Minnesota – Vancouver 1:4 (kon.) | Detroit – Buffalo 1:5 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 3:4 (1:2 po s.n.)
Florida – Toronto 8:4 (kon.) | New Jersey – Tampa 3:1 (kon.)
konec
HC Slavia Praha
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
HC RT TORAX Poruba 2011
Pondělí 13.01.2020, 18:00 • Zimní stadion Eden • Chance liga - o pořadí v play-off • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Zdeněk – 2 min., nesportovní chování).
     
    Dnešní utkání sleduje 482 diváků.
     
    56:34
    Další obrovskou šanci měl Jaroslav Brož, který se po nahrávce Vrdlovce ocitl zcela osamocen v prostoru mezi kruhy. Ve velké příležitosti ale míjí.
    55:28 Tomáš ŠMERHA - 4:3
     
    55:28
    Slavia právě vstřelila branku!
    V přesilovce 5 na 3 se sice slávisté neprosazují, ale následnou klasickou početní výhodu využívají! A není to nikdo jiný než TOMÁŠ ŠMERHA, který završuje svůj druhý hattrick ve dvou domácích utkáních v řadě! Asistence: Daniel Vrdlovec a Filip Kuťák.
     
    53:48
    Kuťák nabil kapitánovi Janu Novákovi, který dělovkou z první trefuje tyčku! Poruba mezitím vyhazuje.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Špaček – 2 min., sekání).
     
    53:09
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Richard Nejezchleb – 2 min., hákování).
    47:45 Tomáš ŠMERHA - 3:3
     
    47:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Co by Slavia dělala bez svého nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce TOMÁŠE ŠMERHY? Sešívaný kanonýr dostal puk od Filipa Kuťáka příhodně do prostoru mezikruží, napřáhl a tvrdou ranou vyrovnal skóre. Asistence: Filip Kuťák a Martin Ondráček.
     
    46:00
    Vedení však nemuselo Porubě vydržet dlouho, sešívaní totiž byli velmi blízko vyrovnání. Novák si všiml najíždějícího Filipa Kuťáka, jenž projel hostující obranou jak nůž máslem, jenže nedokázal vyzrát na připraveného Dolejše. Důležitý zákrok pro Ostravany.
    44:43 Tomáš GUMAN - 2:3
     
    44:43
    Poruba právě vstřelila branku!
    Lekci v produktivitě teď musí vytrpět slávisté, zatímco Poruba se poprvé v dnešním utkání ujímá vedení. Na konci rychlé kombinace Ostravanů stál v mezikruží TOMÁŠ GUMAN a prudkou střelou trefil prostor u vzdálenější tyče branky Martina Michaljova. Asistence: Tomáš Jáchym a Patrik Husák.
     
    43:40
    Valík si skvěle všiml rozjíždějícího se Daniela Vrdlovce a dlouhým pasem ho poslal do úniku. Slávistický centr však nedokázal zakončit tak, aby hostujícího gólmana ohrozil.
    40:52 Marek SIKORA - 2:2
     
    40:52
    Poruba právě vstřelila branku!
    Tak to je rychlá sprcha pro domácí a velká vzpruha pro hosty! Neuplynula ani minuta z třetí třetiny a Poruba srovnává. Jiří Zdeněk se uvolnil za brankou a našel v mezikruží MARKA SIKORU, který svým druhým zásahem v utkání vyrovnává. Asistence: Jiří Zdeněk a Richard Nejezchleb.
     
    37:15
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Richard Nejezchleb – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Jiří Zdeněk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Mikuláš Hovorka – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Kuťák – 2 min., hrubost).
     
    36:27
    Michaljov musel řešit divokou skrumáž před a ve vlastním brankovišti. Na branku Slavie teď v rozmezí několika sekund vystřelili Marek Sikora, Michal Hlinka a dorážející obránce Tomáš Pastor a z nějakého záhadného důvodu nedokázali dostat puk do branky. Sešívaní teď měli štěstí.
     
    31:42
    Jaroslav Brož ve středním pásmu šikovně předal puk za sebe na rozjíždějícího se Daniela Vrdlovce – slávistický centr prošel přes dva ostravské soupeře a snažil se zasunout puk za beton Dolejše. Neúspěšně.
    29:44 Marek SIKORA - 2:1
     
    29:44
    Poruba právě vstřelila branku!
    Přichází rychlá odpověď Poruby, která necelé dvě minuty po druhé brance Slavie stahuje manko na rozdíl jedné branky. Tomáš Gřeš se šikovně natlačil před slávistického obránce a v úniku proti Michaljovovi byl při zakončení faulován. Rozhodčí signalizoval ponechanou výhodu a zmatku před brankou využil obtočením se kolem tyčky MAREK SIKORA. Asistence: Tomáš Gřeš a Patrik Husák.
    27:54 Jiří DOLEŽAL - 2:0
     
    27:54
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesilová hra už sice slávistům skončila, chvíli nato se ale úspěšně prosazují! Nahození Hovorky od mantinelu vyrazil Dolejš pouze před branku, kde stál připravený JIŘÍ DOLEŽAL a doklepl puk do sítě. Asistence: Mikuláš Hovorka a Daniel Vrdlovec.
     
    27:30
    Petr Kanko vystihl nepřesnou nahrávku Mikuláše Hovorky a vyrazil do brejku. Slávistický obránce ho sice ještě dostihl, zakončení, které naštěstí pro domácí nijak zázračné nebylo, však nezabránil.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min., držení).
    23:22 Tomáš ŠMERHA - 1:0
     
    23:22
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slávisté ale přesilovou hru přece jenom nakonec využívají a dostávají se do vedení. Jaroslav Brož vyjel z pravého rohu, našel na modré TOMÁŠE ŠMERHU a ten parádní dělovkou překonal Daniela Dolejše. Asistence: Jaroslav Brož a Filip Kuťák.
     
    22:22
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Marek Sikora – 2 min., podrážení).
     
    20:56
    Sešívaní opět vstoupili do třetiny pravou nohou. Po šanci Kuťáka se sám na Dolejše řítil Jiří Doležal, jeho střelu mířící mezi betony ale Dolejš pohotově vyrazil.
     
    20:07
    Slávisté se ihned po vhazování dostali do útoku, Šmerha vyslal do akce Filipa Kuťáka, jemuž se na levém křídle otevřel prostor a mířil do volných prostor Dolejšovy branky. Brankář Poruby předvedl důležitý zákrok.
     
    18:43
    Rychlý ťukes slávistů v přesilovce skoro přinesl kýžené ovoce! Kombinace Vrdlovce, padajícího Doležala a Vlčka přinesla střelu posledního jmenovaného, jemuž ale příliš dlouho trvalo zpracovat puk a Dolejš se tak stihl proti jeho střele přesunout.
     
    16:59
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba 2011 (Patrik Husák – 2 min., držení hole).
     
    11:19
    Dominik Valík mohl být tím, kdo otevře skóre dnešního zápasu! Slávistický obránce skvěle přečetl odražený puk po střele z levé strany útočného pásma a vystartoval k prudké střele. Neméně pohotově ovšem reagoval brankář Dolejš, jenž vyjel a výrazně mu zmenšil střelecký úhel.
     
    09:52
    Vlček zpoza branky vybídl ke střele Zdeňka Kubicu, Dolejš se rychle přemístil a střelu chytil.
     
    06:55
    Div že teď puk neskončil v brance! Tomáš Gřeš se po odrazech puku procpal v prostoru mezikruží ke slibné střele a nastřelil horní tyč Michaljovovy branky. Puk v brankovišti už pak odklidili jeho spoluhráči.
     
    04:34
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Kohút – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    04:34
    Poruba nechce zůstat pozadu a vytvořila si svoji zatím nejslibnější příležitost. Osamocen před Michaljovem se ocitl Marek Sikora, ale ani nadvakrát na hbitého strážce sešívané svatyně nevyzrál.
     
    01:11
    Jiří Doležal se ocitl v prvních dvou velkých šancích dnešního utkání! Nejdříve mu nahrával po vyjetí z rohu Brož, podruhé se k němu odrazila střela z pravé strany. Slávistický útočník měl vždy příhodně na holi puk před částečně odkrytou brankou, ani jednou ale nedokázal pořádně zakončit.

    Šimon Rogner

    Branky a nahrávky: 24. Šmerha (Jar. Brož, Kuťák), 28. J. Doležal (Hovorka, Vrdlovec), 48. Šmerha (Kuťák, M. Ondráček), 56. Šmerha (Vrdlovec, Kuťák) – 30. Sikora (Gřeš, Husák), 41. Sikora (Zdeněk, Nejezchleb), 45. Guman (T. Jáchym, Husák)


    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Steinocher – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Vrdlovec, Jar. Brož – Kubica, Vlček, Šteiner – Hotěk, Kohút, Petrák.
    HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Foltán) – Urbanec, Rudl, Husák, Slavík, Dundáček, Pastor, Dluhoš – Gřeš, M. Hlinka, Sikora – Nejezchleb, Zdeněk, Ďurač – Guman, T. Jáchym, Špaček – Brodek, Kanko, Ollender.

    Rozhodčí: Kostourek, Valenta – Hnát, Šimánek

    Diváci: 482
    thejrc.org