Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Frýdek-Místek
Sobota 11.01.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga - o účast v předkole • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásný sobotní podvečer z Jihlavy! Program Chance Ligy běží dále, což platí jak o vrchní části tabulky, tak i o spodní. Ve spodní nadstavbě si pomalu Dukla jde za postupem do předkola, momentálně vede o čtyři body nad Prostějovem, který má ale o dva zápasy více. Frýdek-Místek má taktéž menší porci zápasů, na místo, které by znamenalo průběžný postup, zatím ztrácí čtyři body a dnešní zápas je pro něj velice důležitý. Z CZ LOKO Arény, jak se stařičký jihlavský svatostánek jmenuje, začínáme v tradičních 17:30, příjemnou zábavu!
     
    HC FRÝDEK-MÍSTEK
    nadstavba: 36 zápasů, 3. místo, 53 bodů, skóre 116:101, bilance 12-7-3-14

    Frýdek vinou konání juniorského šampionátu v Ostravě odehrál mezi svátky jenom jedno utkání, na svatého Štěpána v Prostějově. Právě tam dokázal vyhrát 3:1 v prodloužení a celkově prožívá velice dobré období. V nadstavbě ze šesti utkání prohrál jenom dvakrát, pokud započítáme i základní část, tak hraje sedmkrát bez porážky.

    Překvapivě prohrál na daleké cestě v Ústí jednoznačným poměrem 2:6, následně neméně překvapivě prohrál v Benátkách 1:3. Jinak ale Frýdek velice dobře šlape, do karet mu navíc hraje to, že má také o tři zápasy méně oproti Prostějovu, který je na druhém postupovém místě do play-off.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    nadstavba: 36 zápasů, 1. místo, 61 bodů, skóre 98:85, bilance 17-1-8-11

    Jihlava v nadstavbě naopak ztratila o něco více, díky nahnaným bodům ze základní části má stále velký bodový polštářek + nedohrané zápasy. Všechny dosavadní tři porážky v nadstavbě přišly vždy v nastavení. Nejprve v regionálním souboji dokázala Třebíč prolomit jihlavské prokletí a vyhrát těsně 3:2 po nájezdech, o dva zápasy později doma nezvládla souboj s Prostějovem.

    Poslední neúspěch se datuje do pondělí 6. ledna, kdy ani na druhý pokus nedokázala Dukla vyhrát v Kadani a připsala si prohru 2:3 po nájezdech, čímž opět nastartovala velké množství komentářů a výsměchu na sociální síti.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – A. Zeman, Skořepa (C), V. Brož – Hrala, Lichanec, Protasenja.

    HC Frýdek-Místek: Kváča (Loubal) – Haman, Bartko, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, M. Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Tomi – Hrehorčák, Stuchlík, Mikulík (C) – Kaukič, Przybyla, Klimša (A) – Eret, Motloch, D. Stránský.

    Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Kreuzer, Polonyi.
     
    -32
    Dobré temné odpoledne z Jihlavy! Do začátku zápasu zbývá již půlhodina a na ledě se prohání Dukla v bílých dresech. Tradiční kampaň přišla na Duklu i letos, hráči budou během lednových dnů tak nastupovat v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrál Frýdek, který se s Petrem Kváčou v zádech pouští do prvních útočných manévrů v předbrankovém prostoru Jihlavy.
     
    00:23
    Jan Brož zachytil nahozený kotouč do lapačky a chtěl rychle rozehrávat, hlavní sudí se ale upískl, tím pádem je přerušena hra a bude se vhazovat.
     
    00:32
    I Petr Kváča si v brance Frýdku připsal první zákrok.
     
    00:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde velice brzy do vedení! Frýdečtí hráči nedokázali vyhodit kotouč z pásma a na jednoho z hostujících obránců dotíral Lukáš Anděl tak dobře, že vybojoval puk a nahrál jej na modrou pro Reného Piegla. Jeho tvrdý pokus tečoval ještě MICHAL POLETÍN přímo do pravého vinglu – 1:0! Asistence: René Piegl, Lukáš Anděl.
    00:54 Michal POLETÍN - 1:0
     
    02:11
    Ondřej Hrachovský (FRM) ve snaze zastavit Hralu v brejku jej zezadu tělem podsekl a míří kvůli tomu na trestnou lavici.
     
    02:23
    Frýdek ale první momenty bránění zvládl dobře, vytlačil svého soupeře až za branku. Dukla se sice velice rychle stihla vrátit do útoku, její akce ale končí na lapačce Kváči.
     
    03:13
    Lukáš Anděl se dostal za posledního beka a z bekhendového pokusu vystřelil na branku, Kváča puk odrazil jenom na Poletína, který dorážel do odkryté branky, touš se mu však postavil na hranu a dorážka tak přelétla břevno!
     
    03:52
    Pohl zakombinoval s Čachotským a poslal na kasu další kladivo od modré, Kváča ale vyrazil betony, následně se Frýdečtí dostali vyhozením z nejhoršího a mohli prostřídat.
     
    04:37
    Dalekonosné nahození přes celou ledovou plochu sbírá Kváča do lapačky a opět přerušuje hru.
     
    04:48
    Tomi protečoval ve středním pásmu jenom do Poletína stojícího za ním. Přesto se však hostující plejer dokázal dostat přes modrou a vystřelit, jeho sražený pokus ale končí jenom v ochranné síti.
     
    05:16
    Fronk se mihl na levém křídle a z ostrého úhlu vypálil na branku Frýdku, Kváča ale vyrážečkou odrazil puk za branku. Zde už další podporu neměl, Dukla se proto i nadále drží před frýdeckou kasou.
     
    06:17
    Lukáš Motloch nabral puk na vidle a chtěl jej házet do bezpečné zóny, místo toho jej ale hodil mezi trestné. Ale bylo to s tečí jednoho z Jihlavských, tím pádem se žádný trest udělovat nebude a následuje komerční brejk.
     
    06:20
    Eret to u domácí střídačky schytal, když si jel s kotoučem a cestu mu pěkně zatarasil Václav Půža. Od něj se pak rozehrávala jihlavská kombinace, která skončila v oblouku ledové plochy frýdecké obranné zóny.
     
    07:24
    Jihlavská obrana nechala za sebou volného Novotného, na kterého mířila již dlouhá přihrávka od Mariana Adámka. Novotný si ale puk nezpracoval, a i kdyby, pískán byl ofsajd.
     
    07:42
    Frýdecký útok ujel do situace 3 na 2, kterou zakončoval technickou střelou Jan Bartko, jeho pokus nicméně jenom rozezvučel levou tyč Brožovy branky! Hosté i nadále pokračovali v manévrech, následná přihrávka křížem před prázdnou branku ale nebyla přesná. Díky tomu si mohli Jihlavští oddechnout.
     
    08:42
    Střelu Daniela Koláře Kváča napoprvé nezpracoval v lapačce, puk mu vypadl přímo k nohám Matěje Pekra, který ale moc o kotouči nevěděl a nechal jej být. Proto Kváča přerušil hru hned záhy.
     
    09:20
    Vítězslav Brož zastavil přihrávku na Klimšu jednoduchým vložením hole mezi hráče a otočil hru. Ta ale zůstala viset jenom ve středním pásmu.
     
    10:07
    Michálek po souboji obejmul Čachotského zezadu okolo krku, z čehož byl „Čagy“ evidentně překvapen. Diváci pak byli překvapeni z toho, že ani jeden z rozhodčích pravici na znamení vyloučení nezvedl.
     
    10:53
    Duklácká obrana to nyní uhrála profesorsky, ale zároveň se štěstím! Vojtěch Tomi prostřelil vyjetého Brože z pravého kruhu mezi betony, puk se pomalu dostával k brankové čáře, Brož ale holí poslal puk za branku. K jeho smůle ale opět na Tomiho, který vracel kotouč zpět do ohně, zatímco domácí gólman byl stále ze hry. Nakonec Frýdek nedokázal dostat puk do prázdné klece a dvojice obránců Jihlavy to už před čárou ubránila!
     
    12:29
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilová hra Frýdku-Místku. Adam Zeman (JIH) si počínal nedovoleně a je vyloučen za podrážení.
     
    12:49
    Kváča ve snaze rozehrát co nejrychleji vyhozený kotouč podklouzl a na levém kruhu se vyválel, ale situaci ustál, rozehrál a nezpůsobil týmu ani žádné nebezpečí.
     
    13:25
    Jihlavu opět podržel Jan Brož, z levého kruhu střílel Kryštof Stuchlík, Brož jeho pokus na bližší tyč vyrazil maskou!
     
    13:59
    Frýdek se sám dostal až za vlastní branku a Adam Zeman se již pomalu připravuje na nástup mezi hrající.
     
    14:15
    Hrubice ve frýdecké rozehrávce, Michal Poletín získal puk a okamžitě jej z jedničky servíroval mezi kruhy rozjetému Andělovi, který se už chystal na střelu, v poslední chvíli jej však zablokoval Michálek.
     
    15:03
    Patrik Hrehorčák překonal Lichance větší intenzitou pohybu při souboji, čímž se dostal do zajímavé pozice před brankou Dukly, nedokázal s ní ale nijak lépe naložit.
     
    16:00
    Daniel Kolář (JIH) se stává druhým Jihlavákem, kdo bude na trestné. Tentokrát za nedovolené bránění a metr sudích se domácím divákům vůbec nelíbí.
     
    16:40
    Kryštof Stuchlík dostal krosovou přihrávku na levý kruh a okamžitě pálil na branku, Brož ramenem a maskou udržel puk na sobě, tím tak přerušil hru.
     
    17:10
    Milan Mikulík sice nejprve svojí chybou musel opustit spolu se svou eskadrou pásmo, následně si to ale napravil a individuálním průnikem se dostal až před branku, leč jeho střela na Brože nebyla nebezpečná.
     
    17:59
    Jan Bartko bombou od modré napálil jenom ochrannou síť za brankou, navíc odstřelil spojku držící jednotlivá plexiskla u sebe. Oprava ale zřejmě proběhne po konci třetiny.
     
    18:23
    Piegl ještě udržel pro Duklu pásmo, tato epizoda ale měla velice krátký život. Ani Frýdečtí nepochodili lépe a dopustili se při přechodu modré čáry ofsajdu.
     
    19:11
    Když se Jan Pohl vydával pod trenérem Vlkem do útočného pásma, dlouholetý trenér Dukly vždy uvažoval o okamžitém odvolání Pohla z ledu. Tentokrát předvedl jihlavský obránce další útočný výpad, nedokázal jej ale zakončit střelou na branku.
     
    19:38
    V samotném závěru ještě Dukla předvedla ohromný tah na branku Frýdku, slibné dvě až tři střely ale gólem nekončí!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a divákům nabídla líbivý útočný hokej s velkým počtem šancí. Jihlava se ujmula vedení hned z té první v 54. sekundě zápasu, když umístil Pieglovu střelu od modré přímo do vinglu tečí Michal Poletín. I Frýdek měl ale hodně šancí na srovnání, nic se však neujalo a stav tak zůstává přívětivější pro Duklu – 1:0.

    Střely na branku: 9 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Fronk dostal na středovém kruhu ukázkový strom od Bartka, hostující střídačka to ocenila klepáním a kopáním do mantinelu. Jihlavští se následně dostali do ofsajdové pozice.
     
    20:41
    Pekr střílel po náboji od Anděla z modré čáry, puk se od zadního plexi odrazil k mantinelu na levé straně kluziště, zde po souboji dvou hráčů končí v ochranné síti.
     
    21:19
    Holý vypálil od modré až na druhý pokus a překvapil tím Kváču, který vyrazil jenom před sebe. Kryštof Hrala pak následně zkoušel zasunout puk zpoza branky, ale na to už byl gólman Třince, dnes Frýdku, připraven.
     
    22:05
    Kryštof Hrala se propracoval ke střele z mezikruží, Kváča vyráží a Frýdek se dostává poprvé ve třetině před branku Brože.
     
    22:38
    Štěpán Novotný si natáhl obránce z úhlu a vracel kotouč pod sebe, jenže místo toho, aby nahrál někomu ze spoluhráčů, tak nahrál jihlavským hráčům, kteří odpravili kotouč do bezpečí.
     
    23:53
    Mikulík nabruslil po pravé straně do pásma a křížem hrál na Hamana, jehož střela ale nebyla nijak přesná. Dukla pak ustála i další nepříjemnou kombinaci sehrávanou znovu na Hamana.
     
    24:41
    Michal Poletín ještě hrál puk těsně před střídáním, nicméně byl dle čárového rozhodčího v ofsajdovém postavení. Proto se zvedá další vlna nevole na jihlavském zimáku.
     
    25:13
    Lukáš Motloch (FRM) strčil hůl Skořepovi mezi nohy k bruslím. Domácí kapitán díky tomu upadl a Motloch míří na trestnou za podrážení.
     
    25:42
    Petr Kváča měl nyní v brance fušku! Od modré vystřelil Jan Pohl, prostřelil padajícího Kváču pod betonem, kotouč se zastavil o pravou tyč a vrátil se zpět ke Kváčovým zádům, které posloužily jako nárazník k tomu, aby kotouč nabral kurz branková čára. Hostující maskovaný generál ale zalehl a udržel touš před čárou!
     
    26:31
    Přihrávka mezi beky na modré byla včas rozpoznána a Klimša vypíchl kotouč. Proto musí Jan Brož zakládat útok.
     
    27:09
    Fronk vší silou napálil kotouč z vrcholku levého kruhu, Kváča vyrazil pouze nad sebe. Následná dorážka Anděla zblízka se neujala, stejně tak to bylo i v případě Holého pokusu od modré.
     
    27:24
    Dobrý den, tady Jakub Michálek (FRE) a budu váš host na trestné maximálně dvě minuty. Tak by se mohl tento hráč představit na dohlížiteli na trestné, klasifikace vyloučení Michálka jest hákování.
     
    28:10
    Zpětná přihrávka Holého na Pohla nebyla již tak přesná, jako ta první. Frýdek se tak tímto osvobozuje.
     
    28:41
    Dukla má 43 sekund 5 na 3! Milan Mikulík (FRE) sruloval Pekra u mantinelu jako koberec u sebe doma a dostává dvě minuty za krosček.
     
    29:00
    Matěj Pekr tvrdou střelou od modré rozduněl jenom zadní plexi, od něj se kotouč odrazil do středního pásma. První kombinace Jihlavy tak nevyšla.
     
    29:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá již ale ano a slovutný MATĚJ PEKR může slavit další zásah v dukláckém dresu! Střela Jana Pohla od modré byla vyražena Kváčou zpět k Pohlovi, který již nezvolil střelu, místo toho ale nahrál pro Pekra. Jeho pokus z levého kruhu se neujal, Kváča ale neudržel puk na betonech, pustil jej před sebe a domácí #69 zametla suverénně do branky. Do nástupu Michálka na led chybělo sedm sekund – 2:0! Asistence: Jan Pohl.
    29:22 Matěj PEKR - 2:0
     
    31:08
    Jihlava pokračuje v dominantním výkonu ve druhé třetině a Jan Brož nemá v brance větší práci.
     
    31:52
    Przybyla po nahrávce od Klimši na levý kruh chtěl střílet z nápřahu, nahrávku ale promáchl. Tím skončilo i snažení Frýdeckých v útoku a na druhé straně se zase zaskvěl Jiří Fronk, jeho pokus z otočky ale skončil jenom v lapačce Kváči. Následuje power break.
     
    32:39
    Tomáš Čachotský rozjel brejk 2 na 1, který sám zbrzdil, ale věděl proč. Z druhé vlny mu totiž dojížděl jako třetí Daniel Kolář a Čachotský mu přihrávku na osu pustil, pokus Koláře ale zblokoval jediný obránce Frýdku.
     
    34:02
    Milan Mikulík ostře sekl přes ruku Pohla, celá akce zůstává bez trestu. Dukla tak pokračuje v útoku.
     
    34:55
    Josef Skořepa přebral Frýdeckým puk u sebe na pravém kruhu a rozjel další útočné tažení. To zakončoval Václav Půža povedenou střelou z osy ledové plochy. Kváča nicméně podržel svůj tým.
     
    35:48
    Hlavní rozhodčí přerušil hru ve středním pásmu, neboť tři hráči zalehli puk a neměli zájem dále hrát. Za bod vhazování je určena oblast modré čáry u střídačky Dukly.
     
    36:05
    Petr Kváča si nyní vybral opět slabší chvíli, když mu střela Illéše z úhlu propadla mezi betony, gólman ale opět dokázal lehnout na záda a přerušit hru.
     
    36:52
    Jan Brož si připsal složitější zákrok po nepřehledné situaci před brankovištěm. Důraz Bartka se pak nelíbil Holému, který si chtěl Bartka vytáhnout na fyzickou výměnu názorů, soudce v podobě čárového sudího ale donutil obě strany řešit to smírem.
     
    37:25
    Jakub Michálek od modré vypálil spíše ledabyle na jihlavskou klec a ledabylý byl i zákrok Jana Brože, střela to ale nebyla vůbec nijak těžká či nebezpečná a puk končí tečován v ochranné síti.
     
    37:55
    Hrala v brejku nechal kotouč na levý kruh pro Lichance, který vystřelil z velké blízkosti, ale Kváča vyrazil puk ramenem.
     
    38:25
    Piegl si najel na odražený puk a střílel po ledě z osy, Kváča jej vychytal lapačkou bez potíží.
     
    38:53
    Dalším v pořadí střelců Frýdku byl Jakub Adámek. Ani on ale nepochodil, Jan Brož dnes chytá ve veliké pohodě a lapil Adámkův pokus do lapačky.
     
    39:22
    Staněk sprintoval do svého pásma, aby nepustil Tomiho do brejkové situace. To se povedlo, navíc přijde vyloučení pro Frýdek, Dukla je ve výhodě.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Štěpán Novotný – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I po druhé třetině může mít větší radost Jihlava, která vsítila další branku a vede již tak o dva zásahy. Dukla v této třetině naprosto jasně dominovala, soupeři povolila jenom pět střel na branku a mohla rozhodně dát více, než jenom gól. Úspěšným střelcem se stal v přesilovce 5 na 3 Matěj Pekr, a to v čase 29:22. Frýdek-Místek tak musí do třetí třetiny hodně zabrat, pokud Jihlava ale bude pokračovat ve stejném výkonu, tři body do tabulky jí neminou.

    Střely na branku: 25 – 18 (15 – 5)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Dukla si do třetí třetiny přenáší 1:49 početní výhody 5 na 4. Ihned to zahajuje útočením, na nic nečeká.
     
    40:23
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Jenže otevřená zadní vrátka stojí Duklu poměrně zbytečný gól. MILAN MIKULÍK zachytil rozehrávku mezi beky na modré, vypíchl puk a jel sám na branku. V úniku si rozhýbal Brože a píchnul kotouč naprosto přesně mezi jeho betony – 2:1! Bez asistence.
    40:23 Milan MIKULÍK - 2:1
     
    40:59
    Fronk vystřelil přes obránce na Kváču, který ale střelu viděl a vyrazil ji ramenem. Frýdek se brání jinak poměrně v klidu a vypadá to, že Novotný nastoupí z trestné za stavu 2:1.
     
    41:49
    Vítězslav Brož dostal přihrávku mezi kruhy a vystřelil, kotouč mu ale sklouzl v poslední chvíli z hole, tím pádem nezamířil tak, jak by měl a chtěl.
     
    42:25
    Zakázané uvolnění Dukly nutí vracet se do hry Jana Pohla. Je to vlažný vstup od Jihlavy do třetiny a Frýdek cítí, že by z toho mohl vyždímat ještě druhý gól.
     
    42:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    VÍTĚZSLAV BROŽ to bude mít dnes pořádně drahé, jeho gól je navíc v kontextu celého zápasu moc důležitý, z hlediska Jihlavy! Tomáš Čachotský udělal ohromnou práci, po levém křídle zavezl puk do pásma, respektive přejel až za branku Kváči. Obrana hostí pak nechala zcela volného Víťu Brože, Čachotský mu jednoduše nahrál a Brož suverénně vymetl šibenici – 3:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    42:38 Vítězslav BROŽ - 3:1
     
    43:50
    Čachotský byl vytlačen za branku, odtud ale opět poslal nebezpečnou přihrávku, nyní na Jakuba Illéše, který pálil ihned od modré čáry. Ale jenom do připraveného Kváči.
     
    44:48
    Jihlava se bez problémů brání frýdeckému pokusu o nápor. Hosté se navíc sráží sami technickými chybami, které nejsou nijak vynucené.
     
    45:17
    Lukáš Anděl (JIH) bude pykat za týmovou chybu, která vznikla při střídání. Šest hráčů na ledě je zkrátka moc a Anděl teď bude sedět na trestné lavici.
     
    45:32
    Adam Zeman si našel snadno puk pod Novotným a poslal jej až na druhou stranu ledové plochy.
     
    46:11
    Haman nepřesně nahrál podél modré čáry a vyhodil tím svůj tým z pásma. Frýdek se snaží, ale jak jsem již zmiňoval, sám se sráží nepřesnostmi.
     
    46:59
    Frýdecký vzorec zakončoval z levého kruhu Jan Bartko, pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    47:10
    Tomáš Čachotský vyhazuje puk po vyhraném souboji u mantinelu.
     
    47:32
    Anděl forčekoval Michálka, který nenahrál asi tak, jak by to mělo být správně. Přesto ale hosté kotouč neztratili a nabruslili s ním do útočného pásma, jenže se dostali do ofsajdu.
     
    48:18
    Postavení útočícího hráče v brankovišti vyhazuje Frýdecké z předbrankového prostoru.
     
    48:24
    Jan Brož raději prudké nahození na branku podržel ve výstroji a tím přerušil hru. Jinak se nejedná o moc záživnou třetinu, pokud nepočítáme dva góly. Dohromady šest střel na branku za devět minut (3 – 3)...
     
    49:09
    Je tu další trest na straně Jihlavy. Kryštof Hrala (JIH) dostává menší trest za poměrně nezvyklý přestupek, a to je nebezpečná výstroj.
     
    50:05
    Dukla se brání frýdecké speciální přesilovkové formaci velice dobře, aktivně napadá rozehru a dokázala již dvakrát vyhodit.
     
    51:09
    V momentě, kdy Hrala naskakuje na led, nyní již snad s bezpečnější výstrojí, tak Brož zachytil do lapačky další střelu Frýdeckých od modré.
     
    51:21
    Vítězslav Brož neudržel puk při vedení podél mantinelu, Frýdečtí jej tak okamžitě nahazovali zpět do bezpečné zóny, z jejich hlediska. Tam ale došlo opět k dalšímu nepřehlednému souboji, sudí přerušuje hru a vykazuje ji do neutrálního pásma.
     
    52:19
    Kafka se sám dostal skoro až za vlastní branku, přitom přebíral kotouč na středovém kruhu s krásným logem Chance Ligy. Frýdek skutečně nevypadá, že by dokázal zápas ještě zvrátit.
     
    53:23
    Eret skočil na špek Staňkovi, který si v poslední chvíli kotouč stáhl mimo jeho dosah. Dukla pak velice pěkně kombinovala před frýdeckou brankou, avšak dopustila se ofsajdu.
     
    54:13
    Stuchlík objel půl pásma, následně na modré přenechal puk za sebe na Jana Bartka, který tvrdou střelou donutil Jana Brože k dalšímu zákroku v utkání, celkově již 22.
     
    54:55
    Zahradníček se nedostal přes Brože, což se mu snažil hned v další sekvenci hry vrátit. Jejich minisouboj byl ale zastíněn útočným tažením Matěje Pekra, které sice zpočátku vypadalo nadějně, ve finále neskončilo ani střelou.
     
    55:50
    Signalizace postavení mimo hru vyhání Frýdek zpět do svého hájemství. Dukla plně kontroluje závěr zápasu, který – řekněme si upřímně – nestojí absolutně za nic.
     
    56:38
    Lukáš Kaukič dostal nabito na vrcholek levého kruhu, Jan Brož se ale zřejmě inspiroval brankářským kolegou Patrikem Bartošákem, který v Jihlavě trénuje a předvádí velice slušný výkon.
     
    57:49
    Klimša krosem v pásmu nahrával na najíždějícího Motlocha, ale ten byl dobře tísněn Staňkem, který ho nepustil vůbec k ničemu.
     
    58:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Dukly se třepetá v síti a Petr Kváča si jede potupně sebrat za branku flašku s pitím. Daniel Kolář nezvykle na své poměry vyjel do útočného pásma, natlačil se před beka a z bekhendu mířil do volného prostoru na bližší tyči. Hostující gólman si nevybral ideální chvíli, puk jenom přesunul na PETERA LICHANCE, který zblízka dorazil do branky. Prievidzský rodák tak potvrzuje stoupající formu v posledních zápasech – 4:1! Asistence: Daniel Kolář.
    58:26 Peter LICHANEC - 4:1
     
    58:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    V samotném závěru nakonec výsledek dospěl do poměrně nepříjemného rozměru pro frýdecké hráče. Uplynulo jenom 12 sekund od čtvrtého gólu, když může solidní návštěva na jihlavském zimáku znovu křičet. Vyraženou střelu JIŘÍHO FRONKA sebral Tomáš Čachotský za brankou, naslepo nahrál z bekhendu právě na Fronka, který nekompromisně zatloukl pátý hřebíček do rysí rakve – 5:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    58:38 Jiří FRONK - 5:1
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Dan Przybyla – 2 min., sekání).
     
    Konec zápasu.
     
    Sobotní večer bude v Jihlavě jistě veselý. Jihlava totiž předvedla po celých 60 minut naprosto suverénní výkon a fanoušci to náležitě oslavují. Ve třetí třetině se naopak s góly roztrhl pytel, nejprve po 23 sekundách zmrazil stadion z proměněného brejku Milan Mikulík, aby následně o dvě a čtvrt minuty později rozparádil fanoušky svým prvním gólem za A-tým vůbec Vítězslav Brož. Právě tam se zápas zlomil, Frýdek již těžko hledal cestu k brance Jana Brože, i ten předvedl velice solidní výkon. Definitivní stvrzení celého zápasu přišlo v 59. minutě, během 12 sekund se trefil nejprve Peter Lichanec, ihned poté Jiří Fronk.

    Střely na branku: 32 – 25 (7 – 7)
     
    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Z chladné Jihlavy se s vámi loučím, přeji vám krásný konec víkendu a budu se někdy těšit opět z krajského města napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 523 diváků. (20:18:06)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Poletín (Piegl, Anděl), 30. Pekr (J. Pohl), 43. V. Brož (Čachotský), 59. Lichanec (D. Kolář), 59. Fronk (Čachotský) – 41. Mikulík


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – A. Zeman, Skořepa (C), V. Brož – Hrala, Lichanec, Protasenja.
    HC Frýdek-Místek: Kváča (Loubal) – Haman, Bartko, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, M. Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Tomi – Hrehorčák, Stuchlík, Mikulík (C) – Kaukič, Przybyla, Klimša (A) – Eret, Motloch, D. Stránský.

    Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 1 523
    thejrc.org