Montreal – Chicago 1:4 (kon.) | St. Louis – Philadelphia 3:4 (po pr.)
konec
Montreal Canadiens
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 16.01.2020, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Přeji příjemné čtvrteční ráno. V nejprestižnější hokejové lize světa se dnes představí týmy Montreal Canadiens a Chicago Blackhawks. Budeme rádi, když tento zápas budete sledovat prostřednictvím našeho textového přenosu.
     
    Montreal Canadiens

    Montrealu se v letošní sezóně nedaří podle jejich představ. Ve východní konferenci se svěřenci Clauda Juliena nacházejí na 13. pozici se ziskem 47 bodů za 47 zápasů. Z posledních deseti zápasů se týmu podařilo získat plný bodový zisk pouze ve dvou zápasech, a tak Canadiens doufají, že v tomto zápase naváží na poslední dva povedené zápasy. Nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Tatar, který ma na svém kontě 39 bodů za 16 gólů a 23 asistencí.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago také neprožívá ze svého pohledu zrovna povedenou sezónu. Svěřenci kouče Jeremyho Collitona se nachází na 11. příčce západní konference se ziskem 48 bodů za 47 zápasů. V posledních zápasech mají černí jestřabi dobrou formu, jelikož z posledních deseti zápasů dokázali vytěžit hned 12 bodů, což není vůbec zlý počin. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Patrick Kane, který má na svém kontě 24 gólů a 35 asistencí.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weal, N. Thompson (A), Weise.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, Sikura.

    Rozhodčí: O´Rourke, Brenk – Daisy, Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Boqvist hned v úvodu nebezpečně nahazoval a tečovaný puk proletěl jen kousek nad brankou Charlieho Lindgrena.
     
    00:58
    Nylander šel do forhendového blafáku, ovšem domácí gólman při první zatěžkávací zkoušce obstál na výbornou.
     
    01:58
    Kirby Dach nahrál na modrou čáru, ale Määttäho sražená střela skončila jen na zadním mantinelu.
     
    02:10
    David Kämpf se zúčastnil souboje v přehuštěném prostoru vedle Lindgrena. Právě od hokejky českého útočníka se puk odrazil k maskovanému muži v červeném.
     
    02:35
    Jordan Weal si vzal puk na pravé straně a poprvé otestoval také Coreyho Crawforda, který na ledě Bell Centre ještě nikdy neprohrál v základní hrací době.
     
    03:12
    První přesilová hra pro Blackhawks! Za hákování Highmorea míří na trestnou lavici Cale Fleury.
     
    Boqvist posunul puk na DeBrincata, ale ten z vrcholku levého kruhu na Charlieho Lindgrena nevyzrál.
     
    03:56
    Ještě jednou Adam Boqvist, který tentokrát pálil od modré čáry a nasměroval puk na gólmanův hrudník.
     
    04:03
    Kirby Dach se v prostoru mezi kruhy nestihl srovnat, aby mohl pálit po přihrávce Kanea. Muž s osmaosmdesátkou poté sám zakončoval, ale od Chiarota šel puk do ochranné sítě.
     
    04:30
    Početní výhoda Chicaga končí předčasně. Za držení Webera odjíždí na lavici hanby mladý útočník Kirby Dach.
     
    05:12
    Domácí v plném počtu.
     
    05:25
    Marco Scandella objel branku Crawforda, ale pak se sám zahnal až do středního pásma. Canadiens tak musí vyčistit prostor u soupeřova brankoviště.
     
    05:42
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Blackhawks jdou ve vlastním oslabení do vedení! Lindgren se u zadního mantinelu absolutně nedomluvil s Tatarem. Kotouč mu ke smůle Montrealu ukradl Caggiula a okamžitě jej adresoval ZACKU SMITHOVI, jenž to měl před prázdnou brankou velmi jednoduché. Asistence: Drake Caggiula.
    05:42 Zack SMITH - 0:1
     
    06:30
    Hosté v plném počtu.
     
    06:47
    Weber zahrál vysokou holí a jelikož puk přistál u jeho spoluhráče, tak museli muži v pruhovaném hvizdem odstartovat reklamní pauzu.
     
    07:12
    Phillip Danault nabral rychlost na levé straně, ale kotouč se od clonícího obránce Gustafssona odrazil až do ochranné sítě.
     
    07:34
    Patrick Kane vysunul Keitha, který na útočném výletě zakončoval bekhendem, ale na překonání Lindgrena to nestačilo.
     
    08:02
    Nick Suzuki otočil těžiště hry na levou stranu, kde měl hodně prostoru Scandella, jenže tvrdá rána golfákem letěla mimo tři tyče.
     
    08:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté v deváté minutě odskakují už na 2:0! Highmore vracel puk k modré čáře, kde proběhla výměna mezi Määtäm a Koekkokem. Ten nahazoval zpoza pravého kruhu a ZACK SMITH skvělou tečí uklidil puk do pravého horního rohu Lindgrenovy klece. Asistence: Slater Koekkoek, Olli Määttä.
    08:32 Zack SMITH - 0:2
     
    09:05
    Gustafsson předvedl povedenou kličku a svou akci vyšperkoval nahrávkou na Dacha, jenž z bezprostřední blízkosti Lindgrena tentokrát nepřekonal.
     
    09:53
    Chiarot se posunul do levého kruhu a započal menší skrumáž u branky Chicaga, která se nakonec obešla bez regulérního zakončení.
     
    10:18
    Corey Crawford jen vyrazil Chiarotovo nahození od modré čáry. Pokračující akce Montrealu skončila odpískáním přihrávky rukou.
     
    11:16
    Nylander nejprve málem ztratil puk před Crawfordem a pak uštědřil nějakou tu ránu Poehlingovi. Vše se ale obešlo bez šance Montrealu i možného vyloučení.
     
    12:36
    Dach neudržel puk za Lindgrenem. Domácí hokejisté rychle otočili hru, ale Wealova svižná střela švihem gólové parametry neměla.
     
    13:12
    Danault nahodil puk sám pro sebe k zadnímu mantinelu, kde Olli Määttä mezitím inkasoval hit od Tomáše Tatara.
     
    13:38
    Dominik Kubalík dostal na střed přihrávku od Caggiuly. Lindgren ho ale vychytal i s následnou Murphyho střelou od modré.
     
    14:08
    Ilja Kovalčuk přejel útočnou modrou a přenechal puk Domimu. Jeho gólový půst ale neskončil, protože si Crawford s bekhendovým zakončením poradil.
     
    14:22
    Patrick Kane si nabruslil na osu hřiště, ale střelou tahem trefil jen nohy předním stojícího Marca Scandelly.
     
    14:41
    Dvakrát pokořený Charlie Lindgren si spravil chuť snadným zákrokem proti střele Duncana Keitha z levého konce modré čáry.
     
    15:01
    Na druhé straně si zachytal také Corey Crawford, který to neměl moc složité při likvidaci Thompsonovy střely z levého mantinelu.
     
    15:30
    Weberova tečovaná střela skončila za brankou, odkud ještě šla přihrávka na Meteho. Ani on odkrytou branku ale netrefil a vše uzavřela Weiseho chycená rána od modré.
     
    16:02
    Chiarot minul horní roh branky z levého kruhu. O pár vteřin dříve zase Määttä zablokoval střelecký pokus Cousinse po nahrávce Poehlinga.
     
    16:42
    Kämpf a Dach se neúspěšně snažili něco vymyslet na pravém křídle, nicméně domácí tým dostal kotouč jen k rozehrávajícímu Gustafssonovi.
     
    17:06
    Dominik Kubalík dostal od Caggiuly další pas z levé strany, jenže v dobré šanci na devatenáctý gól v sezóně nezvedl puk za ležícího gólmana!
     
    17:26
    Obrana Canadiens má celou první třetinu velké problémy. Teď ale přežila i možnost Toewse, který o kousek minul střelou zápěstím.
     
    18:25
    Domiho spolupráce se Suzikim nevyšla. Mete pak ještě udržel puk v útočném pásmu Montrealu, ale k ničemu vážnějšímu to nevedlo.
     
    18:54
    Victor Mete neměl vesměs žádnou podporu ze strany spoluhráčů, z levého kruhu tak sám zakončoval, ale Crawford kotouč bezpečně vyrazil před sebe.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Marco Scandella drobně chyboval v rozehrávce, nicméně Smithova teč Highmoreovy pobídky oslavou hattricku neskončila.
     
    19:58
    Cousins střílenou přihrávkou našel před brankou Kotkaniemiho, který si ještě připravil puk na střelu. Zleva mířil na přední tyč, ale tam se zjevila paže brankáře Crawforda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi divoká první třetina, ve které si oba týmy vytvořily poměrně dost šancí. O něco nebezpečnější byli bezesporu hosté z Chicaga, kteří odchází do šaten se slibným dvougólovým náskokem. O ten se postaral zejména Zack Smith, jenž se prosadil dvakrát v rozmezí šesté a deváté minuty a zdvojnásobil tak počet nastřílených gólů v dosavadním průběhu sezóny.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 12 – 11
    Zablokované střely soupeře: 4 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 35 % – 65 %
    Bodyčky: 13 – 2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Phillip Danault pálil z otočky z pravého kruhu, ale trefil jenom boční síť Crawfordovy branky.
     
    20:54
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí korunují aktivní nástup do druhé třetiny gólem na 1:2! Prsty v tom měl ruský veterán Ilja Kovalčuk, který si vzal puk za brankou a přihrávkou naslepo našel u mezikruží PHILLIPA DANAULTA, na jehož další střelu z otočky nedokázal Crawford pořádně zareagovat. Asistence: Ilja Kovalčuk, Tomáš Tatar.
    20:54 Phillip DANAULT - 1:2
     
    21:53
    Montreal se znovu usadil v útočném pásmu. Zatím se ale pohybuje jen po jeho obvodu, takže hostující gólman může být relativně v klidu.
     
    22:03
    Poehling nahrál na modrou čáru, ale Victor Mete otestoval jen pevnost tvrzeného skla za brankou Coreyho Crawforda. Hra se pak přerušila pro vysokou hůl.
     
    22:31
    Z obranné třetiny Chicaga vyletěl kotouč mimo ledovou plochu. O zdržování hry se však nejednalo a vhazovat se bude po pravici Crawforda.
     
    23:01
    Po třech minutách hry ve druhé třetině je pískáno zakázané uvolnění Canadiens, kteří se budou muset vypořádat s vhazováním v obranné třetině.
     
    23:53
    Määttä přihrál do pravého kruhu Kubalíkovi, který ještě hledal Caggiulu, ale ten pouze protečoval puk mimo branku Charlieho Lindgrena.
     
    24:15
    Kubalík vybojoval puk u levého mantinelu. Toews poté zpoza branky dostal do šance Caggiulu, ale ten v dobré možnosti přestřelil.
     
    24:48
    Chicago po změně stran stále ještě nevystřelilo. Další šanci na ohrožení Lindgrena bude mít po dalším domácím icingu.
     
    25:31
    Petryho střela byla před brankou zablokovaná a podobně to dopadlo i poté, co od modré čáry posílal kotouč do ohně Marco Scandella.
     
    26:07
    Patrick Kane posouval kotouč do pravého křídla, jenže pro střelecký pokus mladíčka Ducha byly rozměry branky příliš malé.
     
    26:39
    Rychlou souhru mezi Dachem, Kämpfem a zakončujícím Alexem DeBrincatem narušil až Lindgren, který roztleskal diváky jistým zákrokem lapačkou.
     
    26:49
    Murphyho dělovka zpoza pravého kruhu postrádala přesnost. Kotouč se od hrazení navíc odrazil mimo ledovou plochu.
     
    27:16
    Mete potáhl kotouč až do křídelního prostoru, jenže finální přihrávka z levé strany k číhajícímu Thompsonovi nedoletěla.
     
    27:43
    Ve velké pohodě hrající Smith zaútočil na hattrick, jenže Charlie Lindgren jeho střelu z pravého mantinelu bez komplikací zneškodnil.
     
    28:05
    Po ofsajdu Chicaga se na buly postavili Toews a Danault. Úspěšnější byl autor jediného gólu Montrealu, načež nepřesně pálil Kovalčuk.
     
    28:54
    Smolné vyloučení pro Drakea Caggiulu, který inkasoval hit od Kovalčuka a ve snaze získat stabilitu trefil ruského útočníka hokejkou do obličeje.
     
    29:22
    Úvod oslabení zvládli Blackhawks velmi dobře. Kämpf vyrazil i do protiútoku, ovšem zblízka puk za Lindgrena nepropašoval.
     
    29:43
    Jonathan Toews zůstal v levém kruhu trestuhodně nehlídaný, jenže se zmohl jen na nepřesnou bekhendovou střelu z otočky.
     
    30:16
    Zatím to není vůbec povedená přesilovka mužů v červených dresech. Ti se při rozehrávce dokonce provinili zakázaným uvolněním.
     
    30:20
    Kämpf vyhrál vhazování nad Wealem a připravil tím zakončení pro Murphyho. Lindgren dalekonosný pokus každopádně zkontroloval.
     
    30:48
    Kovalčuk přihrál zleva doprava na Jordana Weala. Crawford se ale stačil přesunout a nedopřál domácím radost z vyrovnání.
     
    30:52
    Matthew Highmore se dostal do menší potyčky s Maxem Domim, který úplně neudržel nervy na uzdě a pokusem o stažení soupeřovy helmy nabídl Chicagu o dvě vteřiny zkrácenou přesilovku.
     
    30:54
    Hosté v plném počtu.
     
    31:13
    Kane dorážel Boqvistovu nepřesnou ránu od modré čáry. Lindgren proti několika dorážkám z bezprostřední blízkosti ale odolal.
     
    31:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks využívají přesilovou hru a podruhé utíkají na rozdíl dvou gólů! Toews otočil hru do pravého kruhu na Kanea, který pro změnil nabil na osu hřiště ALEXI DEBRINCATOVI a ten propálil Lindgrena, jenž byl po předchozím závaru bez vyrážečky. Asistence: Patrick Kane, Jonathan Toews.
    31:27 Alex DEBRINCAT - 1:3
     
    31:27
    Na platnosti gólu se zřejmě nic měnit nebude. Charlie Lindgren během debaty domácích trenérů s rozhodčími podstoupil ošetření nohy a zřejmě bude moci pokračovat.
     
    31:34
    Koekkoek hned po vhazování ve středovém kruhu nahodil puk z červené čáry a Lindgren se rozhodl přerušit hru. Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    32:08
    Patrick Kane se objevuje na ledě s první formací, ve které naopak zůstávají Toews a Kubalík. Do jiné formace naopak spadl Caggiula.
     
    32:57
    Jordan Weal převzal puk v pravém kruhu a okamžitě vystřelil, nicméně mezeru v postoji Coreyho Crawforda neobjevil.
     
    33:42
    Connor Murphy napálil Cousinse, kterému při bloku vyletěla hokejka z rukou. Kotouč mezitím opustil útočné pásmo Chicaga.
     
    34:33
    Olli Määttä těsně před nárazem do mantinelu odhodil puk a ten docestoval až k Lindgrenovi, který opět neriskoval žádnou rozehrávku.
     
    34:55
    Adam Boqvist na poslední chvíli zablokoval Tatara, který si už chystal střelu z pravého kruhu. O chvíli později puk za Crawforda neprotlačil Danault.
     
    35:24
    Zack Smith si ke dvěma trefám do černého zapíše do statistik také dvě trestné minuty. Ve středním pásmu měl trefit vysokou holí Danaulta.
     
    35:45
    Na konci parádní souhry mezi Weberem, Wealem a Cousinsem byl Lehkonen. Crawford střelu z první vyrazil a jeho spoluhráči vyrazili do rychlého kontru se zakončením Carpentera.
     
    35:57
    Přechod kanadského týmu do útočné fáze zmařilo postavení mimo hru. To však obralo domácí hráče jen o pár vteřin.
     
    36:18
    Petry sebral volný puk na modré čáře a pak sledoval nepřesnou střelu Tatara z vrcholku kruhu. Canadiens ještě zůstávají nastěhováni před Crawfordem.
     
    36:40
    Zkušený gólman v bílém dresu předvedl relativně snadný zákrok proti Suzukimu, který jej po nahrávce Petryho trefil do břicha.
     
    37:24
    Hosté v plném počtu.
     
    37:43
    Zack Smith se vrátil na ledovou plochu a přihrávkou z pravého křídla jen těsně nenašel před brankou volného Highmorea.
     
    38:25
    Blackhawks tahali kotouč po prknech tak dlouho, až si ho vzal Weise. Rychlá protiakce přinesla nepřesný pokus Natea Thompsona.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Ilja Kovalčuk dobrovolně vybruslil ven z útočného pásma. Po jeho nahození následovala řada soubojů u hrazení s vítězným koncem pro mužstvo z Chicaga.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství nabídlo poměrně vyrovnaný boj. Na dvougólovém náskoku Blackhawks se nic nezměnilo i přesto, že Phillip Danault krátce po změně stran snížil na 1:2. Ve dvaatřicáté minutě totiž Chicago zásluhou DeBrincata využilo přesilovou hru a do závěrečné dvacetiminutovky půjde s vedením 3:1.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 22 – 22 (12:11, 10:11)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 13
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 46 % – 54 %
    Bodyčky: 30 – 6.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Artturi Lehkonen potáhl kotouč podél levého mantinelu. Střelu švihem na zadní tyč však Crawford lapil zcela rutinním zákrokem.
     
    41:05
    Erik Gustafsson nadzvedl Suzukiho pokus až do ochranné sítě. Vhazovat se bude nalevo od brankáře Crawforda.
     
    41:18
    Duncan Keith anii Shea Weber zatím nejsou moc ve hře. Kapitán Habs se teď ukázal při střele od modré, kterou však Crawford zvládl alespoň vyrazit.
     
    42:02
    Kotkaniemi předal puk Metemu, ale i ten trefil z levé strany jen beton hostujícího strážce branky. Menší tlak Montrealu každopádně trvá.
     
    42:54
    Ben Chiarot nahodil puk do rohu, kde Weal sice prohrál osobní souboj, ale Blackhawks zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    43:18
    Artturi Lehkonen posunul kotouč do jízdy Suzukimu, ale ten bekhendem nenašel žádnou mezírku v postoji jistě chytajícího Crawforda.
     
    43:56
    Snad poprvé se po svém vyloučení ocitl na ledě Max Domi. Střela z první po nahrávce od Suzukiho však gólová nebyla.
     
    44:43
    Přihrávka do středního pásma na Kubalíka byla nepřesná. Chicago tak bude i v následujících vteřinách bránit poměrně velký tlak.
     
    45:18
    Jesperi Kotkaniemi to vzal na sebe. V zahuštěném prostoru kotouč udržel, ale Scandella poté vystřelil jen do bránícího soupeře.
     
    45:52
    Weberovu ránu zablokoval Nylander. Matthew Highmore v protiútoku zase narazil na Weala, od kterého se puk odrazil mimo hřiště.
     
    46:46
    Danault nahrál na modrou Weberovi, který nabízel Wealovi přihrávku na teč. Ta sice přišla, ale puk do prostoru branky nezamířil.
     
    47:18
    DeBrincatovo nahození za brankou zastavil Lindgren. Další přechodová fáze Chicaga pro změnu skončila zakázaným uvolněním.
     
    47:35
    Crawford neměl úplně pod kontrolou Suzukiho střelu zpoza pravého kruhu. Puk mu vypadl z náruče, nicméně Habs se k dorážce nedostali.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nick Cousins.
     
    48:12
    Jonathan Toews uspěl na buly proti Danaultovi a poté se postavil k pravé tyči Lindgrenovy branky, kde dorazil do sítě Boqvistovu střílenou přihrávku z pravého kruhu.
    48:12 Toews dosáhl gólu kopnutím
     
    48:12
    Všechno je jinak a Nick Cousins se vrací na trestnou lavici! Hostující kapitán podle bleskové kontroly u videa dosáhl gólu úmyslným kopnutím!
     
    49:01
    Kirby Dach vjel s kotoučem do postavení mimo hru. Po následném buly vyprazil vpřed Poehling, jenže se mu nepodařilo obejít Gustafssona.
     
    49:52
    Až na konci přesilovky se hráči Chicaga usadili v útočném pásmu. Po rychlé souhře na malém prostoru nepropasíroval kotouč do sítě Kirby Dach.
     
    50:04
    Domácí v plném počtu.
     
    50:53
    Corey Crawford si rozmyslel přerušení hry a jenom odrazil kotouč do rohu, kde nyní probíhá celá řada osobních soubojů.
     
    51:40
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tato trefa Blackhawks na 4:1 už bude platit! Jordan Weal udělal obrovskou chybu u obranné modré čáry, kde mu vypíchl kotouč DRAKE CAGGIULA. Ten na nic nečekal a rychlou střelou švihem z levého kruhu nedal Lindgrenovi šanci zasáhnout. Bez asistence.
    51:40 Drake CAGGIULA - 1:4
     
    52:01
    Další chybu Habs v obranném pásmu udělal Chiarot. Kane a Kubalík se rázem ocitli v přečíslení, ale Lindgren další velkou šanci českého kanonýra zlikvidoval asi nejlepším zákrokem večera, když se bleskově přesunul k pravé tyči!
     
    52:43
    Patrick Kane to zkusil z pravého kruhu, ale kotouč zmizel v lapačce domácího gólmana. Podle obrazu hry v posledních minutách se nezdá, že by Habs se zápasem ještě něco udělali.
     
    53:13
    Hráčem Chicaga protečovaný kotouč vyletěl mimo ledovou plochu. Nařízené buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro Natea Thompsona.
     
    54:04
    Nick Suzuki poslal puk na hostující střídačku. Rozhodčí přerušili hru a ta bude pokračovat až po poslední reklamní pauze.
     
    54:30
    Projektil Gustafssona byl lehce tečovaný a mezi tři tyče Lindgrenovy branky se nevešel. Na druhé straně Petry trefil zadní mantinel a od něj se kotouč odrazil pod lapačku Crawforda.
     
    55:08
    V tomto duelu naprosto neviditelný Keith odhodil puk k útočné modré čáře, odkud začíná další postupný útok domácích Canadiens.
     
    55:25
    Kovalčuk měl dost času a prostoru na přípravu střely z vrcholku levého kruhu. Crawford zasáhl levým betonem a Tatar už se k dorážce nedostal.
     
    56:25
    Lehkonen zavezl puk zpět do útočného pásma Montrealu a připravil Crawfordovi další nelehký zákrok. Dorážka se ani v tomto případě nekonala.
     
    57:21
    Další dramatické okamžiky u hostující branky! Scandellovu ránu zpoza levého kruhu Crawford zneškodnil i s dorážkou Poehlinga. Scandella poté napřáhl ještě jednou a trefil tyč!
     
    57:45
    Crawford se v závěru zápasu rozhodně nenudí. Nyní měl co dělat, aby vytěsnil na zadní mantinel svižný pokus finského útočníka Kotkaniemi.
     
    58:06
    Kubalík nedosáhl na přihrávku Kanea zpoza branky. Český útočník už nemá moc času na to, aby dal gól v šestém utkání za sebou.
     
    58:32
    Toewsova přihrávka z levého křídla byla sražená přes celé kluziště. Puk si sebral Murphy a později skončil mimo ledovou plochu.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Phillip Danault byl v útočném pásmu dříve než kotouč, po kterém se natahoval. Odpískaný ofsajd znamená buly ve středním pásmu mezi Domim a Smithem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Montreal byl hostům z Chicaga vyrovnaným soupeřem, větší šance si ale vytvořil až v posledních minutách a to už byl víceméně jasno o tom, že dva body poputují do státu Illinois. Hawks udělali rozhodující krok k vítězství již v první třetině, kdy se dvakrát za sebou prosadil spíše sváteční střelec Zack Smith. Danault v jednadvacáté minutě snížil, možnosti na vyrovnání se ale nenaskytly a DeBrincat s Caggiulou naopak upravili skóre na konečných 4:1 pro mužstvo Jeremyho Collitona.
     
    Chicago vyhrálo druhý zápas ve dvou dnech, celkově má šňůru tří výher a z desátého místa Západní konference rázem ztrácí na osmý Vancouver už jenom čtyři body. Montreal po dvou výhrách naopak neboduje a na Východě mu s výraznou ztrátou na play-off patří až třináctá příčka.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 33 – 28 (12:11, 10:11, 11:6)
    Zablokované střely soupeře: 9 – 20
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 54 % – 46 %
    Bodyčky: 36 – 10.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Zack Smith (CHI)
    2+0
    2. Jonathan Toews (CHI) 0+1
    3. Corey Crawford (CHI) 32 zák., 1 gól, 97%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 19:18
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:19
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:01.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:23:30)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 21. Danault (Kovalčuk, Tatar) – 6. Z. Smith (Caggiula), 9. Z. Smith (Koekkoek, Määttä), 32. DeBrincat (P. Kane, J. Toews), 52. Caggiula


    Montreal Canadiens: Ch. Lindgren (Price) – S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), Scandella, C. Fleury, Mete – Kovalčuk, Danault, Tatar – Suzuki, Domi, Lehkonen – Cousins, Kotkaniemi, Poehling – Weal, N. Thompson (A), Weise.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – Boqvist, Keith (A), C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek, Määttä – Caggiula, J. Toews (C), D. Kubalík – P. Kane (A), Carpenter, A. Nylander – Dach, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Z. Smith, Sikura.

    Rozhodčí: O´Rourke, Brenk – Daisy, Baker

    Diváci: 21 302
    bahis siteleri