Luleå – Frölunda 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Djurgården 3:0 (kon.)
po prodl.
Piráti Chomutov
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
HC ZUBR Přerov
Úterý 14.01.2020, 17:30Chance liga - o pořadí v play-off • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše, díky za pozornost a zase někdy na počtěnou! (19:54:56)
     
    Tak utkání si nakonec pro sebe rozhodli hosté, v prodloužení se zaradoval Tomáš Doležal. Ve vyrovnaném utkání o třetí místo se tak radují hosté, kteří se dokonce posunuli už na druhý flek.
     
    Konec zápasu.
    60:42 Tomáš DOLEŽAL - 1:2
     
    60:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Utkání nakonec rozsekne celkem jednoduchá střela TOMÁŠE DOLEŽALA, který k asistenci přidává i vítěznou branku. Hostující útočník se prosadil střelou z pravého kruhu. Asistence: Roman Pšurný.
     
    60:15
    Piráti se dostali do útoku kvůli Hlavovi. Ten se mezi kruhy dokonce dostal ke střele, ale jeho pokus byl zblokován a skončil těsně vedle branky. Nakonec vypadla ze svého postavení i ta branka.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí část hry nabídla vyrovnávací branku Nicolase Hlavy, takže nám jde utkání do prodloužení. Uvidíme, jakému celku se v tomto utkání povede získat bonusový bod.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:46
    V posledních sekundách dostal kotouč před branku Darek Hejcman, který mohl rozhodnout. Místo toho ale trefil obětavého chomutovského hráče.
     
    58:56
    Lukáš Blaha nyní rozehrával z obrany, ale šlo o hodně těžkou přihrávku a celá situace tak končí icingem. Vhazuje se po pravici Pavláta.
     
    58:21
    Šimon Kratochvil se dostal ke střele z pravé strany, ale Pavlát vyrazil i tento kotouč. Následné přišla dorážka od modré čáry, ale ta šla mimo branku.
     
    58:01
    Hosté v plném počtu.
     
    57:44
    Hosté vyhodili a Martin Rýgl při zpětném získávání pásma najel do ofsajdové pozice. Pokračovat se tedy bude ve střední třetině.
     
    57:22
    Velký závar před brankou hostů. Darby Llewellyn střílel mezi kruhy a Jakub Sklenář ještě dorážel u pravého kruhu. Michael Petrásek ale pokryl tyto pokusy i následné dorážky v brankovišti!
     
    57:11
    Hodně těžký zákrok si teď připsal Michael Petrásek. Petr Stloukal zakončoval od modré čáry a hostující brankář na rameni pokryl neposedný kotouč.
     
    56:34
    Prvotní kombinace ale domácím nevyšla. Stloukal netrefil branku z pravého kruhu a Přerov poté vyhodil až za branku Pavláta.
     
    56:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Filip Dvořák.
     
    55:55
    Jan Rudovský nyní obkroužil branku a zakončoval z levého kruhu na první tyčku. Dost lidí se již radovalo, ale nakonec se rozvnila jen boční síť!
     
    55:42
    Od levého mantinelu zkoušel pozornost brankáře Matyáš Svoboda, ale ten střílel jen do vyrážečky připraveného Petráska. I ten předvádí velice dobré zákroky.
     
    54:34
    V útočné třetině si sjel k pravému kruhu Petr Stloukal, jenž pak vyslal dělovou ránu. Michael Petrásek ale zareagoval a lapačkou puk kryje.
     
    54:05
    Jakub Sklenář dostal puk do volného prostoru na pravé straně. Před obráncem zasekl a střílel na první tyčku, branku se mu ovšem trefit nakonec nepovedlo.
     
    52:56
    Petr Stloukal chtěl jít do pásma a nahodil do útoku. Při přechodu do útoku ale narazil do bránícího hráče. Sudí dnes pouští na český hokej nezvykle moc zákroků.
     
    52:27
    Po vhazování se celá situace opakovala – Lukáš Forman nahazoval a Dominik Pavlát schovával v lapačce.
     
    52:23
    Lukáš Forman se teď dostal ke střele od modré čáry, která byla lehce tečovaná. Dominik Pavlát ale zareagoval s klidnou hlavou a připisuje si další povedený zákrok.
     
    51:30
    Zubři v posledních minutách jen vyhazují kotouče, aby z toho nebyl icing. Piráti jdou tedy po dalším vyhození do útočné třetiny.
     
    Dnešní utkání sleduje 1 688 diváků.
     
    50:42
    Roman Pšurný to zkusil z levého kruhu střelou těsně nad betonem ke vzdálenější tyčce. Dominik Pavlát ale exceluje a chytá další kotouč do své lapačky.
     
    50:15
    Nyní se hraje aktivně na obě strany, ale hlavně u Pirátů je vidět chuť urvat to za tři body. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    48:49
    Domácí pokračovali ve velice aktivní hře a Přerov se musel osvobodit vyhozením. Bylo to ovšem bez icingu, a tak mohou Zubři prostřídat.
     
    47:58
    Brzy se ale chomutovská hala mohla radovat znovu. Darby Llewellyn vybojoval u levé tyčky kotouč, ale jeho rána nakonec nebyla přesná.
     
    47:51
    Jan Svoboda se dočkal branky, ale jeho teč přišla jasně nad břevnem a branka tam nemůže být uznána. Naprosto správné rozhodnutí od sudích.
     
    46:53
    Nyní se domácímu dostali do útoku a Nicolas Hlava zakončoval z levého kruhu. Michael Petrásek si ale situaci pohlídal a puk ramenem vyrazil.
     
    46:41
    Po vhazování se ke střele dostal hostující mladík Matěj Svoboda. Ten střílel na první tyčku, ale Pavlát si poradil i s jeho pokusem. Zatím je to právě on, kdo je mužem zápasu.
     
    46:35
    Sprinterský souboj u mantinelu nyní vyhrál jeden z hostujících hráčů. Píská se tedy zakázané uvolnění a vhazovat se bude po levici Pavláta.
     
    46:00
    Domácí celek pokračoval v aktivní hře v útočné třetině. Llewellyn se nyní nacpal podél pravého mantinelu až ke vzdálenější tyčce, ale nezakončil. Nadějná rána Rýgla byla následně vyražena brankářem Petráskem nad branku.
     
    45:11
    Darby Llewellyn se dostal na pravém křídle ke střele na zadní tyčku, ale puk k neštěstí domácích skončil jen na brankové konstrukci!
     
    44:50
    Vít Seemann dostal nabito na modrou čáru, ale jeho dělovku odnesl jen bránící Navrátil. Ten nakonec odkulhal na střídačku.
     
    44:14
    Hosté se nyní podél levého mantinelu dostali do útoku, Filip Dvořák zakončoval přes obránce. Jeho rána ale byla slastí pro Dominika Pavláta, který vyráží.
     
    43:44
    Domácí jsou již v plném počtu. Dušan Žovinec lehce zavařil Pavlátovi, když vyhazoval zpoza branky a trefil záda spoluhráče. Nakonec se ale domácí brankář ke kotouči dostal.
     
    43:26
    Hosté pokračují v přesilové hře. Lukáš Forman nahazoval od modré čáry a Dominik Pavlát jeho pokus vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
    42:45 Nicolas HLAVA - 1:1
     
    42:45
    Piráti právě vstřelili branku!
    A hned po vhazování máme srovnáno, Piráti se prosazují v oslabení. Nahození Viktora Langa od modré čáry tečoval před brankou NICOLAS HLAVA. Asistence: Viktor Lang a Petr Stloukal.
     
    42:34
    Piráti to nyní zvládli u mantinelu a vyhodili kotouč až za branku Petráska. Přerov při zpětném získání pásma vyhodil jen na icing.
     
    42:03
    Hosté se již v přesilovce dostali do přečíslení. Jakub Kubeš zakončoval z pravé strany a kotouč propadl na zadní tyčku. Tomáš Doležal se zde pokoušel dorážet, ale netrefil kotouč.
     
    41:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Sklenář – 2 min., hákování).
     
    41:24
    Martin Rýgl dostal následně nabito na modrou čáru, ale trefil jen prvního hráče před sebou. Do útoku tak jde hostující celek.
     
    40:24
    Velká šance domácích v přesilovce! Po střele z levé strany neudržel Petrásek kotouč a ten se dostal k Hlavovi. Tomu se ale odkrytou branku trefit nepovedlo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Celkem nezáživná druhá třetina je za námi, branky jsme se nedočkali a moc šancí jsme taky neviděli. Přerov tak nadále drží jednobrankové vedení, ale do třetí části půjde oslaben.

    Střely na branku: 14:29
    Třetí třetina začne v 19:11.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Navrátil – 2 min., krosček).
     
    39:27
    Hosté se dostali do velice pohledné kombinace, kterou mohl u pravé tyčky zakončovat Jakub Navrátil. Ten se ale nedostal ke střele, puk mu z hokejky sjel.
     
    38:44
    Nicolas Hlava následně mohl postupovat sám na brankáře, ale přihrávku za obranu přijímal již v ofsajdovém postavení. Pokračovat se tak bude vhazováním.
     
    38:24
    Nabito na modrou čáru dostal chomutovský obránce Radek Havel. Ten chtěl z voleje zakončovat, ale při svém pokusu zlomil hokejku.
     
    36:52
    Domácí zasypali Petráska střelama, ale na branku šla až ta ze střední třetiny, která jej moc ohrozit nemohla. Hostující brankář přerušuje hru a bude se vhazovat.
     
    36:15
    Matouš Kratochvil se nyní prokličkoval do útočné třetiny a zakončoval z levého kruhu. Pavlátovi se ale povedlo zakročit, čímž přerušuje hru.
     
    35:20
    Hosté jsou opět aktivní v útočné třetině, ale střelecké pokusy nejsou moc přesné. Narozdíl od domácích se ale do těchto situací dostávají.
     
    34:15
    Domácí se nyní dostali do útoku podél mantinelu a Marek Tomica byl v pásmu chvilku sám. Potom mohl nahrávat, ale podržel kotouč a dostal se ke střele. Ta byla ovšem ztečována nad branku.
     
    32:50
    Domácí byli nyní aktivní v útočné třetině, ale Petrásek zasahovat nemusel. Všeobecně je hostující brankář v utkání téměř bez práce.
     
    31:48
    Domácí se nemohou vymanit z aktivní hry Přerova. Jakub Navrátil zakončoval bekhendově mezi kruhy, ale jeho pokus byl sražen mimo branku.
     
    30:06
    Opět aktivní hra hostujícího celku. Šimon Kratochvil zakončoval z levé strany do Pavláta a poté to zkoušel ještě dvakrát. Zbývající pokusy ale na branku nedoletěly.
     
    29:15
    Josef Koláček poslal puk na pravé křídlo, kde byl Jakub Chrpa. Ten se nakonec odhodlal ke střele, ale ta byla opět sražena.
     
    28:58
    Domácí v plném počtu.
     
    28:27
    Trestat tak mohl v oslabení Darby Llewellyn. Ten šel do rychlé akce po pravé straně, ale již poněkolikáté dnes trefil jen hokejku bránícího hráče.
     
    28:06
    Dlouhá kombinace hostů byla zakončena přihrávkou mezi kruhy, kde zakončoval Jakub Kubeš. Tomu ale rána hodně nesedla.
     
    27:01
    Roman Pšurný hned na začátku přesilovky přihrával před branku a jeden z domácích si málem srazil kotouč do branky. Ten ale nakonec skončil za brankou.
     
    26:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Blaha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:51
    Závar před brankou Přerova. Radek Havel svižně zakončoval od modré čáry, ale brankáři kotouč vypadl. Následoval tedy závar, ale hosté to ubránili.
     
    25:43
    Další šance hostujícího celku, domácí hrají opravdu špatně. Jan Süss se s kotoučem dostal po pravé straně do zakončení, ale domácí mohou být rádi, že chytá právě Pavlát.
     
    25:03
    Hra se přerušuje po další chvilce poté, co hosté poslali kotouč na zakázané uvolnění. Pokračovat se tak bude před brankou Michaela Petráska.
     
    24:27
    Darek Hejcman nyní zakončoval do prázdné branky, ale Dominik Pavlát hokejkou kotouč vyrazil na poslední chvíli! To byl celkem zázračný zákrok.
     
    23:55
    Petr Stloukal napálil kotouč ze střední třetiny do zadního mantinelu. Puk se odrazil před branku a bránící hráči Přerova jej poslali na icing.
     
    22:46
    Přerov je v prostřední části zatím mnohem aktivnější. Jeden z hráčů nyní přejel modrou čáru a hned zakončoval. Jeho rána ale skončila jen vedle branky.
     
    22:00
    Matěj Svoboda se dostal před Pavláta a zakončoval bekhendově po ledě. Dominik Pavlát se ale v brance rozplácl a připsal si povedený zákrok!
     
    21:04
    Radek Číp se dostal k dalšímu střeleckému pokusu z pravého kruhu. Dominik Pavlát si ale připisuje další úspěšný zákrok.
     
    20:20
    Hosté do druhé třetiny nastoupili aktivně. Jan Berger tečoval nahození od levého mantinelu před brankou, ale Pavlát nebyl ohrožen.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi vyrovnaná první třetina, která nabídla jedinou branku. Prosadili se hosté, respektivě to byl nejproduktivnější Zubr Roman Pšurný. Jinak sledujeme bojovný duel, který moc vyložených šancí nenabízí.

    Střely na branku: 9:12
    Druhá třetina začne v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V poslední sekundě první třetiny se ještě píská icing hostujícího celku. Jen čestné vhazování tak dopadne po pravici Michaela Petráska.
     
    19:31
    Radek Číp je asi nejaktivnějším hráčem první třetiny. Nyní se dostal do útoku po pravé straně, ale chomutovský Pavlát jej vychytal i nyní.
     
    18:30
    Přerovští vyhodili na zakázané uvolnění a vhazovalo se před jejich brankou. Následně se stejná situace píská i domácím, ačkoliv Hlava přebruslil protihráče a u puku byl dříve.
     
    17:32
    Individuálně prošel do zakončení obránce Vít Seemann. Tomu se přes obránce ale nepovedlo ideálně zakončit. Poté ještě vracel puk zpoza branky do ohně, ale ani nyní nepřišla střela.
     
    16:54
    Jan Svoboda ve středním pásmu nahazoval bekhendem na branku, kam si sjížděl Marek Tomica. Jako první byl ovšem u puku brankář Petrásek, který jej schovává v lapačce.
     
    15:52
    Rade Číp se nyní pokoušel dostat na levé straně před branku, ale dobře jej ubránil domácí Hlava. Piráti vybojovali kotouč a jdou s ním do útočné třetiny.
    15:23 Roman PŠURNÝ - 0:1
     
    15:23
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po vhazování ale jde už hostující celek do vedení po takové nenápadné akci. Tomáš Doležal přetlačil obránce a dostal se s kotoučem za branku. Z této pozice našel ROMANA PŠURNÉHO, který zakončil k levé tyčce – Pavlát neměl šanci zakročit. Asistence: Tomáš Doležal a Jakub Navrátil.
     
    15:06
    Houževnatý Jakub Navrátil na straně druhé prošel do útočné třetiny a po rychlé kličce do středu zakončoval. Dominik Pavlát ale celou situaci viděl a snadno chytá.
     
    14:49
    Lukáš Blaha poslal přihrávku z vlastní třetiny na Llewellyna, který byl u pravého mantinelu. Poté zakončoval, ale jeho pokus neměl gólové parametry a byl dokonce zblokován.
     
    14:09
    Hosté v plném počtu.
     
    13:59
    Do volné pozice dostal kotouč aktivní Stloukal, ale střela z první nepřišla. Obránce si to poté pohlídal, kotouč vyhodil a Přerov tohle již ubrání.
     
    13:30
    První rána na branku soupeře přišla až nyní. Petr Stloukal dlouho mířil na pravém kruhu a svou střelu nasměroval do vzdálenější šibenice. Michael Petrásek ale vyrážečkou puk poslal do ochranné sítě.
     
    12:40
    Darby Llewellyn dostal nabito před pravý kruh, ale puk netrefil vůbec ideálně a ten mu sjel. Přerov následně vyhodil a zatím oslabení zvládá s velkým přehledem.
     
    12:08
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Jakub Kubeš – 2 min., držení).
     
    11:59
    Petr Stloukal se dostal po pravé straně do pásma a před brankou zabrzdil. Brankáře chtěl překonat nad rameno do bližší šibenice, ale nakonec i nyní Petrásek zakročil!
     
    11:27
    Od modré čáry zkoušel pozornost Petráska obránce Rýgl. Ten zakončoval z voleje, ale prostor tří tyčí nakonec minul.
     
    10:38
    Aktivní Číp hledal mezi kruhy najíždějícího Doležala. Ten ale nedokázal puk ideálně zpracovat a brzy mu byl odebrán bránícím hráčem.
     
    10:01
    Marek Tomica si nyní obhodil protihráče a na zadní tyčce hledal hůl Llewellyna. Ten nakonec střílel, ale branku se mu svým pokusem trefit nakonec nepovedlo.
     
    09:31
    Po nahození od levého hrazení přišel zákrok chomutovského brankáře Pavláta a hra se přerušuje. Pokračovat se bude po pravici brankáře po komerční přestávce.
     
    09:02
    Nyní se hrálo aktivně na obě strany a spíše se tvrdě bojovalo ve střední třetině. Do střeleckých pokusů se dostaly oba celky, ale nebezpečné akce jsme se nedočkali.
     
    07:58
    Jan Rudovský parádním pasem našel mezi kruhy volného Jakuba Chrpu. Ten se dostal do druhé střelecké šance v utkání, ale i nyní byl úspěšnější Petrásek!
     
    07:21
    Domácí v plném počtu.
     
    07:03
    V další kombinaci hostujícího celku zakončoval na pravém kruhu Radek Číp, ale ten zakončil jen do obětavého obránce. Piráti budou brzy kompletní.
     
    06:39
    Roman Pšurný mířil na pravém křídle a nakonec poslal puk na branku. Piráti to ovšem zablokovali, ale na ledě zůstal ležet obětavý obránce Radek Havel, a tak se přerušuje.
     
    05:56
    Po vyhození domácího celku se do útočné třetiny opět dostal Navrátil. Zkoušel to ze stejného místa, ale nyní se mu povedlo trefit jen bránícího hráče.
     
    05:39
    Jakub Navrátil dostal parádní přihrávku mezi kruhy a s kotoučem si najel až k levému kruhu. Následně zakončoval do pravé šibenice, ale jeho bývalý spoluhráč z mládežnického hokeje jej parádně vychytal lapačkou!
     
    05:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., podrážení).
     
    04:48
    O první vzrušení po hrozně dlouhé době se postaral hostující Tomáš Dřímal. Ten zkoušel překvapit Pavláta pokusem ze střední třetiny, ale neuspěl.
     
    03:55
    Pokračuje se v takové opatrné hře na obě strany, ani jeden celek nemůže nic vymyslet a fanoušci střelecké pokusy na branku nevidí.
     
    02:58
    Následně se ani jeden celek nemohl dostat do zakončení. Oba týmy nahazovaly do útočné třetiny, vše bylo ukončeno icingem Pirátů.
     
    01:55
    Poprvé od úvodního vhazování se hra přerušuje po téměř dvou minutách. Piráti se totiž dostali do ofsajdového postavení, a tak se pokračuje vhazování ve střední třetině.
     
    01:22
    První střelecký pokus přišel také od Zubrů. Radek Číp to zkoušel od levého hrazení, ale jeho rána na první tyčku skončila na vyrážečce připraveného Pavláta.
     
    00:40
    Domácí se dostali do poznání lepší situace. Jakub Sklenář se po pravé straně dostal do útoku a u levé tyčky našel jmenovce Chrpu. Ten ale nedokázal prostřelit Petráska v brance.
     
    00:07
    Hosté vyhráli vhazování a hned se dostali do útočné třetiny. Tomáš Doležal dokonce mohl zakončovat, ale puk mu před levým kruhem sjel z hokejky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Rýgl, Žovinec, Blaha, R. Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský (A), J. Sklenář, Chrpa (A) – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica (C) – Matyáš Svoboda, Koláček.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Kubeš, Forman, Šnajnar, Weinhold, Dřímal, Krisl (C) – Navrátil, Pšurný (A), T. Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – F. Dvořák, Süss, Matěj Svoboda – Indrák.

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Kotlík, Šimánek.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (4.) – 75 bodů

    Severočeský celek odehrál naopak již tři duely na domácím ledě a hned dvakrát se radoval ze zisku tří bodů. Nejdříve se Pirátům povedlo přehrát Vsetín v poměru 6:4, o den poté si celek Miroslava Buchala poradil také s Porubou 3:1. Naposledy se ale musel ve šlágru Chance ligy poklonit kvalitně hrajícímu Motoru, doma Piráti prohráli 3:6.

    Poslední tři utkání Chomutova
    Piráti 3:6 České Budějovice
    Piráti 3:1 Poruba
    Piráti 6:4 Vsetín
     
    HC ZUBR PŘEROV (3.) – 76 bodů

    Zubři se po poslední výhře dostali před svého dnešního soupeře, na kterého mají nyní jeden bod náskok. Přerovské hokejisty čeká již třetí utkání na venkovním ledě v řadě, v obou předchozích případech se žlutomodrým povedlo vyhrát 4:3. Přerovu se zadařilo proti Havířovu a Litoměřicím. Nejproduktivnějším hráčem týmu je se sedmatřiceti body Roman Pšurný.

    Poslední tři utkání Přerova
    Litoměřice 3:4 Přerov
    Havířov 3:4 Přerov
    Přerov 4:5 České Budějovice
     
    Krásný den všem fanouškům českého hokeje. V předehrávce 12. kola nadstavby o umístění pro play-off budeme sledovat utkání mezi Chomutovem a Přerovem. Boj o další body na čele Chance ligy budeme sledovat v ROCKNET ARÉNĚ od 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 43. Hlava (Lang, Stloukal) – 16. Pšurný (T. Doležal, Navrátil), 61. T. Doležal (Pšurný)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Rýgl, Žovinec, Blaha, R. Havel, Štochl, Lang, Seemann – Rudovský (A), J. Sklenář, Chrpa (A) – Stloukal, Pitule, Hlava – Llewellyn, J. Svoboda, Tomica (C) – Matyáš Svoboda, Koláček.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Kubeš, Forman, Šnajnar, Weinhold, Dřímal, Krisl (C) – Navrátil, Pšurný (A), T. Doležal – Číp, Hejcman, Berger – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – F. Dvořák, Süss, Matěj Svoboda – Indrák.

    Rozhodčí: Sýkora, Šindel – Kotlík, Šimánek

    Diváci: 1 688
    thejrc.org