K. Vary – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:3 (kon.)
Liberec – Plzeň 7:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 2:0 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:1 (2:0, 4:0, 1:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 17.01.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Luboš ROB - 7:1
     
    59:28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň se nakonec dočkala čestného zásahu. Jaroslav Kracík vyslal do úniku LUBOŠE ROBA a ten blafákem mezi betony překazil Dominiku Hrachovinovi čisté konto. Asistence: Jaroslav Kracík.
     
    57:37
    Radan Lenc přihrál Liboru Hudáčkovi, který z nepochopitelných důvodů minul z bezprostřední blízkosti zcela odkrytou klec. Hned na to pálil na druhé straně Petr Kodýtek, jenž poslal kotouč jen pár centimetrů nad břevno.
    55:59 Marek ZACHAR - 7:0
     
    55:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři střílí gól v oslabení. MAREK ZACHAR se zmocnil na obranné modré puku, nastartoval své nohy a natlačil se až před Kristiána Koláře, kterého překonal kličkou mezi betony. Bez asistence.
     
    54:34
    Jaroslav Vlach (LIB) je vyloučen za podrážení. Hosté mají šanci aspoň na čestný zásah.
     
    40:01
    Indiáni podruhé mění gólmana. Kristián Kolář se na třetí třetinu vrací do brány.
    38:28 Libor HUDÁČEK - 6:0
     
    38:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Demolice pokračuje! Tygři rozjeli přečíslení tři na dva, Michal Birner si trpělivě počkal, až mu spoluhráči najedou před bránu a poté přihrál Janu Ordošovi. Toho sice ještě Dominik Frodl vychytal, na dorážku LIBORA HUDÁČKA už byl ale krátký. Asistence: Jan Ordoš, Michal Birner.
     
    35:43
    A nervy už tečou. Michal Moravčík (PLZ) se u mantinelu pustil do Rostislava Marosze (LIB). Ten se sice k souboji moc neměl, rozhodčí ale preventivně oba vyloučili na dvě minuty za hrubost. Uvidíme hru ve čtyřech.
     
    34:35
    Michal Birner objel celou útočnou třetinu a poté vybídl k zakončení Michala Bulíře, jenž svým projektil z pravého kruhu trefil beton přesouvajícího se Dominika Frodla.
    31:57 Libor HUDÁČEK - 5:0
     
    31:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Indiáni jsou zralí na ručník! Jeden z obránců špatně zpracoval nahození Rostislava Marosze a touš mu odebral LIBOR HUDÁČEK, jenž v samostatném úniku povedenou kličkou do forhendu překonal marně zasahujícího Dominika Frodla. Asistence: Rostislav Marosz, Oldrich Kotvan.
    31:43 Tomáš HANOUSEK - 4:0
     
    31:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují vedení! TOMÁŠ HANOUSEK přihrál od modré Michalu Birnerovi k pravému mantinelu a sjel si na vrchol kruhu, kam mu Birner kotouč vrátil. Mladý obránce poté vypálil zápěstím a prostřelil Dominika Frodla, jenž měl pravděpodobně zakrytý výhled. Asistence: Michal Birner.
    25:59 Michal BIRNER - 3:0
     
    25:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    A tu bleskové využívá! Michal Bulíř hned po buly poslal puk do brankoviště a MICHAL BIRNER jeho nabídku šikovně tečoval do horního rohu! Dominik Frodl držel čisté konto jen šest minut. Asistence: Michal Bulíř.
     
    25:56
    Matyáš Kantner (PLZ) obdržel menší trest za hákování. Liberec bude hrát přesilovku.
     
    21:00
    Michal Bulíř se z vlastní obranné třetiny prokličkoval až před Dominika Frodla, jenž hned musel předvést těžký zákrok. Bulířovo zakončení ale pokryl a poradil si i s následnou dorážkou.
     
    20:01
    Je to skutečně tak. Kristián Kolář přenechává místo v kleci Dominiku Frodlovi, který tak naskočí i do tohoto utkání.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:54.
     
    13:56
    Nyní měl Matyáš Kantner po křížném pasu Milana Gulaše před sebou zcela prázdnou bránu, jenže Dominik Hrachovina se na brankové čáře roztáhl jako šňůra na prádlo a fantastickým zákrokem podržel svůj tým!
     
    12:28
    Adam Musil (PLZ) putuje na trestnou lavici za sekání. Plzeň má šanci v přesilové hře získat psychickou výhodu na svou stranu.
    11:55 Jaroslav VLACH - 2:0
     
    11:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je hodně studená sprcha pro Škodovku! Jeden z plzeňských beků dojížděl ve vlastním obranném pásmu vyhozený kotouč, když v tu se za ním zjevil Jan Ordoš, který ho o puk připravil. Následně zpoza brány adresoval přihrávku JAROSLAVU VLACHOVI, který se napřáhl na levém kruhu a bombou k bližší tyči nedal Kolářovi šanci. Asistence: Jan Ordoš.
    10:29 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    10:29
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři otevírají skóre! Ladislav Šmíd obdržel na modré kotouč a povedenou kličkou obešel napadajícího Milana Gulaše. Následně si sjel až do rohu a přihrál ke vzdálenější tyči zcela volnému MICHALU BULÍŘOVI, který z první nasměroval puk do sítě. Asistence: Ladislav Šmíd.
     
    06:52
    Milan Gulaš objel brankoviště a přihrál mezi kruhy Tomáši Mertlovi, jehož povedený pokus z voleje vyrazil Dominik Hrachovina svým levým betonem.
     
    00:08
    Hned uvidíme přesilovou hru. Za podrážení je vyloučen Ronald Knot (LIB).
     
    Indiáni ještě před začátkem zápasu přišli s překvapením. Poprvé v sezóně se mezi tři tyče totiž nepostaví Dominik Frodl, nýbrž Kristián Kolář!
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Šmíd), 12. J. Vlach (Ordoš, Bulíř), 26. Birner (Bulíř), 32. T. Hanousek (Birner), 32. L. Hudáček (Marosz, Kotvan), 39. L. Hudáček (Ordoš, Birner), 56. M. Zachar – 60. Rob (Kracík)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kotvan, T. Hanousek, Kunst – Birner, Bulíř, Ordoš – Marosz, L. Hudáček, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Průžek.
    HC Škoda Plzeň: Kolář (21.–41. Frodl) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Moravčík, Jank, L. Kaňák, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Zdráhal, Kracík, Pour – Straka, V. Němec, Rob – Kodýtek, Kolda.

    Rozhodčí: Lacina, Heikinnen – Ganger, Klouček

    Diváci: 7 308
    ocianews.com