Bordeaux – Lyon 1:2 (kon.) | Amiens – Montpellier 1:2 (kon.) | Angers – Nice 1:1 (kon.)
Méty – Štrasburk 1:0 (kon.) | Nîmes – Remeš 2:0 (kon.) | Toulouse – Brest 2:5 (kon.)
konec
FC Méty
1:0 (0:0)
RC Štrasburk
Sobota 11.01.2020, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Méty zastavily dlouhou sérii čekání na vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:01:23)
     
    Sledovali jsme velice nezáživné utkání, které rozhodla jedna standardní situace. Méty sice byly horším mužstvem, přesto se radují z důležitého vítězství. Domácí celek totiž bojuje o záchranu, a tak se spodním příčkám trochu vzdálil. Štrasburk dnes bude hodně zklamán, protože neproměnil v prvním poločase nadějné akce. Jinak se ale hrálo spíše od šestnáctky k šestnáctce a byl to boj o každý kousíček hrací plochy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Matthieu Udol, Opa Nguette a Farid Boulaya kombinovali u levé postranní čáry. Prvně jmenovaný si dokonce vynutil faul, a tak ušetřil cenné vteřiny. Ještě ale přijde na řadu ošetření, protože Kenny Lala leží s bolestivou grimasou na zeleném pažitu.
     
    90+2
    Další centr od rohového praporku mířil na Matze Selse, ovšem z branky se vydal Alexandr Úkíddžá, jenž situaci zachránil. K souboji gólmanů tak nedošlo.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Ve stejně době přišla přihrávka na malé vápno, ovšem Habib Diallo v jasné pozici míč netrefil.
     
    90
    Štrasburk předvedl další snažení za vyrovnáním, jenomže k vidění byl útočný faul. Méty tak nikam spěchat nebudou a naopak se snaží udržet cenné vteřiny.
     
    89
    Po kombinaci na pravé straně byl trochu zahnán Adrien Thomasson, který pak rychle odcentroval. Jeho pas tak u první tyče našel Alexandr Úkíddžá, který už rozhodně spěchat nebude.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Alexander Djiku (RC Štrasburk).
     
    87
    Na centr z pravé strany si naskočil na malém vápně Alexander Djiku, který ale zamířil do míst, kam Alexandr Úkíddžá ještě dosáhl. Flustrovaný hostující hráč následně fauloval a bude potrestán žlutým kartónkem.
     
    86
    Hostující mužstvo rozehrálo další standardní situaci, která nepřešla přes prvního bránícího hráče. John Boye byl skvěle postaven a míč odehrál do klidných vod.
     
    85
    Opa Nguette chtěl postupovat směrem dopředu, ale hned za půlící čárou byl zastaven. Štrasburk ale daleko nedošel a musel se rychle vrátit. Pokuse se prezentoval Habib Diallo, jehož slabý pokus zachytil Matz Sels.
     
    83
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Lionel Carole, přichází Abdallah Ndour.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Victorien Angban.
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Benjamin Corgnet.
     
    82
    Další odvrácený míč našel za hranici velkého vápna Youssouf Fofana, který sice prostřelil dvojici soupeřů. Jenomže míč zamířil jen vedle levé tyče.
     
    81
    Poslední minuty základní hrací doby budou jistě zajímavé. Štrasburk se ale zatím hodně těžko dostává do pokutového území, jistě jeho tlak vzroste.
     
    79
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Mamadou Fofana, přichází Kévin N'Doram.
     
    79
    Mamadou Fofana už odcupital za postranní čáru, a tak se může pokračovat ve hře. Další centr vyboxoval brankář za šestnáctku, odkud se pak nepřesnou střelou prezentoval Jean-Ricner Bellegarde.
     
    78
    Na pravou stranu šestnáctky si naběhl Youssouf Fofana, jenže obrana rychle zasáhla a míč poslal na další rohový kop. Ten se rozehraje až po ošetření jednoho z hráčů Mét.
     
    77
    Tlak Štrasburku roste, ale akce končí zákrokem brankáře. Před branku totiž mířila střílená přihrávka, kterou si pohlídal Alexandr Úkíddžá.
     
    75
    Adrien Thomasson se nacházel přesně na středu šestnáctky, ovšem jeho pokus z její hranice byl nepřesný a zamířil pouze nad horní tyčku.
     
    74
    Poněkud neohrabaně a drsně si počínal John Boye (Méty), který kolíky trefil koleno soupeře. Autor jediného gólu tak může být rád, že nešel předčasně pod sprchy.
     
    73
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Adama Traoré II, přichází Farid Boulaya.
     
    73
    K centru se postavil Kenny Lala, který točil míč na první tyč. Ovšem obránci byli dobře postaveni a míč tak odehráli do bezpečné části hřiště.
     
    72
    Méty byly v dosavadním průběhu horším týmem, přesto vedou. A tak Štrasburk čeká v posledních minutách pořádně náročná šichta. Hosté ale budou rozehrávat další rohový kop.
     
    71
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ibrahima Sissoko, přichází Kévin Zohi.
    69. John BOYE - 1:0
     
    69
    Méty právě vstřelily branku!
    Z rohového kopu přišla první branka, která snad rozhýbe statické utkání! Na první tyči se k hlavičce dostal Habib Maïga, jehož pokus vyrazil Matz Sels jen před sebe. V nebezpečném prostoru se ale nacházel JOHN BOYE, který už měl snadnou pozici ke skórování.
     
    68
    ze strany a střed si to namířil Opa Nguette, který měl proti sobě rázem tři soupeře. Přesto přišlo zakončení, které bylo sražené na rohový kop.
     
    67
    Dalším centrem se z levé strany prezentoval Jean-Ricner Bellegarde, jenže míč mířil za Adriena Thomassona, jehož hlavička tak postrádala razanci a zamířila přesně na brankáře.
     
    66
    Další dlouhý pas Mét byl nepřesný, rozehrávat od branky bude Matz Sels. Štrasburk se pak znovu přesunul na útočnou polovinu, kde kličkou neuspěl Kenny Lala.
     
    65
    Po pěkném přepuštění míče si do pravé části velkého vápna naběhl Ibrahima Sissoko. Zakončení hostujícího hráče se svezlo po nártu a bylo nepřesné.
     
    64
    Když nevíš co s míče, vystřel! Tímto pořekadlem se zřejmě inspiroval Matthieu Udol, jehož pokus byl nepřesný a zamířil jen vedle levé tyče.
     
    63
    Centr od rohového praporku mířil k zadní tyči, ale celou situaci zneškodnil Alexandr Úkíddžá. Domácí brankář pak rychle rozehrál, jenže Méty míč znovu rychle ztratily.
     
    62
    Po rohovém kopu zamířil míč na hranici velkého vápna, kde se nacházel Jean-Ricner Bellegarde. Jeho pokus byl sražený nad branku, a tak uvidíme další roh.
     
    61
    Adrien Thomasson chtěl ze strany posunout míč do šestnáctky, kde ho srazil vedle branky John Boye. Brankář pak chtěl situaci zachránit ovšem stejně se bude kopat rohový kop.
     
    59
    Pro další centr si z branky vyběhl Alexandr Úkíddžá, hra se tak znovu pomalu otáčí na druhou stranu. Méty ale vymysleli jen přihrávku na hranici vápna, kterou nepochopil Adama Traoré.
     
    58
    Středem hrací plochy se k šestnáctce hnal Jean-Ricner Bellegarde, jehož dohnal soupeř a čistě ho míče zbavil. Štrasburk se ale k balonu rychle vrátil a dál kombinuje.
     
    57
    Matz Sels je zatím na hrací ploše zbytečný, jelikož nemusel ani jednou zasahovat. Vraťme se na trávník, kde byla k vidění nepřesná střela. Youssouf Fofana totiž ohrozil pouze fanoušky na tribuně za bránou.
     
    56
    Na levé straně zrychlil hru Matthieu Udol, jenž odcentroval na spoluhráče. Ovšem zpracování bylo nad rámec domácího borce, a tak se míče chopil Štrasburk.
     
    54
    Prvním potrestaným hráčem je Ibrahima Sissoko (Štrasburk), který nedovoleně zastavil pronikajícího soupeře. Před malou chvílí byl hostující záložník varován, o pár vteřin už si žlutou kartu prohlédl.
     
    53
    Aktuálně se v Ligue 1 hraje ještě pět zápasů a ve všech už padl alespoň jeden gól. Fotbalovou nudu tak sledujeme asi pouze my.
     
    52
    Ibrahima Sissoko postupoval směrem dopředu a právě jemu byl odpískán faul. Hostující hráč pak neudržel nervy na uzdě a hodil míčem o zem, což hlavní rozhodčí ocenil důraznou domluvou.
     
    51
    Domácí mužstvo se neustále nachází u míče, ovšem rozhodně nikam nespěchá. Postupný útok je tak velmi statický, a tak Vincent Pajot našel znovu pouze soupeře.
     
    50
    Nestranného fanouška utkání rozhodně bavit nemůže. Očividně takový souboj nebaví ani příznivce na stadionu, kteří další přihrávku zpátky ocenili pískotem – nutno říct, že balon byl na kopačkách Mét.
     
    49
    Štrasburk po ztrátě míče výborně napadá soupeře, tím mu rozbil také další útočnou akci. Hráči v bílých dresech dál kombinují na vlastní polovině.
     
    48
    I na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky budeme sledovat souboj od šestnáctky k šestnáctce. Doufejme, že se dočkáme alespoň jednoho gólu.
     
    47
    Hráči v bílých dresech kombinují a postupně se dostali k šestnáctce soupeře. Ovšem Ludovic Ajorque si pomohl faulem, a tak se balonu chopili Méty.
     
    46
    Pokračujeme v bojovně vedeném utkání, míče se jako první chopil Štrasburk. Dle pohledu na zelený pažit to vypadá, že pokračujeme v zahajovacích sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl spíše fotbalovou nudu a boj o každý kousek hrací plochy. Štrasburk byl o malinko lepší, ale scházel mu větší klid při útočné fázi. Naopak Méty byly směrem dopředu neviditelné, a tak průběžné skóre ukazuje stav 0:0. Doufejme, že se kvalita hry zlepší v dalším průběhu zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukázal, že se budou hrát ještě dvě minuty. Zatím je to obrovské trápení z obou straně, alespoň v útočné fázi.
     
    45
    Běží poslední minuta základní hrací doby prvního poločasu. Méty byly v kombinaci na útočné polovině, ovšem následně byla k vidění přihrávka zpátky. Domácí se pak rychle prokombinovali na levou stranu, odkud byl vyslán cent, jenž byl odvrácen.
     
    43
    Hra se následně otočila na druhou stranu hrací plochy, kde se k hlavičce dostal Ludovic Ajorque. Jenomže míč mířil kousek za něj, a tak zakončení bylo nepřesné.
     
    42
    Lekci vyšívání předvedl na levé straně šestnáctky Opa Nguette, který se doslova utopil v kličkách. Sledovali jsme tak jen nepovedenou akci Mét.
    40. Adrien Thomasson (SSG)
     
    40
    Po dlouhém ošetření se může znovu hrát a Štrasburk se hnal do akce. Z levé strany přihrával Jean-Ricner Bellegarde, jenž našel Adriena Thomassona, jemuž pokus vůbec nesedl. Ovšem tohle byla vydařená akce hostujícího mužstva.
     
    38
    Zpoza velkého vápna zakončil Ibrahima Sissoko, který byl ale v záklonu a zamířil jen nad branku. V přerušené hře zůstal sedět na hrací ploše Habib Maïga, jenž potřebuje lékařské ošetření.
     
    37
    V posledních chvílích se hostující hráči dostávají více k soupeřově šestnáctce. Z levé strany odcentroval Lionel Carole, jehož pas byl nepřesný a skončil jen vedle první tyče.
     
    36
    Štrasburk je stále aktivní, ale schází mu větší klid na útočné polovině. Lionel Carole u postranní čáry nezpracoval míč, ovšem hosté budou alespoň vhazovat.
     
    34
    Centrovaný míč na malém vápně netrefil Ludovic Ajorque, ovšem za ním byl ještě Jean-Ricner Bellegarde. Aktivní hráč byl zády k brance, a tak přihrál pod sebe, odkud se nepovedeným pokusem prezentoval Lionel Carole. Míč ještě zachytil Adrien Thomasson, který se nacházel v ofsajdu.
     
    33
    Hostující celek po ztrátě míče napadal soupeře, což se jeví úspěšně. Navíc se po chvíli dalšího faulu dopustil Dylan Bronn. Domácí tým by měl trochu zabrat, protože poslední minuty je pod tlakem.
    32. Kenny Lala (SSG)
     
    32
    Tohle musí končit gólem, ovšem Štrasburk velkou příležitost zahodil! Jean-Ricner Bellegarde přihrál na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel osamocený Kenny Lala. Proti němu vystartoval z branky Alexandr Úkíddžá, jenž byl trefen do stehna.
     
    31
    Pár metrů za šestnáctkou měl trochu místa Vincent Pajot, který okamžitě natáhl ke střele. Ovšem míč dostal opačnou rotaci a zamířil jen vedle levé tyče.
     
    30
    Třicet minut hry je minulostí a my stále čekáme na nějakou velkou šanci. Blíže k brance byl sice Štrasburk, ovšem brankáře ohrozil Vincent Pajot.
     
    28
    Až na podruhé z pravé strany odcentroval Fabien Centonze, ovšem jeho pas byl už na první tyči odvrácen. Pokud se podíváme na domácího kapitána, ten neustále procvičuje poraněný kotník.
     
    27
    Domácí kapitán odkulhal za postranní čáru, a tak se znovu může pokračovat ve hře. Vysoký míč mířil na hranici šestnáctky, kam si pro něj doběhl Alexandr Úkíddžá, jehož nedovoleně atakoval Ludovic Ajorque.
     
    25
    Na hrací ploše zůstal sedět Habib Diallo, který si musel sundat kopačku. Domácí kapitán si po dopadu z výskoku poranil kotník. To by byla pro Méty obrovská ztráta, kdyby tento útočník odstoupil.
     
    24
    Znovu se přerušuje, protože byl k vidění další nedovolený zákrok. Méty tak mohli postupovat blíže k brance, ovšem akce byla znovu rychle zastavená.
     
    23
    Fanouškům domácího celku se nelíbila přihrávka dozadu. Méty jsou sice u balonu, ovšem všechno jim dlouho trvá. Následně přihrávka mířila na hranici vápna, a jelikož byla nepřesná, zmocnil se jí brankář Matz Sels.
     
    22
    Jean-Ricner Bellegarde je velice aktivní, ale tentokrát ho o míč obral Fabien Centonze. Štrasburk bude alespoň vhazovat, ale před branku se zatím dostává velice složitě, což ale platí také na druhé straně.
     
    21
    Další dlouhý pas mířil na nejproduktivnějšího hráče Mét, kterým je Habib Diallo. Jenomže ten musel postupovat do strany, kde byl o něj obrán.
     
    19
    Jenomže centr od postranní čáry zamířil jen k první tyči, odkud jej obránci odklidili. Na větší šance tak stále čekáme, jelikož sledujeme urputnou bitvu.
     
    18
    U pravé postranní čáry byl faulován Ibrahima Sissoko, jehož pozdě dostoupil John Boye. Štrasburk tak bude rozehrávat další standardní situaci.
     
    17
    Hostující mužstvo dál pokračovalo v kombinační hře, avšak další centr ze strany byl zastaven. Ovšem Méty se míče znovu pouze zbavili a jsou tak dál pod tlakem.
     
    16
    Přihrávka po levé straně byla nepřesná, a tak se míče chopil Matz Sels. Štrasburk otočil hru, jenomže Jean-Ricner Bellegarde centrem nenašel před brankou nikoho ze spoluhráčů.
     
    15
    Patnáct minut hry je minulostí a my zatím sledujeme nezáživné střetnutí. Aktuálně jsou u balonu domácí hráči, jenže Vincent Pajot pokazil další přihrávku.
     
    14
    Oba celky se pravidelně střídají o míč. Jenomže Štrasburk ztratil míč ,kterého se chopil Adama Traoré, jenž už si balon rovnal ke střele, ale byl úspěšně atakován.
     
    13
    Hra se nám zatím hodně kouskuje, a tak utkání zatím postrádá kvalitu. Méty se pokusily o další centr ze strany, ovšem balon před branku neprošel.
     
    11
    U postranní čáry se míče chopil Jean-Ricner Bellegarde, jehož centr byl odvrácen na autové vhazování. Hráči v bílých dresech vrátili míč k obráncům, kteří už hledají cestu na polovinu soupeře.
     
    10
    Mezi stopery hostujícího celku zamířil Opa Nguette, který se následně ocitl na trávníku. Ovšem podle hlavního rozhodčího bylo vše v pořádku, a tak se hra rychle otočil. Na levé straně Štrasburk vybojoval další faul.
    8. Alexandr Úkíddžá (MTZ)
     
    8
    Standardní situace byla z levé strany rozehrána. Míč mířil na domácího hráče, ovšem Vincent Pajot jej neodehrál a místo toho ohrozil vlastního brankáře. Alexandr Úkíddžá byl připraven a míč vyrazil do strany.
     
    7
    Lionel Carole posunul míč po levé straně, kde se v pohybu nacházel Jean-Ricner Bellegarde. Jeho centr byl zastaven, jenže hráč Štrasburku byl následně faulován.
     
    6
    Na útočné polovině vybojoval autové vhazování Vincent Pajot. Ovšem Méty u míče dlouho nevydržely, jelikož obrana byla výborně rozestavená.
     
    5
    Štrasburk se pokusil o přihrávku za obranu, ovšem akce byla obranou zastavena. Méty tak jsou znovu na míči a předvádí další postupnou akci.
     
    4
    Autové vhazování přizvedl za sebe jeden z hostujících hráčů. Následně soupeře předskočil Jean-Ricner Bellegarde, jehož slabý pokus skončil v brankářových rukavicích.
     
    3
    Vincent Pajot po ztrátě míče vystoupil proti soupeři, kterého nešetrně atakoval. Po faulu byl domácí záložník povolán k rozhodčímu, jenž hráči domluvil.
     
    3
    Do dnešního souboje nastoupily Méty ve vínových dresech, naopak Štrasburk oblékl bílou sadu, Vraťme se na trávník, kde na soupeřově polovině kombinují domácí.
     
    2
    K odraženému míči se za šestnáctkou dostal Habib Diallo, který se pokusil o rychlou střelu. Jeho pokus byl ale uspěchaný a hlavně nepřesný.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Brisard zahájil střetnutí dvacátého kola. Domácí celek se chopil míče a začíná duel postupnou kombinací. Od začátku jsou také slyšet fanoušci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Boye, Udol – Maïga, Fofana, Pajot – Adama Traoré II, Diallo, Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Niane, Boulaya, Delaine, N'Doram, Angban, Ambrose.

    RC Štrasburk: Sels – L. Koné, S. Mitrović, Djiku – Lala, Bellegarde, Sissoko, Fofana, Carole – Thomasson – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Grimm, Lebeau, Corgnet, Zohi, Aaneba, Ndour.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages.
     
    Duel mezi Métami a Štrasburkem startuje v sobotu od 20 hodin a vy jej můžete sledovat v podrobném textovém přenosu, jímž vás provede Michal Luxa. Ať už jste fanouškem jednoho z celků nebo jen sázkařem, přeji vám ať sledujeme zajímavou podívanou.
     
    V letošní sezóně se oba celky potkaly v prvním kole, kdy se ve Štrasburku urodila remíza 1:1. Domácí mužstvo poslal v jednadvacáté minutě do vedení Adrien Thomasson, ovšem Méty po změně stran rychle srovnaly, když se mezi střelce zapsal Habibou Mouhamadou Diallo.

    Poslední vzájemné zápasy

    11.08.2019 Štrasburk – Méty 1:1 (L1)
    01.04.2018 Štrasburk – Méty 2:2 (L1)
    20.12.2017 Méty – Štrasburk 3:0 (L1)
    05.04.2010 Štrasburk – Méty 1:1 (L2)
    30.10.2009 Méty – Štrasburk 1:0 (L2)
     
    Při pohledu na tabulku Ligue 1 musíme oba celky hledat až ve druhé polovině. Hůře jsou na tom Méty, které posbírali sedmnáct bodů a nacházejí se až na sedmnácté pozici. Domácí mužstvo tak bojuje o záchranu a nutno říct, že se mu ani v posledních týdnech nedaří. Vždyť v posledních pěti duelech posbíralo pouhé tři body za remízy a na vítězství už čeká devět střetnutí. Naposledy se ze tří bodů radovalo 19. října, kdy v domácím prostředí porazilo Nantes. O mnoho lépe je na tom Štrasburk, jehož najdeme na jedenáctém místě, když zaznamenal sedmadvacet bodů. Hostující celek se ode dna odpoutal v posledních třech zápasech, které dokázal zvítězil. Ovšem RC trápí početná marodka, jenže výsledky se rapidně zlepšily. Štrasburk ještě může myslet na pohárovou Evropu, vždyť na čtvrté Lille ztrácí pouhé čtyři body.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u dvacátého kola francouzské Ligue 1, která má v sobotu na programu hned šest zápasů. V jednom z nich se představí FC Méty a RC Štrasburk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Luxa

    Branky: 69. Boye

    Karty:   74. Boye (MTZ) – 54. Sissoko (SSG), 87. Djiku (SSG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:16.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Boye, Udol – Maïga, Fofana (79. N'Doram), Pajot (82. Angban) – Adama Traoré II (73. Boulaya), Diallo (C), Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Niane, Boulaya, Delaine, N'Doram, Angban, Ambrose.

    RC Štrasburk: Sels – L. Koné, S. Mitrović (C), Djiku – Lala, Bellegarde (82. Corgnet), Sissoko (71. Zohi), Fofana, Carole (83. Ndour) – Thomasson – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Grimm, Lebeau, Corgnet, Zohi, Aaneba, Ndour.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages
    thejrc.org