Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:8 (3:2, 1:2, 0:4)
Rytíři Kladno
Neděle 12.01.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to už pro dnešek definitivně všechno. Já se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se budu těšit. Mějte se hezky, na počtenou! (18:37:32)
     
    Máme dobojováno! Kladenští zásluhou dvougólového Jaromíra Jágra, Štěpána Bláhy a Jakuba Strnada dnes vítězí tady v O2 areně poměrem 8:4. Tři body tedy putují na Kladno, sparťané jsou dnes bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Říčka nezpracoval přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu a kladenští v poklidu znovu vyhazují přes všechny čáry. O vítězi je nyní rozhodnuto.
     
    59:06
    Jakub Strnad ve spolupráci s Petrem Vampolou zaměstnali domácí obranu a Jakub Sedláček musel nakonec svým spoluhráčům pomoct s rozehrávkou.
     
    58:33
    Sparťané budou hrát další přesilovou hru. Brendon Nash (KLA) dostal dvě minuty za hrubost a konec zápasu stráví na trestné lavici, pokud Sparta nedá gól.
     
    58:24
    Ještě jedna šance pro Spartu. Michal Řepík střílel z pravého kruhu, Godla byl trochu rozhozený, ale i přesto si dokázal najít výhled a střelu zastavit.
     
    57:52
    Blížíme se do posledních dvou minut. Košťálek přesunul těžiště hry přihrávkou na Pecha, který nahodil kotouč do pásma, ale Dvořák ho už nestihl.
     
    56:59
    Vitouch byl v útočném pásmu dříve než puk a rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru. Mezitím bylo oznámeno, že dnes tu je celkem 14 016 diváků!
     
    56:22
    Růžička uspěl na vhazování v útočném pásmu, ale Rousek u mantinelu už nebyl úspěšný a puk získávají na své hokejky hráči z Kladna. Čas se pomalu krátí.
     
    56:16
    Sparťanům se povedl rychlý přechod přes útočnou modrou čáru. Denis Godla byl ale včas připraven a svým dalším povedeným zákrokem přerušuje hru.
     
    55:54
    Košťálek trochu zaváhal za svou brankou, ale domácí se nakonec ubránili. Forman vyvezl kotouč středem kluziště do útočného pásma, kde zasahuje Godla.
     
    54:59
    Poizl zkusil nahrát na své spoluhráče na modré čáře, ale tam nikdo v bílém dresu nebyl. Sparťané se nemohou na delší dobu zabydlet před Denisem Godlou.
     
    53:50
    Kladenští jsou již v plném počtu, ale sparťané to ještě zkouší. Říčka chtěl střílet z mezikruží, rána byla ale nepřesná a ani Pech se už nedostal k zakončení.
    53:17 Jakub STRNAD - 4:8
     
    53:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A tím, že Jakub Sedláček byl mimo svoje pracoviště, sparťané inkasují poosmé. Domácí ztratili kotouč na obranné modré čáře, k němuž se dostal JAKUB STRNAD a kladenský kapitán přidává další gól do domácí klece. Bez asistence.
     
    52:48
    Tomášek ještě na poslední chvíli zastavil jedoucí kotouč na obranné modré čáře, ale zatím se domácí nemohou dostat do nějaké větší šance. Kladno dobře brání.
     
    51:47
    Útočník Ladislav Zikmund (KLA) dostává dvě minuty za hákování. Sparťané budou hrát přesilovou hru. Sedláček zůstává na střídačce a domácí jsou v šesti!
     
    51:43
    Tomášek vyhrál vhazování v obraném pásmu, ale Smejkal nepřesně hledal na modré čáře Jurčinu. Následně je ponechána výhoda pro domácí mužstvo.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 2. Košťálek (Rousek, Kudrna), 11. Řepík (Tomášek, Tomáš Dvořák), 18. Říčka (V. Růžička, Pech), 28. Říčka (Kalina, Pech) – 9. Zikmund (Austin, Jágr), 13. Melka (Austin), 29. O'Donnell (T. Kaut), 34. Vampola (Austin, Jágr), 43. Jágr (Zikmund), 47. Š. Bláha (Stach), 50. Jágr (Zikmund, Austin), 54. J. Strnad


    HC Sparta Praha: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Jurčina, Piskáček, Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Říčka, Pech, Forman – Vitouch, Sukeľ, Dvořáček.
    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Frodl, Kajínek

    Diváci: 14 016
    ocianews.com