Trenčín – Karviná 0:0 (kon.) | Olomouc – Jihlava 3:1 (kon.) | Olomouc – Prostějov 0:2 (kon.)
Rijeka – Slovácko 1:2 (kon.) | Sparta – Ústí n/O 0:0 (zruš.) | Opava – Hlučín 1:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
1:1 (1:0)
FC Hlučín
Středa 15.01.2020, 17:00 • UMT Opava-Kylešovice • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek dne. Na viděnou. (18:56:41)
     
    Opavští fotbalisté načali herní část přípravy na jarní část FORTUNA:LIGY remízou 1:1 s třetiligovým Hlučínem. Domácí favorit vstoupil do zápasu dobře, když se už po čtvrthodině ujal vedení po nádherně kopnutém přímém kopu Součka. Vedení mohl o osm minut později navýšit z pokutového kopu Schaffartzik, brankář Daněk ale jeho střelu mířící k levé tyči fantasticky vyrazil. Slezský FC byl aktivní i po změně stran, jeho tlak platil však pouze po šestnáctku, šancí si Opavští příliš nevypracovali. A tak přišel krátce před koncem duelu trest. Střelu z přibližně dvaceti metrů tečoval před Lasákem Dostál a balon zapadl přesně k pravé tyči.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rubý hledal prostrkávačkou na roh velkého vápna spoluhráče, míč ale přešel brankovou čáru.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Míč si hýčkají na kopačkách fotbalisté Hlučína, pro které by remíza s prvoligovým soupeřem byla jistě cenným úspěchem.
     
    88
    Teď se sice Opava nadechla k útočné akci, tu ale ukončil zdvižený praporek sudího na pomezí.
     
    86
    Duel rychle spěje ke svému konci, remíza dostává čím dál reálnější obrysy. Opava si žádný závěrečný tlak zatím nevypracovává.
    83. Radim DOSTÁL - 1:1
     
    83
    Hlučín právě vstřelil branku!
    Hosté sedm minut před koncem čisté hrací doby srovnávají stav! Po střele z nějakých dvaceti metrů došlo ještě k drobné teči RADIMA DOSTÁLA před brankou, kterou Opavští reklamovali. Ofsajd ale máván není, a tak skákavá střela, která zapadla přesně k pravé tyči, platí.
     
    82
    Po faulu na Gorčicu centroval do vápna Zapalač, hráči v zelených dresech ale bleskově míč vytlačili z vápna.
     
    80
    Hra se přesouvá ze strany na stranu, oba týmy ale doplácejí na velké množství nepřesností. Reklama na fotbal zrovna k vidění není.
     
    77
    Rubý chytře obstřelil zeď, Lasák musel jeho přízemní skákavou střelu vyrazit vedle levé tyče.
     
    76
    Hlučínští si zvýšenou aktivitou vykoledovali faul na polovině soupeře. Standardka, ze které se dá ohrozit branka.
     
    75
    Mondek kličkoval s míčem na pravé straně velkého čtverce, následně jej napálil do boční sítě.
     
    72
    Opava neustále kombinuje okolo hlučínské šestnáctky, ke střele se ale ne a ne propracovat.
     
    70
    Z pravé strany přihrával na malé vápno Mondek, tam se ale domácí do zakončení nedostali.
     
    68
    Slezský FC podnikl po zisku míče před vlastním vápnem rychlý protiútok po pravém křídle, celá akce ovšem ztroskotala na přetaženém centru.
     
    64
    Po pravé straně pláchl rychlík Mondek, jeho následný pokus o přihrávku před branku byl na poslední chvíli zblokován na roh.
     
    63
    Zapalač zkoušel z nějakých třiadvaceti metrů přímou střelu, tu ale umístil vedle pravé tyčky.
     
    63
    Krátce po něm je pískán hostům nedovolený zákrok. Následovat bude domácí standardka.
     
    62
    Na konci 62. minuty vybojovali opavští fotbalisté další rohový kop.
     
    60
    Je za námi hodina hry. Účastník FORTUNA:LIGY stále vede nad týmem z MSFL nejtěsnějším možným náskokem. Rozdíl dvou soutěží je na hřišti znát, pouze však po vápno.
     
    57
    Teď přeci jen podnikli hosté dva zajímavé útočné výpady, v obou případech ale Hlučín o balon na hranici pokutového území přišel.
     
    54
    Opava pro druhý poločas výrazně obměnila sestavu, obrázek hry je ale stále stejný. Hraje se výhradně na polovině Hlučína.
     
    52
    Opava kopala roh. Kolenko, jenž mezi tyčemi vystřídal Daňka, balon vyboxoval na hranici vápna, kde se do něj opřel Dordič. Jeho dělovka ale zamířila nad břevno.
     
    50
    Po faulu na Harazima rozehrává Svozil. V souvislosti s tímto stoperem se v těchto dnech hodně mluví o přesunu do ostravského Baníku a není vyloučeno, že dnes hraje v pruhovaném opavském dresu naposledy.
     
    47
    Rubý se odhodlal k dělovce ze střední vzdálenosti a otestoval zkraje poločasu Lasákovu pozornost. Míč pleskl o jeho rukavice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Opava zatím plní na umělé trávě v Kylešovicích roli favorita a vede v poločasové pauze nad Hlučínem 1:0. Skóre otevřel po čtvrthodině hry krásnou trefou do pravé horní šibenice z přímého kopu Souček. Vedení Slezského FC mohl ve 23. minutě navýšit ze značky pokutového kopu Schaffartzik, Daněk ale jeho ránu k levé tyči vystihl a balon vyrazil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Prudký centr Součka byl odvrácen na rohový kop. Z toho následně domácí nezahrozili.
     
    44
    K zemi byl poslán Hnaníček, Opava bude zahrávat další standardní situaci.
     
    42
    Jursovo přenesení hry na levou stranu nevyšlo domácímu záložníkovi podle představ. Balonu se zmocnili hosté.
     
    41
    Opavští se prezentovali sérií krátkých přihrávek na malém prostoru, potom ale pokazil přechod do útoku nepřesnou nahrávkou Souček.
     
    38
    Po delší době dal o sobě vědět v útoku Hlučín. Centr na zadní tyči pohlídal Helebrand, následný pokus z hranice šestnáctky byl zblokován.
     
    35
    Souček posílal z rohu hřiště do vápna další nadýchaný centr. Po něm se před Daňkem utvořila skrumáž, z níž nebezpečně pálil Juřena, jeden z obránců ale jeho pokus tečoval na další roh.
     
    33
    Po faulu na polovině hřiště budou rozehrávat fotbalisté Hlučína. V posledních minutách se hraje v prostoru daleko od obou šestnáctek.
     
    31
    Dordič opět upadl ve vápně a čekalo se, co se bude dít, rozhodčí ale druhou penaltu nepíská. Bosenský záložník tak jen nespokojeně rozhazuje rukama.
     
    29
    Tentokrát přišel centr do vápna, po němž balon nebezpečně poskakoval u levé tyče. Dobrým obranným zákrokem se posléze prezentoval Helebrand.
     
    29
    Hlučín rozehrával z pravé strany nakrátko rohový kop, po sražené přihrávce se bude celá situace opakovat.
     
    26
    Opavští rozehrávají z vlastní půlky hřiště další postupnou kombinaci.
    23. Penalta
     
    23
    Jan Schaffartzik mířil z penaltového puntíku k levé tyči, zkušený šestatřicetiletý brankář Michal Daněk ale jeho ránu fantastickým zákrokem vyrazil.
     
    22
    Dordič upadl ve velkém vápně, Opava bude moci navýšit vedení z pokutového kopu!
     
    20
    Domácí kopali roh. Centr z levé strany poslal Souček na hlavu Juřeny, ten ale hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    18
    Fotbalisté Slezského FC i nadále drží balon na svých kopačkách. Po vlažnějším vstupu do utkání již Opava plně převzala otěže hry.
    15. Filip SOUČEK - 1:0
     
    15
    Opava právě vstřelila branku!
    Opavští měli po faulu na Juřenu k dispozici přímý kop z výhodné pozice. Balon si postavil FILIP SOUČEK a poslal jej krásnou trefou přesně do pravé horní šibenice Daňkovy svatyně.
     
    14
    Daněk teď se svým odkopem tak otálel, až napálil míč jen do dotírajícího Juřeny! Od něj se meruna odrazila vedle branky do zámezí.
     
    13
    K zemi byl poslán nedovoleným způsobem testovaný Bosňan Dordič. Slezský FC bude rozehrávat z půlící čáry.
     
    11
    Helebrand centroval na zadní tyč, tam ale žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    9
    Opavskou standardku rozehrál Souček. Jeho dlouhý centr si Hlučínští přebrali ve vápně a podnikli rychlý protiútok. Domácí obrana se ale stihla včas zformovat.
     
    7
    Hlavičku doprostřed branky zlikvidoval Kryštof Lasák. Následně je stejně pískán ofsajd.
     
    6
    Další nebezpečný výpad Hlučína po levém křídle. Centr museli domácí odvracet z šestnáctky na rohový kop.
     
    5
    Po faulu na polovině hrací plochy bleskově rozehrávají Opavští.
     
    3
    Nechybělo mnoho a Hlučín šel do vedení! Brankář Lasák vyběhl pro míč mimo vápno, odehrál ho ale k hráči hostujícího celku, který z větší dálky poslal balon jen těsně vedle levé tyče opuštěné domácí klece.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou celků nastupují na hrací plochu. Opava bude hrát v pruhovaných červeno-černých dresech, hosté z Hlučína v zelených.
     
    Úvodní sestavy:

    SFC Opava: 1. pol.: Lasák – Helebrand, Hnaníček, Rychlý, Sus – Souček, Jursa – Dordič, Schaffartzik, Ščudla – Juřena

    2. pol.: Lasák – Hrabina, Simerský, Svozil, Harazim – Řezníček, Gorčica – Mondek, Dordič, Zapalač – Smékal

    FC Hlučín: .
     
    Hlučín oznámil minulý týden velkou posilu na brankářském postu. Mezi tyčemi bude nově působit zkušený a ligou protřelý Michal Daněk. Šestatřicetiletý gólman bude v Hlučíně hostovat do konce sezóny ze Slovácka.
     
    Pískat si nemůže po podzimu ani nedaleký Hlučín. Někdejší účastník druhé nejvyšší soutěže hraje aktuálně MSFL, tedy moravsko-slezskou část třetí ligy, v níž je po sedmnácti odehraných kolech jen o bod na nesestupovém čtrnáctém místě. I o Hlučínu přitom platí, že nastřílel z celého osmnáctičlenného startovního pole nejméně branek, konkrétně jedenáct.
     
    Ačkoliv tlačila Opavské bota zejména v útoku, posily zatím přicházejí spíše do defenzivních řad. Tou první se stal třiatřicetiletý stoper Josef Hnaníček, jenž se nedohodl na nové smlouvě ve Zlíne. Další novou tváří je krajní obránce či záložník Matěj Helešic, jenž dorazil na hostování z ostravského Baníku. Na testech jsou pak v Opavě záložníci Bojan Dordič a Dominik Smékal.
     
    Opava má za sebou v rámci nejvyšší soutěže nepovedený podzim. Slezané jsou po dvaceti odehraných zápasech na čtrnácté příčce tabulky, dlouhou dobu dokonce okupovali samotný chvost. Tým má vizitku nejhoršího útoku soutěže, když vsítil pouhých devět branek. Není tak divu, že byl ve slezské metropoli poslední půlrok značně turbulentní. Nejprve byl od týmu odvolán kouč Ivan Kopecký, následně se ho ujalo duo Alois Grussmann – Josef Dvorník. V závěru podzimu pak převzal "žluto-modré" Jiří Balcárek, pod jehož vedením se tým přeci jen trochu herně i výsledkově zvedl.
     
    Příjemný středeční podvečer. Fotbalisté Slezského FC Opava dnes vstoupí do herní části zimní přípravy, když se na umělé trávě v Kylešovicích utkají s nedalekým týmem FC Hlučín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Filip Lefenda

    Branky: 15. Souček – 83. Dostál

    Neproměněná penalta: 23. Schaffartzik (OPA), brankář Daněk zneškodnil


    Slezský FC Opava: 1. pol.: Lasák – Helebrand, Hnaníček, Rychlý, Sus – Souček, Jursa – Dordič, Schaffartzik, Ščudla – Juřena

    2. pol.: Lasák – Hrabina, Simerský, Svozil, Harazim – Řezníček, Gorčica – Mondek, Dordič, Zapalač – Smékal

    FC Hlučín:
    bahis siteleri