Třinec – Olomouc 2:3 (3:4 po s.n.) | Litvínov – Zlín 2:6 (kon.) | Sparta – Kladno 4:8 (kon.)
Mountfield HK – K. Vary 5:0 (kon.) | Liberec – Kometa Brno 5:0 (kon.) | Plzeň – Pardubice 5:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 12.01.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Krásné odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje z města Františka Ulricha, Hradce Králové. Tipsport extraliga je za polovinou základní části, dnes nás čeká šest duelů 36. kola. Již včera porazila v předehrávce Boleslav Vítkovice. Všechny zbývající celky české nejvyšší soutěže budou bojovat v tento den. Společně se budeme detailně věnovat střetnutí, v němž Mountfield Hradec Králové hostí na svém kluzišti tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši se v současné době nachází na 9. místě tabulky se ziskem 48 bodů. Lvi jich zapsali stejně jako 8. Zlín, mají však horší skóre. Oproti většině ostatních týmů soutěže odehráli o jedno utkání méně, a tak mohou být mírně optimističtí v tom, že by se před Ševce mohli dostat a následně by pak měli stíhat svého dnešního soupeře, Energii, která je na 7. pozici.

    Hradec letos stále udivuje český hokej skvělými výsledky v CHL, jenže v extralize to stále není zdaleka taková sláva. Už už se začínalo zdát, že Hradec chytá dech i v domácí soutěži, když vyhrál tři těžká utkání, zvítězil v derby v Pardubicích 4:1, porazil doma silnou Spartu (5:2) a v prodloužení i neméně zdatné Brno 2:1. Vše vypadalo poměrně poklidně i v souboji s Mladou Boleslaví, jenže v posledních deseti minutách Mountfield vypl motor a dobře rozjeté utkání ztratil znovu v nastavení 2:3. Tuto chybu a ztrátu dvou bodů budou chtít svěřenci trenérů Martince a Růžičky odčinit v souboji se západočeským mužstvem.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Energetici aktuálně okupuji 7. pozici extraligového pelotonu, zatím získali 54 bodů. Západočeši by teoreticky mohli pošilhávat i po přímém postupu do čtvrtfinále play off, jenže Třinec na 6. místě má o tři body víc a dva zápasy k dobru a 5. Kometa je vzdálena už o bodů pět. Karlovarským jde dnes především o to pojistit se proti svým pronásledovatelům. Pokud by se svým soupeřem padli po šedesáti minutách hry, dostal by se Hradec na rozestup pouhých tří bodů a stále by měl zápas k dobru.

    Na západě Čech může přesto vládnout spokojenost s letošním dobře rozjetým ročníkem. Opravdu jen málokdo počítal s Energií v elitní šestce a ani předkolo play off není pro Karlovy Vary žádnou nepřijatelnou variantou. Obavy z případného sestupu jsou již v podstatě zažehnány, poslední Dynamo šilhá na tým trenéra Pešouta z více než dvacetibodové vzdálenosti. Přesto forma jeho svěřenců nyní zcela oslnivá není, vyhráli jen dva z předchozích pěti utkání, oba na vlastním ledě a oba až v prodloužení.
     
    Letošní vzájemná utkání

    Pokud něco hovoří v prospěch Západočechů, je to letošní vzájemná bilance. ČPP Arénu už Energetici letos vyloupili. Vůbec první měření sil obou celků v tomto ročníku dovedli do zdárného konce po šedesáti minutách hry a zapsali výhru 3:1. Hradec zvládl Varům porážku před vlastním publikem oplatit, ale potřeboval na to více hracího času. V KV Areně zvítězil v prodloužení 3:2.

    13.10.2019 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 1:3
    29.11.2019 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 2:3p
     
    Staří známí

    V Hradci Králové se všichni fanoušci těší na návrat Dominika Graňáka pod Bílou věž. Hokejový sympaťák byl v loňském ročníku kapitánem Mountfieldu a svým vystupováním si získal přízeň nejednoho příznivce východočeského celku.
     
    Na koho se zaměřit

    Nejproduktivnější hráči týmů

    HC Energie Karlovy Vary
    Tomáš Rachůnek (17+20)
    Dávid Gríger (13+16)
    Jakub Flek (10+18)
    Petr Koblasa (13+6)
    Petr Šenkeřík (4+15)

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák (13+11)
    Lukáš Cingel (9+9)
    Rudolf Červený (5+11)
    Matěj Chalupa (6+9)
    Aleš Jergl (5+9)

    Úspěšnost zákroků brankářů

    HC Energie Karlovy Vary
    Filip Novotný – 92,56 %
    Jan Bednář – 89,06 %

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 91,23 %
    Štěpán Lukeš – 82,93 %
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Kubík, Dragoun.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Rožánek, Špringl.
     
    Ještě jednou dobré odpoledne z promrzlé ČPP Arény, jenž se začíná jen velmi pozvolna plnit příchozími diváky, kteří jako obvykle dorazí na poslední chvíli. Do začátku duelu mezi Mountfieldem a Energií zbývá něco málo přes 25 minut. Oba celky aktuálně absolvují rozbruslení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Radovan Pavlík hodil při rozbruslení puk jednomu z mladých příznivců Hradce, na led pomalu vjíždí rolba, která ještě jednou upraví hrací plochu před startem střetnutí.
     
    Oba celky nastupují na ledovou plochu a řadí se na modré čáry k vzájemnému pozdravu. Borcům z Varů trvá příchod trochu déle, Hradečtí na ně musí čekat.
     
    Na ledě zůstávají zahajovací formace a brankáři, takže utkání může za malý okamžik odstartovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní vhazování vyhráli hráči Varů a nahodili puk do pásma, Lvi se ale vymanili ze sevření a první střelu vyslal Chalupa z úhlu, Novotný byl připraven.
     
    00:49
    Východočeši rozjíždí svou druhou útočnou akci, po levém hrazení se dostal do pásma Lev, jenže byl brzy vytlačen.
     
    01:16
    Energetici překročili útočnou modrou na pravé straně, ale nahození minulo bránu Mazance o půl metru.
     
    01:38
    Šalda bekhendem posílá touš za obrannou modrou, Karlovarští rozehráli od své branky tak, že dostali kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    02:16
    Zápas chytil hned od začátku svižné tempo a nepřerušuje se, ani jeden tým se ale zatím nedokázal dostat do šance.
     
    02:38
    Miškář pronikl středem přes útočnou modrou, sjeli se k němu však dva beci a rychle jej odzbrojili.
     
    03:05
    Čtveřice hráčů stojí na puku v rohu kluziště za bránou Varů, sudí stále odmítají přerušit. Touš nakonec získali Lvi.
     
    03:37
    Východočeši krouží podél hrazení v útočném pásmu, ale do zakončení se dostal až Gaspar střelou od modré. Pro Novotného zákrok bez potíží.
     
    04:09
    Stále jsme nebyli svědky jediného přerušení od startu duelu, až nyní se Lvi dostávají do zajímavé pozice.
     
    04:10
    První větší šance zápasu a přerušení. Radek Smoleňák dostal puk po křižné přihrávce na pravý kruh a vypálil, Novotný se ale stihl přesunout a zakročil!
     
    04:15
    Západočeši se rychle snažili přejít do útočného pásma, ale dostali se do ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný. Buly před Novotným.
     
    04:49
    Jakub Lev vystihl zpětnou přihrávku do obranného pásma a dostal prostor na pravém kruhu, jeho ránu Novotný fantasticky vytěsnil lapačkou!
     
    05:19
    Mountfield znovu zavařil v prostoru před klecí soupeře, ale do nebezpečného ohrožení svatyně se nakonec nedostal.
     
    05:43
    Energetici na krátkou chvilku překročili útočnou modrou, ale Koblasa na delší dobou hrací předmět na holi neudržel.
     
    05:47
    Také Východočeši se nyní dostali do úmyslného postavení mimo hru, a tak se hra vrací zpět před gólmana Mazance.
     
    06:16
    Vary dokázali dostat puk do rohu hrací plochy za klec Hradce, kde se svedl další souboj, jenž vyzněl v prospěch Lvů kteří obrací hru.
     
    06:34
    Mazanec s poklidem vyráží do rohu střelu ze středního pásma a Mountfield tak může začít s další ofenzivní snahou.
     
    07:05
    Mislav Rosandić nyní ztratil puk v blízkosti vlastní svatyně. K jejímu ohrožení přesto nedošlo, slabý bekhendový pokus Fleka mířil jen do boční sítě.
     
    07:14
    Marek Mazanec chytá další lehkou střelu od modré čáry a následovat bude dnešní první komerční pauza a úprava hrací plochy.
     
    07:31
    Buly před klecí Lvů se muselo opakovat dvakrát. Na třetí pokus byli úspěšní hokejisté Hradce, Cibulskis přihrál o zadní mantinel Klímovi, jenž vyhazuje.
     
    07:49
    Energetici se opět dostali do třetiny Lvů, ale moc se v ní nezdrželi. O chvíli později se ke slabému zakončení dostal Vojtěch Polák, jeho přízemní pokus od modré v poklidu přikryl Mazanec rukavicí.
     
    08:06
    Mountfield rozjíždí akci z vlastního pásma, Šalda si přikopl puk nešikovně, a tak se hra obrací k bráně Východočechů.
     
    08:27
    Šalda nyní raději uklidňuje hru za svou klecí a jeho formace střídá. Kubík protečoval touš za bránu Energie.
     
    09:03
    Tomáš Vondráček vystřelil od pravého hrazení, jeho sražená rána ale končí na zadním mantinelu za bránou Mazance.
     
    09:18
    Miškář s Rosandičem šli do akce dva na jednoho! První jmenovaný přihrál na levý kruh parťákovi, jenž ranou na bližší tyč nechal vyniknout Novotného vyrážečku!
     
    09:39
    Hradec drží útočné pásmo, ale dlouho se v něm neohřál, naopak pronikající Dávid Gríger byl velice důrazný při přechodu přes tři hráče a nyní se divím, že sudí nepískají faul za sekání. Zakončení ale chybělo.
     
    10:24
    Východočeši nakonec sebrali touš u vlastní brány a poslali ho na opačný konec kluziště, oba celky teď dost nahazují.
     
    10:55
    Vojtěch Polák vypálil od pravého hrazení, jenže jeho ráně znovu scházela potřebná přesnost, Mazanec bez práce.
     
    11:10
    Východočeši se provinili faulem a Energie aktuálně hraje dlouhou výhodu, vystřídala a trpělivě čeká s přechodem útočného pásma.
     
    11:26
    Potrestaným hokejistou je Radovan Pavlík, jenž usedá na trestnou lavici na dvě minuty za držení. Přesilovka pro Vary.
     
    11:54
    Východočeši se dvakrát rychle za sebou osvobodili a jejich druhý únik byl dokonce nebezpečný, Novotný přesto zasahovat nemusel.
     
    11:54
    Navíc se srovnají síly na ledě. Únik se snažil zastavit faulem Petr Šenkeřík, jenž už sedí na lavici hanby za podrážení.
     
    12:16
    Hra ve čtyřech zatím sedí více Energii. Do palebné pozice mezi kruhy se dostal Petr Koblasa, jenž ale z ideální pozice minul!
     
    12:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    No a z protiútoku Hradec otevírá skóre utkání! Cingel posunul kotouč na levý kruh MATĚJI CHALUPOVI, jenž dojel až k Novotnému, předvedl mu parádní bekhendovou kličku a zasunul puk za jeho betonem do sítě! Asistence: Lukáš Cingel, Michael Gaspar.
    12:37 Matěj CHALUPA - 1:0
     
    13:05
    Energetici nahodili touš na zadní mantinel, jenže tam ho proti bekům Mountfieldu nedokázali vybojovat a musí spěchat dozadu.
     
    13:26
    Karlovarští drží puk za svou bránou a čekají, až jim dostřídají hráči. Následné vyhození končí na opačné straně hrací plochy.
     
    13:48
    Východočeši jsou kompletní, takže mohou rozjet další akci, jenže budou muset začít až od Mazance.
     
    13:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec přidává bleskově druhý zásah! Mazanec našel parádní dlouhou přihrávkou od své kasy na útočné modré LUKÁŠE CINGELA, jenž se z levé strany řítil na bránu Energie a ranou nepříliš vysoko nad ledem pokořil Novotného – 2:0! Asistence: Marek Mazanec.
    13:59 Lukáš CINGEL - 2:0
     
    14:26
    Mountfield dostal puk za bránu Varů, jenže tam ho nedokázal vybojovat a musí se zase vracet k obraně středního pásma.
     
    14:53
    Šik se snažil bekhendovou přihrávkou procpat puk do předbrankového prostoru, to se mu nepovedlo.
     
    15:16
    Po úmyslném ofsajdu se bude vhazovat před brankou Filipa Novotného, který se teď musí vzpamatovat ze dvou obdržených gólů.
     
    15:16
    Zároveň probíhá druhý komerční brejk a úprava hrací plochy. Energetici musí hodit poslední minuty za hlavu a znovu se soustředit na svou hru, pokud chtějí v duelu bodovat.
     
    15:29
    Buly před gólmanem Západočechů skončilo lépe pro Energetiky, kteří zatáhli touš za vlastní bránu, jenže ho následně nedokázali vyhodit.
     
    15:30
    A tak vznikla další šance Lvů! Klíma navezl kotouč do brankoviště Energie a pod padajícího Novotného ho bekhendem zametal Radovan Pavlík, brankář Varů ale ležel na ledě včas.
     
    15:37
    Mountfield může uskočit do tříbrankového vedení. Dávid Gríger inkasuje dvě trestné minuty za hákování.
     
    15:50
    Matěj Chalupa dostal puk mezi kruhy a měl šanci střílet z parádní pozice, jenže mu kotouč sjel z čepele. Následně Vary dostaly puk na trestnou lavici.
     
    16:09
    Cibulskis musí spěchat s pukem dozadu, důrazně napadající Tomáš Vondráček jej poslal na hrazení a na krátkou chvíli získal touš pro svůj celek.
     
    16:38
    Lvům se zatím početní výhoda nedaří, až nyní sebral Smoleňák puk za bránou a přihrál na brankoviště Chalupovi, jehož zakončení srazili beci Energie do ochranné sítě.
     
    17:06
    Západočeši mohou v poklidu rozehrát z vlastního pásma a poslat tak puk až za klec Marka Mazance. Lvi následně znovu pronikají do útočného pásma a snaží se postavit přesilovku.
     
    17:26
    Koukal s Klímou si v rohu kluziště nerozuměli, přesto nakonec puk udrželi a Cibulskis tak mohl vystřelit od modré. Novotný chytá a stíhá i rozehrát.
     
    18:05
    Energetici jsou již v plném počtu, na což ale nyní asi zapomněli, jelikož poslali kotouč na zakázané uvolnění a vhazuje se před Novotným.
     
    18:06
    Mountfield zakončil ihned po vhazováním, ale Novotný vyražený puk udržel pod lapačkou a k dorážkám tak nedošlo.
     
    18:20
    Šalda postupoval po levé straně kupředu, nakonec však nic lepšího než prosté nahození na gólmana Energie nevymyslel, získal však pásmo.
     
    18:29
    Buly před bránou Energie se znovu opakuje, čároví dnes na vhazování nejsou jistí. Opakovačku opanovali Lvi, Nedomlel posunul Smoleňákovi, jeho ránu z levého kruhu vykopl Novotný do ochranné sítě.
     
    18:43
    Další vhazování před strážcem svatyně Energetiků. Gaspar zachytil vyhození na obranné modré a Radovan Pavlík nyní bojuje o puk za klecí Varů.
     
    19:04
    Poslední minuta první třetiny začala. Mazanec vyjíždí vypomoc svým spoluhráčům s rozehrávkou, Klíma dostal puk až na útočnou modrou a přihrál mezi kruhy Lvovi, jenž ale již podruhé v tomto utkání ve vyložené šanci selhal! Tentokrát vůbec netrefil bránu.
     
    19:40
    Na puku stojí ve středním pásmu osm hráčů a strkají do sebe i do puku, sudí nechávají hře volný průběh.
     
    19:59
    A tento podivný úkaz jsme sledovali více než půl minuty až do závěrečného hvizdu první třetiny, rozhodčí nepřerušili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství duelu mezi Východočechy a Energetiky je již minulostí. Hradec v první třetině dominoval, soupeře přestřílel a prosadil se i brankově. Skóre otevřel v 13. minutě šikovnou kličkou Matěj Chalupa. O 82 sekund později kapituloval Novotný podruhé. Parádní Mazancovu přihrávku přetavil v druhý zásah nekompromisní ranou Lukáš Cingel. Do druhé části tak vstoupí Lvi s dvoubrankovým náskokem.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield Hradec Králové – 14
    HC Energie Karlovy Vary – 4
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:56.
     
    Oba celky jsou zpět na ledové ploše, druhá třetina tak může za malou chvíli odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Druhá třetina začala vhazováním, které vyhráli Lvi a zpoza vlastní klece se snaží rozehrát, Energie ale dobře napadá a získává touš.
     
    20:27
    Východočeši zachytili křižnou přihrávku skrz pásmo a šli dopředu. Po zpětné přihrávce zakončoval tvrdou ranou z levé strany Oskars Cibulskis, do jeho rány padl obětavě Matěj Stříteský, kterého tento blok hodně bolel. Sudí musí přerušit hru a bek Energie je odváděn na střídačku.
     
    20:49
    Mountfield nastřelil touš na zadní mantinel, jenže tam byli první beci Energie, kteří zase otáčí hru na opačnou stranu.
     
    21:05
    Po další dobré akci další slušná šance Lvů! Klíma dostal křižnou přihrávku na pravý kruh a pálil, trefil však před bránou stojícího Radovana Pavlíka, od jehož holeně šel touš do rohu.
     
    21:35
    Na druhé straně si Marek Mazanec připisuje další jednoduší zákrok a následně se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    21:49
    Energetici buly vyhráli a krouží podél hrazení v útočném pásmu. Teď ale o puk přišli a musí tuto zónu vyklidit.
     
    22:11
    Východočeši se hnali do další akce po levé straně. Za záchrannou brzdu zatáhl Martin Kohout, jenž si odpyká dvě minuty za hákování. Přesilovka Lvů začíná.
     
    22:29
    Karlovy Vary se rychle dostaly k puku a vyhazují ho až k Marku Mazancovi, Ten zastavil touš a Hradec může zaútočit.
     
    22:49
    Kotouč je znovu za klecí Východočechů, kteří se znovu musí náročně dostávat přes střední pásmo.
     
    23:07
    V oslabení zahrozil Tomáš Vondráček, jenž dostal přihrávku na útočnou modrou a z levého kruhu pálil, Mazanec ale zkrotil puk na hrudi.
     
    23:33
    Po chybě brankáře Novotného měl teď obrovskou šanci před brankovištěm zakončující Chalupa, jenž pálil do prázdné brány, ale do jeho pokusu padl obránce a zachránil Energii!
     
    24:05
    Východočeši posílají kotouč po hrazení do útočného pásma, Klíma vypálil od pravého hrazení a jeho pokus vyrazil Novotný do rohu. Následně útočník Lvů tečoval v předbrankovém prostoru, gólman Energie znovu pozorný.
     
    24:30
    Divokou část ukončuje zakončení Radovana Pavlíka, s kterým si Filip Novotný rovněž poradil a drží tak svůj tým ve hře.
     
    24:49
    Energetici se zbavili napadajících hráčů Hradce za vlastní klecí středem hřiště šli kupředu, odzbrojeni byli na útočné modré.
     
    25:19
    Povedenou akci čtvrté formace Hradce nyní zakončoval z předbrankového prostoru Miškář, ale jeho střele chyběla přesnost.
     
    25:46
    Znovu hrajeme delší dobu bez přerušení a nyní také bez toho, že by došlo k nějaké zajímavější situaci na jedné či druhé straně.
     
    26:27
    Cingel pálil z pravé strany od hrazení, před bránou tečoval souboj dojíždějící Smoleňák, leč nepřesně.
     
    26:48
    Hradec šel znovu středem kupředu, dostal se až mezi kruhy, ale tam byl včas Petr Šenkeřík, jenž akci zastavil.
     
    26:50
    Po dalším zakázaném uvolnění se fanoušci domácího celku hodně zlobí, Radovan Pavlík byl teď minimálně na úrovni vracjícího se obránce Varů.
     
    26:59
    Z pravé strany od modré čáry to nyní zkusil Michal Plutnar, jeho pokus byl sražen, přesto nakonec Mazanec musel zakročit, puk nakonec skončil pod jeho lapačkou.
     
    27:00
    Následuje další komerční pauzička a úprava ledového kluziště. Vhazovat se bude po levé ruce Marka Mazance.
     
    27:11
    Buly před gólmanem Východočechů opanovali hokejisté Mountfieldu, Šalda za bránou posouvá puk po hrazení a kupředu může Koukal, jenž Šaldovi přihrál nepřesně.
     
    27:16
    I přes nepřesnou přihrávku Koukala se Hradec dostal do šance. Z druhé vlny najíždějící Jergl si našel prostor a vyslal zajímavý projektil, který Novotný lapil jen s velkými potížemi!
     
    27:37
    Mazanec teď poměrně riskantně rozehrával proti rybičku skákajícímu Jiřímu Černochovi, jenž ale touš nakonec nezasáhl.
     
    28:09
    Karlovy Vary krouží podél hrazení v pásmu Mountfieldu, jenže k zakončení se prostě nemohou dostat.
     
    28:17
    Po střetu ve středním pásmu končí kotouč na střídačce Energie. Vhazovat se bude u obranné modré Varů.
     
    28:37
    Lvi nahodili touš na zadní mantinel, tam ho sebrali obránci Západočechů a ti spěchají na druhý konec hrací plochy.
     
    28:49
    Matěj Stříteský dostal parádní pas na vrchol pravého kruhu a vyslal pěkně tvrdý projektil, proti němuž předvedl Mazanec slušný zákrok vyrážečkou!
     
    28:59
    Další icing Lvů, proti němuž se ČPP Aréna bouří. Sudí jsou ale neoblomní a nařizují buly před Markem Mazancem.
     
    29:05
    Energetici získali puk a dostali ho na osu hřiště k modré čáře, tam se do něj opřel Michal Plutnar, jenž ho nešikovně poslal až do ochranné sítě.
     
    29:19
    Mountfield se po pravé straně dostal za útočnou modrou, jenže tam se nedokázal vypořádat s neposedným pukem a na druhou stranu míří Tomáš Mikúš.
     
    29:38
    Karlovarští se znovu nemohou v útočném pásmu dostat do palebné pozice, nyní ale Šalda držel soupeři hůl a bude vyloučen.
     
    29:58
    Radim Šalda již po zásluze usedá na trestnou lavici za držení hole, která se mu trochu nešikovně zapáčila v podpaží a soupeř nemohl pokračovat v útoku.
     
    30:15
    Energetici sehráli svou přesilovku šikovně do prostoru za bránou a následný zpětný pas mířil na levý kruh, v něm postaveného Václava Skuhravého ale minul.
     
    30:49
    Hradec rychle vyhodil a spěchal na zteč, jeho hráči ale kotouč neukořistili a musí se bleskově stáhnout.
     
    31:15
    Znovu letí černá pryž přes všechny čáry ke kleci Novotného. Můžeme říci, že ani jednomu celku dnes přesilovky nevycházejí.
     
    31:37
    Graňák přihrál na levý kruh dobře postavenému Skuhravému, jenž rychle zakončil, po zákroku gólmana Lvů se strhla menší šarvátka, sudí ji rychle rozehnali.
     
    31:57
    Buly před klecí Lvů vyhráli Hradečtí, kteří o mantinel posílají hrací předmět až za branku Filipa Novotného.
     
    32:05
    Východočeši jsou kompletní, Energie nyní ještě způsobila jistý závar před brankovištěm Mountfieldu, ale k zakončení nedošlo.
     
    32:35
    Na druhou stranu se hnal Šalda, jenž následně hodil puk po hrazení za bránu, Radovan Pavlík našel zpětnou přihrávkou Lva, jenž puk v ideální pozici mezi kruhy netrefil dobře.
     
    32:59
    To Kevin Klíma vypálil od pravého hrazení pořádně a Novotný může být rád, že mu šla střela přímo na solar, jelikož jinak by se chytala velice těžko.
     
    33:00
    Znovu probíhá komerční přestávka a úklid obou brankovišť a prostorů u zadního mantinelu. Vhazovat se bude v obranném pásmu Karlových Varů.
     
    33:15
    Buly před brankářem Novotným opanovali hokejisté Energie, Rohan vyváží puk po levé straně a nahazuje ho za bránu Lvů.
     
    33:27
    Energetici dostali puk před brankoviště Mountfieldu, tam jich však bylo tolik, že si v zakončení překáželi.
     
    33:46
    Východočeši nyní agresivně napadají a zašlapávají puk v rohu kluziště za bránou Novotného, kde probíhá další osobní souboj.
     
    34:09
    Po ose Cingel – Smoleňák se puk dostal na modrou čáru, odkud pálil Cibulskis, jeho rána však byla sražena do rohu.
     
    34:38
    Velký závar v brankovišti Energie! Cingel vypálil z pravé strany, dorážet se snažil Smoleňák, ale beci Varů dokázali touš vyhodit!
     
    34:59
    Velké chvilky Filipa Novotného! Gólman Energie ustál předchozí nápor a nyní si poradil i s parádní tvrdou ranou Smoleňáka na přední tyč, kterou chytil do lapačky! Klobouk dolů!
     
    35:17
    Hradec je v posledních okamžicích aktivnějším celkem a znovu kombinuje v útočném pásmu, tuto akci táhne Koukal.
     
    35:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede o tři branky! PETR KOUKAL přihrál zpětně na pravém kruhu Jerglovi, který tvrdě vystřelil. Novotný vyrazil puk před sebe a centr třetí formace Lvů dorazil touš za jeho záda! Asistence: Aleš Jergl.
    35:31 Petr KOUKAL - 3:0
     
    36:09
    Novotný vyjíždí vypomoct svým bekům s rozehrávkou, puk přenechal Vojtěchu Polákovi, jenž startuje po pravé straně vpřed.
     
    36:38
    Radovan Pavlík napadá Michala Plutnara v rohu kluziště a snaží se mu uzmout hrací předmět, což se mu ale nakonec nepovedlo.
     
    37:09
    Energetici přenesli hru za bránu Marka Mazance a obránci Lvů poslali kotouč až na opačný konec kluziště.
     
    37:12
    Dochází tak k zakázanému uvolnění. Následovat tak bude další vhazování před Markem Mazancem.
     
    37:20
    Energetici dostali puk po vhazování na levou stranu k modré čáře. Petr Šenkeřík napřáhl a vyslal nebezpečný projektil, který Mazanec zkrotil v lapačce.
     
    37:37
    Matěj Chalupa se nyní dostával do další zajímavé pozice mezi kruhy. V nejdůležitějším okamžiku mu ale touš sjel z čepele.
     
    38:12
    Novotný vyrážečkou posouvá kotouč za svou bránu pro své spoluhráče. Ti vyrazili po pravé straně kupředu, ale nic velkého nevymysleli.
     
    38:38
    Aleš Jergl teď předvedl šikovné ruce i rychlé nohy, když se prosmýkl kolem tří bránících hráčů a přihrál Cibulskisovi, jehož pokus byl sražen do rohu.
     
    39:09
    Poslední minuta druhé části běží, Energetici se dostali ve svém pásmu k puku a nyní jdou po levé straně vpřed.
     
    39:40
    Tomáš Vondráček vyrazil až na levý kruh, odkud poměrně nebezpečně vypálil, ale Mazanec byl připraven.
     
    39:57
    Ještě jeden výpad stihnou Lvi v této části hry, k zakončení se už ale asi nedostanou, puk přebrali hokejisté Energie.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhé dějství duelu mezi Hradcem a Vary je za námi. Střelecky v něm byli aktivnější Západočeši, kteří ale až na pár výjimek Mazance pořádně nezaměstnali. To Novotný na druhé straně čelil méně pokusům, zato nebezpečnějším. Svůj tým podržel nespočetněkrát, jednou však přece kapituloval, když Petr Koukal dorazil puk do sítě po střele Jergla. Lvi tak před třetí dvacetiminutovkou vedou o tři góly.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 8 (22)
    HC Energie Karlovy Vary – 13 (17)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Dnešní duel sleduje 4133 diváků.
     
    Sudí i hráči obou mužstev se vrací na kluziště, což je pro nás signál, že třetí třetina brzy odstartuje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Buly na začátku třetího dějství vyznělo v prospěch Lvů, kteří ale nešikovně rozehráli prudký puk před půlící čárou a píská se icing. Sudí ale následně berou gesto zpět a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    40:27
    Západočeši se snažili střed kluziště přejít po jeho ose, ale tam o puk přišli a Lukáš Cingel nahazuje touš na druhou stranu.
     
    41:05
    Tomáš Rachůnek se šikovně probil přes dva hráče soupeře, ale následně se dostal do rohu, odkud hledá své parťáky.
     
    41:19
    Michal Plutnar vystřelil z levé strany od modré čáry, Mazanec byl připraven a vyrážečkou posílá puk do rohu.
     
    41:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vede již o čtyři branky a dělá velký krok za třemi body! JAKUB LEV odčiňuje svých dnešních několik zaváhání. Radovan Pavlík přihrál svému centrovi na levý kruh, ten se protáhl mezi beky a gólmanem, předvedl forhendovou kličku a poslal touš do sítě. Připisuje si tak premiérovou trefu za Hradec. Asistence: Radovan Pavlík, Kevin Klíma.
    41:41 Jakub LEV - 4:0
     
    42:16
    Východočeši jsou hladoví a znovu okupují útočné pásmo, teď ale touš v rohu kluziště ztratili a musí se vracet.
     
    42:43
    Mountfield jede kupředu po pravé straně, Adam Kubím se s pukem dostal do rohu, kde se o něj přetahuje s obránci Energie.
     
    42:56
    Z levé strany od modré čáry nyní vypálil Oskars Cibulskis, jeho přízemní pokus si Novotný našel a ukryl ho ve své náruči.
     
    43:16
    Energetici vyrazili kupředu, Flek chtěl zakončovat od levého hrazení, jenže jeho pokus byl sražen.
     
    43:37
    Vladimír Eminger dostal puk na pravou stranu k modré čáře a hned ho nasměroval na klec Mazance. Ten byl se svou lapačkou pozorný.
     
    43:58
    Západočeši se znovu dostali do dobré pozice, Vojtěch Polák pálil z pravého kruhu, Mazanec jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    44:09
    Eminger pronikl po pravé straně kupředu, jenže u hrazená se mu nepovedla otočka a o touš přichází.
     
    44:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec vyrazil do protiútoku a naděluje soupeři potupného bůra! Chalupa sebral puk Emingerovi a vyrazil po levé straně do situace dva na jednoho, následně svým pasem našel mezi kruhy RADKA SMOLEŇÁKA, jenž ranou z první pokořil Novotného – 5:0! Asistence: Matěj Chalupa, Radim Šalda.
    44:15 Radek SMOLEŇÁK - 5:0
     
    44:23
    Západočeši chtěli rychle přijít s odpovědí, jenže jejich prudký pas končí pouze na zakázaném uvolnění.
     
    45:09
    Lvi se perou se soupeřem o puk u hrazení v jejich třetině. Hrací předmět nezískali, přesto napadají soupeře dál.
     
    45:29
    Dobrá pozice pro Aleše Jergla! Ten dostal křižný pas na pravý kruh a rychle vypálil, Novotný se stihl famózně přesunout!
     
    45:36
    Nahození Koukala z pravého kruhu bekhendem končí pod lapačkou brankáře Energie. Buly po jeho levici.
     
    45:49
    Energetici vyrazili po pravé straně kupředu, jenže tam byli zastaveni na útočné modré. Následnou akci rozehrává Mazanec.
     
    46:09
    Nahození po levém hrazení Východočechům projde bez toho, aby se pískal icing. Dragoun byl dostatečně rychlý a u puku je včas.
     
    46:20
    Dominik Graňák podrazil v rohu kluziště aktivního Michala Dragouna a odchází po zásluze na dvě trestné minuty.
     
    46:34
    Buly před Novotným vyznělo lépe pro Východočechy a Lev posílá od modré kotouč za bránu Energie.
     
    46:34
    Karlovarští vyhodili puk na svou střídačku a trefili jednoho ze svých spoluhráčů do ruky. Hokejista Energie ale bude pokračovat v utkání.
     
    47:06
    Cingel rozjíždí další akci Lvů, šikovně předal na útočné modré Chalupovi, jenž proniká za bránu Energie.
     
    47:26
    Východočeši postavili přesilovkový vzorec a nyní se snaží dostat do pozice, která by umožnila nějakou zajímavou střelu na bránu.
     
    47:44
    Cibulskis vystřelil z levé strany od modré čáry, Novotný jeho ránu lapil a i když mu vytřepání puku z rukavice moc rychle nešlo, sudí byli benevolentní.
     
    48:16
    Hradec se sice drží za útočnou modrou čárou, jenže brankáře Energie nyní příliš nezaměstnal a přesilovka se již chýlí ke konci.
     
    48:47
    Východočeši prošli znovu za útočnou modrou, jenže tam Kubík touš ztratil a nyní se musí stáhnout ke své kleci.
     
    49:25
    Miškář získal puk v rohu kluziště a předal jej Gasparovi, jenž sice nerozehrál přesně, ale Energetici vyhodili jen na zakázané uvolnění.
     
    49:38
    Buly před Novotným vyhráli Západočeši, kteří zavezli puk za bránu a po levém hrazení ho poslali ven z pásma.
     
    49:49
    Mountfield motá svého soupeře v jeho třetině. Cingel dostal puk mezi kruhy, ale jeho rána tentokrát nebyla přesná!
     
    50:09
    O osudu klání je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Do zajímavé situace se teď dostával Flek, byl faulován a jeho tým bude hrát přesilovku.
     
    50:13
    Nedomlel při střílené přihrávce klepl Fleka přes hokejku a sudí si toho všimli. Obránce Lvů inkasuje dvě minuty za hákování.
     
    50:38
    Západočeši se zatím zdržují v prostoru před Markem Mazancem, ale zatím ho nezaměstnali ani jednou.
     
    51:09
    Dál a dál krouží Karlovarští v útočném pásmu a vyměňují si přihrávky, to je však z jejich strany vše. Chybí střelba.
     
    51:29
    Západočeši se stále snaží o rotaci, nyní zkusili přihrávku do mezikruží a Lvi ihned touš zachytili a vyhodili.
     
    52:09
    Přesilovka Energie se chýlí ke svému konci. Hradec znovu získal černou pryž a posílá pozdrav Novotnému.
     
    52:29
    Kupředu se nyní hnala trojice hráčů Mountfieldu, zakončení nakonec vyšlo na dojíždějícího Gaspara, jeho ránu lapil Novotný.
     
    52:29
    Při akci došlo ještě k faulu a Stříteský inkasuje dvě trestné minuty za sekání. Hradec hraje přesilovku. Rovněž proběhla poslední komerční pauza.
     
    53:05
    Východočeši se museli stáhnout ke své bráně, nyní však míří kupředu. Smoleňák ale na pravém hrazení nepřihrál přesně.
     
    53:39
    Lvi motají svého soupeře v jeho třetině, do zakončení se ale zatím nedostali. Hledání pozice pro ránu pokračuje.
     
    54:06
    Západočechům se podařilo se osvobodit. Puk letí přes všechny čáry za bránu Marka Mazance.
     
    54:26
    O pár vteřin později znovu stejný obrázek. Touš směřuje k Mazancovi, který pomáhá spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    54:49
    Vary jsou kompletní, Hradec je přesto stále na puku, nyní jej ztrácí za útočnou modrou a jeho hokejisté se musí stáhnout,´.
     
    55:01
    Při dalším pokusu o výpad se svěřenci trenérů Růžičky a Martince dostali do postavení mimo hru. Ofsajd.
     
    55:28
    Hradec získal puk na levé straně hřiště a Kubík zkusil střelu z otočky, trefil ale prvního bránícího hráče.
     
    55:49
    Energetici kombinují u své svatyně a hledají, kudy by prošli pevným valem, který Hradec postavil ve středu kluziště.
     
    56:06
    Západočeši mají dlouhou dobu ponechanou výhodu, Novotný je na lavici a čeká, zda se jeho týmu podaří skórovat.
     
    56:09
    Potrestaným je Michal Dragoun, který komplikuje situaci Marku Mazancovi, jenž bojuje o čisté konto. Útočník čtvrté formace Lvů inkasuje dvě minuty za faul loktem.
     
    56:21
    Jakub Flek to nyní zkusil z ostrého úhlu a jeho rána neměla špatné parametry. Marek Mazanec ale chytá ve velké pohodě, což předvedl i nyní.
     
    56:44
    Východočeši posílají černou pryž přes všechny čáry za branku Novotného a Energetikům pomalu dochází čas.
     
    57:01
    Západočechům se nepodařilo přejít střed hřiště, zblokovaný kotouč končí na střídačce Hradce a jeho hráči jej pobaveně vrací do hry.
     
    57:24
    Mountfield si už nekomplikuje život a znovu posílá kotouč přes všechny čáry ke svatyni Novotného.
     
    57:25
    Gólman Energie se pokusil napodobit rozehrávku Marka Mazance, neskončilo to však slavně – píská se icing.
     
    57:49
    Západočeši prošli po pravé straně přes útočnou modrou. Zde ale pobyli jen pár vteřin a stěhují se zpět do středu kluziště.
     
    58:09
    Jordann Perret získal kotouč před vlastní bránou a vyvezl ho až do útočného pásma, kde o něj přichází u zadního hrazení.
     
    58:20
    Marek Mazanec si připisuje další zákrok proti střele Šika a dál drží svou naději na čisté konto!
     
    58:34
    Adam Kubík nyní předvedl šikovnost svých paží, s pukem obkroužil bránu soupeře a snažil se rychle zasunout. Novotný byl u druhé tyče včas.
     
    59:04
    Karlovy Vary drží kotouč na svých čepelích daleko od brány Mountfieldu, Marek Mazanec se tak blíží k čistému kontu.
     
    59:16
    Miškář zabojoval na obranné modré a vytlačil tak Energetiky z útočného pásma, kotouč zaváží k zadnímu hrazení.
     
    59:39
    Východočeši kontrolovali hru až doteď. Šalda úplně zapomněl na Vondráčka, který mohl svým bekhendovým pokusem připravit Mazance o nulu. Ten měl ale bližší tyč pokrytou!
     
    59:50
    Hradec Králové získává puk a zaváží ho daleko od své branky, vypadá to, že účet dnešního duelu je sečten a podtržen.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejové utkání mezi Hradcem Králové a Karlovými Vary je u konce! Mountfield dnes duel opanoval a soupeři nedovolil skórovat ani jednou. Své vítězství začal budovat už od první třetiny a v závěrečném dějství ho jen pojistil brankami Jakuba Lva, který skóroval za Hradec vůbec poprvé v kariéře a Radka Smoleňáka, kapitána a tahouna týmu. Marek Mazanec lapil všech 23 střel soupeře a může se tak těšit z čistého štítu a také asistence. Mezi oběma celky je tak po dnešku jen tříbodový rozdíl a Východočeši mají navíc zápas k dobru.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield Hradec Králové – 10 (32)
    HC Energie Karlovy Vary – 6 (23)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield Hradec Králové – Lukáš Cingel
    HC Energie Karlovy Vary – Michal Plutnar
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, s konstatováním, že Hradec dnes zvítězil přesvědčivým výsledkem nad Vary se s vámi loučím. Přeji vám úspěšný vstup do nového pracovního týdne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:30:44)
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 13. M. Chalupa (Cingel, Gaspar), 14. Cingel (Mazanec), 36. Koukal (Jergl), 42. Lev (R. Pavlík, Klíma), 45. Smoleňák (M. Chalupa, Šalda)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Gaspar – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Lev, Klíma – Perret, Koukal, Jergl – Miškář, Kubík, Dragoun.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Šik, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Rožánek, Špringl

    Diváci: 4133
    thejrc.org