Zlín – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Plzeň – Třinec 5:2 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 1:4 (kon.)
Kladno – Litvínov 3:5 (kon.) | Olomouc – Sparta 4:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 2:3 (kon.)
Pardubice – Kometa Brno 4:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
HC VERVA Litvínov
Pátek 24.01.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Rytíři Kladno

    Středočeši v minulé sezóně postoupili z druhé nejvyšší soutěže a mají dobře našlápnuto k tomu, aby se udrželi v Tipsport extralize i pro příští rok. Po třiceti osmi kolech mají totiž na svém kontě rovných padesát bodů a řadí se na jedenáctou pozici. Na tu desátou, která zajišťuje předkolo, navíc ztrácí jen bod a mají o zápas odehráno méně. Kladno má na svém kontě sedmadevadesát vstřelených branek, zatímco jich inkasovalo 122.

    Rytíři si vcelku umí pomoci v počteních výhodách. Dosud v nich totiž vstřelili čtyřiadvacet gólů, což je celková úspěšnost 17,02%. To je takový průměr ligy. Oslabení je na tom vcelku podobně. Ubránili jich 81,70%, k čemuž ještě přidali čtyři branky v početní nevýhodě.

    Z posledních tří zápasů vydolovali Středočeši rovnou tři výhry a osm bodů. Nejdříve těsně porazili Pardubice, se kterými se šlo až do prodloužení. Následovala porážka s Plzní a výhra na Spartě. Poté se Kladno představilo doma, kde vyhrálo jasně nad Kometou. V posledním utkání jeli Středočeši do Mladé Boleslavi, kde padli 2:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    Brady Austin – 28 bodů (11+17)
    Jaromír Jágr – 20 bodů (11+9)
    David Stach – 20 bodů (9+11)
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínov je na tom o dost hůře než jeho dnešní soupeř a bude bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži nejspíše až do posledního kola. Po třiceti sedmi kolech má totiž na svém kontě jen šestatřicet bodů. proto mu v současné době patří až třináctá, tedy předposlední, příčka. Na tom má stejně bodů jako poslední Pardubice, ale zase má odehráno o dva zápasy méně. V kolonce vstřelených branek je na čísle devadesát osm, zatímco v té inkasovaných je rovnou sto třicet jedna.

    VERVA je na tom o trochu hůře než Kladno, co se týče přesilových her. V tabulce je sice v této činnosti hned za ním, ale úspěšnost má nižší, a to 15,70%. V oslabeních už jsou čísla hodně podobná. Severočeši mají totiž jen o pět setin lepší hru v početní nevýhodě, což je vcelku zanedbatelný rozdíl.

    V posledních zápasech se hostujícímu týmu ani trochu nedaří, vždyť z posledních pěti zápasů bral jediný bod za prohru v prodloužení! Postupně Litvínov prohrál se Spartou, Karlovými Vary, Zlínem, Vítkovicemi a Olomoucí. Celkově už Severočeši čekají na výhru sedm utkání a na tříbodové vítězství devět utkání.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jakub Petružálek – 29 bodů (8+21)
    Richard Jarůšek – 27 bodů (17+10)
    Viktor Hübl – 19 bodů (10+9)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Litvínov – Kladno 4:1

    Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Jánošík, Kašpar), 49. Petružálek (L. Doudera, F. Lukeš), 49. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), 51. Myšák (T. Pavelka) – 59. O'Donnell (Austin, Nash).

    HC VERVA Litvínov: Janus (Zajíček) – Jánošík (A), L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, Baránek – Petružálek, V. Hübl (C), F. Lukeš – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Myšák, J. Mikúš, Kašpar – Válek, Helt, Trávníček.

    Rytíři Kladno: Godla (51. Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Zajíc, Zelingr, Kehar (A), Romančík – Zikmund, Stach, Bílek – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Š. Bláha, Melka, O. Bláha.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, Stach, Hovorka – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Š. Bláha.

    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Válek, Gerhát, Jánský – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Ondráček, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A utkání mezi Kladnem a Litvínovem začalo! Úvodní buly vyhráli domácí, kteří nastupují v bílých dresech, hostující celek nastupuje v černožluté variantě.
     
    00:38
    Patrik Machač vybojoval puk ve středním pásmu a měl před sebou hodně prostoru. Hledal volného spoluhráče na křídle, avšak neposlal mu přesný pas.
     
    01:14
    Středočeši se na nějakou chvilku usadili v útočném pásmu, avšak ne na dlouho. Následně se puk odrazil do středního pásma a oba týmy vystřídaly.
     
    01:42
    Richard Jarůšek se pokusil vypálit, avšak jeho střela neměla moc šancí na úspěch. Byla z velkého záklonu, navíc trefila prvního hráče soupeře na kruhu.
     
    02:20
    Michal Moravčík vyslal zajímavé nahození, do kterého se ještě pokusil sáhnout Lukáš Válek, kterému se teč nepovedla. Následně byl Litvínov ještě aktivní, ale Kladno se dokázalo jen tak tak osvobodit.
     
    03:00
    Avšak nyní už z toho byla velká šance pro hostující tým! Ondřej Jurčík táhl totiž přečíslení dva na jednoho. Měl dostatek prostoru pro střelou, ale horní tyčku těsně přestřelil.
     
    03:37
    Jaromír Jágr držel kotouč v útočném pásmu, načež poslal kotouč na modrou. Odtud mu byl touš vracen, avšak domácí šedesát osmička puk nezpracovala.
     
    04:16
    Tomáš Pavelka, který v Litvínově jen hostuje, se prezentoval pěknou střelou, kterou vyslal z první. Ano jeho pokus se však nevešel mezi tři tyče.
     
    04:39
    Patrik Machač dostal na druhé straně přihrávku a sjel si až na vrcholek kruhu. Jeho ránu David Honzík udržel ve výstroji a raději nechal přerušit hru.
     
    05:00
    Přesně po pěti minutách v rámci první periody je hra přerušena. Kladnu se nyní ani trochu nepovedla rozehrávka, a tak mu je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    05:19
    Marek Hovorka se dostal ke střele, ale jeho rána šla přesně doprostřed branky, kde byl David Honzík připravený. Následné buly vyhráli zase Severočeši.
     
    05:58
    Kladno ještě obstřelovalo branku hostujícího brankáře, ale nebylo úspěšné. Litvínov se sice dostal a pukem dopředu, ale vcelku brzy o něj při souboji přišel.
     
    06:38
    Brendan O'Donnell se snažil zpracovat puk na útočné modré, ale neměl k tomu dostatek času. Byl aktivně napadán, načež poslal nepřesnou přihrávku.
     
    07:05
    Brendon Nash ukázal, že je tvrdým obráncem, který tvrdě ale čistě dohrál soka u mantinelu. Nahození Jaromíra Jágra na druhé straně skončilo na icingu.
     
    07:31
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brady Austin – 2 min., podrážení).
     
    07:52
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a už se dostali do kombinace. Jakub Petružálek dostal nabito na vrcholek kruhu, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    08:02
    František Lukeš se z ničeho nic skácel k zemi, když okolo něj nikdo nebyl. Jeho následná přihrávka se navíc odrazila jen do středního pásma.
     
    08:34
    Litvínov se však brzy dostal zpět, načež pálil Viktor Hübl. Tomu střela ale vůbec nesedla a kotouč se dostal na hokejky domácích, kteří ho vyhodili.
     
    08:53
    Samson Mahbod vyslal hodně tvrdou ránu od modré, ale Denis Godla kotouč vyrazil betonem. Následně se Středočeši znovu osvobodili.
     
    09:31
    Brady Austin je na ledě!
     
    09:48
    Severočeši měli obrovský tlak v početní výhodě a Kladno mělo štěstí, že neinkasovalo. V samotném závěru přesilovky Richard Jarůšek trefil tyč!
     
    10:05
    Dobrá šance i na druhé straně! Petr Vampola nahrál na Ladislava Zikmunda, jenž si sjel mezi kruhy, ale David Honzík předvedl dobrý zákrok lapačkou.
     
    10:37
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Vampola – 2 min., vysoká hůl).
     
    10:53
    Kladno začalo své oslabení dobře a dostalo se až do šance! Patrik Machač mířil na přední tyč, ale hostující gólman předvedl další rychlý zákrok lapačkou.
     
    11:22
    I nyní byli Středočeši aktivnější v jejich útočném pásmu, ale už z toho nic nevytěžili. Zatím však hrají toto oslabení na výbornou a Litvínov není v pásmu.
     
    11:57
    František Gerhát měl být adresátem další přihrávky, avšak ta se až k němu nedostala. Rytíři tak mohli znovu vyhodit a kompletní formaci vystřídat.
     
    12:37
    Petr Vampola je na ledě!
     
    13:00
    Do konce první třetiny nám chybí přesně sedm minut, když se hra znovu přerušila. Kladnu se totiž nepodařila rozehra a je mu odpískán další icing.
     
    13:24
    Litvínov je o něco aktivnějším týmem na ledě a rozhodně mu k tomu pomohly početní výhody. Kladno se nyní nemůže dostat do útočného pásma.
     
    13:58
    Domácí předvedli ztrátu ve středním pásmu, ale nebyla z toho žádná katastrofa. Peter Jánský byl totiž sám proti velké přesile a kotouč neudržel.
     
    14:18
    To nebyla vůbec špatná šance, po které se znovu ozvala branková konstrukce za Godlou! Viktor Hübl vyslal tvrdou ránu z prostoru mezi kruhy, ale trefil horní tyč!
     
    14:37
    Středočeši mají šanci si v obraně odpočinout a předvést něco směrem dopředu. Litvínov poslal puk jen na icing a buly bude po levé ruce Honzíka.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (David Štich – 2 min., nedovolené bránění).
     
    14:59
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Neskutečné, uběhlo jen osm sekund z početní nevýhody Litvínova, který střílí v oslabení vedoucí branku zápasu! ONDŘEJ JURČÍK dostal přihrávku do strany, odkud táhl přečíslení dva na jednoho. Nakonec se rozhodl pro střelu a o zadní tyč překonal Godlu! Asistence: Michal Trávníček.
    14:59 Ondřej JURČÍK - 0:1
     
    15:21
    Hostující obránce Pavelka se dostal ke kotouči a bez nějakých potíží ho poslal přes celé hřiště.
     
    15:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak to je ale opravdu neskutečné, Severočeši střílí i druhou branku v jenom a tom samém oslabení! Tentokrát táhl přečíslení dva na jednoho SAMSON MAHBOD, který předvedl bekhendový blafák a trefil se pod horní tyčku! Asistence: Martin Hanzl.
    15:48 Samson MAHBOD - 0:2
     
    16:20
    Středočeši mají velké problémy udržet se v útočném pásmu, zatím se jim to spíše moc nedaří. To je vysloveně špatná přesilovka v podání domácího týmu.
     
    16:51
    David Štich je na ledě!
     
    17:17
    Kladno tedy během vlastní početní výhody dvakrát inkasovalo a má rozhodně co dohánět. Zatím je to špatný start, Litvínov je navíc lepším týmem na ledě.
     
    17:44
    Michal Moravčík posunul kotouč po mantinelu, který sebrali jen soupeři. Ti vyhodili tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, a šli raději vystřídat.
     
    18:18
    Kladno předvedlo velkou hrubku ve obranném pásmu, ale ta není potrestána! Přišla střela zápěstím z prostoru mezi kruhy, ale přesně doprostřed branky.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:27
    Domácí se snažili protlačit do útočného pásma, ale Severočeši se dobře bránili. Přesto se ke střele dostal Jaromír Jágr, který ale trefil jen gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda dnešního zápasu, po které budou rozhodně spokojenější hosté, kteří byli lepší v první části. Richard Jarůšek a Viktor Hübl sice trefili jen tyče, ale nakonec je to nemuselo mrzet. Litvínov se totiž prosadil dvakrát v jedné a té samé početní nevýhodě! Nejprve táhl přečíslení dva na jednoho Ondřej Jurčík, který překonal Godlu krásnou střelou o zadní tyč. O padesát vteřin později přišel i druhý direkt. Tentokrát táhl akci Samson Mahbod, který se prosadil bekhendovým blafákem, a to velmi povedeným.

    Další třetina začne přibližně v 18:55.
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 6 – 16
    Střely mimo: 3 – 5
    Zblokované střely: 2 – 5
    Hity: 3 – 3
    Vhazování: 13 – 9
    Trestné minuty: 4 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Samson Mahbod bojoval o puk ve svém obranném pásmu, ale nakonec je hra přerušena. Vhazovat se bude v útočném pásmu po pravici Honzíka.
     
    20:44
    Petr Vampola táhl zajímavý útok, do kterého jel společně se Zikmundem, ale vzal to na sebe. To byla nakonec chyba, jelikož tento útočník nemířil přesně.
     
    21:30
    Tomáš Redlich se dostal s kotoučem do útočného pásma, kde se domácí nadále drží. Zatím se však nemohou dostat do nějaké střelecké pozice.
     
    22:12
    Po další chybě jeli navíc domácí do přečíslení dva na jednoho! Peter Jánský dostal finální přihrávku, ale jeho střela z první šla vedle!
     
    22:48
    Marek Hovorka se hnal za kotoučem, u kterého byl jako první. Dobrou práci ale dovedl Michal Moravčík, který ho zvládl skvěle zakřižovat a získat puk.
     
    23:23
    Viděli jsme dvě rychlé šance, po jedné na každé straně. Hlavně Brendan O'Donnell pálil dobře, avšak David Honzík předvedl zákrok ramenem!
     
    24:00
    Severočeši předvedli dobrý důraz ve středním pásmu, ale nakonec se jim to nevyplatilo. Ani Kladno však směrem dopředu nepředvedlo vůbec nic.
     
    24:33
    František Lukeš získal puk v útočném pásmu, když mu na střelu sjel Pavelka. Jeho rána ale neprošla až ke gólmanovi, který nemusel zasahovat.
     
    25:11
    Peter Jánský se znovu dostal ke střele, avšak ani tentokrát nepotěšil litvínovské fanoušky! Severočeši jsou však jasně lepším týmem na ledě.
     
    25:58
    Michal Trávníček zabojoval v útočném pásmu, načež si Michal Barinka srazil puk před branku. Denis Godla měl štěstí, že kotouč šel těsně vedle.
     
    26:30
    Brendon Nash je znovu u kotouče, který poslal na teč do středního pásma. Štěpán Bláha ho protečoval do útočného pásma, ale Kladenští šli střídat.
     
    27:24
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Litvínova ve středním pásmu je potrestána a domácí snižují na rozdíl jednoho gólu! Ladislav Zikmund posunul kotouč na BRADYHO AUSTINA, jenž z hodně těžké pozice trefil fantasticky vzdálenější šibenici! Asistence: Ladislav Zikmund.
    27:24 Brady AUSTIN - 1:2
     
    28:05
    Kladno je nyní na koni a snaží se o co nejrychlejší srovnání stavu. Nyní se ale samo vyhnalo z pásma, když přihrávka skončila až ve středním pásmu.
     
    28:33
    Hodně důrazný souboj předvedl jeden z hosté, který poslal k zemi Martina Kehara. Následně vznikla velká šance Litvínova, ale Godla stihl zasáhnout.
     
    29:15
    Tomáš Pavelka musel hodně přidat, aby byl u kotouče dříve než soupeř. Nakonec měl ale celkem velký náskok, takže mohl poslal puk dále po mantinelu.
     
    29:52
    Marek Hovorka se dostal ke střele z dobré pozice, avšak jeho rána z první šla jen vedle branky. Nyní se odehrává souboj v rohu útočného pásma hostí.
     
    30:27
    Vypadá to, že Jaromír Jágr není na ledě!
     
    31:00
    Před námi je posledních devět minut v této třetině, když vznikl závar před gólmanem hostí. David Honzík si však poradil a nechal raději přerušit hru.
     
    31:28
    Kladenští se snažili na několikrát dostat kotouč do sítě, avšak to se jim nepovedlo. O několik vteřin později navíc faulovali a budou hrát oslabení.
     
    31:44
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:05
    Domácí hokejisté začali své oslabení velmi dobře. Patrik Machač se dostal ke kotouči, vyvezl ho do útočného pásma a ušetřil několik velmi cenných sekund.
     
    32:37
    Michal Moravčík se po krátké kombinaci dostal k ráně od modré, když před Godlou ještě clonil František Gerhát. Branka z toho ovšem tentokrát nebyla.
     
    33:10
    Severočeši se nadále drží v útočném pásmu, tentokrát tvrdě vypálil Viktor Hübl, jemuž rána nesedla. Přesto se hostí nadále drží na kotouči v útoku.
     
    33:34
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a vracejí se zpět do dvoubrankového vedení! Litvínov měl vcelku velký tlak, který se nakonec zúročil. Denis Godla neudržel střelu Petružálka, kdo kotouč do sítě dorazil FRANTIŠEK GERHÁT, jenž celou dobu clonil před brankou. K tomu si první bod v Litvínově připisuje Michal Moravčík za asistenci! Asistence: Jakub Petružálek a Michal Moravčík.
    33:34 František GERHÁT - 1:3
     
    34:10
    Rytíři už byli po vstřelení brance hodně na koni, ale tato branka je nejspíše znovu srazí. Litvínov zatím hraje celkem v klidu a vede znovu o dvě branky.
     
    34:53
    Středočeši se snaží napadat v útočném pásmu, ale VERVA to ustála. Michal Barinka ovšem zachytil kotouč na své obranné modré a rychle rozehrál.
     
    35:28
    Michal Trávníček vytáhl kotouč z pod bruslí, ale Severočechům to nakonec k ničemu nebylo. Kladno se tedy znovu žene do další ataku.
     
    35:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., krosček).
     
    36:09
    Domácí vyhráli buyl v útočném pásmu, načež Petr Vampola posílal křižný pas na vrcholek kruhu. Jaromír Jágr ovšem posunul kotouč zpět na modrou.
     
    36:39
    Jaromír Jágr se však nakonec dostal ke střele z vrcholku kruhu. Kotouč se mu ale postavil, takže David Honzík stihl zasáhnout vyrážečkou.
     
    37:12
    Antonín Melka nevymyslel vůbec dobrou přihrávku, která mířila jen doprostřed modré, kde nikdo nebyl. Kladno tak musí pro puk a vyklidit pásmo.
     
    37:43
    Viktor Hübl se dostal v oslabení dopředu a dostal se až ke střele. Tu však namířil přesně do míst, kde byl Denis Godla připravený a puk udržel ve výstroji.
     
    37:51
    Michal Trávníček je na ledě!
     
    38:15
    Hosté se snažili dostat do útočného pásma, avšak tam došlo k několika soubojům, které hosté neustáli. Na druhé straně byl v šanci Petr Vampola, avšak David Honzík si bližší tyčku pohlídal.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:10
    Při výhozu kotouč o mantinel se kotouč dotkl někoho na střídačce Litvínova. Hra je proto přerušena a vhazovat se bude na obranné modré Kladna.
     
    39:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Viktor Hübl – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jsou za námi již dvě periody dnešního zápasu, po kterých nadále Litvínov vede o dvě branky. Středočechům se podařilo snížit stav utkání, když se krásně trefil Brady Austin střelou do vzdálenější šibenice. Kladno poté mělo tlak, ale inkasovalo v oslabení. Jakub Petružálek vypálil a Denis Godla jeho pokus neudržel. V brankovišti se nejrychleji zorientoval František Gerhát, který posunul puk za čáru.

    Další třetina začne přibližně v 19:48.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 13 – 20
    Střely mimo: 6 – 14
    Zblokované střely: 2 – 9
    Hity: 3 – 8
    Vhazování: 23 – 18
    Trestné minuty: 6 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    A už se zase hraje! Domácí mají posledních dvacet minut na to aby, alespoň srovnali. Mají k tomu dobrou možnost, jelikož hrají početní výhodu.
     
    40:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři využívají početní výhodu a už je to jenom o jednu branku, drama je na světě! Petr Vampola posunul puk na Bradyho Austina, do jehož bomby ještě sáhl LADISLAV ZIKMUND, jenž ho poslal nechytatelně do sítě. Asistence: Brady Austin a Petr Vampola.
    40:48 Ladislav ZIKMUND - 2:3
     
    41:44
    Litvínov právě vstřelil branku!
    jenže o minutu později to je zase o dvě branky! Rytíři budou znovu těžce dotahovat. Martin Hanzl posunul v přečíslení dva na jednoho kotouč na FRANTIŠKA LUKEŠE, jehož střela z první se zastavila až v síti. Asistence: Martin Hanzl a Jakub Petružálek.
    41:44 František LUKEŠ - 2:4
     
    42:21
    Tak to byl raketový start v podání obou týmů do této třetiny. Jeden z domácích nyní pálil z vrcholku kruhu, ale jeho střela se k zadní tyči nevešla.
     
    42:58
    Tomáš Kaut měl značné problémy se zpracováním kotouče, což se mu nakonec nepovedlo. Litvínov se však daleko s kotoučem opravdu nedostal.
     
    43:22
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Dnes to vypadá na gólové hody v poslední periodě! Domácí dokázali vybojovat kotouč v útočném pásmu. PETR VAMPOLA se objevil před brankou, kam dostal pas a trefil se mezi betony gólmana! Asistence: Antonín Melka.
    43:22 Petr VAMPOLA - 3:4
     
    44:00
    Tak v poslední periodě jsme viděli už tři branky a Rytíři prohrávají už jen o gól. Hosté jsou navíc pod tlakem, takže raději vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    44:24
    Mohlo být srovnáno! Patrik Machač dostal parádní přihrávku od Strnada mezi kruhy, ale jeho střelu nakonec David Honzík vyrazil špičkou betonu do ochranné sítě! velká škoda pro domácí.
     
    44:58
    Rytíři mají nyní obrovský tlak a fanoušci jsou konečně také slyšet. První útočná formace Kladna měla tlak, ale nakonec to nevedlo ke gólové šanci.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Moravčík – 2 min., podrážení).
     
    46:00
    Kladno má nyní velkou šanci potvrdit svůj tlak, ale Litvínov se dostal ke kotouči a vyhodil ho přes všechny čáry. Domácí si tak musí pro puk dojet.
     
    46:32
    Středočechům se v přesilové hře zatím vůbec nedaří. Přesto se David Stach dostal až k zakončení, ale to zablokoval jeden z padajících soupeřů.
     
    47:09
    Brendon Nash zachytil kotouč ještě na modré, takže jeho tým může pokračovat v tlaku. Severočeši jsou stažení jen v malém obdélníku.
     
    47:38
    Michal Moravčík je na ledě!
     
    48:14
    Kladno již nyní v tak velkém tlaku, ale znovu se během krátké chvíli dostalo ke kotouči. O ten však musí svádět četné souboje v útočném pásmu.
     
    48:46
    Jiří Říha přitlačil svého soupeře na mantinel, po kterém se dostal i ke kotouči. Poslal ale puk na zakázané uvolnění a hosté jsou na hřišti už dlouho.
     
    49:08
    Jenže hostující centr si poradil s vhazováním, načež Litvínov chytře vyhodil. Mohl tak kompletně vystřídat, ale domácí hokejisté jsou zase v útočné třetině.
     
    49:46
    Ladislav Zikmund to chtěl vyřešit individuálně, ale nakonec ani nezakončil. Najel si mezi kruhy, avšak hostující obránci ho o kotouč včas obrali.
     
    50:18
    Litvínov mohl z ničeho nic udeřit! Richard Jarůšek už rýsoval přihrávku na najíždějícího spoluhráče, ale poslal mu jí jen na brusle, takže bylo po šanci.
     
    50:53
    Tomáš Kaut byl v problémech, ale Brady Austin posunul kotouč alespoň do středního pásma. Tam ho zase sebrali Severočeši, kteří míří dopředu.
     
    51:02
    Nakonec z toho byla střela a Denis Godla si připsal zákrok po opravdu dlouhé době. Před námi je nyní komerční přestávka, po které se bude zase pokračovat.
     
    51:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Jenže hostům stačí v této třetině hodně málo ke vstřelení branky a už je to zase o dvě branky! Jiří Říha vyslal tvrdou ránu, kterou Denis Godla vyrazil jen před sebe. Tam se nejlépe zorientoval FRANTIŠEK LUKEŠ, který si puk vytáhl a poslal do sítě. Asistence: Jiří Říha a Jakub Petružálek.
    51:09 František LUKEŠ - 3:5
     
    51:50
    Hostujícímu týmu se nepovedla rozehrávka, a tak se hra vrátí před Honzíka. Buly proběhlo po jeho pravé ruce a vítězem se stali domácí hráči.
     
    52:17
    Petr Vampola si sjížděl před branku, ale tam si ho vzala na starost hned dvojice hráčů. Následně se navíc kotouč odrazil až do středního pásma.
     
    52:57
    Kladno se snaží útočit, ale má v současné době problémy udržet kotouč na svých hokejkách. Evidentně s ním obdržená branka trochu otřásla.
     
    53:21
    Přesto jsme se nakonec dočkali střely. Ta přišla od modré, ale David Honzík měl dobrý výhled a udržel puk ve výstroji. Následovala menší potyčka.
     
    53:50
    Hostující gólman si připsal další jednoduchý zákrok, po kterém přerušil hru a kotouč má v lapačce. Před námi je proto poslední komerční přestávka utkání.
     
    54:14
    VERVA mohla nejspíše definitivně potvrdit své vítězství! Richard Jarůšek se dostal až před gólmana, kdy si s pukem zamíchal, ale Denis Godla stihl sklapnout betony včas!
     
    55:00
    Chybí přesně pět minut do závěrečné sirény a hostující hokejisté nadále vedou o dvě branky! Kladno se snaží, ale v současné době nemůže nějak překvapit.
     
    55:35
    Domácí hokejisté se navíc v současné době brání ve svém obranném pásmu. Denis Godla musel zasahovat a po jeho zákroku je hra přerušena.
     
    56:02
    Konečně se Rytíři dostali ke kotouči, ale jejich dlouhá přihrávka skončila jen na hokejce Moravčíka. Ten následně dostal kotouč do středního pásma.
     
    56:31
    Brendon Nash předvedl moc pěknou akci, ale nakonec ani nezakončil. Následně však posunul kotouč na Jágra, jehož nejspíše zastavila tyč!
     
    57:01
    František Lukeš na druhé straně zaútočil na hattrick, ke kterému nebyl vůbec daleko! Vyslal parádní střelu na zadní tyč, ale domácí gólman stihl zasáhnout ramenem!
     
    57:43
    Kladno se nemůže dostat skrze střední pásmo a s jeho nadějemi na případné srovnání to nevypadá vůbec dobře. Nyní jsou totiž Rytíři jen v obraně.
     
    58:13
    Denis Godla nechtěl dopustit vhazování vedle sebe, tak nahrál do střední třetiny, kde měl jeho spoluhráč značné problémy se zpracováním a napadáním.
     
    58:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Samson Mahbod – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:32
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:32
    Toto se dalo předpokládat! Po oddechovém čase zůstává Denis Godla na střídačce a domácí hráči to zkusí se šesti muži v poli!
     
    58:48
    Brendon Nash se dostal ke střele, ale ta jen zaduněla o zadní mantinel. Následně vyhodili hosté, kteří sice bránu netrefili, ale ušetří cenné sekundy.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    59:22
    Martin Hanzl se s tím nepáral a vůbec na prázdnou branku necílil! Raději poslal kotouč jen po mantinelu, takže Kladno se pro něj musí zase vracet.
     
    59:46
    Je rozhodnuto! Michal Trávníček sice netrefil prázdnou branku, ale několik vteřin před koncem poslal puk do střední třetiny, tohle Kladno už nedožene.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Litvínov poráží Kladno i potřetí v této sezóně a zapisuje velmi důležité tři body do tabulky. Vypadá to, že změny v tomto severočeském klubu nebyly vůbec na škodu. Na začátku periody se v početní výhodě trefil povedenou tečí Ladislav Zikmund, jenž snížil na rozdíl jedné branky. To ale nevydrželo ani minutu, jelikož František Lukeš využil přečíslení dva na jednoho. Jenže domácí znovu snížili na rozdíl jedné branky, když se z blízka prosadil Petr Vampola. Definitivní tečku za výsledkem udělal František Lukeš, který prokázal nejlepší přehled před brankou. Kladno to ještě zkusilo v šesti, ale branky se už nedočkalo.
     
    Dnešní utkání sledovalo 4748 diváků.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 24 – 29
    Střely mimo: 11 – 15
    Zblokované střely: 6 – 9
    Hity: 4 – 9
    Vhazování: 30 – 29
    Trestné minuty: 6 – 10
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:28:46)
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 28. Austin (Zikmund), 41. Zikmund (Austin, Vampola), 44. Vampola (Melka) – 15. Jurčík (Trávníček), 16. Mahbod (M. Hanzl), 34. Gerhát (Petružálek, Moravčík), 42. F. Lukeš (M. Hanzl, Petružálek), 52. F. Lukeš (J. Říha, Petružálek)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Lakos, Kehar, Romančík, Barinka – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad – Valský, Stach, Hovorka – Melka, T. Kaut, O'Donnell – Š. Bláha.
    HC VERVA Litvínov: Honzík (Janus) – Moravčík, J. Říha, Štich, Ščotka, T. Pavelka, Baránek, L. Doudera – F. Lukeš, V. Hübl, Petružálek – Jarůšek, M. Hanzl, Mahbod – Válek, Gerhát, Jánský – Trávníček, Jurčík, Zygmunt.

    Rozhodčí: Lacina, Micka – Ondráček, Klouček

    Diváci: 4748
    ocianews.com