Plzeň – Liberec 3:2 (kon.) | Pardubice – Olomouc 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 14.01.2020, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný úterní podvečer, vítejte u dohrávky 24. kola Tipsport extraligy, ve které HC Škoda Plzeň vyzve Bílé Tygry Liberec. Aktuálně se potkávají dva týmy s nejlepší formou. Díky tomu je Liberec aktuálně vedoucí tým tabulky, Plzeň je třetí. Atraktivním utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    Bílí Tygři Liberec
    Severočeši mají neuvěřitelnou formu! Od 15. kola, kdy se ještě nacházeli ve spodní části tabulky, prohráli pouze dvakrát! Jinak v osmnácti extraligových zápasech z posledních dvaceti vždy zvítězili! Díky tomu se postupně vyšplhali tabulkou až na její samotné čelo. Naposledy totiž rozstříleli Kometu Brno 5:0 a díky zaváhání Sparty s Kladnem se posunuli k skóre právě před Pražany. Doma Liberec vyhrál už dvanáctkrát v řadě, venku naposledy prohrál 0:2 na Kladně.

    Jedním z hlavních strůjců libereckého vzestupu je Dominik Hrachovina. Pětadvacetiletý gólman posílil Bílé Tygry od 18. kola a má zatím famózní statistiky! Úspěšnost zákroků 95,04 % a průměr obdržených branek 1,34,v těchto statistikách je suverénně nejlepší. Ofenzivním tahounem je pak Libor Hudáček. Slovenský útočník nasbíral 15 gólů a 20 asistencí a v kanadském bodování extraligy je pátý.

    Posledních pět zápasů:
    Liberec – Brno 5:0
    Liberec – Pardubice 5:2
    Liberec – Olomouc 4:1
    Kladno – Liberec 2:0
    Liberec – Zlín 2:1
     
    HC Škoda Plzeň
    Indiáni se na rozdíl od Liberce pohybují v horní polovině tabulky po celou sezónu. A v posledních duelech se jim daří. Ovládli posledních pět zápasů a vypracovali si sedmibodový náskok na čtvrtou Mladou Boleslav a už třináctibodový na sedmé Karlovy Vary, mají tak dobře vykročeno k postupu do play-off. Na Liberec se Spartou mají pětibodové manko, ovšem oproti Pražanům odehráli o tři utkání méně.

    Plzeň se spoléhá zejména na Milana Gulaše. Kapitán Západočechů je jasně nejproduktivnější hráč extraligy (30+29) a objektivně můžeme říct prostě nejlepší. Nejlepší střelec i nahrávač, nejvíce přesilovkových gólů (12) i nejvíce střel (213). Výborně se rozehrál také Matyáš Kantner, kterého trenéři natrvalo posunuli do první formace a on se jim odvděčuje kanadskými body i dobrou defenzivní hrou. Více se také daří Dominiku Frodlovi, jedničce v brance při zranění Jaroslava Pavelky, který zatím zažívá v novém angažmá jen samé trable. Frodl vychytal už šestkrát čisté konto, což je nejvíce z celé extraligy.

    Posledních pět zápasů:
    Plzeň – Pardubice 5:0
    Kladno – Plzeň 1:3
    Plzeň – Vítkovice 6:4
    Olomouc – Plzeň 2:3 s.n.
    Plzeň – Mladá Boleslav 3:2 s.n.
     
    Dominik Frodl o Dominiku Hrachovinovi pro hokej.cz:
    „K němu není třeba dodávat slov. Od té doby, co přišel, prohráli jenom dvakrát. Chytal za národní tým nebo v KHL, takže by bylo divné, kdyby kvalitativně extraligu nepřevyšoval. Trochu ho znám a přeju mu to. Ale doufám, že ho ve vzájemných zápasech pořádně prověříme!“
     
    Vzájemné zápasy:
    Je to zvláštní, ale dnes půjde o první měření těchto dvou celků v sezóně. Zápas 11. kola se odložil až na 25.2., utkání 37. kola čeká Plzeň s Libercem už v pátek, tentokrát na ledě Bílých Tygrů. Netradičně se tak utkají hned dvakrát během jednoho týdne.

    Vzájemná měření v minulé sezóně dopadla vždy jasným vítězstvím domácích. Liberec vyhrál 4:0 a 3:0 a Plzeň 7:3 a 4:0. Poslední bodový zisk hostujícího celku se datuje na 24.11. 2017, kdy Škodovka zvítězila na severu Čech 5:2. Posledních šest duelů vždy ovládl domácí tým.
     
    Jak dopadne měření dvou týmů s aktuálně nejlepší formou? Stáhne Plzeň manko na vedoucí dvojici na dva body, nebo se Liberec osamostatní na čele tabulky? Atraktivní duel začíná v 17:30, tak u toho buďte s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – V. Němec, Suchý, Rob – Straka, Kodýtek, Kolda.

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (C), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, A. Musil, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Rychlovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Gerát, Špůr.
     
    Plzeňské obranné dvojice zůstaly stejné jako v utkání proti Pardubicím. Naopak v útoku vypadl zraněný Jan Eberle, jehož ve čtvrté formaci nahradil Matěj Kolda. Ve třetím útoku poté místo Filipa Přikryla hraje Filip Suchý.

    Liberci dnes chybí kapitán Petr Jelínek, céčko si na dres vzal Ladislav Šmíd. Obranné dvojice beze změn, v útoku místo Jelínka ve třetí formaci Adam Musil. A místo něj čtvrtý útok doplnil Adam Najman. Na pozici třináctého útočníka Jakub Rychlovský.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejisté obou celků nastupují na ledovou plochu a souboj prvního týmu se třetím může za okamžik začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    První plzeňský útok hosté odrazili a míří dopředu.
     
    00:43
    Čerešňák za vlastní brankou obral Bulíře a Západočeši se dostali k puku.
     
    01:08
    Hrachovina po nahození rozehrával zpoza vlastní branky, dotírající Zdráhal ho o puk připravil a rychle přihrával před branku, tam si na poslední chvíli Bílí Tygři situaci pohlídali!
     
    02:00
    Indiáni vyhazují obloukem na zakázané uvolnění, Jankovi se nepovedla rozehrávka.
     
    02:27
    Liberec aktivně napadal plzeňskou rozehrávku, ale ke kotouči se nedostal.
     
    02:50
    Po slabé střele Vlacha se ke kotouči ještě dostal Jiří Pružek, rychle obkroužil branku a nebýt rychlého zákroku plzeňské defenzivy, zasunul by puk za Frodla! Následnou ránu Knota z mezikruží si Frodl pohlídal.
     
    03:58
    První plzeňská formace pod velikým tlakem! Ten skončil ranou Ronalda Knota, kterou Frodl vyrazil a Gulaš poté vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    04:11
    Derner při napadání fauloval Poura a Plzeň si zahraje první přesilovku zápasu.
     
    04:11
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lukáš Derner – 2 min., podrážení).
     
    04:49
    Liberečtí dobře vystupují proti plzeňským hráčům a nenechají je vypálit. Když už se to Gulašovi povedlo, sražený pokus skončil v ochranné síti.
     
    05:09
    Hrachovina viděl Gulašovu ránu z první a vyráží.
     
    05:58
    Veliký tlak Plzně, který gólem nekončí. Čtyřka Bílých Tygrů už byla hodně unavená, ovšem toho indiáni nevyužili. Nakonec pálil Čerešňák, rána opět zablokována.
     
    06:11
    Liberec se osvobozuje a už hraje v plném počtu.
     
    06:19
    Po ofsajdu Západočechů následuje komerční přestávka.
     
    07:38
    Plzeň se ubránila dvěma libereckým akcím a sama zahrozila! Straka pěkně našel před brankou Petra Kodýtka, který střelou zápěstím Hrachovinu nepropálil!
     
    08:16
    Po nedůslednosti plzeňské obrany se Bílí Tygři dostali do tlaku. Šmíd se natlačil před Frodla, odražený puk poté mohl zamést do branky Marek Zachar, ale trefil jen připraveného gólmana Západočechů!
     
    09:13
    Až nyní se indiáni osvobodili z tlaku a mohou vystřídat.
     
    09:41
    Pulpánova rána z první z hranice levého kruhu o kousek minula vzdálenější tyč, na druhé straně vzápětí hosté vyrazili do přečíslení, najíždějící Birner netrefil skákavou přihrávku před prázdnou branku!
     
    10:24
    Budíkovu dělovku od modré čáry vyráží Hrachovina do rohu, Škoda pokračuje v tlaku.
     
    10:42
    Dominik Hrachovina si poradil i s nahozením Čerešňáka, Liberec získává puk.
     
    11:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Moravčíkův kiks v rozehrávce nejprve mohl potrestat Libor Hudáček, který z pravého kruhu však Frodla nepropálil. Z protiakce udeřili Západočeši. Straka zpoza branky posunul kotouč před Hrachovinu, kde se nejlépe zorientoval LUKÁŠ PULPÁN a zametl puk po ledě k tyči! Asistence: Petr Straka a Petr Kodýtek.
    11:20 Lukáš PULPÁN - 1:0
     
    12:15
    Gulaš přihrávkou od pravého mantinelu našel najíždějícího Vojtěcha Budíka, který se zjevil za libereckou obranou, ovšem byl o kotouč připraven! Zdálo se, že podražením, ale rozhodčí nevylučují.
     
    13:28
    Západočechům se nepovedla rozehrávka, za Pulpána si poté najel Michal Bulíř, z úhlu však puk za Frodla neprotlačil. Následuje komerční přestávka.
     
    13:48
    Luboš Rob zachytil rozehrávku Bílých Tygrů ještě na modré čáře a hned pálil, liberecká hokejka srazila ránu do ochranné sítě.
     
    14:06
    Po Robově špatné přihrávce Liberec vyrazil do akce dvou proti dvěma. Radan Lenc vykoupal ležícího Budíka a natřikrát zakončoval zblízka! Frodl ovšem předvedl parádní zákroky a drží plzeňské vedení!
     
    14:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Suchý – 2 min., hákování).
     
    14:41
    Západočeši puk vyhodili, jenže následně jejich obranou pronikl parádně Michal Bulíř! Následnou ránu zápěstím však Frodl vyráží!
     
    15:02
    Chyba také na liberecké straně, tentokrát v rozehrávce. K puku se dostal Petr Straka a z levého kruhu netrefil hostující branku.
     
    15:42
    Kantner vytečoval přihrávku Bílých Tygrů do středního pásma.
     
    16:10
    Domácí v plném počtu, navíc byli u kotouče. Gulaš vysunul na pravé straně Vráblíka, který mohl z dálky střílet. Hrachovina si připisuje jednoduchý zákrok lapačkou.
     
    16:17
    Pour od pravého mantinelu nahodil puk na branku, kde stál osamocený Patrik Zdráhal! Ani nadvakrát ovšem nedokázal kotouč zasunout za Hrachovinův beton.
     
    17:20
    Plzeň se vymanila z tlaku a sama nyní útočí, Hrachovina tentokrát zasahovat nemusel.
     
    17:42
    Jiří Průžek zavezl puk do útočného pásma a z levého kruhu vypálil, Frodl si ránu, která nemířila mezi tři tyče, raději pohlídal.
     
    18:35
    Kodýtek se snažil proniknout libereckou defenzivou, to se mu nakonec nepodařilo.
     
    19:08
    Gulaš se pokusil zbavit obránce, to se mu sice nepovedlo, ale k odraženému kotouč se dostal Kantner. Zblízka pálil z otočky, trefil však jen obránce.
     
    19:48
    Západočechům je odpískán ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Atraktivní zápas opravdu nenudí. Spousta šancí na obou stranách, na útočníky ovšem zatím dominují brankáři. Dominik Hrachovina nestačil pouze na střelu Lukáše Pulpána z předbrankového prostoru. Jinak ovšem vychytal Kodýtka nebo dorážejícího Zdráhala. Dominik Frodl za záda nepustil ani jeden kotouč, poradil si s průnikem Bulíře, střelami Lence při přečíslení nebo Zacharovou dorážkou.

    Střely na branku: 10:12
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Nedůslednost v liberecké rozehrávce a kotouč vypadl před branku, kam si najížděl Tomáš Mertl, těsně před ním nakonec hosté stihli zasáhnout.
     
    20:57
    Nahození Rostislava Marosze vyráží Frodl raději do ochranné sítě.
     
    21:19
    Lukáš Pulpán mohl přidat druhou branku v zápase. Hrachovina jeho první střelu od modré čáry vyrazil, následně si Pulpán sjel mezi kruhy na pas od Zdráhala, ale ani tentokrát Hrachovinu nepřekonal.
     
    21:23
    Pourova střela z kruhu pro vhazování hned po buly končí těsně nad horní tyčkou!
     
    21:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jaroslav Kracík – 2 min., krosček).
     
    22:38
    Minutu se drželi Bílí Tygři v útočném pásmu! Zkoušel to Lenc, Bulíř a nakonec Hudáček z levého kruhu, to byla největší šance, Frodl puk vytěsnil vedle pravé tyčky!
     
    23:07
    Plzeň se osvobozuje.
     
    23:37
    Domácí v plném počtu.
     
    24:41
    Po ubráněném oslabení si Škoda vytvořila veliký tlak! Po pasu Kracíka pálil z levého kruhu Lukáš Pulpán, Hrachovina kotouč ramenem vytěsnil. Následně se před branku natlačil Jank, ale v tísni nezakončil přesně. Tlak skončil obkroužením branky od Jaroslava Kracíka, střelu z otočky si Hrachovina pohlídal.
     
    25:55
    Teď si tlak vytvořil zase Liberec. Nakonec ovšem obránce při střele zlomil hůl a ujet mohl po pasu Mertla Milan Gulaš, ale přihrávku těsně nezpracoval!
     
    26:20
    Tutovku tentokrát měli Bílí Tygři. Hudáček ujel po levé straně, ale v tísni ještě zasekl a puk vrátil Lencovi, který zblízka nepropálil Frodla! Ten si dobře povyjel a ránu vyrazil.
     
    26:28
    Dominik Frodl si pohlídal odražený kotouč v předbrankovém prostoru a přerušuje hru. Následuje komerční přestávka.
     
    27:12
    Liberec teď více drží kotouč a snaží se o srovnání. Západočeši zatím odolávají.
     
    27:55
    Zahrozil Marek Zachar, který se dostal k odraženému kotouči na pravém kruhu a střelou zápěstím prověřil Frodla.
     
    28:27
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů.
     
    29:17
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jan Ordoš – 2 min., podrážení).
     
    29:49
    Liberec se nejprve bránil dobře a dokázal vyhodit, jenže následně Musil vysekl hokejku Pulpánovi a Škodovka si zahraje přesilovku pět na tři, která může trvat až 87 sekund!
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Musil – 2 min., sekání).
     
    30:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Pouze jednadvacet sekund stačilo Západočechům k využití dvojnásobné přesilovky, Škoda tak vede už 2:0! Rychlý ťukec zakončil z mezikruží Tomáš Mertl jen do připraveného Hrachoviny, dorážka JAROSLAV KRACÍK z pravé strany už ovšem proskákala do sítě. Asistence: Tomáš Mertl a Vojtěch Němec.
    30:10 Jaroslav KRACÍK - 2:0
     
    30:29
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po devatenácti vteřinách Škodovka využívá také klasickou početní výhodu a vede už o tři branky! Milan Gulaš naservíroval krásnou přihrávku z levé strany na pravý kruh, odkud vypálil z první mimo dosah Hrachoviny MATYÁŠ KANTNER. Asistence: Milan Gulaš a Vojtěch Němec.
    30:29 Matyáš KANTNER - 3:0
     
    31:06
    Bulíř tečoval nahození od modré čáry mimo branku, následně byl ovšem faulován a přesilovku si zahrají také Bílí Tygři.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., faul loktem).
     
    31:11
    Plzeň se po buly osvobozuje.
     
    32:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři si pomáhají přesilovkou a snižují na 1:3! Plzeňská čtyřka už byla hodně stažená kolem Frodla, čehož využil Libor Hudáček k parádní přihrávce na hranici pravého kruhu. Tam stál LADISLAV ŠMÍD a střelou z první nedal Frodlovi šanci. Asistence: Libor Hudáček a Michal Birner.
    32:02 Ladislav ŠMÍD - 3:1
     
    33:04
    Západočeši nerozehráli vůbec dobře, načež vyrazil Liberec do přečíslení tří proti dvěma, které zakončil Michal Bulíř střelou nad branku!
     
    33:27
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    33:27
    Liberec bude moci snížit, případně i srovnat v přesilovce, Kantner je vyloučen dokonce na 2+2 minuty!
     
    33:40
    Frodl se výtečně přesunul proti ráně Lence z první z pravého kruhu a vyráží! Poté Plzeň vyhazuje.
     
    35:05
    Veliký tlak Bílých Tygrů končí nepřesnou ranou Hudáčka z levého kruhu, následně se hosté nedomluvili a odražený kotouč se došoural do středního pásma.
     
    35:37
    Nepřesná přihrávka hostů končí ve středním pásmu.
     
    35:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Druhou část dlouhé početní výhody nakonec Bílí Tygři zužitkovali a už je to jen o gól! OLDŘICH KOTVAN napřáhl těsně za hranicí levého kruhu a jeho dělovka prosvištěla až do sítě. Frodl moc neviděl, hosté před ním dobře clonili. Asistence: Jaroslav Vlach a Adam Musil.
    35:55 Oldrich KOTVAN - 3:2
     
    36:18
    Frodl pouze vyrazil ránu z levé strany a Michal Bulíř už mohl dorážet do poloprázdné branky, plzeňský gólman na poslední chvíli natáhl svůj levý beton a zachránil Škodu od pohromy!
     
    36:45
    Kantner se se štěstím prohnal kolem Knota a řítil se sám na branku, liberecký bek ho podrazil! Západočeši si zahrají přesilovku.
     
    36:45
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., podrážení).
     
    37:12
    Závar před Hrachovinou, Kantner nakonec z úhlu branku přestřelil!
     
    37:43
    Přihrávku Gulaše před branku si na Hrachovinu srazil Jaroslav Vlach, liberecký gólman dokázal zareagovat.
     
    38:02
    Severočeši se dokázali osvobodit.
     
    38:28
    Radan Lenc obral rozehrávající hráče o kotouč a v tísni dvou protihráčů se dostal k zakončení! Frodla nepřekonal, dožadoval se faulu, marně.
     
    38:45
    Hosté v plném počtu.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Musil – 2 min., hákování). Za faul na Milana Gulaše, další přesilovková šance pro Škodovku.
     
    38:58
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ladislav Šmíd – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    39:16
    Němec zůstal volný před brankou, z úhlu Hrachovinu nepřekonal!
     
    39:52
    Němcovu přihrávku před branku srazila hostující brusle ke Hrachovinovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Zajímavá a vyhecovaná druhá část nabídla hned čtyři góly. Všechny padly v přesilových hrách. Plzeň nejprve využila dvojnásobnou po dorážce Kracíka a v téže minutě se radoval i Matyáš Kantner. Jenže Liberci také vyšly dvě početní výhody. Z první Frodla propálil Ladislav Šmíd a druhou branku vsítil také obránce, tentokrát Oldřich Kotvan. Škoda vstoupí do poslední třetiny s přesilovkou, která může trvat ještě 58 sekund. Bílým Tygrům navíc bude chybět kapitán Šmíd, který vyfasoval desítku.

    Střely na branku: 23:25
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Liberec hraje oslabení, ale zatím nepouští Západočechy do útočného pásma.
     
    40:58
    Bílí Tygři se osvobodili a už hrají v plném počtu.
     
    41:45
    Budík si přebral kotouč od Poura u levého mantinelu a naservíroval parádní přihrávku před branku na Patrika Zdráhala, který ale zblízka netrefil puk dobře a nevyužil velkou šanci!
     
    42:31
    Zakázané uvolnění Plzně.
     
    42:38
    Graborenkovo nahození sraženo, liberecký bek to poté zkusil znovu, tentokrát Frodl jeho pokus vyrazil.
     
    43:38
    Gulaš při přečíslení tří proti dvěma hledal Straku, toho zradilo zpracování.
     
    44:55
    Liberec nedokázal rozehrát za modrou čáru, čehož mohl využít střílející Vojtěch Budík. Hrachovinovi puk vypadl, ale Kracík se z dorážky neprosadil.
     
    45:16
    Z ničeho nic přečíslení dvou proti jednomu pro Plzeň! Vojtěch Němec nejprve dlouho koukal na Roba, ale přihrávka na něj by neprošla, tak si puk stáhl a z mezikruží vypálil. Dominik Hrachovina předvedl důležitý zákrok a ukryl kotouč ve výstroji.
     
    45:30
    Ronald Knot zaútočil po levé straně a z úhlu napálil boční konstrukci branky.
     
    46:44
    Gulaš dlouhou žabičkou přes dva obránce hledal najíždějícího Kantnera, hosté zvládli pas zablokovat.
     
    47:21
    Bulíř zůstal před brankou nehlídaný, nedokázal ovšem tečovat nahození z pravé strany mezi tři tyče!
     
    48:10
    Už to chvilkou vypadalo, že Liberec vyrazí do přečíslení dvou proti jednomu, ale Michal Moravčík zvládl situaci u mantinelu na jedničku.
     
    48:27
    Naopak přišel samostatný únik Vojtěcha Němce! Na toho však dotíral obránce a Němcův bekhendový blafák si pohlídal Dominik Hrachovina.
     
    49:05
    Ani jednomu z týmů se teď nedaří usadit v útočném pásmu. Spíše se hraje na brejky, což vyhovuje Plzni.
     
    49:23
    Petr Straka se elegantně proháčkoval přes libereckou obranu a bekhendovou střelou zblízka přes Lukáše Dernera prověřil Hrachovinu!
     
    50:23
    Nyní se Bílí Tygři na chvíli přeci jen usadili v útoku a vytvořili střeleckou možnost pro Romana Graborenka. Od modré čáry to ale bylo spíše nahození, které si Frodl pohlídal.
     
    50:36
    Hudáček obkroužil branku a z otočky hledal před brankou Marosze, který kotouč netrefil!
     
    51:08
    Moravčíkův vysoký oblouk skončil až u Vojtěcha Němce, který přihrál na Roba, jehož střelu z pravého kruhu hosté zablokovali.
     
    51:15
    Ofsajd zastavil protiakci Bílých Tygrů.
     
    51:45
    Němec akci Plzně tří proti dvěma hodně přibrzdil, nakonec jen posunul puk na zadní mantinel, kde ho získali hosté.
     
    52:48
    Západočeši výborně brání střední pásmo a nepouští Liberec do tlaku.
     
    53:29
    Lukáš Krenželok se mezi kruhy dostal k odraženému kotouči a s bekhendovou střelou z otočky měl Frodl problém, ovšem dokázal puk vyrazit betonem!
     
    54:32
    Teď si Liberec vytvořil zajímavý tlak. Už to vypadalo, že Kracík bude moci vyhodit puk do středního pásma, ale bez rozmyšlení namazal Šmídovi. Ten ještě posunul puk na modrou čáru a Birnerovu ránu nadvakrát kryje Frodl. Následuje komerční přestávka.
     
    54:32
    Dnešní utkání sleduje 5482 diváků!
     
    54:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., sekání). Liberec dostává velkou šanci na srovnání v přesilové hře! Bílí Tygři dnes už využili dvě početní výhody.
     
    55:08
    Michal Bulíř po rychlé souhře z pravého kruhu přestřelil a kotouč vylétl až do středního pásma.
     
    55:38
    Kodýtek se hokejkou v jedné ruce natáhl po puku a dokázal vyhodit.
     
    56:02
    O kotouč se dlouho bojovalo u mantinelu, Bílí Tygři se nakonec dopustili přihrávky rukou. Po protestech Michala Birnera se ovšem vhazuje po levici Frodla!
     
    56:30
    Krenželok z pravého kruhu minul branku a Západočeši se osvobozují.
     
    56:48
    Domácí v plném počtu.
     
    56:56
    Liberečtí zapomeněli na Luboše Roba, který ujel z trestné lavice! Křižoval ho Marosz, tak Rob musel střílet. Rozvlnil síť, ale pouze z boku, liberecké šance tak nadále žijí.
     
    57:43
    Milan Gulaš si chtěl vynutil faul, objížděl branku a po kontaktu s hostující hokejkou upadl, rozhodčí zůstávají v klidu.
     
    58:03
    Liberec se ocitl pod velikým tlakem, vyhodit nedokázal a z dobré pozice z mezikruží pálil Tomáš Mertl, Hrachovina kryje!
     
    58:18
    Liberec zavezl puk do útočného pásma, ale tam ho získali domácí. Hrachovina zůstává v brance.
     
    58:40
    Pulpánova střela z pravé strany sražená, ale Plzeň drží puk v útočném pásmu a za skandovaného potlesku fanoušků šetři čas!
     
    59:06
    Po Budíkově střele Hrachovina ještě rozehrává.
     
    59:20
    Liberec rozehrává zpoza vlastní branky...
     
    59:32
    Kotouč v útočném pásmu Bílých Tygrů a Hrachovina je na střídačce!
     
    59:38
    Frodl se pokusil trefit prázdnou libereckou klec, puk ve středním pásmu hosté zachytili!
     
    59:55
    Liberec už se ke střele nedostane!
     
    Konec zápasu.
     
    Nervy drásající zápas je u konce! Pohledná podívaná vedoucího týmu tabulky se třetím celkem nakonec končí vítězstvím Plzně 3:2! Západočeši si ve druhé části vytvořili tříbrankový náskok v přesilových hráč. Díky dvěma využitým početním výhodám Liberec duel zdramatizoval, ale ve třetí třetině nenašel síly na srovnání. Škoda odehrála poslední část velmi zkušeně ze zajištěné obrany a sama hrozila z brejků. Bílí Tygři třetí gól nevstřelili ani z poslední přesilovky a domů odjíždějí s prázdnou. Oplatit dnešní porážku ale budou moci Plzni už v pátek, kdy se tyto celky setkají znovu, tentokrát na ledě Severočechů!

    Střely na branku: 29:30

    Nejlepší hráči zápasu:
    Plzeň – Dominik Frodl
    Liberec – Michal Bulíř
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. Hezký zbytek večera. (19:51:10)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 12. Pulpán (Straka, Kodýtek), 31. Kracík (Mertl, V. Němec), 31. Kantner (Gulaš, V. Němec) – 33. Šmíd (L. Hudáček, Birner), 36. Kotvan (J. Vlach, A. Musil)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – V. Němec, Suchý, Rob – Straka, Kodýtek, Kolda.
    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (C), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, A. Musil, M. Zachar – J. Vlach, Najman, Průžek – Rychlovský.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Gerát, Špůr

    Diváci: 5482
    thejrc.org