Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Frýdek-Místek
Sobota 11.01.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga - o účast v předkole • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 523 diváků. (20:18:06)
     
    Z mé strany je to dnes skutečně vše. Z chladné Jihlavy se s vámi loučím, přeji vám krásný konec víkendu a budu se někdy těšit opět z krajského města napočtenou!
     
    Sobotní večer bude v Jihlavě jistě veselý. Jihlava totiž předvedla po celých 60 minut naprosto suverénní výkon a fanoušci to náležitě oslavují. Ve třetí třetině se naopak s góly roztrhl pytel, nejprve po 23 sekundách zmrazil stadion z proměněného brejku Milan Mikulík, aby následně o dvě a čtvrt minuty později rozparádil fanoušky svým prvním gólem za A-tým vůbec Vítězslav Brož. Právě tam se zápas zlomil, Frýdek již těžko hledal cestu k brance Jana Brože, i ten předvedl velice solidní výkon. Definitivní stvrzení celého zápasu přišlo v 59. minutě, během 12 sekund se trefil nejprve Peter Lichanec, ihned poté Jiří Fronk.

    Střely na branku: 32 – 25 (7 – 7)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Dan Przybyla – 2 min., sekání).
    58:38 Jiří FRONK - 5:1
     
    58:38
    Dukla právě vstřelila branku!
    V samotném závěru nakonec výsledek dospěl do poměrně nepříjemného rozměru pro frýdecké hráče. Uplynulo jenom 12 sekund od čtvrtého gólu, když může solidní návštěva na jihlavském zimáku znovu křičet. Vyraženou střelu JIŘÍHO FRONKA sebral Tomáš Čachotský za brankou, naslepo nahrál z bekhendu právě na Fronka, který nekompromisně zatloukl pátý hřebíček do rysí rakve – 5:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    58:26 Peter LICHANEC - 4:1
     
    58:26
    Dukla právě vstřelila branku!
    Čtvrtý gól Dukly se třepetá v síti a Petr Kváča si jede potupně sebrat za branku flašku s pitím. Daniel Kolář nezvykle na své poměry vyjel do útočného pásma, natlačil se před beka a z bekhendu mířil do volného prostoru na bližší tyči. Hostující gólman si nevybral ideální chvíli, puk jenom přesunul na PETERA LICHANCE, který zblízka dorazil do branky. Prievidzský rodák tak potvrzuje stoupající formu v posledních zápasech – 4:1! Asistence: Daniel Kolář.
     
    57:49
    Klimša krosem v pásmu nahrával na najíždějícího Motlocha, ale ten byl dobře tísněn Staňkem, který ho nepustil vůbec k ničemu.
     
    56:38
    Lukáš Kaukič dostal nabito na vrcholek levého kruhu, Jan Brož se ale zřejmě inspiroval brankářským kolegou Patrikem Bartošákem, který v Jihlavě trénuje a předvádí velice slušný výkon.
     
    55:50
    Signalizace postavení mimo hru vyhání Frýdek zpět do svého hájemství. Dukla plně kontroluje závěr zápasu, který – řekněme si upřímně – nestojí absolutně za nic.
     
    54:55
    Zahradníček se nedostal přes Brože, což se mu snažil hned v další sekvenci hry vrátit. Jejich minisouboj byl ale zastíněn útočným tažením Matěje Pekra, které sice zpočátku vypadalo nadějně, ve finále neskončilo ani střelou.
     
    54:13
    Stuchlík objel půl pásma, následně na modré přenechal puk za sebe na Jana Bartka, který tvrdou střelou donutil Jana Brože k dalšímu zákroku v utkání, celkově již 22.
     
    53:23
    Eret skočil na špek Staňkovi, který si v poslední chvíli kotouč stáhl mimo jeho dosah. Dukla pak velice pěkně kombinovala před frýdeckou brankou, avšak dopustila se ofsajdu.
     
    52:19
    Kafka se sám dostal skoro až za vlastní branku, přitom přebíral kotouč na středovém kruhu s krásným logem Chance Ligy. Frýdek skutečně nevypadá, že by dokázal zápas ještě zvrátit.
     
    51:21
    Vítězslav Brož neudržel puk při vedení podél mantinelu, Frýdečtí jej tak okamžitě nahazovali zpět do bezpečné zóny, z jejich hlediska. Tam ale došlo opět k dalšímu nepřehlednému souboji, sudí přerušuje hru a vykazuje ji do neutrálního pásma.
     
    51:09
    V momentě, kdy Hrala naskakuje na led, nyní již snad s bezpečnější výstrojí, tak Brož zachytil do lapačky další střelu Frýdeckých od modré.
     
    50:05
    Dukla se brání frýdecké speciální přesilovkové formaci velice dobře, aktivně napadá rozehru a dokázala již dvakrát vyhodit.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Poletín (Piegl, Anděl), 30. Pekr (J. Pohl), 43. V. Brož (Čachotský), 59. Lichanec (D. Kolář), 59. Fronk (Čachotský) – 41. Mikulík


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Staněk, D. Kolář, Piegl, J. Holý, Půža – Čachotský (A), Fronk, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – A. Zeman, Skořepa (C), V. Brož – Hrala, Lichanec, Protasenja.
    HC Frýdek-Místek: Kváča (Loubal) – Haman, Bartko, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, M. Adámek, Hrachovský – Kafka, Novotný, Tomi – Hrehorčák, Stuchlík, Mikulík (C) – Kaukič, Przybyla, Klimša (A) – Eret, Motloch, D. Stránský.

    Rozhodčí: Pavlovič, Ondráček – Kreuzer, Polonyi

    Diváci: 1 523
    thejrc.org