Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
HC Oceláři Třinec
Sobota 11.01.2020, 14:00 • Home Credit Arena, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 10. kolo
Partner:
     
    59:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Podle všeho je definitivně rozhodnuto! MARTIN BÖHM totiž z útočné modré čáry neomylně namířil černou gumu do vylidněné soupeřovy klece. Asistence: David Putz, Luka Vodlan.
     
    58:35
    Ale pozor, síly na ledě se vyrovnávají! Liberecká střídačka totiž obdržela menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    58:06
    Petr Gajda měl na holi další velkou možnost ke zkompletování hattricku. V úniku si tentokrát zkoušel gólmana roztáhnout, zakončení se ale mezi betony nevtěsnalo!
     
    56:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Žabka – 2 min. + 5 min., hrubost + osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    56:50
    Ale pozor, po odpískání si Žabka zbytečně našel Plose a zdá se, že pro něj dnešní zápas předčasně skončil.
     
    56:33
    V ponechané výhodě po faulu na Lukáše Plose si puk vzal Adam Měchura, který si od pravého hrazení vyjel až na osu hřiště a jedovatou střelou do horních pater branky protáhl Klimka!
     
    51:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Böhm – 2 min., hákování).
     
    49:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Trvalo to ale jen čtyři sekundy a Slezané už dosáhli zcela prokazatelné trefy! Po buly napřáhl na modré čáře BORIS ŽABKA, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Velká radost na straně Třince, který se dostává zpátky do zápasu. Asistence: Servác Petrovský.
     
    49:21
    Pořádně sporná situace před libereckou brankou (nebo možná i v ní)! Patrik Šutý ze záporného úhlu nacpal kotouč do gólmana Krátkého. Hosté vehementně reklamují, že byl puk za čarou, rozhodčí ovšem rozpažil.
     
    48:00
    Adam Měchura vystřelil z poměrně ostrého úhlu, za překvapeným Klimkem se ozvalo břevno!
     
    46:53
    Adam Měchura dnes svojí aktivitou dělá soupeři velké problémy. Filip Hrůzek (TRI) jej krosčekem poslal proti mantinelu a míří na trestnou lavici.
     
    45:18
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři zdvojnásobují svůj náskok! ADAM MĚCHURA číhal na levém kruhu pro vhazování a poté, co jej Filip Kříž našel zpoza klece, mířil nekompromisně pod horní tyčku. Asistence: Filip Kříž, Štěpán Vyhlídko.
     
    44:20
    Petr Gajda mohl domácím dodat ještě větší klid, v samostatném úniku ovšem ztroskotal na Jakubu Klimkovi! Znovu to zkoušel na lapačku, tentokrát neúspěšně.
     
    43:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ale i tuto přesilovku Severočeši stihli využít! Mikuláš Jenčovský obdržel přihrávku mezi kruhy, z první vystřelil do betonu Klimka, a volný puk nakonec dorazil za čáru pohotový LUKÁŠ PLOS! Asistence: Mikuláš Jenčovský, Jakub Hladík.
     
    41:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Bujak – 2 min., držení).
     
    37:07
    Po dlouhém souboji u mantinelu je vyloučen Martin Böhm (LIB), který se podle názoru rozhodčího provinil hrubostí.
     
    32:16
    A prakticky hned z protiútoku si to na Krátkého víceméně sám mířil jeden z Ocelářů, maskovaný muž vyrazil střelu před sebe a poradil si také s pokusem Šotkovského z bezprostřední blízkosti!
     
    31:52
    Putz roztáhl hru na Vyhlídka, který krásnou přihrávkou našel na brankovišti volného Filipa Kříže. Tomu se ale nepodařilo přehodit Klimkův natažený beton!
     
    30:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Parádní akce Slezanů! ALEXANDR KAŠPÁREK ujel s Ondřejem Šotkovským do přečíslení dvou proti jednomu. Po bleskové výměně kotouče už ho prvnímu jmenovanému stačilo zamést do úplně prázdné svatyně! Asistence: Ondřej Šotkovský.
     
    28:20
    David Putz se hezkou individuální akcí prosmýkl až mezi kruhy, Jakub Klimek podržel svůj celek velice důležitým zákrokem vyrážečkou.
     
    27:25
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kašpárek – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Z nerozhodného stavu se Oceláři radovali jen malou chvilku, šelmy totiž znovu vedou! PETR GAJDA přebral Meiselovu přihrávku a měl otevřenou cestu až ke Klimkovi, kterého překonal přesně mířenou střelou pod lapačku. Asistence: Lukáš Meisel.
     
    26:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno jest! Dawid Wawrzkiewicz od zadního mantinelu poslal kotouč do levého kruhu, kde stál SERVÁC PETROVSKÝ. Rána šikovného útočníka se zastavila přesně ve vzdálenějším horním rohu domácí klece! Asistence: Dawid Wawrzkiewic, Adam Procházka.
     
    25:00
    A na druhé straně měl hned vyloženou šanci Filip Kříž, který se prosmýkl mezi beky a jel sám na Klimka! Maskovaný muž si však střelu na lapačku dokázal pohlídat.
     
    20:29
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hladík – 2 min., podrážení).
     
    20:17
    A Lukáš Plos se navíc po vypršení svého trestu hnal tváří v tvář Klimkovi, jeho branku ovšem přestřelil!
     
    18:09
    Tygři byli kompletní jen pár sekund. Lukáš Plos (LIB) usedl na trestnou lavici za hákování.
     
    15:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Vyhlídko – 2 min., podrážení).
     
    15:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ale Tygři přesilovku paradoxně využívají a ujímají se vedení! PETR GAJDA to vzal na sebe, prosvištěl přes modrou čáru a prudkou střelou po ledě trošku nachytal Klimka, kterému proklouzl kotouč pod betonem. Asistence: Lukáš Plos, Lukáš Meisel.
     
    14:05
    Bílí Tygři si zahrají dnes druhou přesilovku. Dvě minuty za hákování si odchází odsedět Petr Andrle (TRI).
     
    08:40
    Servác Petrovský využil zaváhání Jenčovského na modré čáře a další skvělou kličkou si položil Krátkého. Bohužel pro Třinec mu puk ujel!
     
    06:45
    Dvě příležitosti měl na holi Adam Měchura! Nejprve si z pravé strany povyjel do ideální pozice, Klimka ovšem nepropálil. A maskovaný muž vzápětí skvěle pokryl také ránu bez přípravy od stejného hráče!
     
    05:27
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hlávka – 2 min., podrážení).
     
    01:13
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Gajda – 2 min., nedovolené bránění).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 16. Gajda (Plos, Meisel), 27. Gajda (Meisel), 44. Plos (Jenčovský, Hladík), 46. Měchura (Kříž, Vyhlídko), 60. Böhm (Putz, Vodlan) – 27. Petrovský (Wawrzkiewicz, Procházka), 31. Kašpárek (Šotkovský), 50. Žabka (Petrovský)


    Bílí Tygři Liberec: Krátký (Vopravil) – Damašek, Böhm, Duschka, Hladík, Rybář, Meisel, Tůma – Putz, Vyhlídko, Jenčovský (C), Kříž, Měchura, Plos, Gajda.
    HC Oceláři Třinec: Klimek (Halouzka) – Hykl, Andrle, Ročák, Žabka, Bujak, Hrůzek (A) – Šutý, Pánek, Šotkovský, Petrovský (A), Jánoš, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hlávka, Kašpárek (C), Procházka.

    Rozhodčí: Mareš – Goltsch, Sýkora.
    thejrc.org