Bohemians 1905 – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 3:1 (kon.)
konec
FK Varnsdorf
1:1 (0:0)
FC Hradec Králové
Sobota 11.01.2020, 10:30 • Mladá Boleslav • Tipsport liga • Skupina B
     
    Z Mladé Boleslavi je to pro dnešek vše, na počtenou. (12:16:30)
     
    Utkání končí nerozhodně 1:1. V prvním poločase byli lepší hráči Varnsdorfu, kteří ale neproměnili několik slibných příležitostí. Po přestávce už diváci sledovali vyrovnanější partii. Do vedení se dostali Severočeši zásluhou Jakuba Barace, zhruba o deset minut později ale za Hradec srovnal Jakub Šípek.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    86
    Střílený centr Josefa Zezuly odkopl z malého vápna Hradce Králové dobře postavený Soukeník.
     
    83
    Čechovu nepovedenou zpětnou nahrávku vystihl Šimon, který se posléze řítil sám na Samoela, vzájemný souboj ale lépe zvládl gólman Varnsdorfu.
     
    80
    Ani jeden z týmů se nechce spokojit s remízou, teď byli blízko druhé brance Hradečtí! Na centr od rohového praporku si naskočil Král, Samoel ale vytáhl parádní reflexivní zákrok.
     
    77
    Severočeši si málem vzali ztracené vedení zpět! Na Šimonův pas si mezi obránce seběhl Kocourek, jehož bombu na přední tyč musel zneškodnit Mach.
     
    74
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Frýdek roztáhl hru na pravou stranu, odkud přilétl do pokutového území centr na zadní tyč, kde ve skluzu dopravil balon do odkryté branky JAKUB ŠÍPEK.
     
    72
    O chvíli později si varnsdorfský brankář připsal další relativně pohodový zákrok, když zlikvidoval pokus Michala Leibla.
     
    68
    Dominik Bičiště vypustil přízemní střelu zpoza šestnáctky, Samoel ale balon bez větších potíží zkrotil.
     
    63
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Severočeši se zaslouženě dostávají do vedení! Po ztrátě Votroků ve středu pole se Varnsdorf vydal do přečíslení čtyř proti třem, na konci kombinace stál JAKUB BARAC, který uklidil balon pod břevno Vízkovy branky.
     
    61
    Barac si vyměnil balon se Šimonem, poté se prodral až do šestnáctky, jenže v nejdůležitější moment se zamotal ve vlastních kličkách.
     
    58
    I nadále sledujeme územní převahu Severočechů, nepříjemný centr z pravé strany musel do bezpečí odhlavičkovat Král.
     
    54
    Druhý poločas zatím probíhá v poklidnějším duchu. Kim našel nehlídaného Šimona, tomu ale pomezní rozhodčí odmával ofsajdové postavení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je za námi, na branku v Mladé Boleslavi čekáme. Zatím jsou aktivnější fotbalisté Varnsdorfu, kteří si vypracovali několik zajímavých příležitostí, pokaždé ale narazili na připraveného Vízka. V devětatřicáté minutě mohl Severočechy zmrazit Šípek, tváří v tvář Samoelovi ale neuspěl.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    39
    Do vedení se málem dostal Hradec! Frýdkovu standardní situaci prodloužil Král na zapomenutého Šípka, proti němuž stačil zasáhnout Samoel.
     
    38
    Hraniční souboj ve vápně východočeského celku posoudil hlavní arbitr Musil jako čistý, Varnsdorf má k dispozici jen další roh.
     
    34
    Pekova nabídka po špatné komunikaci obránců Hradce Králové doskákala až k Ondráčkovi, kterého ve velké šanci vychytal zatím bezchybný Vízek.
     
    31
    I nadále sledujeme mírnou převahu severočeského celku. Do Bredova přetaženého centru se opřel Bláha, jeden z beků Hradce zblokoval míč na roh.
     
    26
    Bláha narýsoval povedenou kolmici pro Ondráčka, kterému nadějně vypadající šanci zhatil včas vybíhající gólman Vízek.
     
    23
    Trýznova nabídka před branku nevypadala vůbec špatně, před nabíhajícím si Leiblem ale stačil na poslední chvíli zasáhnout Richter.
     
    15
    Varnsdorf je zatím směrem dopředu aktivnější. Z hranice vápna to na bližší tyč zkusil Lehoczki, Vízek ale své spoluhráče podržel dobrým zákrokem.
     
    11
    První výraznější příležitost měli Severočeši! Na centr z pravé strany si seběhl David Breda, před poloprázdnou brankou soupeře ale na míč těsně nedosáhl.
     
    3
    Frýdek u postranní čáry fauloval Nováka a uvidíme první volný přímý kop.
     
    2
    Varnsdorf se hned vydal napadat rozehrávku soupeře a Hradec měl mírné potíže, ovšem nakonec si dokázal poradit.
     
    1
    Utkání je zahájeno! Výkopu se ujali fotbalisté Hradce Králové, kteří dnes nastupují v černých dresech. Jejich soupeř bude hrát ve žluté sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FC Hradec Králové

    Na druhé straně Hradec Králové má o něco příjemnější starosti, po podzimu mu totiž patří pátá pozice. Čelo tabulky FNL je ale velmi vyrovnané a na druhou příčku ztrácí pouhé dva body. Votroci se navíc mohou pyšnit velmi kvalitní defenzivou, která je s šestnácti inkasovanými brankami druhá nejlepší v celé lize. Také Hradec hraje zimní Tipsport ligu šestý rok po sobě, nicméně na rozdíl od svého dnešního soupeře v ní má daleko lepší výsledky. Před dvěma lety skončili Východočeši třetí a při své první účasti v roce 2015 celou soutěž dokonce vyhráli.
     
    FK Varnsdorf

    Druholigový Varnsdorf nemůže být po první polovině sezony příliš spokojený, neboť s celkovým počtem patnácti bodů se nachází na třinácté příčce a na sestupové vody má jen pětibodový náskok. Za to může především katastrofální vstup do sezony, během úvodních deseti kol totiž Severočeši vyhráli jen jednou. V jarní části je tedy zřejmě bude čekat boj o záchranu, na který by je měla připravit právě Tipsport liga. Tu Varnsdorf hraje nepřetržitě od roku 2015, takže se dá říct, že už patří mezi tradiční účastníky. Loni jim ale v této soutěži nebylo moc přáno a po dvou prohrách a jedné výhře skončili ve své skupině třetí.
     
    Krásné sobotní dopoledne přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Zimní příprava je již v plném proudu a realizační týmy mají několik týdnů na to, aby nachystaly své svěřence na jarní část sezony. K tomu by měla posloužit také Tipsport liga, v jejímž rámci každý tým odehraje minimálně tři přípravná utkání. My se v tomto online přenosu zaměříme na „mladoboleslavskou“ skupinu B, kde na sebe dnes narazí Varnsdorf a Hradec Králové. Výkop je naplánován na 10:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Jáchym Tůma

    Branky: 63. Barac – 74. Šípek


    FK Varnsdorf: Samoel – Ondráček, Richter, L. Novák, Bláha, Lehoczki, D. Novák, Breda, Kubista, Pek, Micovčák

    2. poločas: Samoel – Houser, Kocourek, Šimon, Barac, Kim, Schön, Rudnytskyy, Zezula, Heppner, Micovčák

    Náhradníci: Hladík – Houser, Heppner, Kim, Zezula, Barac, Šimon

    FC Hradec Králové: Vízek – Mahr, Donát, Král, Leibl, Kosař, Trýzna, Samko, Frýdek, Procházka, Šípek

    2. poločas: Mach – Kovář, Procházka, Šípek, Djurdjević, Soukeník, Frýdek, Donát, Král, Leibl, Bičiště

    Náhradníci: Mach – Bičiště, Čech, Djurdjević, Kovář, Soukeník

    Rozhodčí: Musil – Blažej, Flimmel
    thejrc.org