K. Vary – Mladá Boleslav 2:4 (kon.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:3 (kon.)
Liberec – Plzeň 7:1 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 2:0 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
5:1 (0:0, 0:0, 5:1)
HC Kometa Brno
Pátek 17.01.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Jakub STRNAD - 5:1
     
    59:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši jsou nenasytní a přidávají další branku v přesilové hře. Pokus od modré čáry tečoval JAKUB STRNAD a na změnu letu kotouče pak nereagoval Karel Vejmelka. Asistence: Brendon Nash.
     
    59:03
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Bartejs – 2 min., držení).
    58:46 Antonín MELKA - 4:1
     
    58:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! ANTONÍN MELKA převzal přihrávku ve středním pásmu a zamířil přesně do prázdné brány. Asistence: Brendan O'Donnell a Brady Austin.
     
    58:19
    Karel Vejmelka se vydal na střídačku a pustil tak na led šestého hráče! V podobném momentu Kladno netrefilo prázdnou branku a navíc je odpískané zakázané uvolnění.
    57:03 Brendan O'DONNELL - 3:1
     
    57:03
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv Tomáš Plekanec nesouhlasí, branka platí! BRENDAN O'DONNELL si u střídačky Komety stáhl puk ze vzduchu a vydal se na levou stranu, odkud přesně zamířil mezi gólmanovy betony. Bez asistence.
     
    Bude branka platit? Brendan O'Donnell sice zamířil přesně mezi brankářovy betony, ovšem domácí útočník si kotouč stáhl na led vysokou holí. Tomáš Plekanec a Martin Zaťovič se okamžitě vydali za rozhodčími.
    52:30 Tomáš PLEKANEC - 2:1
     
    52:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané využívají početní výhodu a vracejí se do hry o body! Z levého kruhu vystřelil Lukáš Kucsera, jehož pokus před sebe vyrazil Denis Godla. Mezi kruhy se vydal TOMÁŠ PLEKANEC, jemuž hůl na chvíli zablokoval Jakub Strnad. Přesto zkušený hráč zakončil po ledě přesně. Asistence: Lukáš Kucsera a Martin Zaťovič.
     
    52:17
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jaromír Jágr – 2 min., držení).
    48:43 Jakub STRNAD - 2:0
     
    48:43
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři v početní hře navyšují vedení, a tak fanoušci pějí oslavný chorál! David Stach našel u pravé tyče Tomáše Kauta, jenž branku minul. Kotouč za brankou našel znovu Stach, jenž jej naservíroval na JAKUBA STRNADA, který neměl problém trefit odkrytou svatyni. Asistence: David Stach a Tomáš Kaut.
     
    48:10
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Silvester Kusko – 2 min., hákování).
    47:18 David STACH - 1:0
     
    47:18
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Aktivita Rytířů se vyplácí a Kladenští tak jdou do vedení! DAVID STACH přihrával od pravé mantinelu na zadní tyč, kde se nacházel Štěpán Bláha, který do hry ani zasahovat nemusel. Kotouč totiž do šibenice poslal Stanislav Svozil, a tak byl Karel Vejmelka bezmocný. Bez asistence.
     
    45:20
    Střelou přes beka se prezentoval Petr Vampola, který mířil těsně vedle vzdálenější tyče. Karel Vejmelka teď toho moc neviděl, ale štěstí stálo na jeho straně.
     
    35:40
    Velkou rychlost nabral Petr Vampola, který se tak natlačil až před branku. Jeho pokus po ledě zamířil jen těsně vedle pravé tyče, Karel Vejmelka se štěstím obstál.
     
    35:10
    Něco málo přes minutu bude hrát Kladno ve dvojnásobné výhodě! Dostanou se Rytíři do vedení?
     
    35:02
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Daniel Rákos – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:09
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Ondřej Němec – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:03
    Kladenští ve třech jeli na jediného obránce. David Stach přihrál na osu, kde se nacházel Brendon Nash. Jemu v posledním momentu byla zablokovaná hůl, a tak puk letěl jen mimo prostor tří tyčí.
     
    27:06
    Po rychlé kombinaci vybídl Tomáš Plekanec Lukáše Kucseru ke skórování. Jeho pokus letěl do levé šibenice, ovšem domácí brankář se skvěle přesunul a střelu zlikvidoval.
     
    25:55
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Barinka – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:05
    Krásnou prací se prezentoval Antonín Melka, který mohl přihrávat na spoluhráče, ale vzal celou situaci na sebe. Domácí útočník zakončil jednou rukou, ovšem Karel Vejmelka obstál.
     
    15:14
    Po kombinaci za brankou si do nebezpečné pozice najel Lukáš Kucsera, na kterého ihned mířil kotouč. Hostující útočník z mezikruží rychle vystřelil, ovšem domácí maskovaný muž byl znovu na správném místě.
     
    13:30
    Ve střením pásmu se ke kotouči dostal Vojtěch Střondala, který byl sice atakován, ovšem přesto se na puku udržel. Po dlouhé kličce přišlo zakončení z bekhendu, jenže Denis Godla byl připraven.
     
    11:56
    Martin Zaťovič přihrál před branku, kde se nacházel osamocený Lukáš Kucsera. Jeho pokus mířil do protipohybu brankáře, ovšem Denis Godla situaci vyřešil.
     
    10:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    03:29
    Tomáš Plekanec prohodil přes obránce kotouč na Martina Zaťoviče, jenž se dostal za obranu a mířil sám na brankáře. Jeho pokus mířil pod horní tyč, ovšem Denis Godla situaci ustál.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 48. Stach, 49. J. Strnad (Stach, T. Kaut), 58. O'Donnell, 59. Melka (O'Donnell, Austin), 60. J. Strnad (Nash) – 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Melka, T. Kaut (A), O'Donnell – Valský, Stach, Š. Bláha – Bílek.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – O. Němec (A), Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec – Kucsera, Plekanec (A), Zaťovič (C) – M. Erat, Hruška, Orsava – Dočekal, Rákos, Kusko – L. Horký, Střondala, Plášek ml..

    Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 5 028
    ocianews.com