Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
HC Kometa Brno
Neděle 12.01.2020, 16:20 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:03
    Peter Mueller vyslal z prostoru mezi kruhy svou pověstnou jedovatou střelu zápěstím, jenže Dominik Hrachovina jakoby nic máchl rukou a lapil kotouč do své rukavice.
    53:36 Libor HUDÁČEK - 5:0
     
    53:36
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se dočkali páté branky! Michal Bulíř poslal kotouč do brankoviště, kde se následně strhla mela o kotouč. Z té nakonec vyšel jako vítěz LIBOR HUDÁČEK, který propasíroval touš za brankovou čáru a popáté rozjásal liberecké příznivce. Asistence: Michal Bulíř.
     
    52:08
    Petr Jelínek (LIB) dostává desetiminutový osobní trest za nesportovní chování.
     
    51:03
    Zato na Moravanech je vidět frustrace. Stanislav Svozil (KOM) putuje na trestnou lavici za hrubost.
     
    49:38
    Jaroslav Vlach nyní skvěle uvolnil Adama Najmana, jenž stanul sám před Markem Čiliakem. Ten jeho jedovatý pokus vyrazil nad břevno.
    48:43 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    48:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Severočeši využívají další přesilovku! Michal Bulíř přihrál skrz brankoviště LIBORU HUDÁČKOVI, proti jehož zakončení se ještě stihl Marek Čiliak natáhnout, na dorážku slovenského forvarda už ale nedosáhl. Asistence: Michal Bulíř.
     
    47:40
    Nyní je navíc za sekání vyloučen Daniel Rákos (KOM) a Kometa bude hrát oslabení.
    41:28 Adam MUSIL - 3:0
     
    41:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí i tak ale střílí další gól! Marek Čiliak neudržel projektil Romana Graborenka a puk se odrazil příhodně k ADAMU MUSILOVI, jenž jej dorazil do sítě! Teď už to budou mít hosté hodně těžké. Asistence: Roman Graborenko.
     
    39:09
    A navíc je vyloučen Martin Erat (KOM) za hákování. Přesilovku si zahrají pro změnu domácí.
     
    37:28
    Martin Erat nabil Peteru Muellerovi, jenž vypálil opravdu tvrdě! Dominik Hrachovina ale vytasil svůj pravý beton a fantastickým zákrokem udržel svůj čistý štít!
     
    37:05
    Petr Jelínek narazil na mantinel Karla Pláška a dostává trest na 2+10 minuty za vražení na hrazení. Kometa bude hrát padesát vteřin v pěti proti třem!
     
    36:15
    Peter Mueller poslal střílený pas do mezikruží, kde jeho nabídku usměrnil na bránu Lukáš Kucsera. Dominik Hrachovina ovšem stačil zareagovat a podržel svůj tým.
     
    35:54
    Radan Lenc (LIB) obdržel dvě minuty za krosček. Brno bude hrát druhou početní výhodu v zápase.
     
    34:31
    Filip Pyrochta zkusil Dominika Hrachovinu překvapit z ostrého úhlu a málem se mu to podařilo! Liberecký strážce svatyně puk neudržel a ten se poté ještě povaloval v brankovišti, nikdo z hostů jej ale za brankovou čáru nedorazil.
     
    31:20
    Jan Orsava (KOM) si odsedí menší trest za vysokou hůl.
     
    30:12
    Jan Ordoš se společně s Jiřím Průžkem dostal do situace dva na jednoho, kvůli špatné přihrávce prvně jmenovaného ale nedošlo ani na zakončení. Hned na to naopak nebezpečně vypálil na druhé straně kluziště Peter Mueller, jehož jedovatý pokus vyrazil Dominik Hrachovina do ochranné sítě.
     
    27:27
    Rostislav Marosz na sebe sám vzal zodpovědnost, jenže svou kličkou do forhendu Marka Čiliaka neošálil.
     
    27:27
    Rostislav Marosz byl podražen při samostatném úniku! Nyní už se trestné střílení pojede!
     
    24:50
    Marek Zachar mohl jet sám na bránu, jenže v poslední chvíli byl podražen hostujícím bekem. Ani jeden ze sudích však k velké nelibosti domácích fanoušků ruku nezvedl.
    23:34 Ronald KNOT - 2:0
     
    23:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři navyšují vedení! Radan Lenc vypálil z mezikruží a jeho střela se od brněnského hráče odrazil na modrou čáru k RONALDU KNOTOVI. Ten se napřáhl a nekompromisní dělovkou prostřelil Marka Čiliaka, jenž se stačil pouze ohlédnout. Asistence: Radan Lenc, Oldrich Kotvan.
     
    22:35
    A hned mohli skórovat! Marek Čiliak neudržel tvrdý projektil Tomáše Hanouska, Michal Birner s Janem Ordošem ovšem nebyli při dorážení dostatečně důrazní.
     
    20:00
    Na konci prvního dějství ještě Michal Bulíř (LIB) obdržel trest za napadení.
    10:51 Oldrich KOTVAN - 1:0
     
    10:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři opět ukázali, že přesilovky jsou jejich velkou zbraní, a ujímají se vedení! Rostislav Marosz přihrál na modrou čáru napřahujícímu OLDRICHU KOTVANOVI a ten svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho projektil možná ještě lehce tečoval brněnský obránce. Asistence: Rostislav Marosz.
     
    10:08
    Uvidíme první přesilovku. Martin Erat (KOM) je vyloučen za podrážení.
     
    06:48
    Oldrich Kotvan se napřáhl ve vlastním obranném pásmu a z dálky prověřil pozornost Marka Čiliaka! Ten jeho nepříjemně skákavou střelu vyrazil pouze před sebe a měl velké štěstí, že na vyražený kotouč jen těsně nedosáhl Michal Birner, který by tak byl před hostujícím gólmanem zcela osamocen.
     
    04:45
    Po zaváhání domácí defenzivy se Brno dostalo do přečíslení dva na jednoho! Martin Erat na sebe navázal Oldricha Kotvana a poté přihrál Karlu Pláškovi, jenž mířil těsně nad břevno!
     
    03:19
    Michal Bulíř vybídl k zakončení Romana Graborenka, který se napřáhl na modré a vyslal směrem na bránu tvrdý projektil. Marek Čiliak jeho ránu vyrazil pouze před sebe, což mu nadělalo nemalé problémy. Liberečtí však se svými dorážkami nebyli úspěšní.
     
    01:53
    Tomáš Hanousek vyvezl touš z obranné třetiny a poté pasem přes celou šíři hřiště vyslal na steč Marka Zachara. Ten se se svou typickou rychlostí prohnal po levé straně až před bránu, jenže Marka Čiliaka nepřekonal.
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 11. Kotvan (Marosz), 24. Knot (Lenc, Kotvan), 42. A. Musil (Graborenko), 49. L. Hudáček (Bulíř), 54. L. Hudáček (Bulíř)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík (A)) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Průžek – Najman.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Bartejs, O. Němec (A), Pyrochta, Baranka, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), Hruška, Mueller – Plášek ml., Plekanec (A), M. Erat – Orsava, Rákos, L. Horký – Dočekal, Kusko, Kucsera.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lučan, Kis

    Diváci: 7 126
    thejrc.org