Česko – Švýcarsko 0:1 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Česko
0:1 (0:0, 0:0, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 17.01.2020, 20:00 • Vaudoise aréna, Lausanne • Olympijské hry mládeže
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny hokejové fanynky a fanoušky z centra světového olympismu, švýcarského Lausanne. Na Olympijských hrách mládeže vás budu ode dneška provázet průběhem dívčího hokejového turnaje, na němž máme želízka v ohni – skvělou partu českých reprezentantek do 16 let pod vedením trenéra Romana Heindla, která by ráda navázala na stříbro svých předchůdkyň z Lillehammeru 2016!
     
    České hokejistky měly přípravu trochu komplikovanější. Jednak se některé z nich na přelomu roku účastnily mistrovství světa do 18 let, jednak tři odletěly na olympiádu s předstihem kvůli turnaji tři na tři. Až včera se tým poprvé sešel v dějišti kompletní.

    Letošní turnaj potrvá pouhých pět dnů, během nichž náš tým odehraje v ideálním případě čtyři zápasy. Dnes vyzve Švýcarsko a zítra od 17:00 Japonsko, pokud se ve skupině umístí mezi prvními dvěma, pak postoupí do semifinále. Druhou skupinu tvoří Švédsko, Německo a Slovensko.

    Olympijské zlato obhajují Švédky, které vyhrály oba dosavadní turnaje v letech 2012 i 2016 a znovu platí za hlavní favoritky. Češky se s němi chtějí potkat ve finále, což velmi pravděpodobně znamená nutnost vyhrát skupinu. A to nebude žádná sranda!

    Nominace českého týmu

    Brankářky:
    Michaela Hesová (Sparta Praha), Barbora Hromádková (Litoměřice).

    Obránkyně:
    Eliška Hotová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Tereza Mašková (Cheb), Anna Vaníčková (Žebrák), Adéla Wojnarová (Poruba), Anna Jiřina Pavlasová (Northwood Huskies, USA).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková, Markéta Mazancová (obě Příbram), Lucie Gruntová (Klášterec nad Ohří), Adriana Dubová (Chrudim), Andrea Trnková (Choceň), Tereza Pištěková (Lvi 2009), Natálie Brichová (Kutná Hora), Aneta Dýcková (Vlašim), Karolína Veverková (Klášterec nad Ohří).

    Rozpis dívčího turnaje na YOG

    Pátek 17. ledna:

    17:00 Švédsko – Slovensko
    20:00 Česko – Švýcarsko

    Sobota 18. ledna:
    11:00 Německo – Švédsko
    17:00 Japonsko – Česko

    Neděle 19. ledna:
    11:00 Švýcarsko – Japonsko
    17:00 Slovensko – Německo

    Pondělí 20. ledna:
    11:00 1. semifinále
    17:00 2. semifinále

    Úterý 21. ledna:
    17:00 zápas o 3. místo
    20:00 finále
     
    Pokud jste nesledovali turnaj v roce 2016, pak vás může překvapit, že zápasy se hrají na tři třetiny po 15 minutách. Pro náš tým to ale nebude až tak velký nezvyk, neboť stejný formát už zná z dubnového Evropského poháru. Tím spíš potřebuje v každém utkání předvést co nejlepší začátek, protože zápasy se budou těžko otáčet. V případě remízy následují přímo samostatné nájezdy se třemi pokusy na každé straně.

    Dalším zásadním specifikem je skutečnost, že každý tým může do olympijského klání nasadit pouze patnáct hráček do pole, tedy tři formace. To bude klást větší nároky na fyzičku, která zejména ve finiši olympiády může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu. Dobře to známe z Lillehammeru, kde Češky ve finále se Švédskem fyzicky úplně odpadly.

    Silnější složení má tradičně chlapecký turnaj, toho se totiž účastní USA, Kanada, Rusko, Finsko, Švýcarsko a Dánsko. Země si mohly dle žebříčku pro kategorii U18 vybrat, který tým postaví, pouze domácí hrají v obou turnajích.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hesová (Hromádková) – Hotová, Hračová, Wojnarová, Pavlasová, Vaníčková, Mašková – Dýcková, Gruntová (A), Bartáková (A) – A. Trnková (C), Dubová, Mazancová – Veverková, Brichová, Pištěková. Trenér: Roman Heindl.

    Švýcarsko: Favreová (Haenerová) – Martiová (C), Baechlerová, Gaberellová, Polettiová, Harjuová, Aymonová – Büchiová (A), Surdezová, Peterová (A) – Schmidová, Lendiová, Kozuhová – Schmidtová, Kehlová, Biglerová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Doyleová (USA), Kolčinová – Kurašovová (obě RUS), Perssonová (SWE).
     
    Vaudoise aréna už se velmi slušně plní, na dnešní zápas dorazí několikatisícová návštěva – pro všechny hokejistky tedy největší, před jakou kdy hrály. My doufáme, že se v ní neztratí ani kotel českých fanoušků, který je už teď vidět i slyšet! Osobně jsem potkal paní Bartákovou a dorazila i řada dalších rodičů.
     
    Oba týmy už jsou na ledě, mnohem větší ohlas samozřejmě vzbudil příchod švýcarských hokejistek. Pěkný hukot!
     
    Andrea Trnková si vyměnila vlaječku s Alinou Martiovou, a tím jejich sportovní přátelství pro tento moment končí. Budeme sledovat nejméně 45 minut nelítostného boje, my samozřejmě doufáme, že s vítěznou tečkou pro naše holky!
     
    Do branky se staví Michaela Hesová, proti ní Margaux Favreová. Jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Švýcarky hned od úvodního střídání vysoko napadají českou rozehrávku, s touto potíží se tedy budeme muset vypořádat.
     
    00:52
    Vanessa Schmidová se pak dostala ke kotouči a ze střední vzdálenosti donutila Michaelu Hesovou k prvnímu zákroku vyrážečkou.
     
    01:13
    Do protiútoku se hnala Andrea Trnková, která se už už dostávala přes soupeřku. Akce s Markétou Mazancovou ale skončila až v rohu.
     
    01:39
    Nové jméno v obraně, tedy Anna Jiřina Pavlasová, chtělo prověřit švýcarskou brankářku. Jenže kotouč k ní nedoletěl, zastavila ho bránící hráčka.
     
    01:57
    Střela Karolíny Veverkové gólmance vypadla a bekhendem ji dorážela Tereza Pištěková. Jednak ale rozhodčí přerušila hru a jednak šla dorážka do boční síťky, což je dobře. Jinak bychom se hodně zlobili.
    01:57 Favreová neudržela kotouč, ale následná dorážka do boční sítě byla navíc, neboť rozhodčí přerušili hru.
     
    02:51
    Češky zatím v defenzivě dobře vytlačují soupeřky k mantinelu. Před chvílí se do rozehrávky zapojila i Michaela Hesová, která vyjela pro puk k zadnímu hrazení.
     
    03:09
    Při zakládání útoku si Češky vybojovaly první přesilovku zápasu. Jade Surdezová (SUI) je vyloučena za sekání – na minutu a půl.
     
    03:36
    Česká rotace končí střelou Pavlasové od modré čáry, kotouč prosvištěl vedle růžku, ale máme ho zpátky na hokejkách.
     
    04:10
    Eliška Hotová moc pěkně přenesla hru na střed pro Adrianu Dubovou, která měla první velkou šanci zápasu. Střela jí ale nesedla na jedničku a po teči skončila vedle!
     
    04:43
    Švýcarky jsou kompletní, v závěru přesilovky pálila Bartáková a z úhlu prověřila gólmanku Gruntová. Početní výhody tady opravdu letí.
     
    05:29
    Švýcarská obránkyně ustupovala, čehož mohla využít Aneta Dýcková. Její střelu přes hráčku Favreová vyrazila hrudí. Proti nám stojí velká brankářka, kterou nepůjde snadno prostřelit.
     
    06:15
    Favreová pohlídala skákavé nahození z dálky, potom si musela dávat pozor, když měla puk u branky Pavlasová. Další přesnou střelou to ale neskončilo.
     
    06:37
    Češky jsou aktivní a chtějí hrát na puku, to je na začátek nejdůležitější. Tereza Pištěková už potřebovala vystřídat, tak přenechala puk Adrianě Dubové. Ta z dálky našla lapačku Favreové.
     
    07:05
    Pokračující snahy svěřenkyň Romana Heindla končí zakázaným uvolněním soupeřek, které jsou dnes na domácí půdě oficiálně hostujícím týmem.
     
    07:30
    Aneta Dýcková posunula puk od hrazení na střed, tam však neměla žádnou parťačku. Švýcarky nicméně nabraly puk na vidle a poslaly ho na další icing.
     
    07:52
    Za brankou přišla o puk Markéta Mazancová, takže Švýcarky ho dostaly do bezpečí a prostřídaly kompletní sestavu na ledě.
     
    08:19
    První lajna soupeřek bude hodně zlobit, Jade Surdezová teď ukázala proč. Výtečně to zkusila přes klubko hráček a Hesová musela předvést těžký zákrok vyrážečkou!
    08:19 Hesová vytáhla skvělý zákrok!
     
    08:57
    Na levé straně si Tereza Pištěková klepala o přihrávku, od Terezy Maškové ji však nedostala a skončilo to tak, jak asi muselo – ofsajdem.
     
    09:05
    Po zakázaném uvolnění se ovšem hra vrátí před švýcarskou brankářku.
     
    09:31
    Už jsme mohli vést! Gruntová dostala parádně nabito od Bartákové, pak ještě dorážela Dýcková, ale Favreová oba pokusy vychytala!
    09:31 Gruntová ani Dýcková nepřekonaly švýcarskou gólmanku!
     
    09:57
    Lucie Gruntová se následně rozjela po levé straně a když už se chystala puk zasunout za gólmanku, byla zahákovaná! Bohužel to bude jen menší trest.
    09:57 Gruntová byla v šanci zahákována.
     
    09:57
    Louana Biglerová (SUI) pyká za hákování.
     
    10:40
    Z rychlé dorážky jen těsně minula odkrytou klec Pištěková, po novém založení střílela do boční síťky Trnková. Češky moc chtějí první gól.
    10:40 Další šance České republiky opět nekončí gólem.
     
    11:16
    Naše děvčata si teď trochu hrají s pukem a čas v přesilovce mezitím utíká.
     
    11:49
    Taky že utekl, Švýcarsko hraje v plném počtu a český tlak se nedočkal zhodnocení.
     
    12:13
    Bartáková s Gruntovou ještě zůstaly na ledové ploše, v přečíslení je ale Švýcarky na poslední chvíli dobruslily a nenechaly zakončit.
     
    12:14
    A následuje komplikace v podobě prvního českého vyloučení. Aneta Dýcková (CZE) si odpočine za hákování.
     
    12:43
    Česká reprezentace nadvakrát vyhazuje kotouč přes všechny čáry.
     
    13:10
    Švýcarky už kombinují podél mantinelu, od modré čáry pak vypálila kapitánka Martiová. Hesová si situaci pohlídala a betonem poslala kotouč do rohu pásma.
     
    13:36
    U mantinelu vybojovala kotouč Bára Bartáková a skoro se dotala přes svou protivnici, nicméně ta ji přece jen vytlačila do rohu. Kdyby tam nebyla právě Martiová, třeba by to vyšlo. Tohle asi budeme zkoušet často.
     
    14:19
    Češky už hrály v plném počtu, když se po levé straně rozjela Adriana Dubová a přes obránkyni znovu otestovala Favreovou. Dubová je dneska při chuti.
     
    14:32
    Markéta Mazancová (CZE) bohužel při rozjezdu akce podrazila Alizee Aymonovou, takže je druhou vyloučenou českou hráčkou v rychlém sledu.
     
    14:48
    Češky ovšem i tentokrát hrají oslabení velmi aktivně.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina české reprezentace na Olympijských hrách mládeže nebyla excelentní, ale byla velmi dobrá! Po nesmělé první minutě se náš tým ujal aktivity a domácí tým poměrně jasně přehrával. Několik šancí nám bohužel nestačilo k vedoucí brance, ale musíme jenom pokračovat, protože při takovém výkonu tam určitě něco padne.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:35.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Česko – 13
    Švýcarsko – 3
     
    Abych ještě splnil zásadní zpravodajskou povinnost: Švédky v prvním utkání turnaje porazily Slovenky 3:2 po nájezdech, když obracely stav 0:2 už po čtyřech minutách! Naše východní sousedky tedy největšího favorita olympiády dost zaskočily a výsledek i herní obraz dával tušit, že Švédsko nebude suverénní. Byť mělo herní převahu, a chvílemi i výraznou.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:19
    Český tým zahájil druhou periodu v početní nevýhodě. Hesová vyrazila střelu od modré čáry před sebe a Jana Peterová pak velmi nebezpečně dorážela, naštěstí jen do brankové konstrukce! Chybělo jí tak patnáct centimetrů.
    15:19 Nyní měl český tým velké štěstí, jelikož dorážka Peterové skončila na tyči!
     
    15:53
    V oslabení pak vzala puk Andrea Trnková, ale soupeřka ji dobře odclonila a naše usměvavá kapitánka neměla jak zakončit. Aspoň ušetřila nějaký čas.
     
    16:24
    Česká děvčata hrají v plném počtu, nicméně zatím se ještě musí pozorně bránit.
     
    16:46
    Bartáková s Gruntovou už vyrazily dopředu. Druhá jmenovaná si kotouč nezpracovala, potom čekala na střelu Terezy Maškové, ovšem ta k ní nepropadla.
     
    17:36
    Drobounká Adéla Wojnarová si s návratem dozadu poradila velmi dobře. Ačkoli patří mezi hráčky ročníku 2005, má už v šestnáctce poměrně dost zkušeností a troufnu si říct, že i kvalit.
     
    17:58
    Michaela Hesová musela lapačkou zakročit proti Biglerové, Švýcarky jsou teď při chuti.
     
    18:36
    Potvrdily to parádní kombinací na Annic Büchiovou, která si sjela k brance a střílela z první do protipohybu Hesové. Česká gólmanka však senzačně vykopla levý beton a obrovskou možnost zastavila!
    18:36 Fantastický zákrok Hesové, která vymrštila svůj beton!
     
    19:32
    Už se naše první formace dostala do útočného pásma. Eliška Hotová neměla nikoho před brankou, i tak se nahození v poměrně chaotické situaci nezdálo být špatnou volbou. Máme buly.
     
    19:56
    Ani Gruntová, ani Gaberellová nedosáhly na dlouhý pas z české poloviny. Na icing to ovšem nebylo, takže můžeme v pohodě vystřídat.
     
    20:31
    Návštěva v aréně mezitím hodně nabyla a pokřik "Hopp Schwiiz" má svou sílu. Nicméně fanoušci jsou ještě dost zdrženliví.
     
    21:36
    V pravý čas se naše hokejistky mohou vrátit do sedla díky početní výhodě. Nina Harjuová (SUI) je vyloučena za hru tělem.
     
    21:46
    Češky se nemohly usadit v útočném pásmu, tak Lucie Gruntová střílela hned po přejezdu modré čáry. Aneta Dýcková její pokus dorážela, ale byla moc blízko před Favreovou, kterou tak jen vyprášila.
    21:46 Dorážka Dýckové neskončila za zády připravené Favreové.
     
    22:23
    Andree Trnkové střela z pravého kruhu neprošla, Pavlasová pak od modré čáry napálila jen zadní mantinel.
     
    22:44
    S koncem švýcarského trestu vynesl forčeking štěstí Adrianě Dubové. Její pokus z levé strany pak ale přizvedla obránkyně mimo branku.
     
    23:07
    Ještě se Dubová pokládala do nabídky z levé strany. Škoda, že těžký kotouč netrefila. Teď už se Švýcarky dojetým nahozením dostaly do českého pásma.
     
    23:32
    Puk do ohně posílala Natálie Brichová. I když v brankovišti ještě žádnou kamarádku neměla, bylo to určitě lepší řešení než zadrbat puk v rohu.
     
    23:58
    Z rohu teď vykroužila Bára Bartáková, střílela však z moc velkého úhlu. Český tlak ale narůstá.
     
    24:30
    Akce "přihraj a jeď" v podání Bartákové s Gruntovou se neujala, druhé jmenované chyběly do předbrankového prostoru ještě dva kroky a puk šel na švýcarské hole.
     
    25:13
    Ani Dýcková nepropálila obránkyni. Musím připomenout, že její starší sestra Nikola byla před čtyřmi lety na "stříbrné" olympiádě v Lillehammeru. Tak by mohla do rodiny přibýt další medaile!
     
    25:20
    No, nevím. Hlavní rozhodčí trestá Michaelu Hesovou (CZE) za to, že kotouč přikryla a nerozehrála. Minutu a půl, snad tedy celou, odsedí Markéta Mazancová.
     
    25:34
    Na konci dobré švýcarské kombinace stála střela Aliny Martiové ze zadního vrcholu pětiúhelníku. Hesová kotouč chytla a nepustila, což bylo klíčové.
     
    26:08
    Martiová je a bude jednou z nejvýraznějších hráček helvétského kříže. Teď v jízdě donutila Hesovou k zákroku lapačkou.
     
    26:30
    Alessia Baechlerová nejprve netrefila českou svatyni, napodruhé nečekala zpětnou přihrávku a Švýcarky se samy vyhánějí z našeho pásma.
     
    27:02
    Další bomba Martiové prosvištěla mimo, Češky už jsou kompletní a po zakázaném uvolnění soupeřek se stěhují do útočného pásma.
     
    27:28
    Lucie Gruntová napadala za brankou, soupeřce puk vypíchla, nicméně Bára Bartáková o něj pak musela bojovat proti přesile. Marně.
     
    28:07
    Svou drobnou postavu Anna Vaníčková vynahrazuje podporou ofenzívy, ukázala to i teď. České kotouče aktuálně létají jen v uctivé vzdálenosti od švýcarské branky.
     
    28:53
    Další kombinace už vypadala zajímavěji, jenže Anna Jiřina Pavlasová vyprášila jen holenní chrániče útočnice, která proti ní duchapřítomně vyjela až k modré čáře.
     
    29:15
    Následující pokus o založení rychlé akce končí zakázaným uvolněním českého výběru.
     
    29:29
    Švýcarky pálily hned po vhazování a kotouč nebezpečně tečovaly. Hesová musela vytasit skvělý reflex, aby zabránila inkasování!
    29:29 Hesová dnes předvádí famózní výkon!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části už se tedy Švýcarky mnohem víc osmělily a byly i střelecky aktivnějším týmem. Michaela Hesová musela předvést své kvality hned v několika situacích, na další gólové šance českého týmu bohužel zatím čekáme. Co je hlavní, skóre je zatím stále bezbrankové a bude to ještě velké drama!

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:11.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Česko – 4 (17)
    Švýcarsko – 7 (10)
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:30
    Druhé velmi podivné vyloučení českého týmu. Anežka Hračová (CZE) nesmyslně pyká za hrubost, tohle je výmysl hlavní rozhodčí, tak snad ho přežijeme.
     
    31:19
    Neuvěřitelné! Dvě Švýcarky před sebou měly prázdnou branku, zakončovala Surdezová, ale v jasné pozici nepochopitelně přestřelila!
    31:19 Švýcarky měly velkou šanci jít do vedení, ale neproměnily jí!
     
    32:00
    Zbytek oslabení už český tým přežil na útočné polovině, takže mu ani nevadilo, že Hesová při předešlé situaci přišla o hokejku.
     
    32:22
    Akci Bartákové dokončila Aneta Dýcková. Gólmanka Favreová byla mimo svou pozici, takže zákrok vypadal poměrně komplikovaně, nicméně u tyčky puk přece jen zastavila.
     
    33:06
    Tereza Pištěková rozjela středem hřiště Adrianu Dubovou, ta si dlouho chystala střelu. Nakonec ji otřela o hokejku obránkyně, takže Favreová měla zjednodušenou pozici.
     
    33:32
    Teď to ale Favreová neudělala dobře a Natálie Brichová jí šťourala pod nohama, gólová dorážka z toho bohužel nebyla. Sudí pak zase nedávala pozor a přes volný puk přerušila hru.
     
    34:21
    Švýcarky si v rohu českého pásma pomohly, takže se dostaly ke kotouči, kontr teď připravila elitní česká trojice. Před Dýckovou ovšem protivnice puk vypíchla do bezpečí.
     
    35:07
    Dubová přenesla hru doprava na Trnkovou, ta udělala kličku do středu a vypálila. Branku svou přízemní střelou těsně minula.
     
    35:33
    Poměrně slušnou kombinaci zakončovala Eliška Hotová, jenže před gólmankou bylo bohužel až příliš moc nohou na to, aby puk od modré čáry prošel.
     
    35:36
    Jedna ze Švýcarek vyhodila puk ze hřiště, ale protože to patrně bylo na střídačku, menší trest správně nedostane.
     
    36:08
    Kapitánka Martiová dobruslila nahozený kotouč, čímž pádem zrušila zakázané uvolnění.
     
    36:23
    Češky mohly dát vytoužený první gól, ujely totiž do přečíslení! Pavlasová v něm vyzvala Natálii Brichovou, jenže ta střílela jen doprostřed brány a Favreová udržela stav 0:0.
    36:23 Česko nevyužilo přečíslení.
     
    37:27
    Už se zdá být evidentní, že kdo dá první gól, ten vyhraje. Teď k němu bohužel budou mít možnost zase Švýcarky, neboť Aneta Dýcková (CZE) inkasuje menší trest za hákování.
     
    38:04
    Češky nejprve vystihly kombinaci středem hřiště a vyhodily puk z pásma, teď už se musí znovu bránit.
     
    38:25
    Jade Surdezová se pokoušela skákavý puk smečovat, nakonec jí to i celkem vyšlo. Hesová ale byla připravená a utěsnila prostor u své tyčky.
     
    38:57
    Česká reprezentace už hraje v plném počtu a jdeme do posledních šesti minut základní hrací doby.
     
    39:09
    Anna Vaníčková se dopustila ofsajdu, ale puk musela hrát, protože jí ho spoluhráčka vracela a hrozil by švýcarský protiútok.
     
    39:38
    Alessia Baechlerová nebruslila tak rychle, jak by mohla, takže čárová rozhodčí neodpískala Češkám zakázané uvolnění.
     
    39:53
    A právě Baechlerová (SUI) se vzápětí provinila hákováním, takže pět minut před koncem dostáváme početní výhodu!
     
    40:26
    Český tým prozatím jen kombinuje a nestřílí...
     
    40:48
    Gruntová to v nacvičené akci vykombinovala s Bárou Bartákovou, která trefuje švýcarskou tyčku! To je škoda.
    40:48 Bartáková napálila brankovou konstrukci!
     
    41:15
    Následný pas Bartákové na Maškovou proskotačil z českého pásma, takže si na další možnost budeme muset počkat.
     
    41:23
    Kotouč se ocitl mimo hrací plochu a vhazuje se před českou střídačkou.
     
    41:29
    Pár sekund nato hrají česká děvčata v plném počtu.
     
    42:07
    Puk do útočné třetiny zavezla Trnková, její snahu chtěla dokončit Dubová. Drzá klička do brankoviště jí ovšem nevyšla, to Švýcarky nedovolily.
     
    42:51
    Rotace naší pětice nevedla k úspěchu a dopředu teď pílí Švýcarky. Jdeme do posledních dvou minut, uvidíme nájezdy? Zdá se, že ano.
     
    43:26
    Dýcková s Gruntovou je chtěly odmítnout. Proti druhé jmenované se nicméně Favreová přesunula a její střelu ze strany vytěsnila.
     
    43:53
    Smyčka už se stahovala, jenže Gruntová s Bartákovou nedostrkaly puk do brankoviště a odjíždějí střídat.
     
    44:28
    Hraje se v českém pásmu, Švýcarky se naštěstí nedokázaly udržet na kotouči. Ale žene je obrovská podpora.
     
    44:51
    Ještě to Češky naposledy zkoušejí.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ale marně. Český tým byl lepší v první i třetí třetině, druhá patřila Švýcarkám, jenže gól jsme za 45 minut hry neviděli. O vítězi tak rozhodnou samostatné nájezdy! Nejprve pojedou tři hráčky na každé straně, pak bude případně následovat náhlá smrt.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 6 (23)
    Švýcarsko – 0 (10)
     
    Vaudoise arénou teď obíhá mexická vlna. Já ji tedy protentokrát vynechám.
     
    Rolba už upravila hrací plochu a za chvíli budeme moci začít.
     
    Nájezdy začne český tým, jmenovitě Bára Bartáková!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Barbora Bartáková nevyzrála na vyrážečku Favreové, která si připisuje první zákrok.
    Bartáková neproměnila svůj nájezd.
     
    1. série
    0:1
    Jade Surdezová naopak procedila puk mezi betony Hesové do sítě a Švýcarky vedou.
    Surdezová posílá Švýcarsko do vedení.
     
    2. série
    0:1
    Lucie Gruntová si chtěla gólmanku vymíchat, ale v rychlosti jí pak puk před odkrytou klecí ujel.
    Ani Gruntová nevstřelila gól ze samostatného nájezdu.
     
    2. série
    0:2
    Alina Martiová přesnou střelou rozhoduje o švýcarském vítězství.
    Martiová dává gól a Švýcarsko vítězí.
     
    V samostatných nájezdech zvítězilo Švýcarsko.
    Rozhodující pokus proměnila JADE SURDEZOVÁ.
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky do 16 let tak na úvod Olympijských her mládeže prohrály se Švýcarskem 0:1 po nájezdech. Zítra budou mít druhou šanci na vítězství, od 17 hodin vyzvou Japonky. Pěkný zbytek večera. (21:38:50)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: rozh. náj. Surdezová

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Bartáková (CZE)
    0:1   Surdezová (SUI)
    2. série:
    0:1   Gruntová (CZE)
    0:2   Martiová (SUI)


    Česko: Hesová (Hromádková) – Hotová, Hračová, Wojnarová, Pavlasová, Vaníčková, Mašková – Dýcková, Gruntová (A), Bartáková (A) – A. Trnková (C), Dubová, Mazancová – Veverková, Brichová, Pištěková. Trenér: Roman Heindl.
    Švýcarsko: Favreová (Haenerová) – Martiová (C), Baechlerová, Gaberellová, Polettiová, Harjuová, Aymonová – Büchiová (A), Surdezová, Peterová (A) – Schmidová, Lendiová, Kozuhová – Schmidtová, Kehlová, Biglerová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Rozhodčí: Doyleová (USA), Kolčinová – Kurašovová (obě RUS), Perssonová (SWE).
    ocianews.com