Crystal Palace – Arsenal 1:1 (kon.) | Everton – Brighton 1:0 (kon.) | Chelsea – Burnley 3:0 (kon.)
Leicester – Southampton 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Norwich 4:0 (kon.) | Wolverhampton – Newcastle 1:1 (kon.)
Tottenham – Liverpool 0:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 11.01.2020, 13:30 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní vypjaté utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Crystal Palace vstoupil do druhého poločasu velice aktivně, výsledkem byla šťastná vyrovnávací branka. Arsenalu se posléze situace ještě více zkomplikovala, červenou kartu totiž vyfasoval Aubameyang, který hodně tvrdě přišlápl Meyera. Koncovka utkání nám přinesla atraktivní pojetí hry, oba celky nebyly daleko od dost možná rozhodující trefy. (15:25:13)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:21.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Koncovka duelu nám ještě přinesla strkanici, po které přijde na řadu standardní situace pro domácí.
     
    90+3
    Ono to skutečně vypadá, že nám tento zápas přinese nerozhodný výsledek. Arsenal se nikam nehrne, naopak se domácí snaží s výsledkem něco udělat.
     
    90+2
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Reiss Nelson.
     
    90+1
    Zaha se uvnitř pokutového území poroučel k zemi, avšak pokutový kop to nebude. Sudí jasným gestem ukázal, že se nejednalo o nedovolený zákrok Arsenalu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je i nadále nerozhodný. Zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Podél pravé autové lajny si to chtěl namířit na útočnou polovinu hostující Martinelli, který byl zastaven čistým způsobem. Hosté tak budou moci ještě vhazovat.
     
    87
    Hostující hráči se dožadovali červené karty také pro Tomkinse, avšak verdikt se tentokráte měnit nebude. V platnosti je žlutá karta, navíc přijde na řadu standardka.
     
    85
    Žlutou kartu dostává James Tomkins (Crystal Palace FC).
     
    83
    Dalekonosný odkop z kopačky Maitlanda-Nilese nesměřoval na nikoho ze spoluhráčů. Avšak odkop od branky se nepovedl Guaitovi, který našel pouze Kolašinace.
    82. Pépé orazítkoval tyč.
     
    82
    Branková konstrukce v akci také na opačné straně! Lacazette chytře poslal do tandemu na Pépého, jehož přízemní rána orazítkovala tyč, načež se odrazila přímo do rukavic Guaity.
     
    81
    Následný rohový kop domácích nebyl povedený, i tentokráte se adresátem nabídky měl stát Tomkins, avšak centr nakonec doplachtil pouze daleko vedle branky.
     
    80
    Co scházelo! Tomkins se natlačil do malého vápna, kde se mu povedlo hlavičkovat k tyči. Na brankové čáře však zakročil Sokratis, který zachránil svůj celek od pohromy.
     
    79
    Na dlouhou nohu to měl domácí McArthur, který přesto vydoloval míč v souboji s protihráčem. Střet s Lacazettem se opakoval, francouzský útočník tentokráte fauloval.

    David Suchý

    Branky: 54. J. Ayew (Kouyaté) – 12. Aubameyang (A. Lacazette)

    Karty:   71. James McCarthy (CRP), 85. Tomkins (CRP) – 44. Pépé (ARS), 51. Maitland-Niles (ARS), 90. A. Lacazette (ARS)   67. Aubameyang (ARS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:21.
    Crystal Palace FC: Guaita – Kelly, Tomkins (C), Cahill, Riedewald – James McCarthy, Kouyaté, McArthur – Meyer (68. Tosun), Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – Dann, Kirby, Pierrick, Woods, Tosun, Wickham.

    Arsenal FC: Leno – Maitland-Niles, Papastathopoulos, David Luiz, Kolašinac – Torreira (46. Guendouzi), Xhaka – Pépé, Özil (69. Martinelli), Aubameyang (C) – A. Lacazette (90+2. Nelson).
    Náhradníci: E. Martínez – Holding, Guendouzi, Martinelli, Nelson, Saka, Willock.

    Rozhodčí: Tierney – Hussin, Perry
    thejrc.org