Montreal – Chicago 1:4 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 3:4 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 16.01.2020, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:23:30)
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:18
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:19
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:01.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zack Smith (CHI)
    2+0
    2. Jonathan Toews (CHI) 0+1
    3. Corey Crawford (CHI) 32 zák., 1 gól, 97%.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 28 (12:11, 10:11, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 20
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 54 % – 46 %
    Bodyčky: 36 – 10.
     
    Chicago vyhrálo druhý zápas ve dvou dnech, celkově má šňůru tří výher a z desátého místa Západní konference rázem ztrácí na osmý Vancouver už jenom čtyři body. Montreal po dvou výhrách naopak neboduje a na Východě mu s výraznou ztrátou na play-off patří až třináctá příčka.
     
    Je dobojováno! Montreal byl hostům z Chicaga vyrovnaným soupeřem, větší šance si ale vytvořil až v posledních minutách a to už byl víceméně jasno o tom, že dva body poputují do státu Illinois. Hawks udělali rozhodující krok k vítězství již v první třetině, kdy se dvakrát za sebou prosadil spíše sváteční střelec Zack Smith. Danault v jednadvacáté minutě snížil, možnosti na vyrovnání se ale nenaskytly a DeBrincat s Caggiulou naopak upravili skóre na konečných 4:1 pro mužstvo Jeremyho Collitona.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Phillip Danault byl v útočném pásmu dříve než kotouč, po kterém se natahoval. Odpískaný ofsajd znamená buly ve středním pásmu mezi Domim a Smithem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:32
    Toewsova přihrávka z levého křídla byla sražená přes celé kluziště. Puk si sebral Murphy a později skončil mimo ledovou plochu.
     
    58:06
    Kubalík nedosáhl na přihrávku Kanea zpoza branky. Český útočník už nemá moc času na to, aby dal gól v šestém utkání za sebou.
     
    57:45
    Crawford se v závěru zápasu rozhodně nenudí. Nyní měl co dělat, aby vytěsnil na zadní mantinel svižný pokus finského útočníka Kotkaniemi.
     
    57:21
    Další dramatické okamžiky u hostující branky! Scandellovu ránu zpoza levého kruhu Crawford zneškodnil i s dorážkou Poehlinga. Scandella poté napřáhl ještě jednou a trefil tyč!
     
    56:25
    Lehkonen zavezl puk zpět do útočného pásma Montrealu a připravil Crawfordovi další nelehký zákrok. Dorážka se ani v tomto případě nekonala.
     
    55:25
    Kovalčuk měl dost času a prostoru na přípravu střely z vrcholku levého kruhu. Crawford zasáhl levým betonem a Tatar už se k dorážce nedostal.
     
    55:08
    V tomto duelu naprosto neviditelný Keith odhodil puk k útočné modré čáře, odkud začíná další postupný útok domácích Canadiens.
     
    54:30
    Projektil Gustafssona byl lehce tečovaný a mezi tři tyče Lindgrenovy branky se nevešel. Na druhé straně Petry trefil zadní mantinel a od něj se kotouč odrazil pod lapačku Crawforda.
     
    54:04
    Nick Suzuki poslal puk na hostující střídačku. Rozhodčí přerušili hru a ta bude pokračovat až po poslední reklamní pauze.
     
    53:13
    Hráčem Chicaga protečovaný kotouč vyletěl mimo ledovou plochu. Nařízené buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro Natea Thompsona.
     
    52:43
    Patrick Kane to zkusil z pravého kruhu, ale kotouč zmizel v lapačce domácího gólmana. Podle obrazu hry v posledních minutách se nezdá, že by Habs se zápasem ještě něco udělali.
     
    52:01
    Další chybu Habs v obranném pásmu udělal Chiarot. Kane a Kubalík se rázem ocitli v přečíslení, ale Lindgren další velkou šanci českého kanonýra zlikvidoval asi nejlepším zákrokem večera, když se bleskově přesunul k pravé tyči!
    51:40 Drake CAGGIULA - 1:4
     
    51:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tato trefa Blackhawks na 4:1 už bude platit! Jordan Weal udělal obrovskou chybu u obranné modré čáry, kde mu vypíchl kotouč DRAKE CAGGIULA. Ten na nic nečekal a rychlou střelou švihem z levého kruhu nedal Lindgrenovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
     
    50:53
    Corey Crawford si rozmyslel přerušení hry a jenom odrazil kotouč do rohu, kde nyní probíhá celá řada osobních soubojů.
     
    50:04
    Domácí v plném počtu.
     
    49:52
    Až na konci přesilovky se hráči Chicaga usadili v útočném pásmu. Po rychlé souhře na malém prostoru nepropasíroval kotouč do sítě Kirby Dach.
     
    49:01
    Kirby Dach vjel s kotoučem do postavení mimo hru. Po následném buly vyprazil vpřed Poehling, jenže se mu nepodařilo obejít Gustafssona.
     
    48:12
    Všechno je jinak a Nick Cousins se vrací na trestnou lavici! Hostující kapitán podle bleskové kontroly u videa dosáhl gólu úmyslným kopnutím!
    48:12 Toews dosáhl gólu kopnutím
     
    48:12
    Jonathan Toews uspěl na buly proti Danaultovi a poté se postavil k pravé tyči Lindgrenovy branky, kde dorazil do sítě Boqvistovu střílenou přihrávku z pravého kruhu.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nick Cousins.
     
    47:35
    Crawford neměl úplně pod kontrolou Suzukiho střelu zpoza pravého kruhu. Puk mu vypadl z náruče, nicméně Habs se k dorážce nedostali.
     
    47:18
    DeBrincatovo nahození za brankou zastavil Lindgren. Další přechodová fáze Chicaga pro změnu skončila zakázaným uvolněním.
     
    46:46
    Danault nahrál na modrou Weberovi, který nabízel Wealovi přihrávku na teč. Ta sice přišla, ale puk do prostoru branky nezamířil.
     
    45:52
    Weberovu ránu zablokoval Nylander. Matthew Highmore v protiútoku zase narazil na Weala, od kterého se puk odrazil mimo hřiště.
     
    45:18
    Jesperi Kotkaniemi to vzal na sebe. V zahuštěném prostoru kotouč udržel, ale Scandella poté vystřelil jen do bránícího soupeře.
     
    44:43
    Přihrávka do středního pásma na Kubalíka byla nepřesná. Chicago tak bude i v následujících vteřinách bránit poměrně velký tlak.
     
    43:56
    Snad poprvé se po svém vyloučení ocitl na ledě Max Domi. Střela z první po nahrávce od Suzukiho však gólová nebyla.
     
    43:18
    Artturi Lehkonen posunul kotouč do jízdy Suzukimu, ale ten bekhendem nenašel žádnou mezírku v postoji jistě chytajícího Crawforda.
     
    42:54
    Ben Chiarot nahodil puk do rohu, kde Weal sice prohrál osobní souboj, ale Blackhawks zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    42:02
    Kotkaniemi předal puk Metemu, ale i ten trefil z levé strany jen beton hostujícího strážce branky. Menší tlak Montrealu každopádně trvá.
     
    41:18
    Duncan Keith anii Shea Weber zatím nejsou moc ve hře. Kapitán Habs se teď ukázal při střele od modré, kterou však Crawford zvládl alespoň vyrazit.
     
    41:05
    Erik Gustafsson nadzvedl Suzukiho pokus až do ochranné sítě. Vhazovat se bude nalevo od brankáře Crawforda.
     
    40:50
    Artturi Lehkonen potáhl kotouč podél levého mantinelu. Střelu švihem na zadní tyč však Crawford lapil zcela rutinním zákrokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 22 (12:11, 10:11)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 13
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 46 % – 54 %
    Bodyčky: 30 – 6.
     
    Také druhé dějství nabídlo poměrně vyrovnaný boj. Na dvougólovém náskoku Blackhawks se nic nezměnilo i přesto, že Phillip Danault krátce po změně stran snížil na 1:2. Ve dvaatřicáté minutě totiž Chicago zásluhou DeBrincata využilo přesilovou hru a do závěrečné dvacetiminutovky půjde s vedením 3:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:18
    Ilja Kovalčuk dobrovolně vybruslil ven z útočného pásma. Po jeho nahození následovala řada soubojů u hrazení s vítězným koncem pro mužstvo z Chicaga.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:25
    Blackhawks tahali kotouč po prknech tak dlouho, až si ho vzal Weise. Rychlá protiakce přinesla nepřesný pokus Natea Thompsona.
     
    37:43
    Zack Smith se vrátil na ledovou plochu a přihrávkou z pravého křídla jen těsně nenašel před brankou volného Highmorea.
     
    37:24
    Hosté v plném počtu.
     
    36:40
    Zkušený gólman v bílém dresu předvedl relativně snadný zákrok proti Suzukimu, který jej po nahrávce Petryho trefil do břicha.
     
    36:18
    Petry sebral volný puk na modré čáře a pak sledoval nepřesnou střelu Tatara z vrcholku kruhu. Canadiens ještě zůstávají nastěhováni před Crawfordem.
     
    35:57
    Přechod kanadského týmu do útočné fáze zmařilo postavení mimo hru. To však obralo domácí hráče jen o pár vteřin.
     
    35:45
    Na konci parádní souhry mezi Weberem, Wealem a Cousinsem byl Lehkonen. Crawford střelu z první vyrazil a jeho spoluhráči vyrazili do rychlého kontru se zakončením Carpentera.
     
    35:24
    Zack Smith si ke dvěma trefám do černého zapíše do statistik také dvě trestné minuty. Ve středním pásmu měl trefit vysokou holí Danaulta.
     
    34:55
    Adam Boqvist na poslední chvíli zablokoval Tatara, který si už chystal střelu z pravého kruhu. O chvíli později puk za Crawforda neprotlačil Danault.
     
    34:33
    Olli Määttä těsně před nárazem do mantinelu odhodil puk a ten docestoval až k Lindgrenovi, který opět neriskoval žádnou rozehrávku.
     
    33:42
    Connor Murphy napálil Cousinse, kterému při bloku vyletěla hokejka z rukou. Kotouč mezitím opustil útočné pásmo Chicaga.
     
    32:57
    Jordan Weal převzal puk v pravém kruhu a okamžitě vystřelil, nicméně mezeru v postoji Coreyho Crawforda neobjevil.
     
    32:08
    Patrick Kane se objevuje na ledě s první formací, ve které naopak zůstávají Toews a Kubalík. Do jiné formace naopak spadl Caggiula.
     
    31:34
    Koekkoek hned po vhazování ve středovém kruhu nahodil puk z červené čáry a Lindgren se rozhodl přerušit hru. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    31:27
    Na platnosti gólu se zřejmě nic měnit nebude. Charlie Lindgren během debaty domácích trenérů s rozhodčími podstoupil ošetření nohy a zřejmě bude moci pokračovat.
    31:27 Alex DEBRINCAT - 1:3
     
    31:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks využívají přesilovou hru a podruhé utíkají na rozdíl dvou gólů! Toews otočil hru do pravého kruhu na Kanea, který pro změnil nabil na osu hřiště ALEXI DEBRINCATOVI a ten propálil Lindgrena, jenž byl po předchozím závaru bez vyrážečky. Asistence: Patrick Kane, Jonathan Toews.
     
    31:13
    Kane dorážel Boqvistovu nepřesnou ránu od modré čáry. Lindgren proti několika dorážkám z bezprostřední blízkosti ale odolal.
     
    30:54
    Hosté v plném počtu.
     
    30:52
    Matthew Highmore se dostal do menší potyčky s Maxem Domim, který úplně neudržel nervy na uzdě a pokusem o stažení soupeřovy helmy nabídl Chicagu o dvě vteřiny zkrácenou přesilovku.
     
    30:48
    Kovalčuk přihrál zleva doprava na Jordana Weala. Crawford se ale stačil přesunout a nedopřál domácím radost z vyrovnání.
     
    30:20
    Kämpf vyhrál vhazování nad Wealem a připravil tím zakončení pro Murphyho. Lindgren dalekonosný pokus každopádně zkontroloval.
     
    30:16
    Zatím to není vůbec povedená přesilovka mužů v červených dresech. Ti se při rozehrávce dokonce provinili zakázaným uvolněním.
     
    29:43
    Jonathan Toews zůstal v levém kruhu trestuhodně nehlídaný, jenže se zmohl jen na nepřesnou bekhendovou střelu z otočky.
     
    29:22
    Úvod oslabení zvládli Blackhawks velmi dobře. Kämpf vyrazil i do protiútoku, ovšem zblízka puk za Lindgrena nepropašoval.
     
    28:54
    Smolné vyloučení pro Drakea Caggiulu, který inkasoval hit od Kovalčuka a ve snaze získat stabilitu trefil ruského útočníka hokejkou do obličeje.
     
    28:05
    Po ofsajdu Chicaga se na buly postavili Toews a Danault. Úspěšnější byl autor jediného gólu Montrealu, načež nepřesně pálil Kovalčuk.
     
    27:43
    Ve velké pohodě hrající Smith zaútočil na hattrick, jenže Charlie Lindgren jeho střelu z pravého mantinelu bez komplikací zneškodnil.
     
    27:16
    Mete potáhl kotouč až do křídelního prostoru, jenže finální přihrávka z levé strany k číhajícímu Thompsonovi nedoletěla.
     
    26:49
    Murphyho dělovka zpoza pravého kruhu postrádala přesnost. Kotouč se od hrazení navíc odrazil mimo ledovou plochu.
     
    26:39
    Rychlou souhru mezi Dachem, Kämpfem a zakončujícím Alexem DeBrincatem narušil až Lindgren, který roztleskal diváky jistým zákrokem lapačkou.
     
    26:07
    Patrick Kane posouval kotouč do pravého křídla, jenže pro střelecký pokus mladíčka Ducha byly rozměry branky příliš malé.
     
    25:31
    Petryho střela byla před brankou zablokovaná a podobně to dopadlo i poté, co od modré čáry posílal kotouč do ohně Marco Scandella.
     
    24:48
    Chicago po změně stran stále ještě nevystřelilo. Další šanci na ohrožení Lindgrena bude mít po dalším domácím icingu.
     
    24:15
    Kubalík vybojoval puk u levého mantinelu. Toews poté zpoza branky dostal do šance Caggiulu, ale ten v dobré možnosti přestřelil.
     
    23:53
    Määttä přihrál do pravého kruhu Kubalíkovi, který ještě hledal Caggiulu, ale ten pouze protečoval puk mimo branku Charlieho Lindgrena.
     
    23:01
    Po třech minutách hry ve druhé třetině je pískáno zakázané uvolnění Canadiens, kteří se budou muset vypořádat s vhazováním v obranné třetině.
     
    22:31
    Z obranné třetiny Chicaga vyletěl kotouč mimo ledovou plochu. O zdržování hry se však nejednalo a vhazovat se bude po pravici Crawforda.
     
    22:03
    Poehling nahrál na modrou čáru, ale Victor Mete otestoval jen pevnost tvrzeného skla za brankou Coreyho Crawforda. Hra se pak přerušila pro vysokou hůl.
     
    21:53
    Montreal se znovu usadil v útočném pásmu. Zatím se ale pohybuje jen po jeho obvodu, takže hostující gólman může být relativně v klidu.
    20:54 Phillip DANAULT - 1:2
     
    20:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí korunují aktivní nástup do druhé třetiny gólem na 1:2! Prsty v tom měl ruský veterán Ilja Kovalčuk, který si vzal puk za brankou a přihrávkou naslepo našel u mezikruží PHILLIPA DANAULTA, na jehož další střelu z otočky nedokázal Crawford pořádně zareagovat. Asistence: Ilja Kovalčuk, Tomáš Tatar.
     
    20:32
    Phillip Danault pálil z otočky z pravého kruhu, ale trefil jenom boční síť Crawfordovy branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 11
    Zablokované střely soupeře: 4 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 35 % – 65 %
    Bodyčky: 13 – 2.
     
    Je za námi divoká první třetina, ve které si oba týmy vytvořily poměrně dost šancí. O něco nebezpečnější byli bezesporu hosté z Chicaga, kteří odchází do šaten se slibným dvougólovým náskokem. O ten se postaral zejména Zack Smith, jenž se prosadil dvakrát v rozmezí šesté a deváté minuty a zdvojnásobil tak počet nastřílených gólů v dosavadním průběhu sezóny.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:58
    Cousins střílenou přihrávkou našel před brankou Kotkaniemiho, který si ještě připravil puk na střelu. Zleva mířil na přední tyč, ale tam se zjevila paže brankáře Crawforda.
     
    19:25
    Marco Scandella drobně chyboval v rozehrávce, nicméně Smithova teč Highmoreovy pobídky oslavou hattricku neskončila.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:54
    Victor Mete neměl vesměs žádnou podporu ze strany spoluhráčů, z levého kruhu tak sám zakončoval, ale Crawford kotouč bezpečně vyrazil před sebe.
     
    18:25
    Domiho spolupráce se Suzikim nevyšla. Mete pak ještě udržel puk v útočném pásmu Montrealu, ale k ničemu vážnějšímu to nevedlo.
     
    17:26
    Obrana Canadiens má celou první třetinu velké problémy. Teď ale přežila i možnost Toewse, který o kousek minul střelou zápěstím.
     
    17:06
    Dominik Kubalík dostal od Caggiuly další pas z levé strany, jenže v dobré šanci na devatenáctý gól v sezóně nezvedl puk za ležícího gólmana!
     
    16:42
    Kämpf a Dach se neúspěšně snažili něco vymyslet na pravém křídle, nicméně domácí tým dostal kotouč jen k rozehrávajícímu Gustafssonovi.
     
    16:02
    Chiarot minul horní roh branky z levého kruhu. O pár vteřin dříve zase Määttä zablokoval střelecký pokus Cousinse po nahrávce Poehlinga.
     
    15:30
    Weberova tečovaná střela skončila za brankou, odkud ještě šla přihrávka na Meteho. Ani on odkrytou branku ale netrefil a vše uzavřela Weiseho chycená rána od modré.
     
    15:01
    Na druhé straně si zachytal také Corey Crawford, který to neměl moc složité při likvidaci Thompsonovy střely z levého mantinelu.
     
    14:41
    Dvakrát pokořený Charlie Lindgren si spravil chuť snadným zákrokem proti střele Duncana Keitha z levého konce modré čáry.
     
    14:22
    Patrick Kane si nabruslil na osu hřiště, ale střelou tahem trefil jen nohy předním stojícího Marca Scandelly.
     
    14:08
    Ilja Kovalčuk přejel útočnou modrou a přenechal puk Domimu. Jeho gólový půst ale neskončil, protože si Crawford s bekhendovým zakončením poradil.
     
    13:38
    Dominik Kubalík dostal na střed přihrávku od Caggiuly. Lindgren ho ale vychytal i s následnou Murphyho střelou od modré.
     
    13:12
    Danault nahodil puk sám pro sebe k zadnímu mantinelu, kde Olli Määttä mezitím inkasoval hit od Tomáše Tatara.
     
    12:36
    Dach neudržel puk za Lindgrenem. Domácí hokejisté rychle otočili hru, ale Wealova svižná střela švihem gólové parametry neměla.
     
    11:16
    Nylander nejprve málem ztratil puk před Crawfordem a pak uštědřil nějakou tu ránu Poehlingovi. Vše se ale obešlo bez šance Montrealu i možného vyloučení.
     
    10:18
    Corey Crawford jen vyrazil Chiarotovo nahození od modré čáry. Pokračující akce Montrealu skončila odpískáním přihrávky rukou.
     
    09:53
    Chiarot se posunul do levého kruhu a započal menší skrumáž u branky Chicaga, která se nakonec obešla bez regulérního zakončení.
     
    09:05
    Gustafsson předvedl povedenou kličku a svou akci vyšperkoval nahrávkou na Dacha, jenž z bezprostřední blízkosti Lindgrena tentokrát nepřekonal.
    08:32 Zack SMITH - 0:2
     
    08:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté v deváté minutě odskakují už na 2:0! Highmore vracel puk k modré čáře, kde proběhla výměna mezi Määtäm a Koekkokem. Ten nahazoval zpoza pravého kruhu a ZACK SMITH skvělou tečí uklidil puk do pravého horního rohu Lindgrenovy klece. Asistence: Slater Koekkoek, Olli Määttä.
     
    08:02
    Nick Suzuki otočil těžiště hry na levou stranu, kde měl hodně prostoru Scandella, jenže tvrdá rána golfákem letěla mimo tři tyče.
     
    07:34
    Patrick Kane vysunul Keitha, který na útočném výletě zakončoval bekhendem, ale na překonání Lindgrena to nestačilo.
     
    07:12
    Phillip Danault nabral rychlost na levé straně, ale kotouč se od clonícího obránce Gustafssona odrazil až do ochranné sítě.
     
    06:47
    Weber zahrál vysokou holí a jelikož puk přistál u jeho spoluhráče, tak museli muži v pruhovaném hvizdem odstartovat reklamní pauzu.
     
    06:30
    Hosté v plném počtu.
    05:42 Zack SMITH - 0:1
     
    05:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks jdou ve vlastním oslabení do vedení! Lindgren se u zadního mantinelu absolutně nedomluvil s Tatarem. Kotouč mu ke smůle Montrealu ukradl Caggiula a okamžitě jej adresoval ZACKU SMITHOVI, jenž to měl před prázdnou brankou velmi jednoduché. Asistence: Drake Caggiula.
     
    05:25
    Marco Scandella objel branku Crawforda, ale pak se sám zahnal až do středního pásma. Canadiens tak musí vyčistit prostor u soupeřova brankoviště.
     
    05:12
    Domácí v plném počtu.
     
    04:30
    Početní výhoda Chicaga končí předčasně. Za držení Webera odjíždí na lavici hanby mladý útočník Kirby Dach.
     
    04:03
    Kirby Dach se v prostoru mezi kruhy nestihl srovnat, aby mohl pálit po přihrávce Kanea. Muž s osmaosmdesátkou poté sám zakončoval, ale od Chiarota šel puk do ochranné sítě.
     
    03:56
    Ještě jednou Adam Boqvist, který tentokrát pálil od modré čáry a nasměroval puk na gólmanův hrudník.
     
    Boqvist posunul puk na DeBrincata, ale ten z vrcholku levého kruhu na Charlieho Lindgrena nevyzrál.
     
    03:12
    První přesilová hra pro Blackhawks! Za hákování Highmorea míří na trestnou lavici Cale Fleury.
     
    02:35
    Jordan Weal si vzal puk na pravé straně a poprvé otestoval také Coreyho Crawforda, který na ledě Bell Centre ještě nikdy neprohrál v základní hrací době.
     
    02:10
    David Kämpf se zúčastnil souboje v přehuštěném prostoru vedle Lindgrena. Právě od hokejky českého útočníka se puk odrazil k maskovanému muži v červeném.
     
    01:58
    Kirby Dach nahrál na modrou čáru, ale Määttäho sražená střela skončila jen na zadním mantinelu.
     
    00:58
    Nylander šel do forhendového blafáku, ovšem domácí gólman při první zatěžkávací zkoušce obstál na výbornou.
     
    00:20
    Boqvist hned v úvodu nebezpečně nahazoval a tečovaný puk proletěl jen kousek nad brankou Charlieho Lindgrena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weal, N. Thompson (A), Weise.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, Sikura.

    Rozhodčí: O´Rourke, Brenk – Daisy, Baker.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Chicago Blackhawks

    Chicago také neprožívá ze svého pohledu zrovna povedenou sezónu. Svěřenci kouče Jeremyho Collitona se nachází na 11. příčce západní konference se ziskem 48 bodů za 47 zápasů. V posledních zápasech mají černí jestřabi dobrou formu, jelikož z posledních deseti zápasů dokázali vytěžit hned 12 bodů, což není vůbec zlý počin. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Patrick Kane, který má na svém kontě 24 gólů a 35 asistencí.
     
    Montreal Canadiens

    Montrealu se v letošní sezóně nedaří podle jejich představ. Ve východní konferenci se svěřenci Clauda Juliena nacházejí na 13. pozici se ziskem 47 bodů za 47 zápasů. Z posledních deseti zápasů se týmu podařilo získat plný bodový zisk pouze ve dvou zápasech, a tak Canadiens doufají, že v tomto zápase naváží na poslední dva povedené zápasy. Nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Tatar, který ma na svém kontě 39 bodů za 16 gólů a 23 asistencí.
     
    Přeji příjemné čtvrteční ráno. V nejprestižnější hokejové lize světa se dnes představí týmy Montreal Canadiens a Chicago Blackhawks. Budeme rádi, když tento zápas budete sledovat prostřednictvím našeho textového přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Danault (Kovalčuk, Tatar) – 6. Z. Smith (Caggiula), 9. Z. Smith (Koekkoek, Määttä), 32. DeBrincat (P. Kane, J. Toews), 52. Caggiula


    Montreal Canadiens: Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weal, N. Thompson (A), Weise.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, Sikura.

    Rozhodčí: O´Rourke, Brenk – Daisy, Baker

    Diváci: 21 302
    bahis siteleri