Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 11.01.2020, 12:45 • Tipsport arena, Praha - Holešovice • turnaj O Pohár DHL • 34. kolo
Partner:
     
    55:18
    O osudu utkání už je téměř jistě rozhodnuto, protože Vítkovice jdou opět do čtyř. Na trestnou lavici tentokrát usedá Dominik Věntus (VIT), který zatáhl za ruční brzdu a podrazil unikajícího soupeře.
     
    53:00
    Přesilovka Sparty dlouhého trvání neměla. Pátý gól nepadl, ale provinil se František Gajdoš (SPA) a síly na ledě se opět vyrovnají.
     
    52:12
    Šance Vítkovic na bodový zisk klesají. Na trestnou lavici míří opět Jan Vojtovič (VIT) a sparťany čeká další přesilovka.
     
    49:15
    Sparta však dostává výhodu přesilové hry. Na trestnou lavici míří Jan Vojtovič (VIT) a opět o něco více komplikuje situaci svého mužstva.
     
    44:13
    Vítkovice pochopitelně tlačí a kombinují, nebezpečnou dělovku vyslal Marcel Kunc, proti kterému Oldřich Cichoň skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    43:30
    Faulu se dopustil Patrik Prymula (SPA) a sparťany čeká v lepším případě minuta ve třech hráčích.
     
    42:30
    Tolik je to mrzet nemusí, proto Marek Bláha (SPA) po ztrátě kotouč podrazil soupeře a dostává menší trest.
     
    40:55
    Tlak Vítkovic gólovou radost nepřinesl, navíc se útočného faulu dopustil Jakub Mrva (VIT) a sparťané si zahrají první přesilovku zápasu.
     
    33:10
    O kotouč ale přišli a při protiútoku soupeře se dopustili dalšího faulu. Útočník Michal Vágner (SPA) si při bránění pomohl nedovoleným způsobem a dostává menší trest – další přesilovka pro Vítkovice.
     
    31:56
    Nechybělo mnoho, aby bylo sníženo! Z pravé strany se dostal před Oldřicha Cichoně útočník Wiktor Bochnak, ale své zakončení do branky neusměrnil. Vzápětí pálil na hranici kruhu zcela volný Jan Vojtovič, jehož tvrdý pokus pokryl sparťanský brankář.
     
    31:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vedení Pražanů narůstá, protože skórují už počtvrté. Rychlou kombinaci v útočném pásmu zakončil Patrik Prymula přihrávkou na MICHALA VÁGNERA, jenž střelou z pravého kruhu zaskočil Dominika Pitáka – 4:0! Asistence:Patrik Prymula, Dominik Arnošt.
     
    28:47
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hokejová paráda v podání DOMINIKA ARNOŠTA končí gólem. Útočník Sparty si najel po levé straně a střelu tahem poslal přímo do levého horního růžku branky – 3:0!
     
    28:47
    A pozor! Jeden ze sparťanů se ujal kotouče a vydal se do útoku, při němž ho zastavil jeden z obránců – trestné střílení!
     
    26:56
    Obránce František Gajdoš (SPA) to za svou brankou přehnal s aktivitou a při bránění podrazil Jiřího Tvrdého, což znamená další trest pro Spartu.
     
    19:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    To je tvrdá rána pro Vítkovice, protože sparťané odskakují na rozdíl dvou branek! Na modré čáře dostal nabito FRANTIŠEK GAJDOŠ, který propálil vše, co mu stálo v cestě a puk skončil až v síti – 2:0! Asistence: Ondřej Havlín.
     
    16:57
    A rozhodčí posílají na trestnou lavici prvního hříšníka, který je právě Marek Bláha (SPA), jenž po své akci sekl jednoho ze soupeřů a dostane menší trest.
     
    13:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení! Vysoký Patrik Prymula nejprve pálil při brejku mimo, ale puk se rychle vrátil do vítkovického pásma, kde se ocitl v dobré šanci Dominik Arnošt. Když už se zdálo, že ideální šanci promrhal, posunul kotouč na Prymulu, jehož pokus hostující brankář pokryl, ale vyrazil ho jen na hůl ONDŘEJE HAVLÍNA, jenž poslal Spartu do vedení 1:0! Asistence: Patrik Prymula, Dominik Arnošt.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 14. Havlín (Prymula, Arnošt), 20. Gajdoš (Havlín), 29. Arnošt (TS), 32. Vágner (Prymula, Arnošt)


    HC Sparta Praha: Cichoň (Čazimi) – Gurjevskij, Fiala, Havlín, Bláha, Tomek, Prchal (C), Gajdoš – Krchňák, Kulhánek, Prymula – Rubeš, Slavíček (A), Vaňous – Vágner, Konečný, Routa – Arnošt (A).
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Smolka, Bílý, Kunc, Zapletal, Machů, Věntus (A) – Krejsa, Lednický, Tvrdý – Mrva (C), Bochnak, Rajčan – Gebauer, Potočný (A), Kylnar – Vojtovič.

    Rozhodčí: Micka – Ševic, Votrubec
    thejrc.org