Bordeaux – Lyon 1:2 (kon.) | Amiens – Montpellier 1:2 (kon.) | Angers – Nice 1:1 (kon.)
Méty – Štrasburk 1:0 (kon.) | Nîmes – Remeš 2:0 (kon.) | Toulouse – Brest 2:5 (kon.)
konec
Toulouse FC
2:5 (2:1)
Stade Brestois 29
Sobota 11.01.2020, 20:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brestu, které svého soupeře porazilo vysoko 5:2. Do druhého poločasu lépe vstoupil hostující celek, kterému se dlouhou dobu nedařilo vsítit vyrovnávací branku. To se povedlo až dvacet minut před koncem zápasu, Brest navíc během chvíle přidal další tři přesné zásahy, díky čemuž se může radovat ze zisku plného počtu bodů. (21:54:51)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Battocchio, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho projektil však skončil v náruči domácího brankáře.
     
    90+1
    Těsně před koncem tohoto zápasu přijde na řadu ještě jedna standardní situace pro Brest.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Kouadio Kone.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, zcela jistě se dočkáme nastaveného času. I tak se Toulouse zcela jistě nedočká bodového zisku.
     
    87
    Brest je v dobrém rozpoložení, navíc zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ani jeden z nich se neujal, domácí tak mohou konečně zaútočit.
     
    86
    Před námi je už posledních pět minut, Toulouse zřejmě na bodový zisk nedosáhne. Mohla za to nepovedená sedmiminutovka, během které se soupeř prosadil třikrát.
     
    86
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Gaëtan Charbonnier, přichází Romain Perraud.
    85. Irvin CARDONA - 2:5
     
    85
    Brest právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden přesný zásah pro hostující celek, který doslova demoluje soupeře! Špatnou nahrávku dokázal ve středu hrací plochy vystihnout pozorný Charbonnier, který okamžitě vyslal do úniku IRVINA CARDONU, jenž ranou o horní konstrukci překonal domácího brankáře popáté.
     
    85
    Nedovoleným zákrokem se před malým momentem prezentoval napadající Mbock, který místo míče trefil pouze nohu soupeře. Standardní situace pro domácí.
     
    84
    Žlutou kartu dostává William Vainqueur (Toulouse FC).
     
    84
    Sylla se vydal na opačnou polovinu, kde mu ale chyběla podpora spoluhráčů. Domácí hráč tak přišel o balón, na druhou stranu se žene smečka protihráčů.
     
    83
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Quentin Boisgard, přichází Jean-Victor Makengo.
    79. Hianga'a MBOCK - 2:4
     
    79
    Brest právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další přesný zásah Brestu! Domácí obrana naprosto zapomněl na další akci soupeře, navíc se k fantastické ráně z dobrých třiceti metrů od branky dostal HIANGA MBOCK, jenž zakončením o břevno překonal domácího brankáře.
    77. Gaëtan CHARBONNIER - 2:3
     
    77
    Brest právě vstřelil branku!
    Brest se podruhé v tomto duelu dostává do vedení! Po autovém vhazování si uvnitř pokutového území udělal prostor jeden z hostujících hráčů, kterému se povedlo přihrát pod sebe. Tam Cardona vylepšil palebnou pozici pro GAETANA CHARBONNIERA, který se ani tentokráte nemýlil.
     
    76
    A aby toho nebylo málo, tak si ve vzdušném souboji pomohl nedovoleným prostředkem domácí Vainquer, který skolil k zemi Faussuriera – další volný kop.
     
    75
    Brest tak přečkal kritický moment, avšak stále nesmíme zapomenout na to, že výsledek je i nadále nerozhodný. Před malým momentem skončil na zemi Mbock.
     
    74
    Netrvalo dlouho a domácí se radovali z vedoucí trefy, který nakonec neplatí. Jednalo se o ofsajdové postavení, což potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    73
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, skóre je po několika minutách opět vyrovnané. Brest si vyrovnání zasloužil, ve druhém dějství totiž působil aktivněji.
    72. Gaëtan CHARBONNIER - 2:2
     
    72
    Brest právě vstřelil branku!
    Hostující celek nakonec srovnává krok! Do pokutového území přiletěl velice nebezpečný centr, na který si dokázal počíhat GAETAN CHARBONNIER, který se do těžké nahrávky opřel pravým nártem. Jeho zakončení nakonec zapadlo přesně ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    71
    Larsonneur naopak v poklidu rozehrával od své branky, přičemž se mu povedlo roztáhnout hru na pravou stranu, kde to Court zkouší individuálním průnikem.
     
    70
    Záhy se domácí celek nastěhoval zpět do velkého vápna, kde Boisgard nedokázal přesněji nahrát na naběhnuvší spoluhráče. Larsonneur tak nemusel zasahovat.
     
    69
    O další autové vhazování se pro změnu postaral hostující Baal, který to zkoušel dalekonosným hodem, po kterém prodlužoval hrací předmět za sebe Cardona.
     
    68
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Efthimis Koulouris, přichází Aaron Leya Iseka.
     
    68
    Po autovém vhazování jsme sledovali centrovanou nabídku z kopačky Faussuriera, který však našel pouze prvního protihráčem, kterým byl obránce Gabrielsen.
     
    67
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Paul Lasne, přichází Alexandre Mendy.
     
    66
    Duverne to ihned po převzetí nahrávky zkoušel dlouhým pasem na kolegu Courta, který sklepl do tandemu na Battocchia. Toulouse vrací ze své šestnáctce.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, ve druhém dějství čekáme na první střelecký zásah. Brest je aktivnější, před malým momentem pořádně protáhl domácího brankáře.
     
    60
    Do kombinace hostujícího mužstva dokázal vložit kopačku vracející se Sangaré, který navíc trefil protihráče. Bude z toho autové vhazování pro hráče Toulouse.
     
    59
    Nevýrazně hrající Sanogo si neporadil s těžkou nahrávkou, toho dokázal využít dotírající Castelletto, který v tísni raději vyprodukoval zpětnou nahrávku na brankáře.
     
    58
    Hosté vykřesali zisk dalšího rohového kopu, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. Posléze ještě udržel míč na hřišti Boisgard, který ho dokázal vyvézt.
     
    57
    K míči se dostal také domácí brankář Reynet, který si nechtěl komplikovat život s riskantní nahrávkou. Místo toho hledal své spoluhráče na druhé straně.
     
    56
    Sledovali jsme další nákop v podání Brestu, který si na pravém křídle dokázal najít zcela osamocený Court, jehož následná nahrávka našla pouze soupeře.
     
    55
    Brest měl ještě k dispozici standardní situaci z levé strany, která si však našla hlavu protihráče. Domácí kralují ve vzduchu, avšak u balónu je i nadále soupeř.
     
    54
    Centrovaný bochánek směřoval k hranici malého vápna, kde své výškové předpoklady dokázal uplatnit domácí Diakité, kterému se povedlo odklidit balón.
     
    53
    O nahrávku si na opačné straně řekl Cardona, který si ještě počíhal na náběh v podání Charbonniera. Ten však přečetl Gabrielsen, na řadu přijde rohový kop.
     
    52
    Ve středu hrací plochy se povedlo zákrokem na jedničku zakročit Sangarému, který ihned předával do volného prostoru, kde však fauloval domácí Dossevi.
     
    51
    Podél autové lajny se pokoušel vydat vpřed Sylla, který proti přesile protihráčů ještě vykouzlil nahrávku k hranici pokutového území, kde číhal pouze Duverne.
     
    50
    Na řadu přišel ještě rohový kop pro domácí celek, o který se z levé strany postaral křídelník Boisgard. Jeho vzdušná nabídka však našla pouze hlavu Amiana.
     
    49
    Z hodně velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Dossevi, který velice chytře mířil pod břevno, načež se Larsonneur blýskl skvělým zákrokem.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali kolmici v podání Faussuriera, který se snažil nahrát na pravou stranu, kde jeho kolega Battocchio nedosáhl na míč.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně atraktivní vstup do něj. Brest se totiž z první větší šance dostal do vedení, avšak domácí celek se rychle vzchopil, načež dokázal výsledek otočit ve svůj vlastní prospěch. Toulouse bylo i posléze o něco aktivnějším celkem, avšak žádnou další branku jsme už neviděli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Boisgard si uvnitř pokutového území našel prostor ke střele, technická rána poté málem zapadla ke vzdálenější konstrukci branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Brest má stále výrazné problémy s přechodem k pokutovému území, což se potvrdilo také nyní. Následná nahrávka na Reyneta přinesla pohodlný odkop.
     
    42
    Koulouris si poradil s těžkou nahrávku, jenomže předávku pod sebe na Sangarého zablokoval jeden z napadajících protihráčů, který navíc sám založil protiakci.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Střídání v týmu Stade Brestois 29: ze hřiště odchází Ibrahima Diallo, přichází Hianga'a Mbock.
     
    39
    Napadající Sanogo nedokázal uhlídat svůj doběh k míči, naopak se srazil s hostujícím brankářem, který skončil na zemi. V tomto případě se žlutit nebude.
     
    38
    Domácí hráči rozehrávali volný kop z vlastní poloviny. Diakité raději opět hledal kopačku brankáře Reyneta, kterému se povedlo roztáhnout hru na volného Syllu.
     
    34
    Hodně složitý zákrok měl hostující brankář Larsonneur, který si s ním přesto poradil. Následně na zemi skončil jeden z domácích, ke kterému se seběhli lékaři.
     
    33
    Pokus o přenesení hry na Courta přeci jenom našel kýženého adresáta, následné sklepnutí však vyhnalo hostující celek z útočné poloviny.
     
    32
    Larsonneur okamžitě sebral volný míč, který rozehrál na vedle stojícího obránce Castelletta. Brest nikam nespěchá, naopak si dává záležet na přesnosti kombinace.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, zatím sledujeme celkem atraktivní podívanou. K vidění byl výpad v podání Dosseviho, avšak následný centr skončil mimo hřiště.
     
    30
    Domácí brankář nepředvedl zrovna zodpovědné odehrání míče, hrací předmět přesto směřoval k postranní lajně, kde Sylla vybojoval další autové vhazování.
     
    29
    Po levém křídle si to namířil vpřed domácí Boisgard, který si svůj úmysl hodně rychle rozmyslel. Naopak Toulouse raději vyslalo zpětnou nahrávku na Reyneta.
     
    28
    Chytrá zadovka v podání Sylly měla najít kopačku Vainquera, který s tímto úmyslem příliš nepočítal. Následná útočná akce Brestu nepřinesla nic zajímavého.
     
    27
    Před malým momentem to domácí obránce Amian zkoušel nákopem na útočnou polovinu, kde se za míčem dostával Dossevi, včas se k němu dostal Baal.
     
    26
    Toulouse se díky čistému zákroku dostalo do rychlého protiútoku, který však nepřinesl přesnou finální nahrávku. Koulouris ještě celou situaci dohrál skluzem.
     
    25
    Celkem pohodlně se na druhou stranu dostal středopolař Diallo, který přeci jenom musel hodně rychle odehrát míč, neboť ho napadala hned dvojice protihráčů.
     
    24
    S míčem se opět seznámil hostující brankář Larsonneur, který na jistotu hledal své spoluhráče na levém křídle, avšak tento úmysl se povedlo přečíst Dossevimu.
     
    23
    Najednou se do složité pozice dostává hostující celek, který v krátkém časovém sledu přišel o jednobrankové vedení. Nyní bude muset sám dotahovat.
    20. Bafodé DIAKITÉ - 2:1
     
    20
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Minela hostujícího brankáře znamenala zisk rohového kopu pro domácí! Vzdušná nabídka velice nebezpečně snesla k hranici malého vápna, kde si opět naskočil BAFODÉ DIAKITÉ, který důraznou hlavičkou potrestal chybujícího Larsonneura.
     
    19
    Hostující obrana se opět zatáhla do hlubokého bloku, což bylo být osudné. K zakončení se totiž dokázal protáhnout Koulouris, který trefil pouze brankáře Brestu.
    16. Bafodé DIAKITÉ - 1:1
     
    16
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Domácí celek však velice rychle srovnává krok! Toulouse totiž rozehrálo rohový kop nakrátko, načež do pokutového území přeci jenom přiletěl vysoký centr, který si ve vzduchu dokázal najít obránce BAFODE DIAKITÉ, jenž svůj pokus poslal mimo dosah Larsonneura.
     
    16
    Směrem dozadu musel pořádně zabrat domácí Sylla, který před dotírající smečkou protihráčů vyprodukoval zpětnou nahrávku na Reyneta, jenž ihned odkopával.
     
    15
    Vracející se Sangaré dost možná fauloval Charbonniera, avšak sudí byl opačného názoru. Toulouse tak dostalo zpět k balónu, směrem dopředu nic nevymyslelo.
     
    14
    K míči se dostal také domácí brankář Reynet, který to v tomto případě zkoušel rozehrávkou po zemi na Gabrielsena, jenž se dostal až k hranici středového kruhu.
     
    13
    Na opačné straně se Bosigardovi povedlo načasovat nahrávku na Sanoga, který se již chystal k zakončení. To mu nakonec zablokoval Castelletto – na řadu přijde roh.
     
    12
    Brest navíc podnikl další rychlou protiakci, avšak na hranici pokutového území se poroučel k zemi Cardona, avšak hlavní sudí nakonec nechává pokračovat ve hře.
     
    11
    Od postranní lajny rozehrával volný kop obránce Baal, který hledal své spoluhráče dalekonosným pasem. Jeden z nich se však stal snadnou kořistí Diakitého.
     
    10
    Toulouse se hned v úvodu tohoto zápasu dostává do nepříjemné situace, prohrává totiž o jednu branku. Stále do konce tohoto duelu zbývá ještě hodně času.
     
    8
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl Faussurier, který šel do souboje vysokou nohou. Toulouse bude rozehrávat z vlastní poloviny.
    7. Yoann COURT - 0:1
     
    7
    Brest právě vstřelil branku!
    Hostující celek se dostává do kýženého vedení! Domácí obrana naprosto zaspala při kolmici na naběhnuvšího YOANNA COURTA, který si dokázal načasovat náběh za domácí defenzívu, načež se dostal až před Reyneta, na kterého vyzrál s přízemním zakončením mezi nohy.
     
    7
    Do vzdušného souboje se pouštěl domácí Koulouris, kterému se nepovedlo uspět proti urostlému Duvernemu. Brest má problémy s přechodem do útoku.
     
    6
    Také Brest si vyzkoušel první rohový kop, avšak ani ten nepřinesl nic nebezpečného. Poté to měl na dlouhou nohu Lasne, jenž nenahrál na své spoluhráče.
     
    5
    Hostující hráči museli rozjíždět útočnou akci až od svého pokutového území. Nakonec to Duverne zkoušel přenesením hry křížem, které si našel volný Court.
     
    4
    Larsonneur si vyzkoušel rozehrávku od své branky, přičemž se snažil o dalekonosný odkop až na druhou stranu hrací plochy, kde ve vzduchu uspěl Vainqueur.
     
    3
    Toulouse si hned v úvodu tohoto zápasu vybojovalo rohový kop, na který si dokázal naskočit obránce Diakité, který v tísni mířil celkem vysoko nad branku soupeře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Reynet – Amian, Diakité, Gabrielsen, Issiaga Sylla – Vainqueur, I. Sangaré – Dossevi, Boisgard, Koulouris – Sanogo.
    Náhradníci: Goicoechea – Isimat-Mirin, Adli, Kone, Leya Iseka, Makengo, Moreira.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier (C), Duverne, Castelletto, Ludovic Baal – Battocchio, Diallo, Lasne – Court, Charbonnier, Cardona.
    Náhradníci: Léon – Chardonnet, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy, Perraud.

    Rozhodčí: El Hadj – Debart, Grosbost.
     
    Stade Brestois 29

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Brest, kterému pro změnu patří sympatická patnáctá pozice. Brest má na svém kontě dvaadvacet bodů, od jeho dnešního soupeře ho dělí hned deset bodů. Hostující tým tohoto zápasu neprožívá zrovna povedeno formu, z posledních pěti ligových duelů se mu povedlo uspět pouze v jediném případě, další ze zápasů přinesl nerozhodný výsledek, a tedy zisk bodu. Dal byl ale zapomenut v nadcházejícím ligovém duelu, Brest totiž naprosto selhal na hřišti devátého Montpellier, kterému se povedlo zvítězit pohodlným výsledkem 4:0.
     
    Toulouse FC

    Fotbalisté Toulouse po devatenácti odehraných zápasech nacházejí na poslední pozici tabulky, což není zrovna dobré počínání. Domácí celek tohoto zápasu doposud nasbíral pouze dvanáct bodů, navíc na poslední nesestupovou pozici mu schází už pět bodů. Toulouse letos dokázalo uspět pouze ve třech zápasech, navíc z posledních pěti ligových duelů nezískalo ani jeden bod. V posledním duelu jsme sledovali bitvu s desátým Nice, kterému se povedlo na vlastním stadionu vyhrát výsledkem 3:0. Toulouse navíc je druhým nejhorším domácím celkem, kde vyhrálo všechny tři zápasy.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Toulouse FC a Stade Brestois 29.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Branky: 16. Diakité (Dossevi), 20. Diakité (Boisgard) – 7. Court (Diallo), 72. Charbonnier (A. Mendy), 77. Charbonnier (Cardona), 79. Mbock (Faussurier), 85. Cardona (Charbonnier)

    Karty:   84. Vainqueur (TOU)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:10.
    Toulouse FC: Reynet (C) – Amian, Diakité, Gabrielsen, Issiaga Sylla – Vainqueur, I. Sangaré – Dossevi (89. Kone), Boisgard (83. Makengo), Koulouris (68. Leya Iseka) – Sanogo.
    Náhradníci: Goicoechea – Isimat-Mirin, Adli, Kone, Leya Iseka, Makengo, Moreira.

    Stade Brestois 29: Larsonneur – Faussurier (C), Duverne, Castelletto, Ludovic Baal – Battocchio, Diallo (40. Mbock), Lasne (67. A. Mendy) – Court, Charbonnier (86. Perraud), Cardona.
    Náhradníci: Léon – Chardonnet, Grandsir, Magnetti, Mbock, A. Mendy, Perraud.

    Rozhodčí: El Hadj – Debart, Grosbost
    ocianews.com