Zlín – Sparta 4:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
HC Sparta Praha
Sobota 18.01.2020, 15:05 • ZS Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu dohrávka sedmatřicátého kola a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy PSG Berani Zlín a HC Sparta Praha.
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím hokejistům nevycházel úvod sezóny a dlouho se potáceli ve spodních patrech tabulky ELH. Ovšem dokázali se zvednout, úspěšné výsledky se dostavily a nyní je z toho osmé místo v tabulce. Ševci tedy drží pozici znamenající postup do osmifinále play-off. Dosud nasbírali jednapadesát bodů a dokonce ještě mají šanci atakovat elitní šestku. Zlínští po výhře 3:2 po samostatných nájezdech v Brně měli dobře rozehraný i domácí duel s Třincem, kde vedli. O náskok ale přišli, stihli však vyrovnat. Pak ale zaúřadoval Wojtek Wolski, jenž strhl vedení na stranu Ocelářů a poté ještě výhru pojistil na 4:2. Nakonec hattrickem výrazně pomohl ke skalpu Zlína. Následně pak ale Zlínští plně bodovali v Litvínově, kde vyhráli 6:2. Dnes doma se tak pokusí opět o bodový zisk.

    Nejproduktivnější hráči

    Antonín Honejsek – 30 bodů (8+22)
    Jakub Šlahař – 25 bodů (9+16)
    Zdeněk Okál – 20 bodů (9+11)
    Před utkáním se Spartou bude do stropu zlínského stadionu vyvěšen dres s číslem 19, který oblékal Petr Leška. Zároveň bude uveden mezi Legendy zlínského hokeje.
     
    HC Sparta Praha

    Pražané jsou na tom mnohem lépe. Letošní sezóna je pro ně zatím velmi úspěšná a nacházejí se na druhém místě extraligové tabulky, o bod těsně za Libercem, jenž má ještě dva zápasy k dobru. Sparťané nasbírali dvaasedmdesát bodů a svým fanouškům tak po delší době dělají svými výkony jen radost. Nyní měli sérii pěti zápasů, kdy zvítězili. Naposledy se jim však nedařilo v O2 aréně, kde sice vedli, ale kladenští Rytíři zápas otočili a nakonec Spartu porazili 8:4. O to více Pražané prahnou po dalších bodech a na led stále se zlepšujícího Zlína jedou s cílem vyhrát. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Řepík – 29 bodů (16+13)
    Jiří Smejkal – 28 bodů (11+17)
    Lukáš Pech – 24 bodů (7+17)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát. Nejprve ve Zlíně plně bodovali Pražané, když zapsali výhru 6:1. Doma poté taktéž vyhráli, a sice 2:1 po prodloužení. Zlín tak má svému soupeři dnes co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Hamrlík – Claireaux, Fořt, Herman – Šlahař, Honejsek, Okál – Dufek, Fryšara, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A).

    HC Sparta Praha: Machovský (Wolf) – Koistinen, Blain, Jurčina, Poizl, Tomáš Dvořák, Košťálek – Říčka, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Buchtele, Sukeľ, Dvořáček – Vitouch.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Gebauer, Lederer.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před úvodním buly tohoto zápasu je ještě Petr Leška uveden mezi Legendy zlínského hokeje a také bude jeho dres s číslem 19 vyvěšen ke stropu zlínského stadionu.
     
    Nyní běží na kostce sestřih jeho nejúspěšnějších momentů jeho hokejové kariéry.
     
    Na ledě je Petr Leška s manželkou a svými syny a nyní už stoupá jeho dres ke stropu zimního stadionu Luďka Čajky.
     
    Petr Leška ještě vhodí čestné buly a utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Zlínští získali puk na své hokejky a vydali se do útočného pásma. Jenže se dopustili ofsajdové pasti a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    00:37
    Hra je opět zastavena a kouskována. Sparta totiž poslala puk příliš daleko a je z toho zakázané uvolnění. Takže se hra stěhuje před Matěje Machovského.
     
    01:02
    Fryšara přenechal puk Bedřichu Köhlerovi a poté založili domácí pohlednou kombinaci. Po střele Řezníčka od modré čáry pak zakročil Matěj Machovský.
     
    01:42
    Berani zastavili útok Sparty a získali puk. Hned s ním vyrazili do útočného pásma, kde střílel nebezpečně Kubiš, jenž nechal vyniknout Matěje Machovského.
     
    02:22
    Domácí měli před hostující klecí znovu menší tlak a jejich další střela pak končí jen těsně vedle tyče Machovského branky.
     
    02:52
    Na kotouč si sáhl i Libor Kašík, který zastavil pokus Pražanů a hne puk rozehrál svým spoluhráčům, kteří spěchají kupředu.
     
    03:28
    Zdeněk Okál vyslal na branku hostů hodně tvrdou ránu, která orazítkovala tyč branky Matěje Machovského! Zatím největší šance zápasu.
     
    04:21
    Úvod zápasu nabízí svižný hokej, zatím mají více ze hry domácí hráči, kteří se i nyní dostali k nebezpečné střele, ale Machovský si poradil.
     
    04:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Vladimír Růžička – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:48
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru Zlínští, kteří se až nyní po získání puku dostávají do útočného pásma, kde se pokusí vytvořit si tlak, který by mohl vést k otevření skóre zápasu.
     
    05:37
    Tomáš Fořt pálil z vrcholu pravého kruhu a jeho dělovku Machovský srazil do rohu obranného pásma Sparty, která se záhy osvobozuje.
     
    06:15
    Honejsek nahrával na levou stranu spoluhráči, ale Sukel' puk zachytil a hned se hosté znovu osvobodili a pošetřili cenné vteřiny z oslabení.
     
    06:29
    Sparta je v plném počtu.
     
    06:50
    Ovšem ne na příliš dlouho. Další hráč Sparty, který poputuje na trestnou lavici, je Miroslav Forman.
     
    06:50
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., podrážení).
     
    07:27
    Před Machovským to vřelo, těsně před ním dorážel puk Bedřich Köhler, ale neúspěšně. Následně pak dostal Machovský puk pod kontrolu a raději přerušil hru.
     
    07:44
    Sparťané se osvobodili a poté drželi chvíli puk co nejdále od své branky. Nakonec se ale domácí dostali zpět na touš a míří zase před branku Matěje Machovského.
     
    08:31
    Zlín právě vstřelil branku!
    Rychlý přechod Zlína ze středního pásma do útoku, přihrávka Žižky na DAVIDA NOSKA a je to 1:0. Druhý jmenovaný vystřelil z hrany levého kruhu a po jeho přízemní střele zapadl puk za záda Matěje Machovského. Berani tak využívají přesilovou hru. Asistence: Tomáš Žižka.
    08:31 David NOSEK - 1:0
     
    09:30
    Tlak Zlína postupně sílil a bylo opravdu jen otázkou času, kdy tam domácím padne branka. Nyní znovu byli domácí nebezpeční před brankou Sparty, Dufkova střela ale byla sražena mimo.
     
    10:19
    V útočné hře Berani pokračují i nadále a hosty prakticky k ničemu nepouštějí. I teď zakládali hosté svou další akci, v útočném pásmu však zase kotouč ztratili.
     
    11:14
    Jan Buchtele protečoval puk do útočného pásma, ale hosté zde znovu nic nevymysleli. Naopak se dopustili faulu a budou hrát potřetí v oslabení.
     
    11:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., podrážení).
     
    11:50
    Berani převzali puk na své hokejky a už se ženou do útočného pásma. Hosté si tak budou muset dávat velký pozor, neboť neustále čelí střelám domácího týmu.
     
    12:34
    Matěj Machovský nyní zastavil střelu Ference a ukryl puk pod lapačku. Následně pak je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    13:14
    Sparta je v plném počtu.
     
    13:31
    Zlín je stále v útočném pásmu a kombinuje před brankou hostů. Sparťané tak jsou znovu pod tlakem.
     
    13:39
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    13:39
    Buchtele se na ledě příliš dlouho nezdržel, nyní inkasuje další dvouminutový trest a Zlín čeká další přesilová hra. To ale až po další komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    13:55
    Claireaux dostal nabito od Noska a ten chtěl střílet na hostující branku, ale obrana Sparty mu v tom zabránila a poté poslala puk až před branku Libora Kašíka.
     
    15:39
    Buchtele je na ledě a i toto oslabení Sparta zvládla a je v plném počtu.
     
    16:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Beran navyšují své vedení a jdou do dvoubrankového vedení. Vyraženou střelu Řezníčka si našel JAN DUFEK, jenž poté svižnou střelou překonal Machovského k jeho pravé tyči – 2:0. Asistence: Dalibor Řezníček a Štěpán Fryšara.
    16:38 Jan DUFEK - 2:0
     
    17:31
    Antonín Honejsek se prodral podél levého mantinelu do útočného pásma, obrana ho sice tísnila, ale domácím se pak povedla další střela, kterou hasili beci pražské Sparty.
     
    18:23
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se stěhuje před branku Libora Kašíka. Tam se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Valentin Claireaux dorážel před Machovským střelu spoluhráče, nakonec si hostující brankář poradil a dostal puk do bezpečí. Do útoku ještě míří Sparta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina duelu mezi Zlínem a Spartou je u konce. Navrch měli domácí hráči, kteří se ujali vedení v deváté minutě po střele Davida Noska, jenž využil přesilovou hru. Tlak Zlína nadále sílil a sedmnáctá minuta pak přinesla druhou přesnou trefu hráčů Zlína. Jan Dufek dorazil puk za Machovského po střele Tomáš Žižky. Hosté v první části hry nepředvedli téměř nic, ti Zlínští je přestříleli. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 16:02.
     
    Střely na branku: 17 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Sparťané v úvodu druhé části hry byli nebezpeční před domácí brankou. Z levé strany střílel Jeremie Blain, ale bylo to nepřesné.
     
    20:58
    Na druhé straně se zase ke střele dostal Antonín Honejsek a Machovský musel zakročit. Hned na to posílá puk svým spoluhráčům, kteří míří směrem dopředu.
     
    21:45
    Kašík nemusel zasahovat, neboť pokus hostů nemířil mezi tři tyče. Zlínští pak znovu ujeli do útoku a pokračují v nastaveném trendu, jako v první třetině.
     
    22:36
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:36
    Také Sparta si zahraje početní výhodu, svou první v utkání a pokusí se vsítit kontaktní branku, která by je vrátila zpět do zápasu.
     
    23:02
    Koistinen střílel od modré čáry, finský bek ve službách Sparty však mířil jen vedle Kašíkovy branky. Následně pak se domácí celek osvobozuje.
     
    23:53
    A opět Zlínští sebrali puk hostům, které nepustili do zakončení a kotouč zase letí až před branku Matěje Machovského.
     
    24:36
    Zlín se ubránil, dvoubrankový náskok udržel a nyní je už v plném počtu.
     
    25:28
    Jan Buchtele si nebezpečně sjel na pravou stranu a zblízka poté švihl do kotouče, který končí v moci Libora Kašíka. Ten má na začátku prostřední části hry už více práce ve svém brankovišti, než tomu bylo v uplynulém dějství.
     
    25:35
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jiří Smejkal – 2 min., krosček).
     
    25:58
    Hosté se už dvakrát osvobodili a poslali puk před domácí branku. Pošetřili tedy cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    26:30
    Zdeněk Okál nabil Jakubu Šlahaři a ten vyslal z levého kruhu jedovatou střelu, kterou kryje vsedě Matěj Machovský. Hra je poté přerušena.
     
    26:56
    Ferenc nedokázal bekhendem zasunout puk do částečně odkryté hostující klece. Hosté tuto situaci pokryli a otočili hru na opačnou stranu.
     
    27:35
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    28:49
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:59
    Robert Říčka byl ve velké šanci. Dostal se ke střele na levé straně, ale proti ní pohotově zakročil Libor Kašík!
     
    29:49
    A záhy hosté orazítkovali tyč Kašíkovy branky!
     
    30:20
    Libor Kašík musel opět hasit nebezpečí před svou brankou a do lapačky chytil puk po jedovce Koistinena od modré čáry.
     
    31:02
    Na opačné straně byli v šanci zase domácí, Pavel Kubiš svou střelu z prostoru mezi kruhy poslal jen do připraveného Machovského.
     
    31:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Sedláček – 2 min., podrážení).
     
    31:52
    Sparťané mají další přesilovku, Zlínští ve středním pásmu napadli jejich rozehrávku a málem šli v oslabení do přečíslení. Nakonec jim v tom zabránili hosté.
     
    32:26
    Po střele Miroslava Formana se odrazil puk k domácímu hráči, který ho okamžitě poslal až před branku Pražanů.
     
    33:18
    Čtveřice zlínských hráčů se statečně brání přesilovce Sparty, ale nedaří se jim vyhodit puk před Machovského.
     
    33:31
    Zlín je v plném počtu.
     
    34:41
    Matyáš Hamrlík dorážel puk těsně před Machovským, ten sklapl betony k sobě a ukryl do nich puk. Hra je přerušena a následuje také další komerční přestávka.
     
    34:58
    Honejsek se obtočil za brankou Sparty podobně, jako to dělával Petr Leška, ale nakonec pak před Machovským zakončil pouze do jeho betonu.
     
    35:56
    Rousek se dostal do zakončení, kotouč mířil k bližší tyči, ovšem Libor Kašík ho zavřel lapačkou a nechal hru opět přerušit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    36:42
    Velká skrumáž před brankou Sparty, ve které se nejlépe zorientoval Matěj Machovský, jenž okamžitě zastavil puk a přikryl lapačkou.
     
    36:59
    Jan Dufek střílel z otočky na branku hostů, ale trefil pouze připraveného Matěje Machovského. Ten opět zastavuje hru.
     
    37:18
    Další slibně se rozvíjející akce Zlína, kterou ale zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    37:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky a jsou zpátky ve hře. JAN KOŠŤÁLEK dostal kotouč za záda Libora Kašíka, když dojel puk a dorazil ho do odkryté Kašíkovy klece – 2:1. Branka Zlína byla poté odsunuta mimo, ale to nic neměnilo na tom, že je sníženo. Asistence: Andrej Kudrna a Lukáš Rousek.
    37:40 Jan KOŠŤÁLEK - 2:1
     
    38:37
    Domácí se hned dostali do útočného pásma a snažili se o střelu, která by mohla vést znovu na dvoubrankový náskok. Ovšem obrana Sparty byla proti a zakročila.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi. Zlínští hokejisté v ní byli znovu aktivnější, ale Sparta oproti první periodě přidala a dostávala se do šancí. V samotném závěru pak Jan Košťálek snížil na kontaktní branku a hosté jsou zpět ve hře. Čeká nás tak ještě hodně zajímavá třetí část hry, která začne přibližně v 16:52.
     
    Střely na branku: 29 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Hosté se natlačili před zlínskou branku, ale zblízka zakončit nedokázali. Poté to ještě zkusil Řepík, ale ani jeho střela se mezi tři tyče nevešla.
     
    41:12
    Andrej Kudrna zapsal další šanci pro pražskou Spartu a zasahovat musel Kašík. Následně pak hru na opačnou stranu otáčejí Berani.
     
    42:38
    Sparťané sebrali domácím puk a zamířili s ním do útočného pásma. Jenže Berani si ho vzali znovu na své hole a míří do rychlého protiútoku.
     
    43:01
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je z toho třetí branka Zlína. Řepík namazal puk Claireauxovi, jenž jel v tandemu s JAKUBEM HERMANEM prakticky dva na nikoho. Claireaux pak naznačil rameny pohyb, tím zdržel Machovského a poté přihrál na levou stranu právě Hermanovi, jenž pak zakončil přesně a propálil hostujícího brankáře – 3:1. Asistence: Valentin Claireaux.
    43:01 Jakub HERMAN - 3:1
     
    44:24
    Domácí tak mají zpět dvoubrankový náskok a sparťané tak musejí opět bojovat o kontaktní branku.
     
    45:41
    Fořt neprošel skrze hráče Sparty podél levého mantinelu do útoku, nakonec se tam ale Zlín dostal o pár chvil později. Nicméně před Machovským Berani nezakončili.
     
    45:55
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:47
    Domácí se opět chvíli drželi před brankou Pražanů, obrana ale zakročila a nedopustila další změnu skóre na straně Beranů.
     
    48:02
    Jakub Herman byl v dobré střelecké pozici před Machovským, proti jeho střele pak zakončil Machovský a podržel svůj tým.
     
    48:37
    Dvořák číhal na modré čáře, přihrávky se však nedočkal a nemohl tak proti Kašíkovi zakončit.
     
    49:51
    Jsme takřka v polovině třetí třetiny a domácí mají stále náskok o dva góly.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:29
    Hosté mají šanci dostat se znovu zpět do zápasu, když hrají přesilovou hru. Uvidíme, zda se jim zadaří a ještě utkání zdramatizují.
     
    51:08
    Lukáš Rousek trefil boční síť domácí branky, puk poté získali domácí hráči a poslali ho zase až před branku pražské Sparty.
     
    51:58
    Zlínští drží puk před brankou Sparty a šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody, kterou už patrně zvládnou bez úhony.
     
    52:19
    Zlín je v plném počtu.
     
    53:29
    Ferenc nahodil puk směrem k útočnému pásmu, obrana hostů ho zachytila a zamířila na opačnou stranu. Kašík pak zasahoval proti střele hostů a přerušil hru.
     
    53:29
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Buchtele – 2+2 min, hrubost).
     
    54:23
    Koistinen dostal puk na svoji hůl a poté střílel z pravé strany na Libora Kašíka. Ten zakročil svojí holí a posléze pak přerušil hru.
     
    55:26
    Machovský vyrazil domácí pokus holí do bezpečí, ale hráči Zlína stále operují před jeho brankou. Hostům se tak nedaří puk vyhodit do neutrální zóny.
     
    56:28
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    56:28
    Branka hostů je prázdná a ti to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    56:45
    Koistinenova rána od modré čáry zaměstnala Kašíka a ten opět podržel svůj tým. Hosté mají před jeho brankou tlak a neustále se snaží o kontaktní branku.
     
    57:04
    Domácí vytáhli puk do středního pásma a míří rychle před odkrytou hostující klec.
     
    57:14
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté špatně rozehráli a k puku se dostal BEDŘICH KÖHLER, jenž od pravého mantinelu z mírného úhlu trefuje zcela prázdnou branku Pražanů – 4:1. Zřejmě tak pečetí zlínský tříbodový večer. Bez asistence.
    57:14 Bedřich KÖHLER - 4:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:55
    Hala ve Zlíně je na nohou a už pomalu začíná slavit výhru nad pražskou Spartou.
     
    59:45
    Puk mají na hokejkách zlínští hráči a už to vypadá, že se nic nestane. Sice o něj poté přišli, ale hosté už nezakládají akci a nechávají vypršet čas s kotoučem u své branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve třetí třetině přidali další dva góly a zpečetili tak výhru nad Spartou. Získávají tak další důležité tři body a usazují se tak v klidném střelu extraligové tabulky.
     
    Střely na branku: 33 – 31
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:33:25)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Nosek (Žižka), 17. Dufek (Řezníček, Fryšara), 44. Herman (Claireaux), 58. Köhler – 38. Košťálek (Kudrna, Rousek)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Hamrlík – Claireaux, Fořt, Herman – Šlahař, Honejsek, Okál – Dufek, Fryšara, Köhler – J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš (A).
    HC Sparta Praha: Machovský (Wolf) – Koistinen, Blain, Jurčina, Poizl, Tomáš Dvořák, Košťálek – Říčka, Pech (A), Forman (A) – Kudrna, V. Růžička, Rousek – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Buchtele, Sukeľ, Dvořáček – Vitouch.

    Rozhodčí: Mrkva, Kika – Gebauer, Lederer

    Diváci: 7 000
    bahis siteleri