Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
7:3 (2:1, 3:1, 2:1)
HC Dukla Jihlava
Sobota 11.01.2020, 12:00 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - play-down • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezkou sobotu ze vsetínského Lapače, kde je na programu šlágr skupiny O udržení. Místní VHK ROBE Vsetín přivítá Duklu Jihlava. Oba celky si zatím vedou velmi dobře, což dokazuje fakt, že se bude jednat o souboj prvního celku tabulky se třetím.
     
    HC Dukla Jihlava:

    Celek z Vysočiny zatím dokázal bodovat ve všech zápasech skupiny O udržení, a chvátá tak k jistotě extraligové příslušnosti i pro příští sezonu. Jihlava z dosavadních osmi utkání bodovala v sedmi případech, pří čemž šestkrát slavila vítězství. Bodově naprázdno vyšli hráči Dukly až teprve ve včerejším duelu na ledě ostravské Poruby, kde podlehli těsně 1:2. Nadále jsou však se ziskem 18ti bodů na čele tabulky skupiny O udržení.
     
    VHK ROBE Vsetín:

    Valaši jen těsně neproklouzli do skupiny O pořadí v play-off. Do skupiny O udržení však vstoupili ve velké formě, když vyhráli šest utkání v řadě. Doposud jediným přemožitelem Vsacanů se stal podobně jako v případě jihlavské Dukly celek ostravské Poruby. Vsetín si však spravil chuť ve včerejším utkání, když na domácím ledě udolal brněnskou Techniku těsně 2:1. V utkání proti Jihlavě půjde o souboj o 1. místo v tabulce, oběma celkům však jde o získání extraligové jistoty pro příští soutěžní ročník, což je vzhledem k trápení celků na chvostu tabulky velmi blízko.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Velikovský, Kočí, Mikula, Fojtík Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Rigo, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Jurek.

    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vovsík, Sapík, Adam, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Valach, Pavelec, Fábry, Jungwirth, Báťa, Bulík.

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Kociňák.
     
    Oba celky jsou již nastoupeny na modrých čarách, netradičně se však čeká na nástup rozhodčích.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání odstartovalo, na úvodním vhazování úspěšný vsetínský Babeliak a Valaši zakládají první útok.
     
    00:31
    Vsetínský brankář si připisuje první zákrok, když betonem vyrazil střelecký pokus Vranky.
     
    01:10
    K odraženému kotouči se v mezikruží vsetínského obranného pásma dostal Pavelec, ve slibné pozici však trefil pouze připraveného brankáře domácích.
     
    01:20
    Nešpůrek znovu kryje nahození Pavelce, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    01:41
    Vsetínu se zatím nedaří probít do útočného pásma, pozorná obrana Dukly likviduje pokusy Valachů již na modré čáře.
     
    02:05
    Nyní se to podařilo domácímu Jurkovi, jenž nejprve pálil z pravé strany mimo, následně však pálil znovu, tentokrát už brankář Maláč zasahovat musel.
     
    02:58
    Vsetín se nyní drží v útočném pásmu, nahození Krajčíka dokázal Maláč vyrazit jen tak tak.
     
    03:45
    Rychlý protiútok v podání domácích, Tobola vybídl na pravém křídle Kuchaříka, jenž se ocitl v dobré střelecké pozici, ovšem Maláč dokázal jeho střelu likvidovat.
     
    04:02
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se ujímají vedení v zápase, ihned po buly se dostal ke střele TADEÁŠ HRNČÍŘ a dokázal prostřelit brankáře Maláče. Bez asistence.
     
    04:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava ovšem bleskově odpovídá! Hostům se nyní podařilo zcela rozebrat domácí obranu a na konci pohledné kombinace stál JONÁŠ JUNGWIRTH. Asistence: Marek Melenovský, David Polodna.
     
    05:42
    Přítomní diváci na Lapači se v úvodu utkání určitě nenudí, hraje se hokej nahoru dolů a již v první pětiminutovce jsme viděli dvě branky.
     
    06:16
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje, dvě minuty za vysokou hůl fasuje jihlavský Martin Hrbek.
     
    06:25
    Jihlava vyhazuje.
     
    07:13
    Kunstovo nahození tečoval na hranici jihlavského brankoviště Jurek, kotouč vyletěl do vzduchu a zdálo se, že by mohl zapadnout za Maláče, ovšem včas se orientoval obránce Jihlavy a poslal kotouč do bezpečí.
     
    07:57
    Jihlavě se znovu podařilo narušit kombinaci domácích a puk míří do středního pásma.
     
    08:16
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    09:21
    Souboje o kotouč se nyní převážně odehrávají v obranném pásmu Vsetína, Jihlava se však nyní dostala do ofsajdové situace a hra se stěhuje ke středovému kruhu.
     
    09:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši si berou zpět jednobrankový náskok! Rychlý přechod do útoku z obranného pásma předvedlo duo Babeliak – ADAM TUREK, druhý jmenovaný úspěšné zakončil přečíslení dva na jednoho, když kotouč z voleje umístil pod horní tyč jihlavské branky. Asistence: Boris Babeliak, Stanislav Kunst.
     
    10:54
    Adámek to nyní zkusil střelou skrz bránícího hráče Jihlavy, branku ovšem minul a ke kotouči se dostává Dukla.
     
    11:59
    Znovu jsme svědky hry nahoru dolů, oba celky však pouze stačí nahodit kotouče.
     
    12:35
    Do slibné střelecké pozice se dostal znovu Turek, mohl ještě vylepšit pozici pro Dědka, nakonec se však odhodlal vystřelit, jeho pokus neměl potřebnou razanci, a tak jej Maláč bez problému pokryl.
     
    12:47
    Přesilovou hru si tentokrát vyzkouší jihlavská Dukla. Dvě minuty za faul loktem obdržen Václav Kočí.
     
    13:19
    Krajčíkovi se nyní nadvakrát podařilo osvobodit Vsetín.
     
    13:52
    Do střelecké pozice si nyní najel Melenovský a jeho střela pořádně rozhodila brankáře Nešpůrka, jenž nakonec zkrotil kotouč v lapačce.
     
    13:52
    Vzájemné vyloučení, za Vsetín putuje na lavici hanby Boris Babeliak – dvě minuty hrubost. Za hosty pak David Bulík – dvě minuty napadení. Hosté pokračují v klasické přesilovce 5 na 4.
     
    14:47
    Vsetín kompletní.
     
    15:35
    Valaši jsou i v plném počtu pod tlakem hostů, nyní je osvobodil šikovným nahozením Krajčík.
     
    16:27
    Vsetínská obrana poměrně úspěšně blokuje jihlavské střelecké pokusy, Nešpůrek se však musí mít nadále na pozoru.
     
    17:38
    Vsetín byl v další slibné akci! Přečíslení dva na jednoho mělo tentokrát na svědomí duo Adámek – Hrnčíř, druhý jmenovaný se snažil maximálně zužitkovat přihrávku svého spoluhráče, ovšem na jeho střelu z voleje se stačil fantasticky přemístit brankáře Maláč, jenž nyní podržel Duklu!
     
    18:28
    Krajčík nyní rychle přenesl hru ze vsetínského pásma do jihlavského, jeho nahození musel Maláč přikrýt a Valaši tak získávají vhazování před brankou soupeře.
     
    18:42
    Do samostatného úniku se nyní dostal jihlavský Pavelec, snažil se předvést kličku do forhendu, ale kotouč ho neposlouchal dle jeho představ a brankář Nešpůrek si vše pohlídal.
     
    19:10
    Kunstovo nahození vyrazil Maláč vyrážečkou, Valaši drží útočné pásmo.
     
    19:26
    Na druhou stranu se ovšem vydal Fábry a po individuální akci trefil horní tyč vsetínské branky!
     
    19:37
    Jihlavská lavička je nyní potrestána menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, dvě minuty míří odsedět Andrej Fábry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Utkání přineslo od úvodních minut svižné tempo a brankové příležitosti se rodily na obou stranách. První branku v utkání se podařilo vstřelit domácímu Vsetínu, konkrétně Tadeáši Hrnčířovi, jenž se velmi dobře orientoval po vhazování před Maláčem a jihlavského brankáře dokázal prostřelit. Dukla však odpověděla záhy, díky povedené kombinaci, kterou zakončoval Jonáš Jungwirth. Jihlava měla místy více ze hry, držela se s kotoučem v útočném pásmu, avšak Nešpůrek nemusel řešit žádný vážnější problém. Vsetín udeřil podruhé z rychlého brejku, přečíslení dva na jednoho zakončil pohotovou střelou Adam Turek. Za Jihlavu byl blízko ke srovnání Fábry, ale trefil pouze horní konstrukci vsetínské branky. Utkání je nadále otevřené a slibuje zajímavé pokračování, prostřední dějství odstartuje na Valašsku ve 12:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Vsetín pokračuje v početní výhodě, začít však musí od vlastní branky.
     
    20:51
    Babeliak nyní našel před brankou Jihlavy Turka, jenž vložil do jeho přihrávky hokejku a jen těsně minul jihlavskou branku!
     
    21:37
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    22:52
    Bednařík se snažil vypálit z levého kruhu, jeho pokus však na poslední chvíli zablokoval bránící Sapík.
     
    24:10
    Na Lapači se znovu hraje nahoru dolů, ovšem výborně pracují defenzívy obou celků, a tak se brankové příležitosti nerodí.
     
    25:25
    Nešpůrek byl nyní nucen zkrotit nahození Jungwirtha, vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    25:30
    Vovsík nabil na střelu z voleje Jandovi, jeho rána měla potřebnou razanci, ovšem narazila na připraveného Nešpůrka.
     
    25:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují do dvoubrankového náskoku! V samostatném úniku se ocitl BORIS BABELIAK, a prostřelil Maláče pohotovou střelou nad vyrážečku. Asistence: Adam Turek, Stanislav Kunst.
     
    26:55
    Valaši po třetí brance ožili a podnikají útočné manévry před Maláčem.
     
    27:11
    Jihlava bude mít možnost vstřelit kontaktní branku, menším trestem je totiž potrestán vsetínský Štěpán Jurek, jenž odsedí dvě minuty za sekání.
     
    27:27
    Valaši vyhazují.
     
    27:41
    Nešpůrek nyní vytasil lapačku proti prudké ráně Pavelce.
     
    28:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovou hru a snižuje na rozdíl jediné branky! Po přesné přihrávce od Melenovského se do puku opřel JONÁŠ JUNGWIRTH a jeho prudká rána rozvlnila síť za Nešpůrkem. Asistence: Marek Melenovský.
     
    28:49
    Zakázané uvolnění Jihlavy stěhuje hru před Maláče.
     
    29:46
    Dědkovi se nyní podařilo vystihnout rozehrávku Jihlavy, už byl i ve slibné palebné pozici, ale chtěl ještě vylepšit pozici Kuchaříkovi, ten však trefil pouze připraveného brankáře Maláče.
     
    31:40
    Jihlava byla blízko ke srovnání, Fábry našel před branou dobře postaveného Báťu, tomu se však nepodařilo propasírovat kotouč za Nešpůrka.
     
    31:48
    Zakázané uvolnění Vsetína.
     
    32:33
    Turek prudce napřáhl ve středním pásmu, Maláč bez problému zachytil kotouč do lapačky.
     
    32:43
    Vsetínská lavička je nyní potrestána menším trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, trest odsedí Ondřej Fojtík.
     
    33:12
    Vsetín se osvobozuje.
     
    33:46
    Vsetín se zatím brání dobře, kotouč znovu míří k Maláčovi, Dukla se ještě nestačila zformovat před Nešpůrkem.
     
    34:43
    Domácí jsou kompletní.
     
    35:12
    Od modré čáry vypálil na vsetínskou branku Janda, trefil svého spoluhráče Nevšímala, jenž se nadvakrát ještě z hranice brankoviště snažil překonat Nešpůrka, ten však prostor v brance ucpal a kotouč nakonec zkrotil.
     
    36:36
    Jihlavě se nyní daří hlídat střední pásmo a neúnavně se pokouší o útočné vpády do vsetínské třetiny.
     
    37:00
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní se ovšem podařilo zaútočit domácímu celku a po demontáži jihlavské obrany se Valaši radují z opětovného získání dvoubrankového náskoku! Kuchaříkovi se podařilo před brankou Jihlavy najít zcela nepokrytého TOMÁŠE TOBOLU, jenž už neměl problém uklidit kotouč do odkryté branky soupeře. Asistence: Dominik Kuchařík.
     
    37:54
    Komplikace pro Jihlavu, útočník Cyril Valach sekl brankáře Nešpůrka a hosté se budou ve zbytku druhé třetiny bránit početní výhodě Vsetína.
     
    38:14
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín využívá přesilovou hru a odskakuje do tříbrankového trháku! Pohlednou souhru domácích zakončil prudkou střelou z ostrého úhlu ŠTĚPÁN JUREK. Asistence: Stanislav Kunst, Boris Babeliak.
     
    39:08
    Podobné zakončení jako Jurek volil nyní také Hrnčíř, ovšem Maláč si tentokrát pokus vsetínského útočníka pohlídal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství jsme viděli celkem čtyři branky. Nejprve se Vsetínu podařilo zásluhou Borise Babeliaka odskočit do dvoubrankového náskoku. Jihlava kontaktovala využitou přesilovou hrou, ve které se podruhé v utkání prosadil Jonáš Jungwirth. Jihlava měla znovu územní převahu, ovšem Valaši byli nebezpeční v rychlých brejkových situacích. Jednu dokonalou akci předvedl Vsetín v čase 37:00, když Kuchařík vyzval ke skórování Tomáše Tobolu a ten obnovil dvoubrankový náskok Vsetína. Valachům se v závěru druhé třetiny podařilo také využít přesilovou hru, tentokrát se z ostrého úhlu prosadil Štěpán Jurek. Valaši tak mají našlápnuto k cennému tříbodovému zisku, ovšem herní projev Jihlavy není vůbec špatný a můžeme očekávat, že Dukla se ještě o výsledek na Lapači popere. Třetí třetina odstartuje ve 13:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jihlavská obrana nyní předvedla hrubou chybu v rozehrávce a Valaši okamžitě trestali! Maláč při výjezdu z branky přišel o kotouč a ten do odkryté branky Jihlavy dopravil BORIS BABELIAK. Bez asistence.
     
    41:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Kanonáda Valachů pokračuje! Vsetínští nyní svého soka uzamkli v obranném pásmu a Kočí naservíroval kotouč DOMINIKU KUCHAŘÍKOVI, jenž z voleje trefil odkrytý prostor v brance Jihlavy. Asistence: Václav Kočí, Matyáš Dědek.
     
    42:15
    Vsetínští jsou pochopitelně na koni a znovu manévrují v útočném pásmu.
     
    43:21
    Jihlavě se podařilo zkonsolidovat a snaží se vsetínské akce eliminovat již ve středním pásmu.
     
    43:29
    Nyní se však Dukla bude muset bránit, dvě minuty za hákování nafasoval Štěpán Šabatka.
     
    44:52
    Vsetín svíral Duklu v obranném pásmu, ovšem nyní se vlastní vinou připravil o pobyt před Maláčem.
     
    45:29
    Dukla hraje v plném počtu.
     
    46:27
    Dukla bude hrát přesilovou hru, nyní probíhá dlouhá signalizovaná výhoda.
     
    46:35
    Tentokrát se bude bránit Vsetín, dvě minuty za podrážení nafasoval Vojtěch Mikula.
     
    47:21
    Jihlava byla blízko třetí brance k utkání, Jungwirth poslal kotouč do mezikruží, odkud jen těsně minul vsetínskou klec Zdarsa.
     
    48:22
    Valachům se nyní daří držet kotouč mimo obranné pásmo.
     
    48:35
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    49:54
    Vsetínský Dědek postupoval do přečíslení s Tobolou, ovšem přihrávka prvně jmenovaného byla zablokována jihlavským obráncem.
     
    50:40
    Nepřesná rozehrávka domácích končí zakázaným uvolnění, vhazovat se bude po delší době před Nešpůrkem.
     
    51:17
    Krajčíkovo nahození šikovně tečoval Jurek, ovšem dobrý postřeh předvedl také brankář Maláč, když tečovaný kotouč vytěsnil špičkou betonu.
     
    52:44
    Vsetín je znovu usazen před brankou Jihlavy, od modré střílel Adámek, trefil však pouze zadní mantinel.
     
    54:03
    Jihlava se ze vsetínského sevření osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    54:31
    Individuální akcí se na levém křídle nyní prezentoval Jurek, jeho koncovku však zachytil Maláč ve své lapačce a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    54:36
    Prudká střela v podání Fojtíka pořádně protáhla Maláče, který však za svá záda osmou branku odmítá pustit.
     
    55:32
    Vsetín poměrně v klidu kontroluje průběh třetí třetiny, Jihlava se oproti dvěma předcházejícím částem hry nedostává do brankových příležitostí.
     
    56:21
    Nyní to po předávce Polodny zkusil Jungwirth, Nešpůrek měl ovšem velmi dobrý výhled a pokus jihlavského kapitána ukryl ve své výstroji.
     
    56:33
    Nyní to Polodna zkusil sám, když si vypracoval střeleckou pozici na pravém kruhu, Nešpůrek vyrazil.
     
    56:42
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla koriguje skóre! Po nahození Jandy kotouč Nešpůrek pouze vyrazil před sebe a na dorážku byl připraven MAREK MELENOVSKÝ, jenž bekhendem zavěsil kotouč pod horní tyč vsetínské branky. Asistence: Marek Janda.
     
    57:41
    Na puku jsou hráči Jihlavy, kteří ještě usilují o úpravu jinak hrozivého skóre.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:29
    Vsetín se bude muset ještě v závěru třetí třetiny bránit početní výhodě Dukly. Dvě minuty za hákování obdržel Boris Babeliak.
     
    59:08
    Vsetínu se daří držet kotouč mimo obranné pásmo.
     
    59:31
    Z levého kruhu vypálil prudce Báťa, Nešpůrkovi vypadl kotouč a akce Jihlavy pokračovala, v předbrankovém prostoru se pak o hattrick pokoušel Jungwirth, ale vsetínská obrana v čele s Nešpůrkem krušnou situaci ustála.
     
    59:35
    Vsetín se bude ve zbytku utkání bránit ve třech hráčích proti pěti. Dvě minuty za podrážení obdržel Štěpán Jurek.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím domácího Vsetína. Valaši ve třetí třetině odmítli zdramatizování zápasu a hned na jejím startu vsítili dvě branky, které definitivně rozhodly o vítězství domácího celku. Valaši tak přeskakují Jihlavu v tabulce a první příčku ve skupině O udržení budou nejspíš sdílet s českobudějovickým Motorem. Hrstka domácích příznivců s bubnem děkuje valašským mladíkům za předvedený výkon a já se s vámi pro tuto chvíli loučím. Příznivce vsetínského hokeje pak zvu ke sledování utkání Chance ligy mezi Vsetínem a Slavií Praha, které na Lapači odstartuje v 17:00. (14:08:01)

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 5. Hrnčíř, 10. Turek (Babeliak, Kunst), 26. Babeliak (Turek, Kunst), 37. Tobola (Kuchařík), 39. Jurek (Kunst, Babeliak), 41. Babeliak, 42. Kuchařík (Kočí, Dědek) – 5. Jungwirth (Melenovský, Polodna), 29. Jungwirth (Melenovský), 57. Melenovský (Janda)


    VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek (Janura) – Velikovský, Kočí, Mikula, Fojtík Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Rigo, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Jurek.
    HC Dukla Jihlava: Maláč (Pulda) – Vovsík, Sapík, Adam, Hrbek, Vranka, Šabatka, Janda – Melenovský, Polodna, Zdarsa, Nevšímal, Valach, Pavelec, Fábry, Jungwirth, Báťa, Bulík.

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Kociňák
    thejrc.org