Nîmes – Rennes 0:1 (kon.) | Amiens – Remeš 1:1 (kon.) | Monaco – PSG 1:4 (kon.)
konec
AS Monaco
1:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Středa 15.01.2020, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Kylian MBAPPÉ - 1:4
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden gól pro PSG! Hostující celek mířil do otevřené obrany, čehož využil. Neymar roztáhl hru na levou stranu, odkud KYLIAN MBAPPÉ vnikl do šestnáctky. Zakončení Francouze zamířilo do vzdálenější tyče, od níž mířilo za brankovou čáru.
    87. Tiemoué BAKAYOKO - 1:3
     
    87
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácímu mužstvu se alespoň podařilo snížit, když celou situaci podcenil Keylor Navas, který promáchl míč. Na zadní tyči se pak nacházel TIEMOUÉ BAKAYOKO, jenž se placírkou nemýlil.
     
    86
    V posledních chvílích se rozehrál karetní mariáš! Layvin Kurzawa (PSG) nakopl Wissama Bena Yeddera a i on je správně potrestaný.
     
    85
    Mimo hru srazil Guillermo Maripán (Monaco) brazilského soupeře. Neymar (PSG) si nic nenechal líbit a oplácel, oba borci dohrají střetnutí pod hrozbou žluté karty.
     
    81
    Brazilskou hvězdu dohrál Tiemoué Bakayoko (Monaco), který je tak dalším potrestaným hráčem. Neymar potřeboval krátké ošetření, ale bude v pořádku.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Julian Draxler.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Stevan Jovetić.
     
    78
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Jean-Kévin Augustin.
     
    74
    Celou situaci muselo posoudit VAR, jelikož pomezní rozhodčí avizoval ofsajd! Video ale ukázalo, že vše bylo dle pravidel a PSG už vede o tři branky.
    73. Pablo SARABIA - 0:3
     
    73
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Přišel, viděl a vstřelil branku, tak by se dal popsat moment nově příchozího hráče. PABLO SARABIA si počkal na centr u zadní tyč a zakončením z jedné zamířil přesně do bližšího spodního rohu branky. To byla šťastná ruka hostujícího trenéra, jemuž se oba hráči rychle odměnili.
     
    71
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mauro Icardi, přichází Pablo Sarabia.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Idrissa Gueye, přichází Marco Verratti.
     
    69
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Adrien Silva.
     
    68
    Druhým potrestaným hráčem je zaslouženě Tanguy Kouassi (PSG), jenž zastavil akci domácího celku.
     
    67
    Pískal by se ofsajd, jenomže AS zahodila další stoprocentní šanci! V šestnáctce balon převzal Keita Baldé, jehož ránu po zemi zastavil nohou Keylor Navas.
     
    60
    Také domácí lodivod Thomas Tuchel vidí žlutou kartu, když se rozčiloval na čtvrtého rozhodčího!
    59. Kylian Mbappé (PSG)
     
    59
    Cesc Fàbregas poslal na nepřesnou rozehrávku na spoluhráče, a tak se PSG hnalo do protiakce. Kylian Mbappé mířil sám na brankáře, jenže Benjamin Lecomte výborně vyběhl a míč vyrazil vedle levé tyče.
     
    56
    Paris Saint-Germain rozehrálo další rohový kop, Kylian Mbappé si ale při zpracování trefil ruku a bude se odkopávat od branky Monaca. Guillermo Maripán chyboval a z hranice šestnáctky vystřelil Mauro Icardi, jenž z jasné pozici branku minul.
     
    52
    Hlavní rozhodčí přibíhá k lavičce Monaca, kde asi hlavnímu trenérovi ukazuje žlutý kartónek.
    45+2. NEYMAR - 0:2
     
    45+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Přísná penalta byla potvrzená, a tak se PSG může radovat z dalšího gólu! K pokutovému kopu se postavil NEYMAR, jenž před balonem "zadrobil" a poté nedal brankáři šanci zasáhnout.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Kamil Glik (AS Monaco FC).
     
    45
    Paris Saint-Germain bude rozehrávat pokutový kop! Layvin Kurzawa si ukopl balon a už to vypadalo, že o něj přijde. Kamil Glik (Monaco) mu cestu zastavil, ovšem řekl bych, že hostující hráč tomu hodně přidal.
    28. Neuznaná branka PSG
     
    28
    Nejprve zahrozilo Monaco, když v šestnáctce si míč zpracoval Gelson Martins. Jeho zakončení pak zamířilo jen do hostujícího brankáře. Tohle prostě musí končit gólem. Pak se hra rychle obrátila na druhou stranu, kde z levé části šestnáctky vystřelil Kylian Mbappé. Ovšem Benjamin Lecomte také zasáhl. Pěkné momenty v pohledném střetnutí.
     
    27
    Dlouhou dobu se kontroloval záznam hry, jelikož se jednalo o hraniční postavení hostujícího útočníka. Branka platí a PSG se tak dostává do vedení.
    24. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    24
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    U půlící čáry byl zbaven míče Keita Baldé a následná akce končí brankou! O přihrávku za obranu se postaral Ángel Di María, který našel KYLIANA MBAPPÉHO. Ten po zemi zakončil přesně k zadní tyči a mohl se radovat. Ovšem gestem ukázal, že gól slavit nehodlá. Celou akci ještě kontrolu VAR, který zkoumá ofsajd.
    18. Neymar (PSG)
     
    18
    A znovu brazilská hvězda, která tímto pokusem pobavila fotbalový svět! Kylian Mbappé se uvolnil na levé straně, odkud přihrál před branku, kam se řítil Neymar. Jeho patička mířila do branky, ovšem Benjamin Lecomte zasáhl nohou a je hrdinou okamžiku.
    17. Neymar (PSG)
     
    17
    Hostující hráči nejprve diskutovali s hlavním sudím o postavení zdi a až poté se přímý kop rozehrál. K jeho exekuci se postavil Neymar, jenž zatočil míč těsně vedle levé tyče!
     
    8
    Kylian Mbappé už se nacházel na levé straně vápna, odkud přihrál před branku, kde číhali Neymar a Mauro Icardi. Oběma útočníkům scházelo pár centimetrů k zasažení balonu.
    4. Wissam Ben Yedder (ASM)
     
    4
    Domácí AS se dostalo kombinačně na útočnou polovinu. Zprava odcentroval Gelson Martins, který našel na hranici malého vápna spoluhráče. Wissam Ben Yedder hlavou ale zamířil do míst, kam Keylor Navas dosáhl.
     
    Dnešní střetnutí mezi Monacem a PSG se neodehraje. Důvodem je počasí, jelikož v oblasti jsou silné deště a hrozí záplavy, kvůli čemuž je hrací plocha nepřizpůsobená fotbalovému duelu.

    Michal Luxa

    Branky: 87. Bakayoko (Adrien Silva) – 24. Mbappé (Di María), 45+2. Neymar (pen.), 73. Sarabia (Verratti), 90+2. Mbappé (Neymar)

    Karty:   45. Glik (ASM), 81. Bakayoko (ASM), 85. Maripán (ASM) – 68. Kouassi (PSG), 85. Neymar (PSG), 86. Kurzawa (PSG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:12. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:14.
    AS Monaco: Lecomte – Henrichs, Glik (C), Maripán, Ballo-Touré – Fàbregas (79. Jovetić), Bakayoko, Golovin (69. Adrien Silva) – G. Martins (78. Augustin), Ben Yedder, K. Baldé.
    Náhradníci: Subašić – Badiashile, Augustin, Jovetić, Aguilar, Adrien Silva, Bastiao Dias.

    Paris Saint-Germain: Navas – Dagba, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Di María (79. Draxler), Gueye (71. Verratti), Kouassi, Neymar – Mbappé, Icardi (71. Sarabia).
    Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Verratti, A. Herrera, Draxler, A. Diallo, Sarabia.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    thejrc.org