Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 11.01.2020, 12:45 • Tipsport arena, Praha - Holešovice • turnaj O Pohár DHL • 34. kolo
Partner:
     
    55:18
    O osudu utkání už je téměř jistě rozhodnuto, protože Vítkovice jdou opět do čtyř. Na trestnou lavici tentokrát usedá Dominik Věntus (VIT), který zatáhl za ruční brzdu a podrazil unikajícího soupeře.
     
    53:00
    Přesilovka Sparty dlouhého trvání neměla. Pátý gól nepadl, ale provinil se František Gajdoš (SPA) a síly na ledě se opět vyrovnají.
     
    52:12
    Šance Vítkovic na bodový zisk klesají. Na trestnou lavici míří opět Jan Vojtovič (VIT) a sparťany čeká další přesilovka.
     
    49:15
    Sparta však dostává výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici míří Jan Vojtovič (VIT) a opět o něco více komplikuje situaci svého mužstva.
     
    43:30
    Faulu se dopustil Patrik Prymula (SPA) a sparťany čeká v lepším případě minuta ve třech hráčích.
     
    42:30
    Tolik je to mrzet nemusí, proto Marek Bláha (SPA) po ztrátě kotouč podrazil soupeře a dostává menší trest.
     
    40:55
    Tlak Vítkovic gólovou radost nepřinesl, navíc se útočného faulu dopustil Jakub Mrva (VIT) a sparťané si zahrají první přesilovku zápasu.
     
    33:10
    O kotouč ale přišli a při protiútoku soupeře se dopustili dalšího faulu. Útočník Michal Vágner (SPA) si při bránění pomohl nedovoleným způsobem a dostává menší trest – další přesilovka pro Vítkovice.
     
    26:56
    Obránce František Gajdoš (SPA) to za svou brankou přehnal s aktivitou a při bránění podrazil Jiřího Tvrdého, což znamená další trest pro Spartu.
     
    16:57
    A rozhodčí posílají na trestnou lavici prvního hříšníka, který je právě Marek Bláha (SPA), jenž po své akci sekl jednoho ze soupeřů a dostane menší trest.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 14. Havlín (Prymula, Arnošt), 20. Gajdoš (Havlín), 29. Arnošt (TS), 32. Vágner (Prymula, Arnošt)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Čazimi) – Gurjevskij, Fiala, Havlín, Bláha, Tomek, Prchal (C), Gajdoš – Krchňák, Kulhánek, Prymula – Rubeš, Slavíček (A), Vaňous – Vágner, Konečný, Routa – Arnošt (A).
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Smolka, Bílý, Kunc, Zapletal, Machů, Věntus (A) – Krejsa, Lednický, Tvrdý – Mrva (C), Bochnak, Rajčan – Gebauer, Potočný (A), Kylnar – Vojtovič.

    Rozhodčí: Micka – Ševic, Votrubec
    thejrc.org