby Litvínov. I přes minimálně produktivní útok mají Piráti na kontě společně s karlovarskou Energií nejvíc góly vstřelených v oslabení.

    POHLED DO STATISTIK PIRÁTŮ:

    Body: 42.
    Skóre: 73:92.
    Využití přesilovek: 10,17 %.
    Oslabení: 83,92 %.
    Trestné minuty: 431.
    Góly v oslabení: 8.
    Brankáři: Richard Běhula – 21 startů/92,95 %, Martin Altrichter – 6/93,25 %.
    Nejproduktivnější hráč: Peter Lobodowski 15 (10+5).
    Nejlepší střelec: Peter Lobodowski 10 gólů.
    Nejlepší nahrávač: Michal Janeček 11 asistencí.
    Nejproduktivnější bek: Jakub Šuráň 9 (3+6).
    Nejlepší +/-: Vít Seemann +5 (+11, -6).
    Nejtrestanější hráč: Martin Berčík 54 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ CHOMUTOVA:

    Chomutov – Vítkovice 1:4
    Chomutov – Třinec 1:8
    České Budějovice – Chomutov 3:4
    Kladno – Chomutov 2:3
    Chomutov – Litvínov 5:1
     
    HC OLOMOUC

    Svěřenci trenérů Karla Berana s Milanem Ministrem se po čtyřech domácích duelech v řadě, z nichž vytěžili devět bodů, vypraví poprvé v roce 2020 na soupeřovo kluziště. Poslední dvě venkovní klání ve Vítkovicích a v Třince sice Hanáci prohráli, ale jinak jim v tabulce venkovních klání patří sedmá příčka.

    POHLED DO STATISTIK OLOMOUCE:

    Body: 54.
    Skóre: 104:89.
    Využití přesilovek: 16,56 %.
    Oslabení: 87,16 %.
    Trestné minuty: 461.
    Góly v oslabení: 4.
    Brankáři: Vojtěch Mokrý – 21 startů/92,5 %, Marek Hasala – 11/91,29 %.
    Nejproduktivnější hráč: David Kalač 27 (12+15).
    Nejlepší střelec: Matěj Kořenek 13 gólů.
    Nejlepší nahrávač: David Kalač 15 asistencí.
    Nejproduktivnější bek: David Vosátko 18 (7+11).
    Nejlepší +/-: Matúš Hlaváč +15 (+31, -16).
    Nejtrestanější hráč: Matúš Hlaváč 50 tr. minut.

    POSLEDNÍCH PĚT DUELŮ OLOMOUCE:

    Třinec – Olomouc 5:3
    Olomouc – České Budějovice 6:2
    Olomouc – Kladno 4:1
    Olomouc – Salcburk 1:5
    Olomouc – Zlín 8:5
     
    Chomutov vs. Olomouc

    Ve třiatřicátém pokračování turnaje O Pohár DHL uvidí chomutovská ROCKNET ARÉNA souboj třináctých Pirátů se čtvrtou Olomoucí, která má k dobru dvanáct bodů bodů.

    Zatímco Chomutovští odehrají v roce 2020 už čtvrtý duel, Hanáci nastoupí po změně letopočtu potřetí. bude zajímavé sledovat, zda se znovu prosadí útočníci s druhým nejvyšší počet vítězných gólů ze všech hráčů soutěže. Čtyřikrát rozhodli o výhře svého týmu chomutovský Peter Lobodowski i olomoucký David Rosecký.

    První letošní vzájemný zápas:

    HC Olomouc – Piráti Chomutov 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
    Branky:
    31. a 40. Rosecký, 58. Ministr, 59. Tomajko – 27. Popelka.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 22. Lobodowski (Jiří Kulich, Koláček), 31. Pech, 53. Koláček, 57. Pech (M. Pöschl, Koláček) – 5. Vosátko (Pírek, Handl), 27. Krupa (Pírek, Ministr), 36. Pírek (Mader), 39. Mácha (Hlaváč, Handl), 44. Krupa (Ministr)


    Piráti Chomutov: Altrichter (Petržílka) – M. Pöschl, Petrásek, Seemann, Ludvík, Ferbas, D. Vaněk, Jungvirt – Švec, Dospěl, Popelka, Prokop, Berčík, Janeček, Koláček, T. Svoboda, Lobodowski, Jiří Kulich, Pech.
    HC Olomouc: Hasala (Mokrý) – Mader, Groch, Hlaváč, Vosátko, Hladiš, Rutar, Pírek – Kalač, Handl, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Štědrý, Ministr, Tarnoczy.

    Rozhodčí: Svoboda – Malý, Jelínek.
    thejrc.org