Vysoké Mýto – České Budějovice 1:4 (kon.) | Sparta – Chrudim 2:5 (kon.) | Slavia – FTZS Liberec 12:3 (kon.)
Hodonín – Česká Lípa 4:4 (kon.) | Olympik Mělník – Helas Brno 2:3 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
12:3 (10:1)
FTZS Liberec
Pátek 24.01.2020, 20:04 • SH Eden • 1. Futsal liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý večer z pražského Edenu, zveme vás ke sledování dalšího, již v pořadí patnáctého, kola VARTA futsal ligy. Do pražských Vršovic dorazí celek ze severu Čech FTZS Liberec, který přivítá na domácí palubovce Slavia.
     
    FTZS Liberec

    Severočeši jsou před zápasem patnáctého kola v tabulce na desáté příčce. Liberečtí bojují o účast v play-off, zároveň také ale o záchranu v nejvyšší soutěži, jelikož spodek tabulky je dost našlapaný. V posledním kole remizovali hráči FTZS s Hodonínem v dramatickém utkání 7:7. Klub nedávno opustila trenérská dvojice Michael Vacek a František Vacek, kterou nahradil hrající trenér Aleš Benek.
     
    SK Slavia Praha

    Slavia se před reprezentační pauzou bude snažit o zisk dalších bodů. V tabulce jsou Pražané na páté příčce těsně za Svarogem, se kterým však mají slávisté lepší první vzájemný zápas. Červenobílí futsalisté půjdou do duelu s Libercem posilněni výhrou s Dynamem, které přehráli na jihu Čech 7:3 i zásluhou Daniela Hájka, který nasázel hattrick. Do sestavy se pro utkání s FTZS vrací po karetních trestech Martin Směřička a Marko Radovanovič.
     
    Poslední vzájemné střetnutí:

    Oba celky mají za sebou tři vzájemná utkání. Ve všech třech případech se radovala favorizovaná Slavia. V posledním setkání, které se konalo na severu Čech, dokázali sešívaní zvítězit 7:5. Zápas to ale pro Pražany nebyl vůbec jednoduchý. Nynější hrající trenér FTZS Aleš Benek se trefil dvakrát, Matěj Vébr dokonce nastřílel hattrick. Slavia si ale závěr utkání pohlídala a odvezla do Prahy všechny body. Martin Brychta si připsal dva úspěšné zásahy.
     
    Předzápasové ohlasy:

    Aleš Benek (hrající trenér Liberce):
    „Čeká nás opět těžký venkovní zápas. Slavia má stále svoji kvalitu, i když letos za první trojkou hodně zaostává. My poslední zápasy dostáváme mnoho branek. Doufám, že konečně budeme lépe bránit a vyvarujeme se zbytečných chyb."

    David Filinger (trenér Slavie):
    „Liberec známe velice dobře, má víc zkušeností s futsalem než náš poslední soupeř České Budějovice, ale přesto to může být podobný zápas, když to nepodceníme, budeme hrát svoji hru a dodržovat stanovenou taktiku, tak bychom to měli v Edenu zvládnout a znovu naplno zabodovat.“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Žežulka (Malina, Karpiak) – Brychta, Trajhan, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen

    FTZS Liberec: Vogt (Plechatý) – Kratochvíl, Janáček, Rumler, M. Bína, P. Bína (C), Vébr, Benek, Daněk, Henzl, Šíma

    Rozhodčí: Laštovička – Kaštánek.
     
    Hosté do Prahy přijeli bez Karla Vrabce a Matyáše Kazdy, Slavia naopak postrádá zraněného Martina Směřičku. Pozitivní je návrat Marka Karpiaka, který se vrací po těžkém zranění zpět na lavičku domácího celku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První útok si vzali na starosti domácí futsalisté, kteří ve čtveřici s Radovanovičem, Homolou, Brychtou a Zárubou zaměstnali obranu FTZS. Homola svou střelu ale namířil pouze do boční sítě.
     
    1
    Úvodní faul na Martina Brychtu, Slavia bude rozehrávat zajímavou standardní situaci, ke které se již staví Radim Záruba.
     
    2
    Jeho projektil ale zamířil pouze nad branku, brankář Vogt mohl zůstat v klidu, Liberec se následně snažil o rychlou rozehrávku. Na balónu jsou již ale zase slávisté.
     
    2
    Zahrozili také hosté, Janáček se dostal na ose hřiště ke tvrdé střele, Žežulka v brance Slavie byl ale připraven a dokázal míč vyrazit do zámezí.
     
    3
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení. Radim Záruba našel na zadní tyči přihrávkou JANA HOMOLU, který otevírá skóre dnešního zápasu – 1:0. Asistence: Radim Záruba.
     
    3
    Slavia právě vstřelila branku!
    DAVID JOŠT utekl obraně Liberce a kolem brankáře Vogta střílí druhou branku Slavie. Raketový začátek od pražského celku. Asistence: Igor Leovski.
     
    4
    Liberec právě vstřelil branku!
    Rychlá odpověď od Liberce! MATĚJ VÉBR se ocitl po přesné přihrávce Pavla Bíny za obranou Slavie a do odkryté klece snižuje – 1:2! Asistence: Pavel Bína.
     
    4
    Slavia právě vstřelila branku!
    S brankami se nám roztrhl pytel! Červenobílí znovu zaútočili a Hájek našel na zadní tyči osamoceného DAVIDA JOŠTA, který svým důrazem dostal míč za Vogta potřetí – 3:1. Asistence: Daniel Hájek.
     
    5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Neskutečné věci se dějí v Edenu! Slavii tam zatím spadlo úplně všechno. David Jošt našel před brankou volného ZDEŇKA SLÁMU, který ukázal, že branky dávat nezapomněl. Sláma rozvlnil síť za Vogtem počtvrté – 4:1. Asistence: David Jošt.
     
    6
    Martin Brychta se dostal do dalšího zakončení, nyní ale obrana Liberce dokázala zapracovat a střelu zkušeného slávistického futsalisty zblokovala.
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Liberec je zralý na ručník. MARTIN BRYCHTA se po nástřelu srbského pivota Radovanoviče prosazuje. Brychta dokázal usměrnit míč za Vogta a je to pátá branka v síti FTZS – 5:1. Asistence: Marko Radovanovič.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    7
    Slavia právě vstřelila branku!
    Liberec nedokáže Slavii vůbec odolávat. Radim Záruba byl na pravé straně úplně sám. Jeho tvrdou střelu sice ještě Vogt vyrazil, odražený míč mu ale vrátil zpět do branky MARKO RADOVANOVIČ – 6:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    8
    Marka Radovanoviče připravil o balón Pavel Bína, sešívaný pivot ho poté fauloval, Slavia tak zapsala druhý akumulovaný faul.
     
    8
    Rychlost Radima Záruby na obranu Liberce platí, nyní si nedovoleným zákrokem musel pomoct Aleš Benek, standardní situace pro Slavii.
     
    8
    Rozehrávka Záruby na Brychtu nebyla úspěšná, dopředu tedy po delší době mířil FTZS, Vébr ale v souboji proti Homolovi nedokázal udržet míč.
     
    9
    Aleš Benek se po rozehrávce hostů opřel do míče z velkého úhlu. Střela hrajícího trenéra Liberce skončila vysoko nad brankou Jana Žežulky.
     
    10
    David Jošt byl nyní před brankovištěm Liberce jako buldozer. Nakonec se člen širšího kádru české reprezentace dostal až ke střele, ta ale skončila mimo branku.
     
    11
    Slavia právě vstřelila branku!
    DAVID JOŠT kompletuje hattrick. Igor Leovski svou levačkou ještě Vogta neprostřelil. Jošt ale opět neatakován v klidu dorazil míč za záda brankáře ze severu Čech – 7:1. Asistence: David Jošt.
     
    11
    Střídání v týmu FTZS Liberec: ze hřiště odchází Dominik Vogt, přichází Tomáš Plechatý.
     
    12
    Slavia se nyní stáhla na svou polovinu a vyčkává, s čím přijdou hosté. Ti toho ale zde v Edenu zatím moc nepředvedli. Domácí hrají dnes ve velké pohodě a diktují tempo zápasu.
     
    13
    Zdeněk Sláma se snažil obloučkem najít Davida Jošta. Dobrou myšlenku ale zhatili hostující hráči, kteří Jošta dobře pokryli.
     
    14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Igor Leovski znovu předal míč DAVIDU JOŠTOVI a jak to dnes asi mohlo dopadnout. Jošt se uvolnil přes obránce FTZS a levou nohou propálil brankáře Liberce – 8:1. Asistence: Igor Leovski.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    15
    Slavia právě vstřelila branku!
    Rumler mohl jít do brejku, červenobílí futsalisté ho ale rychle doběhli a o míč připravili. Na druhé straně se poté prosazuje vtipným obloučkem JAN HOMOLA – 9:1. Asistence: Radim Záruba.
     
    Stav akumulovaných faulů 3:4.
     
    16
    Hostům se nyní nepodařila příliš rozehrávka, Henzl se snažil najít Vébra, ten ale na balón nedosáhl a hráči FTZS se musí znovu rychle vrátit do obranného postavení.
     
    17
    Další střela Radima Záruby. Slavia následně mohla zahrávat roh. Martin Brychta byl po rozehrání velice aktivní v předbrankovém prostoru. Tomáš Plechatý se ale vyznamenal výborným zákrokem a uchránil Liberec od další pohromy.
     
    19
    Hra se snad poprvé v zápase trochu uklidnila. Hosté jsou na vlastní polovině, kterou se snaží uhájit. Slavia soupeře obléhá, ale již ne s takovou vervou jako na začátku duelu.
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Zdeněk Sláma se na levé straně neukvapil a potáhl míč směrem k brance. Následně zpětnou přihrávkou našel DAVIDA JOŠTA, který se trefuje v dnešním zápase již popáté – 10:1! Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    20
    Hosté se provinili pátým akumulovaným faulem.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Tak to byl uragán! Slavia vede po prvním poločase 10:1. Hosté zatím sešívanému celku nedokázali vůbec vzdorovat. Uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet nadále. Druhý poločas začne přibližně ve 20:58.
     
    Slavia plánuje do hry poslat další hráče, již se rozcvičuje brankář Malina. Do pole pak Křemen, Hruška a Trajhan, kteří do hry ještě nezasáhli.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jan Žežulka, přichází Patrik Malina.
     
    21
    Na palubovce hned od začátku Trajhan, kterého doplňují Radovanovič, Brychta a Záruba.
     
    21
    Benek, Henzl, Pavel Bína a Vébr. Taková je zahajovací čtveřice FTZS. Hosté se snažili dostat do útoku, střela hostů ale zamířila mimo a Malina si tak zatím první zákrok nepřipsal.
     
    22
    Záruba se snažil vysunout Trajhana, který si velice dobře naběhl za obranu FTZS. Brankář Plechatý celou situaci dobře přečetl a zkontroloval míč do zámezí.
     
    23
    Marek Bína fauloval Trajhana, který se dostal pod lehký tlak. Nedovolený zákrok ale celou situaci vyřešil. Slavia bude znovu pokračovat u míče.
     
    24
    Aleš Benek dohrál Brychtu, tento zákrok neunikl pozornosti rozhodčích a Liberec zapsal druhý akumulovaný faul ve druhém poločase.
     
    25
    Na hrací ploše se objevuje také Filip Hruška, který byl přímo před sudím Laštovičkou faulován, třetí faul pro Liberec.
     
    25
    Daniel Hájek byl tvrdě dohrán Pavlem Bínou, který se následně divil odpískání nedovoleného zákroku. Dle všeho ale opravdu o faul šlo. FTZS zapisuje čtvrtý faul.
     
    26
    Pěkná akce hostujícího Liberce. Ta skončila až u Vébra, který se snažil zpětnou přihrávkou najít Rumlera. Jan Homola se velice rychle vrátil a zmařil šanci hostů.
     
    27
    Marko Radovanovič ukázal, že dokáže zapracovat také do defenzívy. Jeho rychlý návrat dostal pod tlak Rumlera, který následně míč srbskému reprezentantovi pouze odevzdal.
     
    28
    Slavia nyní delší dobu bez míče, Liberec se snaží o kombinaci, ta zatím ale nikam nevede.
     
    29
    Na opačné straně se postarali o vzrušení Brychta s Trajhanem. Hosté se ale dokázali ubránit.
     
    30
    Slavia mohla vstřelit další branku a trochu překvapivě to mohl být Patrik Malina, který se dostal až na polovinu soupeře a zajímavým lobem trefil břevno za Plechatým!
     
    31
    Trajhan s Radovanovičem se prokousali až před branku, radost jim ale pokazil Pavel Bína, který se nacházel v brankovišti a míč odvrátil do bezpečí.
     
    32
    Zdeněk Sláma po souboji s Janáčkem ztratil míč, kterého se ujal Aleš Benek. Střela hrajícího trenéra FTZS ale skončila dalším úspěšným zákrokem Patrika Maliny.
     
    32
    Dobrá práce Zdeňka Slámy, který se vrátil se zakončujícím Markem Bínou a střelu mu ztížil. Rozehrávat nakonec bude dokonce Slavia.
     
    33
    Rychlý kontr Slámy s Hruškou mohl skončit jedenáctou brankou, obrana Liberce ale nepropustila přihrávku Hrušky na Slámu.
     
    34
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu branku po delší době. ALEŠ BENEK se po pasu Štěpán Rumlera dostal do dobré pozice, kterou dokázal zužitkovat – 10:2. Asistence: Štěpán Rumler.
     
    34
    Jáchym Trajhan fauloval a Slavia tak má na svém kontě již pět akumulovaných faulů!
     
    35
    Brychta táhl další kontr Slavie, Jošt ho dobře doplnil a následně dostal také přihrávku. Plechatý dokázal vyrazit proti a poslal míč za postranní čáru.
     
    36
    Martin Brychta se dostal do další palebné pozice, jeho střela byla sražena do boční sítě.
     
    37
    Znovu Brychta, ani tentokrát se ale míč ke Plechatému nedostal. Rumler dokázal jeho střelu zblokovat.
     
    37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Jan Křemen se dostal po pravé straně přes Benka a následnou krásnou přihrávkou vybídl k zakončení DAVIDA JOŠTA, který se znovu nemýlil – 11:2. Asistence: Jan Křemen.
     
    38
    Jan Křemen se mohl prosadit sám, jeho střela ale skončila mimo.
     
    39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak i hosté se ještě dočkají. ŠTĚPÁN RUMLER přehodil Malinu a koriguje stav skóre dnešního zápasu – 11:3. Asistence: Filip Henzl.
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    JAN KŘEMEN vybojoval na útočné polovině míč. Následně mu již nic nebránilo k postupu na Plechatého, kterého poté Křemen dokázal prostřelit – 12:3. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Demolice! Slavia přehrála Liberec ve všech směrech a připisuje si další vítězství. David Jošt se dnes prosadil šestkrát. Z Edenu je to pro dnešek vše, děkujeme vám za sledování přenosu a někdy příště u futsalu na počtenou! (21:34:42)

    Martin Kamenik

    Branky: 3. Homola (Záruba), 3. Jošt (Leovski), 4. Jošt (Hájek), 5. Sláma (Jošt), 6. Brychta (Radovanovič), 7. Radovanovič (Záruba), 11. Jošt (Leovski), 14. Jošt (Leovski), 15. Homola (Záruba), 20. Jošt (Sláma), 37. Jošt (Křemen), 40. Křemen – 4. Vébr (P. Bína), 34. Benek (Rumler), 39. Rumler (Henzl)


    SK Slavia Praha: Žežulka (21. Malina, Karpiak) – Brychta, Trajhan, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Radovanovič, Homola (C), Záruba, Hájek, Křemen
    FTZS Liberec: Vogt (11. Plechatý) – Kratochvíl, Janáček, Rumler, M. Bína, P. Bína (C), Vébr, Benek, Daněk, Henzl, Šíma

    Rozhodčí: Laštovička – Kaštánek

    Diváci: 110
    thejrc.org