Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Philadelphia – Tampa 0:1 (kon.) | Washington – New Jersey 1:5 (kon.)
NY Islanders – Boston 2:3 (po pr.) | Carolina – Los Angeles 2:0 (kon.) | St. Louis – NY Rangers 5:2 (kon.)
Chicago – Anaheim 4:2 (kon.) | Vegas – Columbus 0:3 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:3 (kon.)
San Jose – Dallas 2:1 (kon.) | Winnipeg – Nashville 0:1 (kon.) | Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.)
Detroit – Buffalo 1:5 (kon.)
konec
Minnesota Wild
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Vancouver Canucks
Neděle 12.01.2020, 22:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Minnesota Wild a Vancouver Canucks.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty letos neprožívají zrovna povedenou sezonu, v současné době se nacházejí na jedenácté pozici západní konference. Minnesota ztrácí na vedoucí celek konference už sedmnáct bodů, navíc náskok na poslední mužstvo je pouze pětibodové. Domácí tým tohoto duelu se v posledních týdnech výsledkově trápí, povedlo se mu totiž vyhrát jediný z posledních pěti duelů. Bylo tomu tak v souboji proti Winnipegu, od té doby Minnesota prohrála s Calgary, a to hned ve dvou zápasech v řadě. Minnesota se přesto řadí mezi šestici nejlepších celků na domácím ledě, kde poslední zápas ale prohrála.
     
    Vancouver Canucks

    Na opačné straně stojí favorit tohoto zápasu, kterým je Vancouver. Canucks se pro změnu nacházejí na deváté pozic západní konference, přičemž na svého dnešního soupeře mají šestibodový náskok. Vancouveru se rovněž nedaří dle představ, avšak v minulém kole se mu povedlo ukončit dvouzápasovou sérii bez bodového zisku. Ve vyrovnaném souboji proti Buffalu bylo k vidění hned devět branek, přičemž se o šest z nich postaral právě Vancouver. Ten je až jedenáctým nejlepším venkovním celkem, z posledních čtyř duelů se mu povedlo hned dvakrát uspět na ledě soupeře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, Donato, Greenway.

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Fantenberg – Eriksson, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Gaudette, Roussel – Motte, Beagle, Schaller.

    Rozhodčí: Syvret, Sutherland – Shewchyk, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahodil kotouč na opačnou stranu, což znamenalo zakázané uvolnění.
     
    01:20
    Hned v úvodu tohoto zápasu se první formace domácích natlačila před brankáře Markströma, kterému se však povedlo zakročit. Hra je i přesto raději přerušena.
     
    02:46
    Wild působí aktivnějším dojmem. Tentokráte od modré čáry nahazoval kotouč směrem na branku soupeře Pateryn, který trefil pouze protihráče, domácí zůstávají u kotouče.
     
    03:11
    Švédský brankář Markström si připsal další dva velice těžké zákroky, načež Canucks pouze vyhodili za cenu icingu. Krátce poté se do šance dostal domácí Greenway, který však mířil vedle.
     
    04:20
    O rozehrávku zpoza vlastní branky se staral hostující Edler, kterému se povedlo přihrát ke středovému kruhu, kde se Horvat nedokázal protáhnout kolem Spurgeona.
     
    05:06
    Zucker v poklidu nahodil podél levého hrazení, díky čemuž si jeho celek vybojoval útočné pásmo. To moc dlouho nevydrželo, což se dá říct také o Vancouveru.
     
    06:10
    U pravého hrazení operoval domácí Dumba, který spolupracoval se Zuccarellem. Minnesota dlouho hledala prostor ke střele, který nakonec vůbec nenašla.
     
    07:04
    Tanev se dokázal dostat z těžké pozice, avšak to se nedalo říct o jeho kolegovi Petterssonovi, který narazil do protihráče. Krátce poté se musel vyznamenat Dubnyk – komerční přestávka.
     
    08:12
    Kapitán Koivu se daleko se svým útokem nedostal, na opačné polovině se o překvapivé řešení pokusil Boeser, který nahazoval na Dubnyka, jenž s tímto úmyslem počítal.
     
    09:04
    Minnesota opět navštívila opačnou třetinu, kde se Greenwayovi povedlo odstavit protihráče. Nahrávka na Donata nebyla přesná, včas jí totiž zastavil Myers.
     
    09:45
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Antoine Roussel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:52
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Mikko Koivu – 2 min., podrážení).
     
    10:34
    Je za námi první desetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Minnesota je sice častěji na puku, avšak hosté hrají dobře v obraně.
     
    11:06
    Sledujeme bitvu ve čtyřech na obou stranách. Důrazně si počínal hostující Myers, který přitlačil k hrazení Erikssona. Minnesota však stále pokračuje v náporu.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jordan Greenway – 2 min., faul loktem).
     
    13:21
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jonas Brodin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    14:17
    Vancouveru se ani tato přesilová hra zrovna nedaří. Zpětnou nahrávku z hole Hughese dokázal vystihnout pozorný Foligno, který poté vyhodil přes všechny čáry.
     
    15:55
    Už se nějakou tu dobu hraje v plném počtu hráčů na obou stranách. Krátce poté se Vancouver provinil zakázaným uvolněním, hra se stěhuje zpět před Markströma.
     
    16:16
    Stecher se sice pohodlně dostal za modrou čáru, avšak poté celkem nepřesně nahrával na hokejku Gaudetta. Oba celky jsou dost nepřesné, šance tak stále nejsou.
     
    17:44
    Domácímu Donatovi se nepovedlo zkrotit těžkou nahrávku, avšak záhy přišel na řadu nástřel do pásma Minnesoty, který se ale proměnil v další zakázané uvolnění.
     
    19:10
    Brodin ještě dokázal zachytit puk před modrou čárou, nicméně nahození prosvištělo velký kus vedle branky. Domácí přesto zatlačili svého soupeře k jeho vlastní svatyni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první periodu tohoto zápasu, která nám nepřinesla žádnou branku. Minnesota vstoupila do utkání mnohem aktivněji, hned v několika případech pořádně zaměstnala brankáře Markströma, který se nenechal překonat. Vancouveru to směrem dopředu zrovna moc nejde, nepomohly tomu ani přesilové hry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro hostující celek, který jako první zavítal do vlastního pásma. Následná rozehrávka skončila až u Spurgeona.
     
    21:03
    Boeserovi se povedlo vystihnout nepřesnou rozehrávku, načež u pravého kruhu našel naprosto osamoceného Petterssona, který trefil pouze rameno Dubnyka.
     
    22:06
    Domácím se povedlo udržet kotouč v útočné třetiny, načež to nástřelem od modré čáry zkoušel Dumba. Jeho pokus nemusel Markström krotit, puk směřoval vedle branky.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jason Zucker – 2 min., hákování).
     
    22:48
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Ryan Suter – 2 min., sekání).
     
    23:10
    S vyhozením do bezpečí vypomohl také brankář Dubnyk, který poslal kotouč až do opačného pásma. Vancouver začíná do vlastní branky, stále má dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    24:01
    Hodně složitou nahrávku zachytil před modrou čárou obránce Hughes, který poté trefil pouze napadajícího protihráče, kterému se povedlo odvrátit kotouč.
     
    25:07
    Hostujícímu celku se dvojnásobná přesilová hra vůbec nepovedla. Za celou dobu se nedostali k nebezpečnějšímu zakončení, Minnesota zablokovala hned několik střel.
     
    25:56
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Antoine Roussel – 2 min., držení).
     
    26:20
    Nebezpečným nahozením to zkoušel Suter, který vyprášil pouze beton švédského brankáře. K odraženému puku se navíc dostal Myers, který ho poslal do bezpečí.
     
    27:12
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tim Schaller – 2 min., podrážení).
     
    28:05
    Tanev to za vlastní svatyní udělal moc dobře. Nejprve se mu povedlo nasbírat několik cenných vteřinek, posléze navíc vyhodil kotouč až ke středovému kruhu, což Vancouveru vyhovuje.
     
    28:23
    Minnesota doslova ostřelovala Markströma, který musel krotit snad čtyři velice tvrdé pokusy. Po uplynutí první trestu skončil na zemi Parise, tentokráte se vylučovat nebude.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    29:20
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Zhruba třicet minut jsme museli čekat na první zásah, ten pochopitelně padá z přesilové hry! Vancouver se po uplynutí trestu nastěhoval do pásma soupeře, kde od modré čáry pálil obránce Hughes. Do jeho rány vložil šikovně hokejku ELIAS PETTERSSON, který tečí zaskočil přesouvajícího se Dubnyka.
    Asistence: Quinn Hughes, J.T. Miller.
    29:20 Elias PETTERSSON - 0:1
     
    30:11
    Kunin zkušeně nahrál na vedle stojícího Grenwaye, který to zkoušel vzít sám na sebe. Ostré zakončení z mezikruží nebylo přesné, Markström nemusel zasahovat.
     
    31:30
    Na řadu nám během krátkého časového sledu přišlo další přerušení. Zároveň jsme svědky další komerční přestávky, po uplynutí se bude vhazovat před Dubnykem.
     
    31:41
    Přetahovaná u levého hrazení vyzněla pro Vancouver, což neunesl domácí kapitán Koivu. Ten hraničním krosčekem poslal k zemi soupeře, vylučovat se ale nebude.
     
    31:58
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Zničehonic se domácí hráči radují z vyrovnávací branky, který jde na vrub Markströmovi! Po přejetí modré čáry jsme sledovali nahození na hostující branku, které švédský brankář vyrážel pouze před sebe, kde se důrazným způsobem dokázal uplatnit dojíždějící MARCUS FOLIGNO.
    Asistence: Luke Kunin, Jonas Brodin.
    31:58 Marcus FOLIGNO - 1:1
     
    32:11
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Jenomže hostující celek se hodně rychle dostává zpět do vedení! Tentokráte byl v brankovišti soupeře důrazný BO HORVAT, který využil nepozornosti Dubnyka, jenž padající puk vůbec neviděl. Hostující útočník zametl puk do branky, čímž vrátil svému celku vedení o jednu branku.
    Asistence: Tanner Pearson.
    32:11 Bo HORVAT - 1:2
     
    33:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté dokonce odskakují na rozdíl dvou branek! Vancouver totiž operoval v pásmu, kde to jeden z hráčů zkoušel z ostrého úhlu, avšak trefil pouze jednoho z protihráčů. To paradoxně hrálo do karet TROYI STECHEROVI, jenž přesnou ránou zápěstím zamířil přesně k bližší brankové konstrukci.
    Asistence: J.T. Miller.
    33:23 Troy STECHER - 1:3
     
    34:24
    Minnesota vyrovnávací branka spíše položila, během krátkého časového sledu hned dvakrát inkasovala. I tak do konce zápasu stále zbývá dostatek času na vyrovnání.
     
    35:41
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Jake Virtanen – 2 min., krosček).
     
    37:24
    Markström dokonce v jednu dobu seděl na zadku, nicméně ani přesto se domácím nepovedlo zasunout kotouč do prázdné branky. Další rána trefila beton brankáře.
     
    39:12
    Již nám probíhá poslední minuta druhé periody. Ta přináší celkem svižný hokej, který nabízí řadu střetů. Minnesota před malým momentem nahodila, což vystihl Markström.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Je za námi také druhá perioda, která byl o poznání atraktivnější, přičemž nabídla hned čtyři přesné zásahy. Nejprve se dostal do vedení Vancouver, avšak soupeři se povedlo srovnat krok. I tak se Canucks nenechali zahanbit, naopak v krátkém časovém sledu přidali další dva přesné zásahy, v současné době tak vedou 3:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí celek, který se nejprve vydal do vlastního pásma, odkud se smečka v zeleném vydala kupředu.
     
    41:06
    U zadního hrazení si čistým způsobem počínal hostující Tanev, kterému se nepovedlo dostat kotouč do bezpečí. Až poté se to povedlo jeho kolegovi Pearsonovi.
     
    42:10
    Na opačné straně skončil po souboji v rohu kluziště na zemi hostující Pettersson, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Poté Dubnyk musel vyrážet nahození do mantinelu.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Bo Horvat – 2 min., zásah do hlavy nebo krku).
     
    44:02
    Soucy ještě nebezpečně vracel kotouč do brankoviště, kde Markström raději přikryl kotouč. K vidění byla krátká strkanovice, kterou sudí hodně rychle oddělil.
     
    44:23
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Jason Zucker – 2 min., podrážení).
     
    45:05
    J. T. Miller kouzlil s pukem u pravého kruhu, kde ještě předal do tandemu na talentovaného Hughese, jenž si sjel do mezikruží, odkud se mu nepovedlo vystřelit.
     
    46:01
    Trochu lépe si poté počínal Boeser, který z vrcholku totožného kruhu pálil vysoko do ochranné sítě. Do jeho zakončení ještě vložil hokejku Pateryn, vhazovat se bude po levici Dubnyka.
     
    47:02
    Hartman počkal na příjezd Greenwaye, který pálil z dobré pozice. Markström se přesto dokázal vytáhnout, tento pokus se mu povedlo vyrazit vedle branky.
     
    47:10
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Luke Kunin – 2 min., držení).
     
    48:04
    Složito nahrávku si Pettersson sice zpracoval, avšak dle sudího v tom byla vysoká hůl. Hra proto byla přerušena, opět se bude vhazovat před modrou čárou.
     
    49:13
    Předchozí přesilová hra Vancouveru nebyla zrovna povedená. Hosté se sice několikrát dostali na dostřel Dubnykovi, avšak ani v jednom případě nevyzkoušeli jeho pozornost.
     
    50:00
    Do konce zápasu zbývá už jen deset minut. Minnesota se absolutně nemůže dostat do nějaké slušnější příležitosti, hostující celek hraje maximálně zodpovědným způsobem.
     
    51:02
    Najednou byl k vidění rychlý protiútok, při kterém to Staal zkoušel bekhendovou nahrávkou na Zuccarella, kterému se nepovedlo v tísni překonat Markströma.
     
    52:01
    Směrem dopředu se vydala třetí formace Canucks, která nic kloudného nevymyslela. To samé se dá říct také o třetím útoku domácích, který se vystavil do ofsajdu.
     
    53:16
    V tandemu si řekl o nahrávku Beagle, do jehož ránu vložil hokejku jeden z protihráčů, který tak nepřipustil další zákrok pro Dubnnyka. Na opačné straně důrazně dohrál souboj Motte.
     
    54:07
    Boeser šikovně nahazoval k zadnímu hrazení, načež jeho útočná formace odjela na střídačku. Minnesota se to pokusila využít, hosté se však bleskově vrátili.
     
    55:02
    Celkem zbytečně si zahrával s pukem domácí Suter, který v pádu nedokázal nahrát přesným způsobem. Vancouver musel rychle spěchat dozadu, kde mířil vedle branky Donato.
     
    56:11
    Canucks se pochopitelně nikam bezhlavě neženou, naopak se jim opět povedlo odpálit kotouč natolik dobře, že z toho nebylo zakázané uvolnění, pokračuje se ve hře.
     
    57:12
    Mohlo být rozhodnuto! J.T. Miller dokázal ve středu hrací plochy přečíst rozehrávku, poté předal do střelecké pozice na Petterssona, který trefil pouze tyč.
     
    58:00
    Domácí hrají v šesti!
     
    58:40
    Famózní Markström zlikvidoval střelu u zadní tyče v podání Staala, který tak narazil pouze na beton. Aby toho nebylo málo, tak před prázdnou brankou promáchl Zucker.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom přichází trefa do prázdné branky! BO HORVAT nahodil kotouč z vlastního pásma natolik chytře, že proskákal až do prázdné branky Minnesoty. Těžko říct, co probíhalo v hlavě jednomu z domácích, který podcenil toto nahození a puk nestačil dojet.
    Asistence: Christopher Tanev.
    59:54 Bo HORVAT - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Vancouveru, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Poslední perioda nám nabídla nejméně atraktivní podívanou, Vancouver se totiž spíše soustředil na poctivou obranu. Ta několikrát nezafungovala nejlépe, avšak chybičky napravil velmi dobře chytající brankář Markström. O osudu tohoto zápasu tedy rozhodla prostřední třetina, ve které padly hned čtyři trefy.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 24:30.
    Zblokované střely – 12:16.
    Vyloučení – 8:5.
    Využití přesilovek 0/5 – 1/8.
    Vhazování – 21:31.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Elias Pettersson (VAN) 1+0
    2. J.T. Miller (VAN) 0+2
    3. Marcus Foligno (MNS) 1+0 (00:37:28)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. M. Foligno (Kunin, Brodin) – 30. E. Pettersson (Q. Hughes, J. T. Miller), 33. Horvat (Pearson), 34. Stecher (J. T. Miller), 60. Horvat (Ch. Tanev)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Pateryn, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno – Hartman, Donato, Greenway.
    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – T. Myers, Edler (A), Ch. Tanev (A), Q. Hughes, Stecher, Fantenberg – Eriksson, Horvat (C), Pearson – Boeser, E. Pettersson, J. T. Miller – Virtanen, Gaudette, Roussel – Motte, Beagle, Schaller.

    Rozhodčí: Syvret, Sutherland – Shewchyk, Cherrey

    Diváci: 17 348
    thejrc.org