Ufa – Barys 5:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Jokerit – Kunlun 4:3 (kon.)
Spartak Moskva – Čeljabinsk 4:0 (kon.) | Minsk – Čerepovec 1:3 (kon.) | Viťaz – Jaroslavl 2:5 (kon.)
Riga – Vladivostok 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
HC Kometa Brno
4:3 (0:0, 2:0, 2:3)
HC Litvínov
Sobota 25.01.2020, 16:30 • DRFG arena • turnaj O Pohár DHL • 38. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    HC Kometa Brno bude mít v posledním kole soutěže O pohár DHL ještě příležitost vylepšit svoje postavení v tabulce. V případě vítězství za tři body se posune minimálně o jednu příčku nahoru před Liberec. Aktuálně jedenáctá Kometa musela po dvou vítězstvích smířit s porážkou na domácím ledě proti Chomutovu. Přes to však mají brněnští hokejisté tříbodový náskok na dotírající Kladno.
     
    HC Litvínov nezažívá vůbec vydařené období, jelikož má v zádech již pět porážek v řadě. Naposledy se radoval z vítězství ještě v roce 2019. I proto se severočeši propadli až na třináctou příčku tabulky. Velkým problémem je pro tým Litvínova střílení branek, doposud jich totiž za 34 utkání nastříleli pouze 96, což z nich dělá pátý nejméně produktivní tým soutěže.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Z levého kruhu nahazoval kotouč na Rachůnka Jouza, ale Rachůnek nenechal žádný volný prostor u tyče.
     
    01:00
    Na druhé straně měla Kometa k dispozici přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Svoboda. Puk byl ale tečovaný do ochranné sítě.
     
    01:34
    Od modré čáry nahodil puk Kowalczyk a Zajíček zřejmě toho moc neviděl, protože puk mu vypadl z rukavice. Naštěstí pro hosty to neznamenalo nebezpečí dorážky.
     
    02:05
    Dobrou přihrávku mezi kruhy dostal na volej Kunc, jenž z první střílel po ledě. Zajíček rychle přiklepl betony k ledu a vyrazil.
     
    02:50
    Přihrávku za obranu dostal Berka, který si položil Rachůnka a zakončoval již do prázdné branky, jenže ji nedokázal trefit, puk se zastavil o tyč!
     
    03:40
    Kometa se první střídání častěji dostává do útočného pásma, toto nebylo výjimkou, ale tentokrát Zajíček zasahovat nemusel.
     
    04:29
    Znovu pěkná přihrávka mezi kruhy, tentokrát na ni číhal Malý. Jeho střela z první mu ale nesedla podle představ, skončila na prvním obránci Litvínova.
     
    05:31
    Dobrou pozici ke střelbě měl při brejku Šarlinger, jenže nepochopitelně volil zpětnou přihrávku, která zastavila celou slibně se vyvíjející akci.
     
    06:13
    Už to vypadalo, že se k zakončení dostane Svoboda, ale zastavil ho hvizd píšťalku kvůli ofsajdu.
     
    06:55
    Dobrou individuální akcí se prezentoval Dominick Vašíček, který si nabruslil do pásma a dostal se i k zakončení, ale backhandem přestřelil branku.
     
    08:03
    Z vrcholku pravého kruhu nastřelil kotouč na Rachůnka Vopat, domácí brankář vyrazil puk maskou zpět do hry.
     
    08:48
    Na druhé straně zase střílel od modré čáry Furch, ale střela mu vůbec nesedla. Puk se jen došoural pod rukavici Zajíčka, který přerušil hru.
     
    09:03
    I lapačka Rachůnka se dostala do akce, od modré čáry nastřelil puk Kadár. Domácí brankář ale měl dobrý výhled a neměl problém zasáhnout.
     
    09:33
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Svoboda – 2 min., napadení).
     
    10:14
    Dobrou práci v oslabení odvedl Malý, který zachytil ve vlastním pásmu puk a dokázal jej vyvézt až k Zajíčkovi.
     
    10:42
    Verva je znovu zpátky v útočném pásmu. Dobrou příležitost k zakončení měl Jindra, ale hledal ještě spoluhráče.
     
    11:18
    Od modré čáry střílel Kadár a ačkoliv to vypadalo, že puk vypadne Rachůnkovi z výstroje, dokázal ho pohotově schovat do rukavice. Připraven na dorážku byl Dufek.
     
    11:36
    Když už se Svoboda vracel z trestné lavice, vyslal z pravého kruhu skrytou střelu Jouza, jenže puk nakonec byl tečovaný mimo branku Komety.
     
    13:03
    Po delší době přerušená hra a to kvůli nepřesné přihrávce litvínovské obránce. Je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    13:39
    Z mezikruží střílel Kroupa, ale rána mu úplně nesedla. Nicméně i tak musel Rachůnek vytáhnout rukavici a zasáhnout.
     
    13:58
    Na druhé straně podpořil z obrany útok Kowalczyk, jenž dostal dobrou přihrávku k levému kruhu. Zajíček se dokázal rychle přesunout a betonem vyrazit.
     
    14:58
    Po levém křídle se do útočného pásma propracoval Bartes. Nakonec z úhlu vystřelil na Zajíčka, který udržel kotouč ve výstroji.
     
    15:30
    Znovu střílel Kowalczyk. Tentokrát to měl Zajíček jednodušší, střelu viděl a měl dostatek času se na ni připravit.
     
    16:10
    Vyhozený kotouč z pásma si za obranou Komety přebral Jindra, který se dostal do samostatného úniku. Mířil na vyrážečku Rachůnka, ale ten právě pomocí této části výstroje vyrazil.
     
    17:14
    Kotouč v útočném pásmu drží Kometa, šikovně se snažil propracovat ke střele Žák, ale to se mu nepovedlo.
     
    18:10
    Litvínov se vymanil z tlaku, tak šikovně, že se málem dostal do přečíslení tři na jednoho. Bohužel si ale hostující útočníci nerozuměli a vystavili se ofsajdu.
     
    18:46
    Dělovku od levého kruhu vyslal Kowalczyk, kotouč se zastavil až o pravou tyč branky Zajíčka!
     
    19:35
    Dlouhá přihrávka z pásma Komety na útočnou modrou byla ve středním pásmu tečovaná mimo hrací plochu, vhazovat se bude ve středu hřiště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla velmi vyrovnaná, opticky navrch mají zřejmě domácí hokejisté, jenomže na velké šance zase Litvínov. Hokejisté Vervy si během první dvacetiminutovky vypracovali dva samostatné úniky, ani jeden však nebyl proměněn. Na druhé straně zase zazvonila po ráně Kowalczyka tyč. I proto zůstává stav bezbrankový.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Ihned po vhazování se málem do nebezpečné střelecké pozice dostal Malý, přihrávku však nedokázal zpracovat a puk skončil v rohu.
     
    20:31
    Na druhé straně poslal svůj pokus na Rachůnka Dufek, ale domácí brankář betonem vyrazil.
     
    21:27
    Kometa se usadila v útočném pásmu, ale prostor k zakončení nenašla. Litvínov dobře bránil.
     
    22:05
    Bártekovu střelu od modré vyrazil Rachůnek před sebe a tam dvakrát dorážel Šarlinger. Domácí brankář však přilepil betony k ledu a vyrazil oba pokusy.
     
    23:16
    Po levém křídle se protáhl až před Rachůnka Berka, který mířil mezi betony brankáře Komety. Ten si ale místečko pojistil a nepustil puk za svá záda.
     
    24:08
    Střelu od modré čáry z hole Kowalczyka ještě někdo tečoval, tudíž měl Zajíček co dělat, aby vyrazil. Nakonec puk přece jen skončil v rohu kluziště.
     
    24:43
    Od pravého mantinelu si blíže ke středu nabruslil Svoboda, jenž střílel ke vzdálenější tyči. Vyrážečkou poslal kotouč do rohu Zajíček.
     
    25:23
    Kometa teď uzamčela Litvínov ve vlastním pásmu. Znovu měl dobrou příležitost Svoboda, který byl zcela sám před Zajíčkem. Nicméně byl už moc blízko, aby dokázal přehodit beton brankáře Litvínova.
     
    25:55
    Od pravého kruhu střílel Vopat, Rachůnek však vyrazil puk zpět do hry vyrážečkou, Krátce na to střílel ještě Kadár, ale neřadil se tento pokus mezi nebezpečné.
     
    26:50
    Velmi dobře to udělal Jindra, který se na vlastní modré čáře uvolnil do rychlého brejku tři na dva. Poté předložil dobrý pas na Stehlíka. Celá tato akce má ale ještě jedno hrdinu a tím je Jakub Malý, který se vrátil a vrhl se do střely, čímž celou akci hostům zneškodnil.
     
    28:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brňané jsou ve druhém dějství aktivnější a nese to ovoce. Střela od modré čáry propadla Zajíčkovi mezi betony, puk poté zůstal ležet v brankovišti, čehož pohotově využil KAREL DUFEK a dorazil puk do sítě. Asistence: Dominick Vašíček, Martin Snášel.
     
    28:36
    K levé tyči dostal přihrávku hostující Dufek, snažil se protečovat puk ke vzdálenější tyči. Jenže nemířil přesně, puk skončil v rohu.
     
    29:23
    Hra se přerušuje na druhé straně, když puk do útočného pásma zavezl Pigl a poslal ho na branku Zajíčka. Ten schoval puk bez větších problémů do lapačky.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Šarlinger – 2 min., sekání).
     
    30:49
    Litvínovu se ale v oslabení daří držet kotouč, případně vyhazovat a šetřit tak vteřiny z početní nevýhody.
     
    31:31
    Ve středním pásmu dostal kotouč do jízdy Kunc, který se protáhl obranou Litvínova až před Zajíčka, kterému mířil mezi betony. Hostující brankář ale sklapl betony.
     
    31:31
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Bartoš – 2 min., sekání).
     
    31:49
    Kometa to sehrála skvěle, doslova rozebrala obranu Litvínova, včetně brankáře Zajíčka, ale v rozhodující moment Svoboda přestřelil jeho branku.
     
    32:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Druhý pokus už ale brněnským hokejistům vyšel. Skrz brankoviště dostal přihrávku ke vzdálenější tyči MICHAL KUNC, který ránou z první k bližší tyči prostřelil Zajíčka. Asistence: Daniel Indrák, Daniel Kowalczyk.
     
    32:49
    Kometa i v klasické přesilové hře drží kotouč v útočném pásmu, zatím ale žádná střela na Zajíčka neletěla.
     
    33:24
    Znovu pálil Kunc, tentokrát si ale musel kotouč zpracovat, tudíž se Zajíček stihl přesunout a následně i vyrazit jeho střelu. Litvínov se poté vyhozením osvobodil.
     
    34:26
    U levého kruhu měl dostatek prostoru ke střele Kowalczyk, ale své možnosti nevyužil tak jak by si představoval, neboť přestřelil branku.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Stehlík – 2 min., podrážení).
     
    35:22
    Crosspasem skrz celou šířku pásma dostal nabídku na volej u pravého kruhu Svoboda, ale rána mu vůbec nesedla a tak se puk jen došoural pod rukavici Zajíčka.
     
    35:32
    Krátce na to se po vhazování dostal před brankoviště Malý, ale byl blízko a tak jen trefil hruď hostujícího brankáře.
     
    36:15
    Za vyhozením se hnal Bartoš a byl u kotouče ze všech nejrychleji, Na velkou šanci to ale nebylo, neboť byl hodně z úhlu proti brance Komety.
     
    37:04
    Dělovku od modré čáry poslal na Zajíčka Holemý, ale hostující brankář měl dobrý výhled, navíc puk letěl v ideální výšce aby ho schoval do lapačky.
     
    38:01
    Na vrcholku pravého kruhu se do kotouče opřel Vopat, ale dobrou defenzivní práci odvedl Studený, který zblokoval jeho střelu vlastním tělem.
     
    38:22
    Dlouho se bojovalo o kotouč u mantinelu v rohu kluziště v útočném pásmu Litvínova, nakonec se sudí rozhodl přerušit hru.
     
    39:09
    Mezi kruhy si našel skákavý kotouč Kowalczyk a poslal ho na Zajíčka. Ten ho s pomocí vyrážečky poslal nad branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině získala brněnská Kometa převahu a podle toho se také jeví i skóre. Domácí hráči daleko častěji okupovali útočné pásmo, stříleli a vytvářeli si šance. Pokud budou pokračovat v tomto trendu mají našlápnuto k vítězství, naopak Litvínov potřebuje přidat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To je vstup, který litvínovští hokejisté přesně potřebovali. Z levého kruhu pálil Bártek, jenže Rachůnek toho moc neviděl a vyrazil puk jen před sebe. Toho využil pohotově MAREK BERKA, který dorazil kotouč mimo jeho dosah. Asistence: Robert Bártek.
     
    41:03
    Dostatek času na připravení si střely měl u modré čáry Holemý. Nakonec ale nechal vyniknout lapačku Zajíčka.
     
    41:10
    Z podobné pozice střílel Studený, navíc byla střela tečovaná. Nakonec ale zazvonila boční branková konstrukce.
     
    41:34
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Studený – 2 min., hákování).
     
    41:45
    V oslabení se do úniku dostal Malý, ale neměl dostatek podpory od svých spoluhráčů a tak jen nahodil puk na Zajíčka.
     
    42:15
    Kometa se dokázala osvobodit a získat tak vteřiny z oslabení hrou na druhé straně kluziště.
     
    42:48
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Sérii chyb obrany Komety několikrát zachránil Rachůnek, ale na snad již pátou dorážku už neměl. Dobrou příležitost měl nejprve Baláž, což ještě Rachůnek ustál, včetně dorážky. LUKÁŠ STEHLÍK byl ale tak neodbytný, že přece jen dopravil kotouč za záda domácího brankáře. Asistence: Ondřej Baláž, David Jindra.
     
    43:15
    Brněnská Kometa se snažila udržet se v pásmu a vypracovat si střeleckou příležitost, Litvínov však ve třetí třetině hraje o poznání lépe.
     
    44:35
    A málem bylo ještě hůř pro domácí, obrana zcela zapomněla na Stehlíka. Mohou jen děkovat, že si hostující útočník nedokázal zpracovat kotouč, jinak se řítil sám na Rachůnka.
     
    45:50
    Mezi kruhy dostal přihrávku Limanovský, který byl úplně sám před Rachůnkem, ale ten jeho úmysl kličku na forhand dokázal vystihnout a vyrazil puk!
     
    46:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelný obrat během necelých sedmi minut. Přihrávku z rohu kluziště dostal mezi kruhy na volej JAN VOPAT a ten z voleje vymetl krásně horní roh branky Rachůnka. Asistence: Jaroslav Fišer.
     
    46:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    S brankami se roztrhl pytel! Před brankovištěm Zajíčka vznikla poměrně nepřehledná situace, skrumáž ale dokonale přečetl MICHAL KUNC, který vzal kotouč na hůl a zasunul ho za beton Zajíčka. Asistence: Daniel Indrák, Jakub Malý.
     
    47:36
    Po levém křídle se do zakončení v rychlosti dostal Svoboda, nicméně Zajíček upevnil všechny možné mezírky a vyrazil puk do hry.
     
    48:33
    Litvínov se i přes inkasovanou branku nadále tlačí více do pásma, po delším tlaku vystřelil z vrcholku pravého kruhu Kroupa. Rachůnek ale našel puk v lapačce.
     
    49:14
    Rychlý přechod do útoku Komety zastavila modrá čára, odpískán je ofsajd.
     
    49:37
    Svoboda posunul kotouč do dobré příležitosti na Dominicka Vašíčka, ten měl dostatek prostoru u pravého kruhu k zakončení, jenže branku vysoko přestřelil.
     
    50:23
    Před Zajíčkem se pokoušel clonit Malý i Kunc, čehož využil Kowalczyk a poslal puk od modré na branku. Hostující brankář si ale našel cestičku k puku a schoval ho do lapačky.
     
    50:34
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Kadár – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:53
    Znovu měl dostatek prostoru ke střele Svoboda, navíc se Zajíček musel rychle přesouvat. Což mu očividně nevadilo, protože pak předvedl krásný zákrok lapačkou.
     
    51:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle byla ale krásná branka! Na modré čáře si stahovačkou potáhl kotouč do prostoru Dominick Vašíček a poté našel u pravého kruhu hůl MATĚJE SVOBODY, který tvrdou a naprosto přesnou ránou našel nad ramenem Zajíčka prostor pro vstřelení branky! Asistence: Dominick Vašíček, Jan Holemý.
     
    52:45
    Kometa získala sebevědomí zpět a znovu zatlačila Litvínov. Ten nakonec vyhazuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:14
    Pigl v souboji jeden na jednoho zkusil střelu zpoza obránce, branku Litvínova však netrefil a puk tak skončil za brankou.
     
    54:35
    Branku Komety znovu ostřeloval Stehlík, dvě rány Rachůnek vyrazil na tu třetí už nedosáhl. Přes to zůstává stav stejný, protože Stehlík trefil tyč!
     
    55:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malý – 2 min., faul loktem).
     
    55:54
    Rachůnka v brance Komety nyní ostřeloval od modré čáry Bártek, ale domácí brankář si našel cestu k puku a zasáhl.
     
    56:25
    Litvínov musí začít od vlastní branky, brněnským hokejistům se podařilo vyhodit.
     
    57:27
    Kometa znovu vyhodila kotouč, nyní ale už hraje v plném počtu, tudíž se píská zakázané uvolnění.
     
    58:00
    Do samostatného úniku se dostal Malý a nebylo mu souzeno. Sice dokázal překonat Zajíčka, ale kotouč se od břevna odrazil ven!
     
    58:32
    Obrovskou šanci měl po přihrávce Stehlíka před Rachůnkem Berka, který tečoval puk na již rozhozeného brankáře. Přes to si domácí brankář dokázal poradit a puk vyrazit.
     
    59:15
    Zajíček míří na hráčskou lavici, Litvínov to zkusí v šesti.
     
    59:34
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:34
    Vhazovat se bude ve středním pásmu, Zajíček se tedy vrací do branky.
     
    59:46
    Zajíček znovu míří na střídačku, Kometa navíc vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    59:52
    Z otočky ještě u pravého kruhu střílel Berka, nicméně Rachůnek si pohlídal prostor u své tyče a vyrazil puk.
     
    Konec zápasu.
     
    Po druhé třetině by si jen těžko někdo tipoval, že se Litvínov dokáže vrátit do zápasu. Ve třetím dějství hosté zabrali a během sedmi minut otočili stav utkání. Vedení jim však nevydrželo dlouho, ve zbytku zápasu zase zabrala Kometa a nakonec bych řekl že zaslouženě bere tři body. (18:39:42)

    Ondřej Krásný

    Branky a nahrávky: 28. Dufek (D. Vašíček, Snášel), 33. Kunc (Indrák, Kowalczyk), 47. Kunc (Indrák, Malý), 52. Svoboda (D. Vašíček, Holemý) – 41. Berka (Bártek), 43. Stehlík (Baláž, Jindra), 47. Vopat (Fišer)


    HC Kometa Brno: Rachůnek (Kubík) – Holemý, Furch, P. Vašíček, Sedláček, Studený, Kowalczyk – Žák, Pigl, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, D. Vašíček, Kunc
    HC Litvínov: Zajíček (Zelenka) – Bártek, Kadár, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Skuhrovec, Berka, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek

    Rozhodčí: Ondráček – Roupec, Smetková
    thejrc.org