Chabarovsk – Novosibirsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Omsk 1:3 (kon.) | Kunlun – Kazaň 3:1 (kon.)
Barys – Magnitogorsk 4:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 4:2 (kon.) | Čerepovec – Spartak Moskva 1:2 (po pr.)
Nižněkamsk – Čeljabinsk 3:4 (1:2 po s.n.) | N.Novgorod – Dynamo Moskva 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Soči 6:1 (kon.)
Petrohrad – Jokerit 4:1 (kon.) | Viťaz – Minsk 5:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Jokerit Helsinky
Čtvrtek 16.01.2020, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dalšími zápasy dnes pokračuje KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy SKA Petrohrad a Jokerit Helsinky.
     
    SKA Petrohrad

    Hokejisté dnes domácího Petrohradu jsou v Západní konferenci na druhém místě se ziskem sedmašedesáti bodů. Na první CSKA Moskva ztrácejí jen pět bodů. Znovu tak ukazují, že i po odchodu některých hráčů patří stále mezi špičku kontinentální hokejové ligy. Hokejistům Petrohradu mají nyní dva vítězné zápasy v řadě za sebou, naposledy doma porazili Dinamo Rigu 3:0. Na tento výsledek by tak rádi navázali i dnes, ale nečeká je rozhodně žádná procházka růžovým sadem. Hráči Jokeritu taktéž patří ke špičce KHL.

    Nejproduktivnější hráči

    Vladimir Tkačjov – 32 bodů (10+22)
    Miro Aaltonen – 27 bodů (10+17)
    Sergej Plotnikov – 25 bodů (7+18)
     
    Jokerit Helsinky

    Jokerit je v Západní konferenci na čtvrtém místě se ziskem pětašedesáti bodů a na svého dnešního soupeře má ztrátu pouhých dvou bodů. Hosté mají na svém kontě devětadvacet výher a osmnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Hráči Jokeritu z Helsinek odčinili v posledním utkání prohru 2:5 s Čerepovcem a na ledě Viťazu pak brali výhru 3:2. Zapsali tak další dva důležité body do tabulky a dnes prahnou po dalších. Čeká nás zajímavý souboj dvou prestižních celků v KHL, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Brian O'Neill – 38 bodů (18+20)
    Mikko Lehtonen – 37 bodů (15+22)
    Peter Regin – 32 bodů (14+18)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát. Nejprve se doma radoval Petrohrad, když vyhrál 3:2. Na začátku ledna pak Jokerit oplácel a doma nadělil Petrohradu "kanára". Zvítězil 6:0 a tento debakl dnes hosté chtějí odčinit.
     
    Zranění hráči

    Petrohrad: Alexandr Barabanov, Anton Burdasov

    Jokerit: Henri Ikonen, Oliver Lauridsen
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (Jokerit Helsinky)
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Hellberg (Melničuk) – A. Bělov, Bengtsson, Tokranov, Ožiganov, Chafizullin (A), Zub, Galeňuk – Tkačjov, Lehterä (A), Jakupov – Karpov, Kemppainen, Ketov (C) – Kuzmenko, Koskiranta, Glotov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Kablukov.

    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – Lehtonen, D. Sklenička, Lööv, Lepistö (A), Kivistö, E. Räsänen – Joensuu, Regin (C), O'Neill – Haapala, Kontiola, Nicklas Jensen – Savinainen, Hirvonen, Moses – Oksanen, M. Niemi, Anttila (A).

    Rozhodčí: Gofman, Ravodin – Viljugin, Kučava.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Brian O'Neill se dostal do útočného pásma a z pravého kruhu posílal puk před branku, nikoho na dorážku před Hellbergem nenašel.
     
    00:53
    Domácím se nepovedl útok a do akce šli znovu hráči Jokeritu, před Hellbergem však žádnou střelu nevyslali.
     
    01:45
    Chafizullin sklepl puk po nepřesné přihrávce hostů a poté s ním se spoluhráči zamířil do útočného pásma, ovšem znovu hráči Petrohradu před Kalninšem neuspěli.
     
    02:51
    Anton Bělov se prodral skrze hostující obranu, ale nakonec se do zakončení nedostal a hosté poté okamžitě znovu otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    03:59
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Petri Kontiola – 2 min., sekání).
     
    04:33
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči, ale zatím se jim nedaří usadit se v hostujícím pásmu. Jokerit se tak dokázal hned osvobodit.
     
    05:01
    A další vyhození puku až před Hellberga a hráči Jokeritu šetří další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    05:18
    Kuzmenko pálil z levé strany a Kalninš vytáhl puk do rohu pásma. Nicméně Petrohradští stále útočí před jeho brankou. Z přesilovky jim už ale moc nezbývá.
     
    05:59
    Jokerit je v plném počtu.
     
    06:47
    Za brankou Petrohradu vybojoval puk Arťom Zub a snažil se najít před Hellbergem spoluhráče, který však na kotouč vůbec nedosáhl.
     
    07:15
    Nepřesná kombinace SKA a hosté rychle otočili hru před Hellberga, ale pokus Marka Anttily byl nepřesný a neskončil tak mezi třemi tyčemi.
     
    08:21
    Kalninš zapsal důležitý zákrok, když zastavil nebezpečnou střelu domácích, která mířila na jeho klec. Ovšem brankář Jokeritu si u pravé tyče poradil.
     
    08:21
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    08:21
    Tak pozor, ještě se bude zkoumat video, zda nakonec kotouč neskončil za brankovou čarou. Uvidíme, jak se celá situace rozuzlí.
     
    08:21
    Stále není jasno a hlavní sudí Gofman stále zkoumá na monitoru opakované záběry. Hráči obou celků tak pomalu krouží po hrací ploše, aby se udrželi v tempu.
     
    08:21
    Tak po dlouhém zkoumání nyní Gofman oznámil divákům, že kotouč za brankovou čarou opravdu nebyl a rozpažil. Pokračuje se tak vhazováním před Kalninšem, konkrétně po jeho pravé ruce.
     
    08:28
    Hosté se dostali do útočné akce, ale před Hellbergem nevystřelili. Domácí pak sebrali puk a už jsou nastěhováni před Kalninšem.
     
    08:57
    Ivan Morozov vystřelil z levého kruhu a jeho prudkou střelu vyrazil holí nad sebe Janis Kalninš, jenž poté zastavil další pokus soupeře. Glotovovu střelu ukryl ve své výstroji.
     
    09:26
    Agilní domácí hráči vybojovali u levého hrazení touš a hned se s ním dostali znovu do pásma, kde ale jejich souhru zastavila pozorná obrana Jokeritu.
     
    10:13
    Vladimir Tkačjov se hnal do zakončení skrze dva obránce Helsinek, ale nakonec si Kalninš poradil a dostal puk pod kontrolu. Následně pak znovu Helsinští přenášejí hru před Hellberga.
     
    11:26
    Delší dobu se hosté drželi před Hellbergem, vyslali na něho několik střel, ale obrana Petrohradu svému brankáři pomohla a nedopustila ohrožení jeho branky.
     
    12:37
    Následuje další komerční přestávka.
     
    12:42
    Maxim Karpov sice za brankou soupeře získal puk, ale záhy o něj přišel a Jokerit se tak opět dostává do další útočné akce a míří před Magnuse Hellberga.
     
    13:30
    Jori Lehterä z prostoru mezi kruhy netrefil hostující klec, Kalninš tak byl bez práce a posílá rozehrávkou své spoluhráče směrem dopředu.
     
    14:32
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení).
     
    14:33
    Brian O'Neill pálil z levého kruhu a jeho pokus se odrazil od betonu Hellberga směrem k dalšímu hráči hostů a Jokerit tak útočnou třetinu udržel.
     
    15:18
    Nyní už se na puk dostal domácí celek a bez čekání ho odpálil až před Janise Kalninše. Pošetřil tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:00
    Nepřesnosti v rozehrávce hostů a Petrohrad toho využil k dalšímu osvobození. Tohle oslabení Petrohrad už zřejmě zvládne.
     
    16:32
    Ano je to tak, SKA Petrohrad je v plném počtu.
     
    17:28
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Tommi Kivistö – 2 min., držení hole).
     
    17:32
    Nyní mají přesilovou hru domácí hráči a budou se snažit ji využít.
     
    18:05
    Od vlastního brankáře zakládají první přesilovkovou akci hráči Petrohradu a už se tlačí před branku Janise Kalninše. Obrana Jokeritu tak bude muset být pozorná.
     
    18:44
    Vladimir Tkačjov střílel z první z levého kruhu a Kalninš vytasil další přesný zákrok. Nicméně domácí celek stále operuje před jeho brankou.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Jokerit se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    19:51
    Petrohrad ztratil puk v útočné třetině a ten se dostal do neutrální zóny. Hosté se ještě snažili projít před Hellberga, už se jim to ale nepovedlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku a oba gólmani tak drží svá čistá konta. Vyjma situace před brankou hostů, kdy se dlouho zkoumalo, zda kotouč neprošel za brankovou čáru po střele SKA, to se nepotvrdilo a skóre se neměnilo, k jiné velké šanci nedošlo. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:30.
     
    Střely na branku: 15 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vladimir Tkačjov se hned na začátku druhé třetiny dostal ke střele z pravé strany a Kalninš musel jít do dalšího zákroku. Znovu puk vyhodil holí do ochranné sítě a hra je přerušena.
     
    20:23
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Peter Regin – 2 min., hákování).
     
    20:50
    Hosté se hned po vhazování v obranném pásmu dostali na kotouč a ten okamžitě poslali až před Magnuse Hellberga.
     
    21:11
    Ten si vyjel ze své branky až nad pravý kruh a hosté tak měli před sebou prázdnou branku, obrana Petrohradu ale kotouč získala zpět.
     
    21:51
    Pokus od modré čáry tečoval před Kalninšem Jarno Koskiranta, ale brankář Jokeritu si poradil. Následně pak došlo k další domácí střele, ale ani ta se v síti Jokeritu netřepotá.
     
    22:23
    Jokerit je v plném počtu.
     
    23:13
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet dnesního zápasu a jdou do vedení. Domácí se zdrželi v útočném pásmu, poto dostal VASILIJ TOKRANOV přihrávku do prostou mezi kruhy a jeho pohotová střela skončila v hostující síti – 1:0. Asistence: Vasilij Glotov a Jevgenij Ketov.
    23:13 Vasilij TOKRANOV - 1:0
     
    25:11
    Hosté se snažili o vyrovnání, ale ztratili puk a do akce jde Petrohrad.
     
    25:51
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je z toho další branka v hostující síti. Petrohradští tak berou dvoubrankový náskok. Lehterä postrčil puk VLADIMIRU TKAČJOVOVI, který z těžkého úhlu našel skulinku v hostující brance a zaskočil tak Kalninše – 2:0. Asistence: Jori Lehterä.
    25:51 Vladimir TKAČJOV - 2:0
     
    26:44
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:17
    Ivan Morozov nahodil kotouč před branku hostů, kde ho ale Kalninš betonem vykopl mimo ohrožení své branky.
     
    28:20
    Eemeli Räsänen vybojoval puk v obranném pásmu a zavezl ho na opačnou stranu, ale nakonec se se spoluhráči do žádného zakončení nedostal.
     
    29:38
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Petri Kontiola – 2 min., podrážení).
     
    29:58
    Domácí mají šanci své vedení navýšit, mají totiž k dispozici další přesilovou hru.
     
    30:33
    Petrohradu se zatím nepovedlo dostat se do souvislejšího tlaku a hosté se několikrát osvobodili a pošetřili cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    30:49
    A znovu letí puk až před Hellbergovu branku, Petrohradští tak musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma. Hosté jsou připraveni bránit.
     
    31:38
    Jokerti Helsinky je v plném počtu.
     
    32:22
    Hosté čelili dalšímu útoku Petrohradu, ale tlak ustáli. Poté se přemístili na druhou stranu, ale Viktor Lööv byl tísněn obranou domácích a nezakončil.
     
    33:34
    Petrohradští velmi dobře brání svůj nadějný výsledek a opět nepustili hosty k žádné střele před Magnusem Hellbergem.
     
    34:16
    Maxim Karpov poslal puk na modrou čáru, ale Igoru Ožiganovi se nepovedlo zakončit. Kotouč se tak odrazil o hůl jednoho z hráčů hostů a ti míří do akce.
     
    34:46
    Brian O'Neill protečoval puk ze středního pásma blíže brance Petrohradu, ovšem domácí ho okamžitě získali na svou stranu a jdou znovu do útoku.
     
    35:42
    Ahti Oksanen vystartoval ze středního pásma a dostal se s kotoučem až před Hellberga, ten následně u levé tyče pokryl pokus Miky Niemiho.
     
    36:14
    Do ofsajdové pasti se dostal domácí celek a hra je vykázána do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    36:40
    Petrohrad následně pak ztratil puk a s ním se před Hellberga dostali zase hosté, ale i oni o něj hned přišli.
     
    37:07
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A je to 3:0. Domácí tak svému soupeři znovu odskakují a mají už velmi slibný náskok. VLADIMIR TKAČJOV se zbavil obránce před sebou a poté zakončil k bližší tyči. Puk končí v hostující síti a domácí útočník má zaděláno na hattrick. Asistence: Danila Galeňuk a Igor Ožiganov.
    37:07 Vladimir TKAČJOV - 3:0
     
    37:36
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Anton Bělov – 2 min., sekání).
     
    38:29
    Nyní mají hosté šanci snížit na rozdíl dvou branek, při vyloučení Bělova mají početní výhodu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:09
    Domácí získali puk a okamžitě ho poslali až před hostující branku. Jokerit tak další akci zakládá od svého brankáře.
     
    39:36
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm jsme se už dočkali branek, a sice tří. Všechny napadaly do sítě Jokeritu a Petrohrad tak má slibný tříbrankový náskok, Vladimir Tkačjov má nakročeno k hattricku. Ještě nás čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:25.
     
    Střely na branku: 29 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Nail Jakupov dostal přihrávku na pravý kruh a ještě si vylepšil místo pro střeleckou pozici, ale jeho pokus skončil jen na betonu Janise Kalninše.
     
    41:15
    Dinar chafizullin protečoval puk do útočného pásma, domácí ale o něj hned přišli. Do akce na druhé straně se tak vydávají hosté.
     
    42:23
    Marčenko svižnou ranou chtěl překvapit Kalninše, ten dostal kotouč do bezpečí a do akce jde Jokerit.
     
    43:04
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté se poprvé v utkání prosazují a snižují na rozdíl dvou branek. Lööv našel zpětnou přihrávkou PETRIHO KONTIOLU, který poté svižnou ranou z hrany levého kruhu vymetl horní část domácí klece – 3:1. Asistence: Viktor Lööv.
    43:04 Petri KONTIOLA - 3:1
     
    44:42
    Hosté ožili a opět se natlačili před branku Petrohradu. Pokus Hirvonena ale skončil jen na betonech domácího brankáře.
     
    45:42
    Hosté se zdrželi v útočném pásmu, ale domácí celek se pak dostal na kotouč a vyvezl ho opačným směrem. Petrohrad tak stále drží dvoubrankový náskok.
     
    46:33
    Těsně před Hellbergem švihl do kotouče Nicklas Jensen a domácí brankář vytasil pohotový zákrok, po kterém svůj tým podržel.
     
    46:55
    Lavička Petrohradu si bere oddechový čas.
     
    47:09
    Marko Anttila zavezl puk do útočného pásma, obrovitý útočník Jokeritu však poté vyslal nepřesnou střelu, jenž skončila na obraně Petrohradu.
     
    48:46
    Jevgenij Ketov zpoza hostující branky vyvezl kotouč k modré čáře, ale tam nenašel spoluhráče. Následně pak se kotouč ocitl ve středním pásmu.
     
    49:34
    Hosté teď měli tlak před domácí brankou a snažili se překonat Hellberga. Ten nakonec utěsnil své otvory v brance a zakročil. Hned na to nechal hru přerušit.
     
    49:34
    A následuje další komerční přestávka.
     
    49:42
    Lehterä procpal puk do pásma Jokeritu, pokusil se najít spoluhráče na druhé straně, ale k němu se kotouč nedostal. Helsinští tak otáčejí hru.
     
    50:36
    Polovina třetí třetiny je za námi, hosté se snaží o kontaktní branku, zatím ale marně. Naproti tomu Petrohrad brání své slibné vedení.
     
    51:29
    Andrej Kuzmenko bojoval o puk za brankou soupeře, přijeli mu pomoci spoluhráči. Ovšem na svou stranu ho získal jeden z hostů a Jokerit míří do útočného teritoria.
     
    52:03
    Magnus Hellberg lapil pokus z uctivé vzdálenosti. Neměl s ním sice žádný problém, ale raději ho chvíli podržel. Poté jdou do akce zase domácí hráči.
     
    52:23
    Následuje další komerční pauza.
     
    52:37
    Marko Anttila poslal puk před branku domácích, Viktor Lööv pak jeho nahození tečoval v mezikruží, ovšem bylo to nepřesné.
     
    53:30
    Tkačjov si sjel před Kalninše a hned vyslal nebezpečnou střelu, ale hattricku se zatím nedočkal.
     
    55:47
    Domácí to zkoušeli před Kalninšem, ale ten byl ve své brance připraven. Následně pak šli do akce zase Helsinští, ale nepočínali si přesně.
     
    57:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí hráči udělali další výrazný krok k dnešnímu úspěchu. Po pěkně sehrané akci zakončil z pravé strany JEVGENIJ KETOV a je to už 4:1. Asistence: Ilja Kablukov a Vladimir Tkačjov.
    57:14 Jevgenij KETOV - 4:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:04
    Domácí už jen kontrolují hru a mohou pomalu začít slavit dva body. Hosté už jsou prakticky bez šance na nějaký zvrat.
     
    59:50
    Ještě se domácí nadechli k akci, ale už drží puk jen v obranném pásmu a pomalu, ale jistě je dnešní duel u konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Petrohrad nakonec dokráčel k výhře 4:1 a nad Jokeritem získal další dva body do tabulky. Hosté sice snížili na rozdíl dvou branek, soupeř ale znovu odskočil a už nedal hostům žádnou šanci na zdramatizování. Viděli jsme pohledné utkání, ve kterém měli více ze hry téměř celý zápas domácí hokejisté.
     
    Střely na branku: 36 – 25
     
    Dnešní utkání sledovalo 12 049 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    David Sklenička (Jokerit) 0+0, 0 střel, čas na ledě 22:17
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:01:55)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 24. Tokranov (Glotov, Ketov), 26. Tkačjov (Lehterä), 38. Tkačjov (Galeňuk, Ožiganov), 58. Ketov (Kablukov, Tkačjov) – 44. Kontiola (Lööv)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Melničuk) – A. Bělov, Bengtsson, Tokranov, Ožiganov, Chafizullin (A), Zub, Galeňuk – Tkačjov, Lehterä (A), Jakupov – Karpov, Kemppainen, Ketov (C) – Kuzmenko, Koskiranta, Glotov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Kablukov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – Lehtonen, D. Sklenička, Lööv, Lepistö (A), Kivistö, E. Räsänen – Joensuu, Regin (C), O'Neill – Haapala, Kontiola, Nicklas Jensen – Savinainen, Hirvonen, Moses – Oksanen, M. Niemi, Anttila (A).

    Rozhodčí: Gofman, Ravodin – Viljugin, Kučava

    Diváci: 12 049
    thejrc.org