Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Frýdek-Místek
Sobota 11.01.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga - o účast v předkole • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Dan Przybyla – 2 min., sekání).
    58:38 Jiří FRONK - 5:1
     
    58:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    V samotném závěru nakonec výsledek dospěl do poměrně nepříjemného rozměru pro frýdecké hráče. Uplynulo jenom 12 sekund od čtvrtého gólu, když může solidní návštěva na jihlavském zimáku znovu křičet. Vyraženou střelu JIŘÍHO FRONKA sebral Tomáš Čachotský za brankou, naslepo nahrál z bekhendu právě na Fronka, který nekompromisně zatloukl pátý hřebíček do rysí rakve – 5:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    58:26 Peter LICHANEC - 4:1
     
    58:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Dukly se třepetá v síti a Petr Kváča si jede potupně sebrat za branku flašku s pitím. Daniel Kolář nezvykle na své poměry vyjel do útočného pásma, natlačil se před beka a z bekhendu mířil do volného prostoru na bližší tyči. Hostující gólman si nevybral ideální chvíli, puk jenom přesunul na PETERA LICHANCE, který zblízka dorazil do branky. Prievidzský rodák tak potvrzuje stoupající formu v posledních zápasech – 4:1! Asistence: Daniel Kolář.
     
    49:09
    Je tu další trest na straně Jihlavy. Kryštof Hrala (JIH) dostává menší trest za poměrně nezvyklý přestupek, a to je nebezpečná výstroj.
     
    45:17
    Lukáš Anděl (JIH) bude pykat za týmovou chybu, která vznikla při střídání. Šest hráčů na ledě je zkrátka moc a Anděl teď bude sedět na trestné lavici.
    42:38 Vítězslav BROŽ - 3:1
     
    42:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    VÍTĚZSLAV BROŽ to bude mít dnes pořádně drahé, jeho gól je navíc v kontextu celého zápasu moc důležitý, z hlediska Jihlavy! Tomáš Čachotský udělal ohromnou práci, po levém křídle zavezl puk do pásma, respektive přejel až za branku Kváči. Obrana hostí pak nechala zcela volného Víťu Brože, Čachotský mu jednoduše nahrál a Brož suverénně vymetl šibenici – 3:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    40:23 Milan MIKULÍK - 2:1
     
    40:23
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Jenže otevřená zadní vrátka stojí Duklu poměrně zbytečný gól. MILAN MIKULÍK zachytil rozehrávku mezi beky na modré, vypíchl puk a jel sám na branku. V úniku si rozhýbal Brože a píchnul kotouč naprosto přesně mezi jeho betony – 2:1! Bez asistence.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Štěpán Novotný – 2 min., podrážení).
    29:22 Matěj PEKR - 2:0
     
    29:22
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá již ale ano a slovutný MATĚJ PEKR může slavit další zásah v dukláckém dresu! Střela Jana Pohla od modré byla vyražena Kváčou zpět k Pohlovi, který již nezvolil střelu, místo toho ale nahrál pro Pekra. Jeho pokus z levého kruhu se neujal, Kváča ale neudržel puk na betonech, pustil jej před sebe a domácí #69 zametla suverénně do branky. Do nástupu Michálka na led chybělo sedm sekund – 2:0! Asistence: Jan Pohl.
     
    28:41
    Dukla má 43 sekund 5 na 3! Milan Mikulík (FRE) sruloval Pekra u mantinelu jako koberec u sebe doma a dostává dvě minuty za krosček.
     
    27:24
    Dobrý den, tady Jakub Michálek (FRE) a budu váš host na trestné maximálně dvě minuty. Tak by se mohl tento hráč představit na dohlížiteli na trestné, klasifikace vyloučení Michálka jest hákování.
     
    25:42
    Petr Kváča měl nyní v brance fušku! Od modré vystřelil Jan Pohl, prostřelil padajícího Kváču pod betonem, kotouč se zastavil o pravou tyč a vrátil se zpět ke Kváčovým zádům, které posloužily jako nárazník k tomu, aby kotouč nabral kurz branková čára. Hostující maskovaný generál ale zalehl a udržel touš před čárou!
     
    25:13
    Lukáš Motloch (FRM) strčil hůl Skořepovi mezi nohy k bruslím. Domácí kapitán díky tomu upadl a Motloch míří na trestnou za podrážení.
     
    19:38
    V samotném závěru ještě Dukla předvedla ohromný tah na branku Frýdku, slibné dvě až tři střely ale gólem nekončí!
     
    16:00
    Daniel Kolář (JIH) se stává druhým Jihlavákem, kdo bude na trestné. Tentokrát za nedovolené bránění a metr sudích se domácím divákům vůbec nelíbí.
     
    13:25
    Jihlavu opět podržel Jan Brož, z levého kruhu střílel Kryštof Stuchlík, Brož jeho pokus na bližší tyč vyrazil maskou!
     
    12:29
    Po komerční přestávce se rozehraje první přesilová hra Frýdku-Místku. Adam Zeman (JIH) si počínal nedovoleně a je vyloučen za podrážení.
     
    10:53
    Duklácká obrana to nyní uhrála profesorsky, ale zároveň se štěstím! Vojtěch Tomi prostřelil vyjetého Brože z pravého kruhu mezi betony, puk se pomalu dostával k brankové čáře, Brož ale holí poslal puk za branku. K jeho smůle ale opět na Tomiho, který vracel kotouč zpět do ohně, zatímco domácí gólman byl stále ze hry. Nakonec Frýdek nedokázal dostat puk do prázdné klece a dvojice obránců Jihlavy to už před čárou ubránila!
     
    07:42
    Frýdecký útok ujel do situace 3 na 2, kterou zakončoval technickou střelou Jan Bartko, jeho pokus nicméně jenom rozezvučel levou tyč Brožovy branky! Hosté i nadále pokračovali v manévrech, následná přihrávka křížem před prázdnou branku ale nebyla přesná. Díky tomu si mohli Jihlavští oddechnout.
     
    03:13
    Lukáš Anděl se dostal za posledního beka a z bekhendového pokusu vystřelil na branku, Kváča puk odrazil jenom na Poletína, který dorážel do odkryté branky, touš se mu však postavil na hranu a dorážka tak přelétla břevno!
     
    02:11
    Ondřej Hrachovský (FRM) ve snaze zastavit Hralu v brejku jej zezadu tělem podsekl a míří kvůli tomu na trestnou lavici.
    00:54 Michal POLETÍN - 1:0
     
    00:54
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava jde velice brzy do vedení! Frýdečtí hráči nedokázali vyhodit kotouč z pásma a na jednoho z hostujících obránců dotíral Lukáš Anděl tak dobře, že vybojoval puk a nahrál jej na modrou pro Reného Piegla. Jeho tvrdý pokus tečoval ještě MICHAL POLETÍN přímo do pravého vinglu – 1:0! Asistence: René Piegl, Lukáš Anděl.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Poletín (Piegl, Anděl), 30. Pekr (J. Pohl), 43. V. Brož (Čachotský), 59. Lichanec (D. Kolář), 59. Fronk (Čachotský) – 41. Mikulík


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – A. Zeman, Skořepa (C), V. Brož – Hrala, Lichanec, Protasenja.
    HC Frýdek-Místek: Kváča (Loubal) – Haman, Bartko, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, M. Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Tomi – Hrehorčák, Stuchlík, Mikulík (C) – Kaukič, Przybyla, Klimša (A) – Eret, Motloch, D. Stránský.

    Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 1 523
    thejrc.org