Vysoké Mýto – České Budějovice 1:4 (kon.) | Sparta – Chrudim 2:5 (kon.) | Slavia – FTZS Liberec 12:3 (kon.)
Hodonín – Česká Lípa 4:4 (kon.) | Olympik Mělník – Helas Brno 2:3 (kon.)
konec
Sparta Praha
2:5 (1:2)
FK Chrudim
Pátek 24.01.2020, 20:00 • UNYP Arena, Praha • 1. Futsal liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    38:44
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! MATĚJ SLOVÁČEK získal na vlastní polovině míč a v samostatném úniku na prázdnou sparťanskou branku bez problémů skóroval, čímž dokonal svůj hattrick – 2:5! Asistence: Martin Doša.
     
    38:07
    Matěj Slováček (Chrudim) se dostal do rozepře s rozhodčím, která skončila žlutou kartou pro šikovného chrudimského útočníka.
     
    36:24
    Sparta to zkusí bez brankáře!
     
    36:24
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A je zřejmě rozhodnuto! Tomáš Drahovský ztratil míč na polovině hřiště a pustil tak hostující hráče do přečíslení 2 na 0. Matěj Slováček přihrávkou ze stany našel u pravé tyče úplně volného MAXE, který bez problémů uklidil balón za záda přesouvajícího se Ondřeje Vahaly. Asistence: Matěj Slováček.
     
    34:49
    Obrovská šance pro Spartu! Tomáš Drahovský střelou ze střední vzdálenosti trefil pravou tyč od které se míč odrazil k Michalu Seidlerovi, ani ten ale nedokázal překonat položeného chrudimského gólmana.
     
    34:11
    Wilde (Sparta) skluzem zastavil unikajícího chrudimského útočníka na polovině hřiště. Krom čtvrtého akumulovaného faulu si tak Sparta na své konto připsala i další žlutou kartu.
     
    31:50
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak tohle zahráli hosté fantasticky! Everton poslal po zemi míč na FELIPEHO, který naznačil střelu, potáhl si balón do strany a přízemním zakončením k pravé tyči překonal sparťanského gólmana Ondřeje Vahalu. Asistence: Everton.
     
    30:48
    Sparťané přečíslení 3 na 2 sice nedokázali úspěšně zakončit, jeden z chrudimských hráčů se přitom ale dopustil už pátého akumulované faulu. Každý další bude znamenat desetimetrový kop pro Spartu.
     
    25:28
    Mladen Kocič (Sparta) na pravé straně podrazil unikajícího chrudimského útočníka, za což mu rozhodčí ukázal žlutou kartu. Je to navíc první akumulovaný faul pro Spartu.
     
    24:13
    Martin Doša (Chrudim) musel zastavit rychlý sparťanský brejk stažením Wildeho k zemi. Krom prvního akumulovaného faulu si tak Chrudim připsala další žlutou v dnešním utkání.
     
    22:07
    Další obrovská šance Sparty! Tomáš Drahovský si na zem položil dva hostující obránce, z nadějně vypadající střelecké pozice ale nakonec střelou po zemi těsně minul pravou tyč.
     
    21:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! V přečíslení 2 na 1 poslal Tomáš Drahovský pas na levou stranu na MICHALA SEIDLERA, který nechytatelnou trefou vymetl levý růžek chrudimské branky. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    18:53
    Po faulu na Maxe si sparťané připisují už pátý akumulovaný faul, každý další bude potrestán desetimetrovým kopem.
     
    18:31
    Obrovská šance pro Chrudim! Matěj Slováček to při přečíslení 2 na 1 vzal na sebe, zakončením z pravé strany po zemi k levé tyči ale nakonec sparťanskou branku minul.
     
    17:08
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Po obrovské hrubce ve sparťanské defenzivě se do zakončení ze středu hřiště dostal MATĚJ SLOVÁČEK, který svou, poměrně nečekanou, střelou k pravé tyči překonal Ondřeje Vahalu. Chrudim tak dokázala otočit nepříznivý vývoj utkání a jde do vedení. Bez asistence.
     
    16:47
    Tak tohle bylo přísné. Felipe (Chrudim) po odpískaném autu ještě kopl do balónu, za což ho rozhodčí odměnil přísnou žlutou kartou.
     
    15:27
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak tohle byl opravdu šťastný gól! Střelu Felipeho z první ze střední vzdálenosti srazil vlastním tělem za záda sparťanského gólmana MATĚJ SLOVÁČEK. Domácí trenér se ještě snaží reklamovat ruku chrudimského střelce, zřejmě ale marně. Asistence: Felipe.
     
    14:58
    Michal Seidler poslal zády k brance míč do středu hřiště na nabíhajícího a nikým nebráněného Tomáše Drahovského, ten se tak poměrně jednoduše dostal až za chrudimskou branku. Svůj razantní pokus ale nakonec umístil těsně vedle pravé tyče.
     
    14:14
    Lukáš Křivánek za pomoci doktora odchází střídat, už to ale nevypadá, že by měl do dnešního zápasu zasáhnout.
     
    10:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku utkání! Rozehraný rohový kop si do vlastní branky smolně srazil chrudimský MAX, který se tak stává první, ne úplně šťastným, střelcem dnešního zápasu – 1:0!
     
    04:46
    Obrovská šance pro Spartu! Amadeu obdržel pas z levé strany před poloprázdnou chrudimskou kasu, nakonec ale trefil přesouvajícího se Dimitra Litviněnka přímo do obličeje.

    Libor Kokoška

    Branky: 11. Max (vla.), 22. Seidler (Drahovský) – 16. Slováček (Felipe), 18. Slováček, 32. Felipe (Everton), 37. Max (Slováček), 39. Slováček

    Karty:   26. Kocič (SPA), 35. Wilde (SPA) – 17. Felipe (CHR), 25. Doša (CHR), 39. Slováček (CHR)


    Sparta Praha: Vahala (Plecitý) – Rick, Kocič, Amadeu, Novak, Wilde, Fejzullahi, Drahovský (C), Křivánek, Hora, Seidler
    FK Chrudim: Litviněnko (Hlouš, Žďánský) – Éverton, Mareš, Max (C), Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Slováček, Felipe

    Rozhodčí: Matyš, Černý – Cílek
    ocianews.com