Mladá Boleslav – Třinec 1:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
HC Baník Sokolov
Středa 22.01.2020, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga - o účast v předkole • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:47
    Adam Rulík (SOK) dostává dvě minuty poměrně zbytečného charakteru. Povalil na zem Vítězslava Brože a odmítal jej pustit, proto dostává menší trest za držení.
    55:44 Tomáš CHLUBNA - 5:0
     
    55:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pětka zkompletována, Dukla uzavírá zápas dalším gólem v baníkovské síti. Fronk za brankou výborně forčekoval a získal kotouč, který následně předložil před branku pro TOMÁŠE CHLUBNU. Mladý útočník Dukly měl mezi kruhy hodně času a kotouč pověsil nekompromisně pod víko – 5:0! Asistence: Jiří Fronk, Tomáš Harkabus.
     
    52:44
    Marek Švec si zpracoval z otočky puk a napálil jej z mezikruží jenom do tyče Brožovy branky!
     
    51:12
    Pěkný zákrok předvedl Jan Bednář proti střele Pekra od modré. Situaci neměl vůbec jednoduchou, v poslední chvíli se dokázal roztáhnout a betonem zabránit tomu, aby inkasoval popáté!
     
    49:23
    Ondřej Šafář (SOK) pozval Tomáše Chlubnu na uvázání kravaty okolo jeho krku. Chlubna však zdvořile pádem na led odmítl a kravatu si tak nasadit na krk od Šafáře nenechal. Jakožto „odměnu“ za kurz dostává Šafář dvě minuty za hrubost.
     
    43:19
    Tomáš Harkabus přebruslil Michálka a z pravého kruhu se jal střílet, jeho pokus na bližší tyč ale právě tento kus kovu zastavuje!
     
    42:36
    Na druhé straně pocuchal nervy Jan Brož, který rozehrál přímo na hůl Kverky. Kverka ve snaze vrátit kotouč ihned do branky a snížit ale trefil ve spěchu jenom Brože, který kotouč v brankovišti zalehl!
     
    42:25
    Současně s jejím koncem ale dokázala pořádně zavařit před hostující brankou, Jan Bednář opět nepředvedl zrovna jistý zákrok a po tlačenici na brankovišti nakonec kotouč zůstal viset daleko od čáry!
     
    40:21
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jaromír Kverka – 2 min., sekání).
    38:51 Lukáš ANDĚL - 4:0
     
    38:51
    Dukla právě vstřelila branku!
    Využitá přesilovka a začíná to být pěkná demolice. Další luxusní kombinace, Poletín od modré nahrál před branku na Illéše, který zády k sokolovské brance s ledovým klidem našel LUKÁŠE ANDĚLA mezi kruhy. Domácí #20 se neunáhlila a s přehledem uklidila kotouč pod víko – 4:0! Asistence: Jakub Illéš, Michal Poletín.
     
    38:29
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Josef Stříbrný – 2 min., podrážení).
     
    36:37
    Mohlo to být už 4:0! Tomáš Čachotský získal kotouč mezi kruhy a nahrál jej na pravý kruh pro volného Skořepu, který ale nedokázal přesunujícího se Bednáře prostřelit!
    34:31 Jakub ILLÉŠ - 3:0
     
    34:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla odskakuje na tři branky a tentokrát to byl pro Sokolov nešťastný gól. JAKUB ILLÉŠ po pravém křídle brousil hranu a otevíral si prostor na případný útočný výpad. Nakonec dojel až k brance a chtěl nechal puk za sebe na Poletína, jeden ze sokolovských obránců si ale kotouč nešťastně poslal do vlastní sítě – 3:0! Asistence: Michal Poletín, Robin Staněk.
     
    33:05
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Michálek – 2 min., držení).
     
    30:17
    Matěj Vála (JIH) nešťastně odpálil kotouč rukavicí mimo ledovou plochu, respektive až na tribuny a dostává za to oprávněně dvě minuty.
     
    27:11
    Po komerční přestávce se rozehraje přesilovka Dukly. Michal Houdek (SOK) je vyloučen za podrážení.
     
    21:18
    Ohromná chyba sokolovských obránců na modré a Matěj Pekr valil v tu chvíli sám na branku. Pokusil se Bednáře prostřelit mezi betony, ale neuspěl, což platilo i o dorážce!
     
    19:35
    Tomáš Harkabus dostal krásnou přihrávku do předbrankového prostoru, kde byl zcela volný, ale svoji střelu umístil jenom do gólmana Bednáře!
     
    15:59
    Pro Duklu přichází druhé vyloučení. Robin Staněk (JIH) musel zatáhnout za záchrannou brzdu a podrazil před brankou osamoceného hráče Sokolova. Proto míří na trestnou lavici.
    14:09 Jakub ILLÉŠ - 2:0
     
    14:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava korunuje svůj suverénní výkon druhým gólem, navíc po výborné souhře! Jan Pohl od modré už naznačoval střelu, v poslední chvíli ale krosem posunul kotouč na Čachotského, který měl již předtím dvě dobré šance na skórování. „Čagy“ si z pravého kruhu nabruslil až za branku a v ideální chvíli z bekhendu nabídl puk pro JAKUBA ILLÉŠE před prázdnou branku. Pak už to bylo jenom o tom, dostat puk do kasy, což šlo snadno – 2:0! Asistence: Tomáš Čachotský, Jan Pohl.
     
    11:03
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Anatolij Protasenja – 2 min., sekání).
     
    08:53
    Jan Brož nyní udržel Duklu ve vedení! Baník ujel do přečíslení 2 na 1 a Tomáš Vracovský měl na starosti zakončení. Zkusil bekhendovou kličku, ale Brož jej výtečně vylapal!
     
    07:58
    Čachotský zpoza branky už rychtoval přihrávku před branku na sjíždějícího Illéše, nechybělo ale mnoho a jediný obránce Sokolova v oblasti, Michal Houdek, si skoro srazil puk do vlastní branky!
    06:44 Jiří FRONK - 1:0
     
    06:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukle to ale vůbec nevadí a úvodní nápor importuje do kolonky vstřeleného gólu! Tomáš Chlubna posunul ze středového kruhu puk na modrou pro JIŘÍHO FRONKA, který na vrcholku levého kruhu vystřelil a překvapivě puk prošel nad rukou sokolovského gólmana – 1:0! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    05:48
    Zajímavější to však bylo jenom o pár chvilek později! Jan Bednář neměl zrovna jistotu, kde má puk po lapené střele a rozhodně ho pod kontrolou neměl. Hned tři hráči Dukly tak tlačili puk blíže brankové čáře, nakonec se ale ztratil rozhodčímu z dohledu, proto nelze pokračovat dále.
     
    04:19
    Ve výčtu střel a šancí ale pokračujeme! Jiří Fronk se dostal ihned poté ke střele od modré a rozezvučel levou štangli, následně se sám před brankou zjevil Anatolij Protasenja, ale z otočky nedokázal Bednáře překonat!

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Fronk (Chlubna), 15. Illéš (Čachotský, J. Pohl), 35. Illéš (Poletín, Staněk), 39. Anděl (Illéš, Poletín), 56. Chlubna (Fronk, T. Harkabus)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Maláč) – Staněk, Piegl, J. Pohl, D. Kolář, J. Holý, Vála, Půža – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – T. Harkabus, Fronk, Chlubna – V. Brož, Lichanec, Protasenja.
    HC Baník Sokolov: Bednář (Haas) – Přindiš (A), Houdek, P. Michálek, Vodička, Šafář, A. Rulík, Kadeřávek – Švec, M. Zadražil (A), Křemen – Vracovský, Kverka, Stříbrný – T. Rohan (C), Vrána, Kuběna – Pařízek, Křehlík.

    Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Kotlík, Zídek

    Diváci: 969
    ocianews.com