Bílina – Nová Paka 4:1 (kon.) | Vrchlabí – Mostečtí Lvi 6:2 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 5:4 (2:0 po s.n.)
Řisuty – Trutnov 5:1 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:6 (kon.) | SHK Hodonín – Mor. Budějovice 5:2 (kon.)
Opava – Šumperk 1:2 (kon.) | Kopřivnice – Nový Jičín 1:5 (kon.) | Písek – China Golden Dragon 5:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Děčín
5:4 (0:1, 1:0, 3:3 - 0:0)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Středa 15.01.2020, 18:00 • ZS Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá hokejová liga má dnes ve skupině Sever na programu dvaatřicáté kolo a v jeho rámci se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a HC Vlci Jablonec nad Nisou.
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté se v tabulce ve skupině Sever nacházejí na čtvrtém místě se ziskem čtyřiceti bodů. Na něm měli ještě nedávno celkem slušný náskok před soupeři za nimi, vzhledem ale ke špatné bilanci se tento takřka vytratil. Medvědi v domácím utkání s Bílinou protrhli čtyři zápasy dlouhou šňůru proher a zvítězili 6:4. Ovšem v posledním utkání roku 2019 padli doma se silným Vrchlabím 3:6 a po novém roce pak nestačili na Dvůr Králové, na jehož ledě inkasovali debakl v podobě výsledku 3:10. Poté plně bodovali na svém ledě proti Nové Pace, tu porazili 6:5. Pak ale přišla vysoká prohra v Mostě, Lvi zvítězili 8:2 a Děčín znovu ztratil. Ve středu se tak pokusí opět před svými diváky bodovat, ale proti Jablonci je nečeká nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Zdeněk Petráš – 50 bodů (21+29)
    Ondřej Sýkora – 41 bodů (19+22)
    Pavel Zajan – 26 bodů (14+12)
     
    HC Vlci Jablonec nad Nisou

    Hosté z Jablonce se na Medvědy pomalu, ale jistě začínají dotahovat. Nyní ztrácejí tři body, takže jich na svém kontě mají sedmatřicet. Dosud táhli šňůru pěti výher v řadě za sebou, kdy neztratili ani bod a v tabulce se tak vyšplhali až na pátou pozici. Postupně vyhráli nad Bílinou, Dvorem Králové, Mostem, Novou Pakou a Trutnovem. Až v sobotu je o tuto příznivou bilanci připravili hokejisté Řisut, kteří v Jablonci zvítězili 5:0 a také Buldoci potvrdili mnohem lepší formu. Vlci jedou na děčínský led s cílem zde plně bodovat, aby se na svého soka dotáhli a zároveň odčinili debakl s Řisuty. Ovšem o to samé usilují i hráči Děčína, kteří také vysoko padli a prahnou po důležitých bodech.

    Nejproduktivnější hráči

    Patrik Maďar – 32 bodů (10+22)
    Daniel Miškovský – 27 bodů (19+8)
    Tomáš Nezbeda – 25 bodů (13+12)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly třikrát, dvakrát zvítězil Děčín, z toho jednou v prodloužení, jednou pak Jablonec, a sice po nastavené hrací době. Další společný duel bude opět hodně zajímavý.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhráli hosté a hned se snažili projít do útočného pásma. Dopustili se však zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jelínka.
     
    00:18
    Těsně před hostující brankou dorážel střelu od modré čáry Radek Fojt, ale Jelínek nastavil beton a kotouč zastavil. Svůj tým tak podržel.
     
    01:13
    A znovu se domácí celek usadil v pásmu soupeře, ten chtěl vyhodit puk do neutrální zóny a nakonec je z toho další icing.
     
    01:29
    Michal Oliverius nahodil puk před hostující klec, Vlci se poté dostali ke kotouči a hned zamířili před Lavingera, ale nic před ním nevymysleli. Na druhé straně pak Oliverius hledal Faigla, ale ten kotouč minul.
     
    02:21
    Martin Jursa vyslal žabku od modré čáry, puk proskočil až k Lavingerovi, který nastavil hruď a zastavil ho. Hned na to rozehrává a nechává hru plynout.
     
    03:25
    Tomáš Plíhal, někdejší Žralok ze San Jose nahrával puk volnému spoluhráči před Lavingerem, ale ten pouze promáchl. Následně pak obrana Děčína stáhla kotouč do středního pásma.
     
    04:39
    Hosté se více tlačí před děčínskou branku a obrana Medvědů tak má více práce. Nyní už ale jdou útočit zase Medvědi.
     
    05:19
    Tomáš Faigl neuspěl tváří v tvář Jelínkovi, jenž pohotově kryje jeho hodně nebezpečnou dorážku a raději pak přerušuje hru.
     
    05:50
    Zakázané uvolnění Jablonce a hra se opět stěhuje před Jakuba Jelínka. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    05:57
    Vojtěch Tůma pálil od modré čáry, kotouč se však odrazil pouze od zadního mantinelu na hokejku hostujícího beka Čechury a Vlci jdou do akce.
     
    06:22
    A znovu Plíhal, ten se vetřel před brankoviště a clonil obraně Děčína, nakonec se ale před Lavingerem nedostal k teči. Nicméně hosté stále útočí.
     
    06:54
    Děčín se špatnou rozehrávkou v teritoriu Vlků sám připravil o útočné pásmo a rychle se vrací zase zpátky před Lavingerovu klec.
     
    07:46
    Jeden z hostů zůstal ležet za brankou Děčína, zřejmě po nějaké nezaviněné srážce. Vypadá to ale, že bude v pořádku a už odjíždí na střídačku.
     
    07:55
    Tentokráte se zakázaného uvolnění dopustili Medvědi a vše se nyní přesouvá před Lukáše Lavingera. Bude se tak vhazovat po jeho pravici.
     
    08:25
    Ondřej Sýkora protečoval kotouč do útočné třetiny, ale u zadního mantinelu ho nedojel. Následně pak si ho znovu sebrali hosté a pádí na opačnou stranu.
     
    08:59
    Lavinger pomohl obraně Medvědů, odjel za branku a odehrál puk směrem k Chovancovi, ten ho poté dostal do neutrální zóny.
     
    09:45
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Ladislav Pulec – 2 min., podrážení).
     
    09:56
    Vlci právě vstřelili branku!
    Medvědi jako první získali přesilovou hru, paradoxně v ní ale hned inkasují. Po chybě obrany se dostal ke střele PATRIK MAĎAR a nedal Lavingerovi šanci – 0:1. Hosté se tak ujímají vedení. Asistence: Michal Pavlů a Tomáš Plíhal.
     
    11:28
    Hosty úvodní branka, a ještě k tomu v oslabení, nakopla a nyní to spíše vypadá, že početní výhodu mají oni. Znovu se dostali do tlaku před Lavingerem, který po zákroku zastavuje hru.
     
    11:45
    Jablonec je v plném počtu a se svým oslabením tak může být spokojen.
     
    12:03
    Daniel Volráb číhal na levé straně, kam mířil puk, ale nakonec se k žádnému zakončení před Jelínkovou klecí nedostal.
     
    12:35
    Medvědi získali zadarmo útočné pásmo, hosté poslali puk na zakázané uvolnění. V útočném pásmu soupeře tak zůstanou i nadále.
     
    13:02
    Filip Černohorský zapsal dobrý obranný zákrok, když proti jedovce Plíhala nastavil nohu a puk skončil v rohu kluziště.
     
    13:44
    Lavinger si sáhl na štiplavý kotouč z hole Plíhala a vytěsnil ho příložníkem k zadnímu mantinelu.
     
    14:13
    Martin Zdvořáček pálil z pravého kruhu a jeho projektil jen těsně minul protější tyč. Následně pak šli do akce hosté a Tomáš Nezbeda orazítkoval tyč děčínské branky!
     
    14:45
    Jan Chovanec táhl akci Děčína podél levého mantinelu, rychle mu sekundoval Radek Fojt, který poté zblízka střílel jen do Jakuba Jelínka.
     
    14:55
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Tržický – 2 min., hrubost).
     
    16:06
    Medvědi se protáhli před branku hostů,Volráb ze vzduchu tečoval pokus z levé stany, ale Jelínek to dobře viděl a šanci zneškodnil. Hostům se nepovedlo vyhodit a Děčín stále útočí.
     
    16:49
    A další zákrok Jelínka, který nyní betonem zastavil další pokus Medvědů. Tohle oslabení už hosté zvládnou.
     
    16:55
    Jablonec je v plném počtu.
     
    17:29
    Děčín se delší dobu držel v útočném pásmu, ale nedokázal si vytvořit žádnou větší šanci.
     
    18:23
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Matyáš Kačírek – 2 min., hákování).
     
    18:52
    Hosté se dostali na kotouč a hned ho vyhodili až před děčínskou branku. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Další oslabení hrají hosté velmi dobře a nepouštějí Medvědy do zakončení. Naopak sami byli nyní znovu před Lavingerem nebezpeční.
     
    19:55
    Puk mají děčínští hráči, ale už nestihnou branku hostů ohrozit. První třetina je tak pomalu, ale jistě minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. V ní se oba celky nejprve oťukávaly, poté byli hosté nebezpeční, ale Děčín si jako první vynutil přesilovou hru. Jenže v ní okamžitě inkasoval, když chybu obrany potrestal Patrik Maďar, jenž prostřelil Lavingera ve vlastním oslabení. Medvědi pak měli další dvě přesilovky, ale využít je nedokázali. Hosté tak drží těsný náskok a uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Jablonec je v plném počtu.
     
    20:50
    Radek Fojt zakončoval zblízka, ale obrana Jablonec svým obranným zákrokem pomohla svému brankáři, který nemusel zasahovat.
     
    21:20
    Na druhé straně ale Lavinger musel do zákroku, když zastavil nebezpečnou střelu z levé strany z hole Petra Krále.
     
    21:32
    Ondřej Sýkora nabral rychlost, proháčkoval se obranou soupeře, ale skrze Tržického pak střílel jen k zadnímu mantinelu.
     
    22:02
    Michal Pavlů se srazil s Ondřejem Sýkorou, který zůstal ležet na zemi. Uvidíme, zda bude moci ještě děčínský útočník naskočit do hry. Hostující hráč se pak ještě směrem k tomu děčínskému omlouval.
     
    22:56
    Tomáš Nezbeda vystřelil a jen těsně minul pravou tyč Lavingerovy branky. Poté ještě hosté před děčínskou klecí doráželi, ale nakonec našel domácí gólman puk v lapačce. Hra je přerušena.
     
    23:59
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi se dočkali vyrovnání. Po pěkně sehrané kombinaci se zblízka prosadil RADEK FOJT a začíná se znovu od začátku – 1:1. Asistence: Vojtěch Tůma a Daniel Volráb.
     
    27:48
    Pozor si museli dávat Medvědi po akci hostů, kteří se dostali do jejich pásma, ale pokus Plíhala Lavinger vyrazil.
     
    28:30
    Ondřej Sýkora z levé strany vypálil na Jelínka a ten jeho nebezpečnou střelu chytá svou hrudí. Hra je přerušena.
     
    28:45
    Jan Kaltenböck pálil od modré čáry a jeho projektil orazítkoval zadní mantinel. Děčín po vyrovnávací brance ožil a znovu hrozí před Jelínkem.
     
    29:32
    Chovanec se prodral do útočného pásma, kde hledal přihrávkou Fojta, druhý jmenovaný ale nezakončil před Jelínkem přesně.
     
    31:00
    Bouřil ujel do samostatného úniku, Lavinger proti němu zakročil a zabránil tak velké šanci hostů. Bouřil pak ještě skončil s Lavingerem v jeho kleci a hra je přerušena.
     
    31:42
    Hra je opět přerušena. Hosté znovu nebezpečně dotírali před Lavingerem, jenž musel do dalšího zákroku.
     
    32:23
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Ladislav Pulec – 2 min. + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Kotyza.
     
    33:05
    Martin Zdvořáček si nabruslil na pravý kruh a z dobré střelecké pozice pak branku hostů o kousek minul.
     
    33:48
    Hosté se dostali na kotouč a okamžitě ho vyhazují až před domácí branku. Medvědi tak další akci musejí zakládat od své branky.
     
    34:23
    Jablonec je v plném počtu.
     
    35:35
    Medvědi se sami vykázali z útočného pásma a do akce rychle míří hosté. Obrana Děčína se tak musí vracet zase do obranných řad.
     
    36:08
    Daniel Volráb svižnou střelou nechal prověřit Jelínka, který uspěl a puk dostal do své moci. Následně pak raději hru zastavil.
     
    36:40
    Michal Oliverius napřáhl mezi kruhy a obrana hostů jeho pokus srazila do ochranné sítě. Hra jej přerušena a vhazuje se v blízkosti Jakuba Jelínka.
     
    37:21
    Jan Smola se dostal do samostatného úniku před Jelínka, vystřelil po zemi, jeho pokus ale znovu pokryl brankář hostů, který notně svůj tým podržel.
     
    37:54
    Nyní musel být mezi třemi tyčemi pozorný Lukáš Lavinger, před jehož branku se natlačil Tomáš Nezbeda, ale s jeho pokusem si brankář Děčína poradil.
     
    38:31
    Medvědi teď ostřelovali branku Vlků, ale znovu se jim nepovedlo strhnout vedení na svou stranu.
     
    38:42
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jiří Nevyhoštěný – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Jakub Loukota – 2 min., sekání).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:44
    Patrik Maďar jel sám před Lavingera, dostal se na pravou stranu a zakončoval k bližší tyči, ale brankář Děčína natáhl levý beton a šanci hostů zneškodnil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní se podařilo Medvědům srovnat, když se prosadil Radek Fojt. Vyrovnaný stav vydržel až do konce a uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 19:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    41:40
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté podruhé v utkání strhávají vedení na svou stranu. Po chybě obrany, která neudržela puk, se k němu dostal Král a poslal ho na MATYÁŠE KAČÍRKA, jenž pak nekompromisní střelou z prostoru mezi kruhy propálil v domácí brance vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Asistence: Petr Král a Martin Jursa.
     
    45:22
    Děčínští nyní obléhali branku hostů, ale obrana Jablonce nedovolila, aby Medvědi jakkoli ohrozili Jelínkovu klec.
     
    46:30
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno. Domácí se natlačili před branku hostů a poté svou střelou dostal ŠTĚPÁN KUCHYNKA kotouč za záda Jakuba Jelínka – 2:2. I ten dnes inkasuje podruhé. Asistence: Tomáš Faigl a Martin Zdvořáček.
     
    47:08
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Jelínka. Medvědi se tak ještě v pásmu hostů zdrží.
     
    47:22
    Nebezpečně střílel Daniel Volráb, ale jeho pokus bezpečně pokryl Jakub Jelínek a poté před dotěrnými Medvědy raději přerušuje hru.
     
    48:58
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Oliverius – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:07
    Od modré pálil Pavlů, puk srazil Lavinger k zadnímu mantinelu a hned se o něj postarala obrana, která ho poslala až před branku Jakuba Jelínka.
     
    50:31
    Patrik Maďar na levé straně švihl do kotouče a jeho dělovka končí těsně nad břevnem Lavingerovy branky!
     
    50:58
    Děčín je v plném počtu.
     
    51:24
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi poprvé v zápase vedou a strhávají tak misky vah na svou stranu. PAVEL ZAJAN doslova proskočil k Jelínkovi a v pádu ho překonal – 3:2. Asistence: Michal Oliverius a Patrik Balcar.
     
    51:58
    Děčín právě vstřelil branku!
    A prakticky hned po vhazování se Medvědi dostali do další šance. Faigl posunul puk na MARTINA ZDVOŘÁČKA, jenž se z prostoru mezi kruhy nemýlil a po jeho střele zapadl kotouč za záda Jakuba Jelínka – 4:2. Asistence: Tomáš Faigl a Michal Oliverius.
     
    52:59
    Michal Nevyhoštěný byl v obrovské šanci. Na pravé straně měl před sebou mírně odkrytou branku, zblízka ji však trestuhodně přestřelil!
     
    53:49
    Děčínské hráče jako kdyby polili živou vodou. Nyní je jich plné kluziště a najednou se daří kombinace. Jelínek musel u své tyče opět zasahovat a uhasil další nebezpečí.
     
    54:12
    Vlci právě vstřelili branku!
    Medvědi trochu zapomněli znovu na zadní vrátka a hosté snižují na rozdíl jediné branky. MARTIN JURSA doklepl puk za Lavingera a vrací Vlky do hry – 4:3. Asistence: Matyáš Kačírek a Petr Král.
     
    55:27
    David Homolka zakončoval po přihrávce svého spoluhráče z prostoru mezi kruhy, jeho dělovka jen těsně míjí horní tyč domácí branky!
     
    56:11
    Kuchynka našel v mezikruží volného Tomáše Faigla, který ale pouze promáchl. Nicméně stále se Děčín drží v hostujícím pásmu a kombinuje.
     
    57:11
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Patrik Maďar – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:38
    Vlci právě vstřelili branku!
    Druhý gól hostů v oslabení v tomto utkání a je vyrovnáno. MATĚJ KREJSA potrestal nedůslednost Medvědů před Lavingerem a prostřelil ho – 4:4. Asistence: Matyáš Kačírek a Petr Král.
     
    59:11
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    59:45
    Hosté se snaží strhnout vedení na svou stranu, děčínští hráči jim ale nic takového nedovolili.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba neurčila vítěze. Medvědi ztratili dvoubrankový náskok v závěru třetí periody a hosté si tak vynutili prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    Hosté se dostali do útočného pásma, Tomáš Plíhal střílel z levého kruhu, ale puk obrana Děčína dostala do bezpečí.
     
    61:17
    A další akce hostů končí na Lavingerovi, který dostal kotouč do rohu kluziště. Hosté i nadále obléhají jeho branku.
     
    62:16
    Štěpán Kuchynka posílal puk k bližší tyči, ale Jelínek nastavil hůl a vypíchl ho mimo ohrožení jeho branky.
     
    63:07
    Tomáš Plíhal za vzduchu poslal žabku a puk končí těsně nad domácí klecí.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta nastavené hrací doby.
     
    64:18
    Nevyhoštěný jel se svými spoluhráči tři na nikoho, ale poté zvolil přízemní pokus, který končí vedle Lavingerovy branky.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V Děčíně ani prodloužení nerozhodlo a na řadě tak jsou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Tomáš FAIGL neproměňuje.
     
    1. série
    0:0
    Tomáš PLÍHAL neproměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Ondřej SÝKORA proměňuje.
     
    2. série
    1:0
    Patrik MAĎAR neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Martin ZDVOŘÁČEK neproměňuje.
     
    3. série
    1:0
    Michal NEVYHOŠTĚNÝ neproměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Jan SMOLA proměňuje.
     
    4. série
    2:0
    Tomáš NEZBEDA neproměňuje.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Děčín.
    Autorem vítězné branky je ONDŘEJ SÝKORA.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů, ve kterých uspěli Medvědi a zapisují tak důležité dva body do tabulky, kde drží čtvrté místo.
     
    To je pro tuto chvíli z děčínského stadionu ode mě vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:32:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 24. Fojt (Tůma, Volráb), 47. Kuchynka (Faigl, Zdvořáček), 52. Zajan (Oliverius, Balcar), 52. Zdvořáček (Faigl, Oliverius), rozh. náj. Sýkora – 10. Maďar (Pavlů, Plíhal), 42. Kačírek (Král, Jursa), 55. Jursa (Kačírek, Král), 59. Krejsa (Kačírek, Král)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Tomáš Faigl (DEC)
    0:0   Tomáš Plíhal (JBL)
    2. série:
    1:0   Ondřej Sýkora (DEC)
    1:0   Patrik Maďar (JBL)
    3. série:
    1:0   Martin Zdvořáček (DEC)
    1:0   Michal Nevyhoštěný (JBL)
    4. série:
    2:0   Jan Smola (DEC)
    2:0   Tomáš Nezbeda (JBL)


    HC Děčín: Lavinger (Brňák) – Loukota, Zdvořáček, Kaltenböck, Černohorský, Zicho, Tůma, Balcar – Kuchynka, Dörner, Sýkora, Chovanec, Zajan (A), Fojt, Oliverius (C), Smola, Volráb, Faigl, Ineman
    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Mašek) – Pavlů (C), Pulec, Krejsa, Čechura, Ira, Tržický, Pilek – Král, Nevyhoštěný, Maďar (A), Plíhal, Gecko, Jursa, Kotyza, Nezbeda, Miškovský, Homolka (A), Bouřil, Kačírek

    Rozhodčí: Čáp – Žídek, Hnát
    thejrc.org