Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:4 (1:1, 2:2, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 11.01.2020, 12:00 • Malá hala ČPP Arény, Hradec Králové • turnaj O Pohár DHL • 34. kolo
Partner:
     
    To je ode mě z tohoto klání vše. Já vám děkuji za pozornost a někdy u dalšího zápasu se na vás těším, nashledanou. (15:54:32)
     
    I když tomu postavení v tabulce moc nenasvědčovalo, dnes jsme viděli velmi vyrovnaný zápas, o kterém bylo, naneštěstí pro hosty, rozhodnuto pouhých třináct vteřin před koncem základních šedesáti minut. Hra byla svižná, bohatá na góly, gólové šance i potyčky. Oba gólmani se blýskli několika skvělými zákroky.

    První se do vedení dostali domácí, kteří využili přesilovou hru. Bílí Tygři dokázali v první třetině ještě srovnat, navíc se zkraje druhé periody dostali do vedení. Hradeckým se po chybě hostů opět podařilo dorovnat stav zápasu, jenže ani ne o minutu později odskočil Liberec opět na rozdíl jedné branky. Vyrovnání stavu utkání se diváci dočkali ještě v prostřední třetině. Na další gól už museli přihlížející počkat až do závěrečné dvacetiminutovky, ten však padl hned v první minutě po využité přesilové hře libereckých hokejistů. Poté domácí zadělali na obrat. Nejprve vyrovnali po samostatném úniku a když už to vypadalo, že se půjde do prodloužení, rozhodli Hradečtí o své výhře rozdílovým gólem v čase 59:47 na konečných 5:4. Na vyloučení vyhráli také hosté nejtěsnějším rozdílem – 8:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Liberečtí byli dlouho pod tlakem a po delším ostřelování liberecké svatyně nakonec hradecký kapitán PETR POPPEL objel branku, ve které již leželi dva bránící hráči, a dokázal puk procedit přes chumel Tygrů až za gólovou čáru, a tak rozhodčí uznávají gól na 5:4. Hradec tak rozhoduje 13 vteřin před koncem. Asistence: Marco Lukačka, Vojtěch Síla.
     
    58:00
    Domácí hráči mají v poslední dvouminutovce ještě možnost zvrátit stav utkání.
     
    57:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Rossmy.
     
    57:23
    Hosté dlouhou přesilovku nedokázali využít, a stav je tak stále 4:4. Toto byla jedinečná možnost rozhodnout o vítězi tohoto zápasu.
     
    57:10
    Domácí v plném počtu.
     
    56:30
    Hosté se sami vyhnali z útočného pásma.
     
    55:07
    Hosté už slavili gól, ten však nemohl být uznán kvůli přestupku domácího Naara.
     
    55:07
    Domácí jdou do tří hráčů. Hosté tak mají přesilovku 5 na 3 více minutu a půl.
     
    54:49
    Hosté dostali možnost početní výhody 5 na 4.
     
    54:17
    Na základě gesta fair-play jednoho z libereckých hráčů byl trest pro Jakuba Naara odvolán. Skvělé gesto!
     
    54:04
    Konec oddechového času a následně se vhazuje po Králově levici.
     
    54:03
    Oddechový čas pro hosty.
     
    52:42
    Síla ujížděl na Krále s Libereckými v zádech, jeho pokus o blafák však bránu netrefil.
     
    52:16
    Liškovo schované nahození jen těsně míjí levou tyč.
     
    51:30
    Mountfield rozehrává od Sajdla.

    Jiří Kuřátko

    Branky a nahrávky: 15. Ďuriš (Pěnčík, T. Pinkas), 28. Morong (Poppel), 39. Naar (Poppel, Síla), 44. Poppel (Síla, Pelda), 60. Poppel (Lukačka, Síla) – 18. Drábek, 22. Vomáčka (Drábek), 29. Drábek (Šeliga, Vomáčka), 41. Šedivý (Jansa, Rossmy)


    Mountfield HK: Sajdl (Ševců) – Pelda, M. Pinkas, Voňka, Naar, Janoušek, Perička, Pěnčík (A) – Lukačka, Ďuriš, T. Pinkas, Síla, Lang, Daniel Šedivý, Morong, Tecl, Poppel (C). Trenér: David Kočí.
    Bílí Tygři Liberec: Král – Aubrecht, J. Šedivý, Charvát (C), Had (A) – Vomáčka, Adamec, Jansa, Strnad, Liška, Drábek, Nezbeda, Trunda, Rossmy, Šeliga. Trenér: Milan Plodek.

    Rozhodčí: Úlehla – Pechánek, Roischel

    Diváci: 34
    thejrc.org