Kometa Brno – Litvínov 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Kladno – Třinec 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Mountfield HK
Neděle 26.01.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Na úvod závěrečné čtvrtiny základní části se v souboji prvního proti devátému potkají Bílí Tygři Liberec a Mountfield HK. Buďte u toho s námi!
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřenci Patrika Augusty v posledních zápasech střídají výhry s porážkami. V pátek po téměř třech měsících padli na domácím ledě, když nestačili na Karlovy Vary. Nikterak to ale neohrozilo jejich bytí na prvním místě tabulky, kde si drží čtyřbodový náskok před Spartou, na kterou navíc mají dva zápasy k dobru.

    Liberečtí se proti Východočechům budou snažit zabránit situaci, která je na vlastním ledě potkala už v říjnu. To nejprve v pátek prohráli s Energií, načež v neděli nestačili ani na Hradec. Letošní sezóna, co se vzájemných zápasů týče, jde proti dlouhodobému trendu. Ještě před startem ročníku platilo, že v soubojích Tygrů s Mountfieldem hosté nikdy nezískali tři body. Letos však zas pro změnu doposud nezvítězili domácí!
     
    MOUNTFIELD HK

    Královéhradeckým se v posledních zápasech daří. Z minulých osmi extraligových klání nebodovali pouze jednou, hned šestkrát navíc zvítězili. Konečně si, zdá se, přenesli do domácí soutěže formu, jakou se prezentují v Champions Hockey League. Tam dělají českému hokeji skvělé jméno a v domácím prostředí si zahrají finále s hvězdnou Frölundou. Jsou teprve druhým extraligovým týmem, jenž si bude moci okusit atmosféru finálového utkání stále prestižnější mezinárodní soutěže!

    Vraťme se ovšem na tuzemská kolbiště. Lvům patří devátá příčka tabulky, aktuálně by tedy postupovali do předkola play-off. Na šestou Kometu už ztrácejí jen pět bodů, náskok na jedenácté Kladno narostl na sedmibodový. Nejproduktivnějším hráčem týmu je zkušený harcovník a kapitán Radek Smoleňák s bilancí 18+11. V bodování celé ligy mu náleží patnáctá příčka.
     
    SOUBOJ NEJLEPŠÍCH DEFENZIV

    Kde oba týmy vynikají? Rozhodně v obranné činnosti! 91 obdržených gólů staví Mountfield na pozici nejméně inkasujícího týmu soutěže. Bílým Tygrům do sítě propadlo jen o tři kotouče více – uvidíme tedy souboj mezi nejlépe bránícími mužstvy.

    Souvisejí s tím i velice zajímavá čísla maskovaných mužů. Dominik Hrachovina si drží parádní 93,78% úspěšnost, královéhradecká jednička Marek Mazanec zastaví 91,68 % vystřelených puků. Právě do zadních řad Východočeši před pár dny přivedli posilu, když si s Vítkovicemi formou hostování vyměnili Mislava Rosandiče za Petra Šidlíka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Marosz, A. Musil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, J. Vlach – Rychlovský.

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Perret – Klíma, Lev, M. Chalupa – Žejdl, Cingel, R. Pavlík – Jergl, Dragoun, Miškář.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Špringl, Klouček..
     
    Oba celky odehrají první třetinu ve speciálních dresech s podobiznami svých legend. Na libereckém trikotu se objeví Jaroslav Nedvěd starší, na královéhradeckém Miroslav Řehák.
     
    Hráči už nastupují na plochu zaplňující se Home Credit Areny. Začátek utkání je za dveřmi.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Ronald Knot rychle nahodil puk do pásma. Michal Birner jej poslal za branku, kde hradečtí obléhají domácí hráče a snaží se získat puk.
     
    00:48
    Knotova bomba od modré lajny byla dobře trefená, kousek jí ale chyběl. Kotouč prudce narazil do zadního plexiskla.
     
    01:22
    Tygři z aktivního nástupu vytěžili přesilovku. Za si držení odchází sednout obránce Petr Šidlík (HKM).
     
    01:53
    Dominik Hrachovina nerozehrával zrovna přesvědčivě, žádná pohroma se ale pro Liberec nekonala. Domácí zatím marně dobývají pásmo.
     
    02:29
    Přihrávku Marosze do brankoviště nešťastně tečoval Filip Pavlík přímo na Mazance. Ten musel rychle zareagovat, aby schoval kotouč v rukavici.
     
    02:44
    Birner z levé strany nastřelil Pavlíka, tlak Severočechů sílí.
     
    03:00
    Libor Hudáček obdržel od Michala Birnera ideální přihrávku křížem. Marek Mazanec, ač bez hole, předvedl parádní přesun a úspěšně zakročil lapačkou!
     
    03:30
    Střela Radana Lence byla sražena. Liberec nezahrál přesilovku vůbec špatně, hosté už jsou každopádně v plném počtu a pomáhají si vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    03:56
    Vlachovu rozehrávku nemohl Daniel Špaček zachytit. Čtvrtá formace Bílých Tygrů si tedy prodlouží pobyt na ledě, píská se icing.
     
    04:26
    Kevin Klíma obral o puk Hanouska a v dobré pozici střílel na bližší tyč. Hrachovinovu klec nicméně trefit nedokázal.
     
    05:06
    Adam Musil hezky podržel touš. Posléze nabil na modrou čáru Ronaldu Knotovi, jenž pálil bez přípravy a minul cíl.
     
    05:46
    Po riskantní Knotově přihrávce mohli jít Východočeši do brejku. To by ovšem Lukáš Žejdl nesměl zapomenout puk za sebou.
     
    06:40
    Šelmy pěkně rotovaly útočným pásmem. Libor Hudáček si pak najel do pravého kruhu a pořádně prověřil Mazance, který si nebyl úplně jistý, že má puk plně pod kontrolou! Hudáček se snažil kotouč najít, což si obránci Hradce nenechali líbit a strhla se potyčka. Roman Graborenko si ještě po jejím konci něco vyřizuje s hostující střídačkou.
     
    Střely na branku – 6:1.
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Libor Hudáček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Lev – 2 min., hrubost).
     
    07:30
    Při hře ve čtyřech na obou stranách Tygři pokračují v aktivitě, zatím se jim ale nedaří vytvoření žádné zajímavější pozice.
     
    08:17
    Marek Zachar se mrštně obtočil okolo brány a přihrával do slotu. Rostislavu Maroszovi se touš malinko zamotal pod brusle, nakonec ale zvládl vystřelit. Marek Mazanec měl znovu plné ruce práce!
     
    08:49
    Oba týmy už jsou kompletní. Domácí zůstávají ve třetině. Adam Musil nahodil od mantinelu, Marek Mazanec vyráží jeho pokus za branku.
     
    09:27
    Nahození Romana Graborenka tečoval jeden z Hradeckých, načež puk přistál v síti! Ukázalo se ovšem, že jen z boku.
     
    10:16
    Severočeši mají ponechanou výhodu a pečlivě si chystají útok.
     
    10:43
    Oskars Cibulskis (HKM) ve středovém kruhu podrazil kličkujícího Vlacha, za což inkasuje dvě minuty. Další možnost pro Liberec!
     
    10:57
    Velká šance Mountfieldu při vlastním oslabení! Lukáš Cingel vzal přečíslení na sebe, z levé strany si najel těsně před Hrachovinu, avšak nepřekonal jej.
     
    11:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. A v jakém stylu! LIBOR HUDÁČEK převzal před červenou čarou puk, skvělou kličkou se protáhl okolo dvojice protihráčů a sám před Mazancem zamířil neomylně pod lapačku! Krásný gól, 1:0. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
    11:21 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    12:19
    Domácí příznivci si přejí ještě jeden, útočí ale soupeř. Kevin Klíma to dvakrát zkoušel z levé strany, obě střely Severočeši úspěšně zblokovali.
     
    Střely na branku – 9:2.
     
    12:48
    A další komplikace pro Hradec. Teď si totiž nepohlídal střídání a hrál v šesti, což pozorným očím sudích neuniklo. Trest odpyká Aleš Jergl (HKM).
     
    13:19
    Richard Nedomlel obětavě skočil do Lencovy rány a zblokoval ji. Domácí pokračují v náporu.
     
    13:39
    Už podruhé se liberečtí fanoušci radovali předčasně! Dělovka Hudáčka, stejně jako před chvílí ta Graborenkova, přistála v boční síti tak, že to vypadalo na gól.
     
    14:10
    Rostislav Marosz dlouho hledal, komu přihrát. Nakonec ale našel pouze protihráče, který posílá kotouč do bezpečí.
     
    14:49
    Hned po konci liberecké přesilovky následuje královéhradecká. Také domácí střídačka totiž dostala trest za příliš mnoho hráčů. Osedí jej Jakub Rychlovský (LIB).
     
    15:09
    Přesilovku Mountfieldu otevřel střelou z pravého křídla Cingel. Ladislav Šmíd ji přizvedl vysoko do ochranné sítě.
     
    15:27
    Hostům to zatím nelepí podle představ. Nyní sami poslali touš mimo mantinely, čímž se připravili o útočné pásmo.
     
    15:37
    Michal Birner si našel puk, vyhodil jej daleko do bezpečných vod a odešel střídat. Hradec se vrací do třetiny.
     
    16:21
    Nepříjemnou střelu Kevina Klímy z kruhu musel řešit Dominik Hrachovina, který ji hřbetem své lapačky vytěsnil do rohu.
     
    17:00
    Mountfield se snaží těžit z před chvílí skončené přesilovky a nadále chce útočit. Tygři jim nicméně většinu plánů zhatí už v zárodku.
     
    17:43
    Ronald Knot si na modré čáře dlouho šteloval pryž ke střele. Před Mazancem byl poměrně hustý provoz, hostující brankář měl štěstí, že Knot nemířil přesně.
     
    18:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři zaslouženě navyšují vedení! Obrovský podíl na gólu má Marek Zachar, který potáhl kotouč okolo protihráče. Poté jej naservíroval na brankoviště najíždějícímu ADAMU MUSILOVI, jehož nekompromisní teč skončila pod břevnem! Asistence: Marek Zachar, Lukáš Derner.
    18:11 Adam MUSIL - 2:0
     
    19:00
    Poslední minutu třetiny otevírá nepřesná rozehrávka Ladislava Šmída. Píská se zakázané uvolnění.
     
    19:19
    Nejaktivnějším hradeckým hokejistou je zatím jednoznačně Kevin Klíma. Teď zkusil štěstí hned po vyhraném vhazování, Dominik Hrachovina byl pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou dvacet minut, po kterých Tygři zcela zaslouženě vedou 2:0. V úvodu to vypadalo, jako by se hosté zapomněli v autobuse a hrálo se prakticky na jednu branku. Po krásném sólu v přesilovce otevřel skóre Libor Hudáček, z rychlého brejku navýšil Adam Musil. Mountfield bude muset změnit svoji hru víceméně od základů, chce-li pomýšlet na obrat.

    Střely na branku – 11:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Obrovská šance! Úplně sám před Hrachovinou se objevil Jakub Lev. Puk procedil mezi gólmanovy betony, ale černá guma projela jen okolo tyče. Při snaze o dorážku byl Lev faulován.
     
    20:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., hákování).
     
    21:18
    Lukáš Derner mohl zkusit zaútočit, raději však podržel kotouč ve středním pásmu, kde ušetřil cenné vteřinky.
     
    21:57
    Královéhradečtí marně dobývají útočnou třetinu. Tato přesilovka se jim zatím nedaří ani zdaleka podle vlastních představ...
     
    22:29
    Petr Jelínek skvělým napadáním trošku zkomplikoval rozehrávku Mountfieldu. Ten se poté unáhlil a vyprodukoval icing.
     
    23:07
    Po konci přesilovky prověřil Hrachovinu nahozením od modré čáry Petr Šidlík. Puk skončil v připravené lapačce maskovaného muže.
     
    23:26
    Za Šmídovým obloučkem chvátal Michal Birner, ale byl až moc rychlý. Píská se postavení mimo hru, vhazování proběhne v neutrální zóně.
     
    23:57
    Rostislav Marosz nezištnou přihrávkou připravil šanci Adamu Musilovi, jehož hezká střela z levého kruhu narazila do ramene pozorného Marka Mazance.
     
    24:56
    Filip Pavlík nešetrným hitem ve středním pásmu doslova sestřelil mladého Adama Najmana. Jaroslav Vlach okamžitě shodil rukavice a k velké radosti publika povalil po dlouhém souboji svého soka k ledu!
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Filip Pavlík – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    25:14
    Po dlouhé době se znovu hraje. Sudí se rozhodli Pavlíkův hit netrestat. Po stejných trestech za bitku se tedy hraje pět na pět.
     
    25:22
    Ale ne na dlouho, Libor Hudáček (LIB) jde pykat za sekání, což se ochozům příliš nelíbí.
     
    25:59
    Po zajímavém tlaku byli Hradečtí vyhnání z ofenzivního pásma.
     
    26:40
    Lukáš Cingel nabízel puk na teč Smoleňákovi, ke změně směru ale nedošlo. Domácí pak po dlouhé době vyhazují do bezpečí.
     
    27:14
    Radek Smoleňák to ještě zkusil takřka z nulového úhlu, Dominik Hrachovina však dobře hlídal situaci a Liberečtí jsou v plném počtu.
     
    28:05
    Lukáš Derner se nádherně prokličkoval až před bránu. Když se snažil o zakončení, narazil Šidlík Lence na brankovou konstrukci a hosté půjdou do čtyř.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Šidlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:30
    Po nepovedené Musilově přihrávce se Mountfield osvobozuje. Šelmy však na nic nečekají a vracejí se do třetiny.
     
    29:14
    Hezký projektil Marosze od modré čáry přizvedl Mazanec betonem do ochranné sítě. Rozhodčím chvíli trvalo, než si uvědomili, že puk už byl mimo hřiště. Nakonec však přece jenom přerušili hru.
     
    29:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši v přesilovce odskakují na rozdíl tří gólů! Michal Birner přihrál za bránu RADANU LENCOVI, který se natlačil do kladného úhlu a svým důrazem procpal kotouč mezi Mazancovy betony až za čáru. Asistence: Michal Birner.
    29:19 Radan LENC - 3:0
     
    30:00
    V polovině základní hrací doby se mezi tři protihráče snažil prosadit Miškář, domácí jej nicméně včas odzbrojili.
     
    31:02
    Kunst zaváhal při rozehrávce, Liberci to však paradoxně pomohlo! Hradečtí totiž v přílišné touze po šanci vyslali na led šestého hráče, dnes už podruhé tedy pykají ze špatné střídání. Na lavici hanby usedá Radek Smoleňák (HKM).
     
    31:18
    Ránu Michala Birnera z pravého kruhu vyrazil Marek Mazanec nad sebe. Puk se snášel do brankoviště, vše nakonec pro Hradec dobře dopadlo.
     
    32:05
    Z podobné pozice pálil také Radan Lenc, brankář Mountfieldu tentokrát vyráží lapačkou.
     
    32:27
    Východočeši mohli v oslabení snížit. Střela Radovana Pavlíka v přečíslení se od Hrachovinova betonu odrazila před Klímu, jenž promáhl!
     
    32:46
    A nedlouho poté si cestu na branku klestil Adam Musil. S beky za zády alespoň nahrnul touš do Mazance, ten jej tentokrát odmítl propustit!
     
    33:41
    Hraje se nahoru dolů, dnešní zápas baví. Samozřejmě hlavně domácí příznivce, Liberec je totiž stále aktivnější a s vypracovaným náskokem se mu hraje lépe.
     
    Střely na branku – 22:7.
     
    34:01
    Tygři si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici usedá Richard Nedomlel (HKM), provinil se podrážením.
     
    34:22
    Rána jako z děla v podání Libora Hudáčka trefila Mazance do masky. Rozhodčí radši přerušují hru, brankář Mountfieldu je pochopitelně trošku otřesený.
     
    34:58
    O puk se bojuje u mantinelu, což vyhovuje spíše hostům, kteří v oslabení šetří čas.
     
    35:49
    Liberec sice kombinuje v útočné třetině, ale schází mu finální nápad. Přihrávky navíc mnohdy nechodí zcela přesně na čepel, jak by bylo potřeba.
     
    36:27
    Už po konci početní výhody vystřelil z vrcholů kruhů obránce Tomáš Hanousek. Mazanec si trošku vyjel a spolehlivě puk zastavil.
     
    36:49
    Radek Smoleňák mezi kruhy plácl bekhendem do kotouče, který prolétl nad břevnem Hrachovinovy pokladnice.
     
    37:20
    Libor Hudáček po průjezdu pravým křídlem hledal před branku dojíždějícího Zachara. Tomu se nicméně prudkou přihrávku zasáhnout nepodařilo.
     
    37:44
    Zakázané uvolnění, Mountfieldu, buly proběhne po levé ruce gólmana Východočechů.
     
    38:06
    Radan Lenc vybojoval v rohu kluziště kotouč. Přihrál poté Liboru Hudáčkovi, který zblízka ani nadvakrát neuspěl – nejdříve trefil Mazance, pak minul branku!
     
    38:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield snižuje! Lukáš Žejdl ujel po pravé straně a přes jediného beka naservíroval lahůdku MICHALU DRAGOUNOVI, který usměrnil kotouč k tyči odkryté klece. Asistence: Lukáš Žejdl.
    38:31 Michal DRAGOUN - 3:1
     
    39:21
    A hosté jsou rázem jako polití živou vodou. Po hezké zadovce se ve velké šanci zjevil Radek Smoleňák. Dominik Hrachovina jeho střelu jen tak tak vytěsnil těsně mimo bránu! Velmi dobrý zákrok.
     
    39:58
    V samotném závěru třetiny Hradečtí zvládli buly v útočném pásmu. Petr Šidlík pak nastřelil pouze blokující Tygry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I v této periodě byli Tygři aktivnější. Radan Lenc v přesilovce uplatnil důraz na brankovišti a zvýšil na 3:0. Hosty pak podržel gólman Mazanec, a v závěru třetiny už se i oni více osmělili a hezkou akci zakončil Michal Dragoun. Uvidíme, co přinese třetí dvacetiminutovka. Na ledě se přiostřuje, viděli jsme i bitku, dá se tedy očekávat hokej na ostří nože!

    Střely na branku – 28:12.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Hned v úvodu vyrobil hostující celek zakázané uvolnění.
     
    40:34
    Lukáš Žejdl si podél pravého mantinelu najel až na vrchol kruhu. Svižnou střelou pak provětral Hrachovinovu lapačku. Hra je přerušena.
     
    41:08
    Radek Smoleňák vjel do útočného pásma příliš brzy a píská se ofsajd. Hráči obou celků se sjíždějí na buly v neutrální zóně.
     
    41:22
    Dominik Hrachovina s lehkostí polapil Klímův pokus od levého mantinelu. Hra je v úvodu třetí části zatím hodně kouskována.
     
    41:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Povedená individuální akce libereckého kapitána. PETR JELÍNEK našlápl na pravém křídle, nacpal se rovnou před Mazance a s lehkostí mu zasunul touš za natažený beton! Bez asistence.
    41:56 Petr JELÍNEK - 4:1
     
    42:21
    Hradec se může vrátit do hry v přesilovce. Daniel Špaček (LIB) si odsedí trest za držení.
     
    42:55
    Liberečtí se zatím brání dobře. Hodně nepovedená rozehrávka Mountfieldu navíc končí zakázaným uvolněním, vhazovat se tedy bude v královéhradeckém obranném pásmu.
     
    43:21
    Dominik Hrachovina si vyjel za bránu, posunul puk na Graborenka, a ten jej vyhodil do bezpečných vod.
     
    43:45
    A další Graborenkovo vyhození. Libereckým fanouškům se toto oslabení pochopitelně líbí a hlasitě povzbuzují.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 331 diváků.
     
    44:44
    Tygři se drželi v pásmu bez střeleckého výsledku. Dominik Hrachovina poté znovu pomohl s rozehrávkou. Domácí mají zápas pod kontrolou.
     
    45:37
    Severočeši to vykombinovali parádně! Adam Musil nastartoval vpřed Rostislava Marosze, který poslal touš před bránu. Bekhendem zakončující Marek Zachar mířil jen těsně mimo! Vše završila dělovka Romana Graborenka od modré, kterou Marek Mazanec lapil.
     
    46:44
    Tvrdý projektil Radima Šaldy, který napřáhl okamžitě po přejetí modré čáry, srazili Bílí Tygři vysoko do ochranné sítě. Na řadě je komerční pauza.
     
    Střely na branku – 31:14.
     
    47:27
    Domácí se teď trošku stáhli a spíše nechávají hrát soupeře. Aktuálně k vidění moc zajímavých šancí není, snahu Mountfieldu hatí nepřesnosti.
     
    47:58
    Matěj Chalupa se po chybě liberecké defenzivy vydal až před Hrachovinu, táhlou bekhendovou kličkou jej položil na led, zakončení ovšem maskovaný muž ve spolupráci s beky vytěsnil nad břevno!
     
    48:57
    Lukáš Žejdl obětavou rybičkou zamezil Liberci v šanci zamířit do brejku. Nepřehledná situace okolo modré čáry domácího týmu končí hradeckým ofsajdem.
     
    50:16
    Jan Ordoš odvedl dobrou práci za brankou, Lukáš Krenželok ale nepřesnou přihrávkou na modrou lajnu vyhnal svůj celek ze třetiny.
     
    51:08
    Jaroslav Vlach si nahodil puk do pásma. Mountfield se z něj ale rychle dostal, jeho snaha nicméně skončila taktéž neúspěchem.
     
    51:56
    Eklundovo nahození tečoval blokující Vlach mimo branku. Východočeši pokračovali v náporu, Knot vyhodil až k Mazancovi.
     
    52:27
    Lukáš Žejdl se ze strany natlačil blíže k brance. Z úhlu však bekhendem přestřelil zařízení, touš rozvlnil pouze ochrannou síť.
     
    Střely na branku – 31:17.
     
    52:36
    Lukáš Žejdl si u brankoviště zpracoval poskakující kotouč, z bezprostřední blízkosti poté minul Hrachovinovu klec!
     
    53:16
    Lukáš Žejdl v posledních desítkách sekund hýří aktivitou. Nyní dělal neplechu u levé tyčky, Dominik Hrachovina úspěšně schoval puk pod vyrážečkou.
     
    53:23
    Teď už byl Mountfield pořádně blízko! Zprvu nenápadná střela Petra Šidlíka od modré čáry se ve vzduchu zavrtěla a zastavila se až o horní tyč klece překvapeného Dominika Hrachoviny!
     
    54:15
    Roman Graborenko si znovu dělal zálusk na první gól v sezóně. Jeho ránu od mantinelu ale Marek Mazanec eliminoval betonem.
     
    55:27
    Ronald Knot na chvíli odložil své defenzivní pudy a od modré čáry se elegantně prokličkoval až do předbrankového prostoru. Ještě vybídl Jana Ordoše, tomu ovšem zakončení nesedlo a ležící Mazanec našel kotouč pod betony!
     
    56:18
    Jakub Rychlovský si po pravém křídle najel do pásma. Zkusil i vystřelit, hosté jeho zakončení přizvedli do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    56:35
    Rychlovský nezištnou přihrávkou od zadního hrazení hledal na brankovišti číhajícího Daniela Špačka, jemuž puk projel mimo dosah hole.
     
    57:37
    Puk ze souboje ve středním pásmu vylétl až mezi diváky. Hra tedy musela být přerušena.
     
    58:15
    Adam Musil se chtěl natlačit do brankoviště, přičemž byl v souladu s pravidly povalen Cibulskisem. Hostující klec vypadla ze svého postavení.
     
    58:18
    Hned poté však odchází na lavici hanby Richard Nedomlel (HKM) za podrážení.
     
    59:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v samotném závěru využívají přesilovku a kompletují bůra! Po křižné přihrávce od Libora Hudáčka vybídl Michal Birner na modré čáře stojícího Ladislava Šmída, jehož dělovku sklepl mezi Mazancovy nohy JAN ORDOŠ! Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
    59:16 Jan ORDOŠ - 5:1
     
    59:59
    Souběžně se závěrečnou sirénou se ještě vyhrotila situace v rohu kluziště. Jaroslav Vlach (LIB) si vysloužil pět minut + osobní trest do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku, což znamená, že svému týmu bude chybět ve středu na Spartě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Bílí Tygři skvěle zareagovali na páteční prohru s Karlovými Vary a díky přesvědčivému výkonu po celých šedesát minut porazili Mountfield jasně 5:1! Výsledek pro domácí ve třetí části pojistili Petr Jelínek s Janem Ordošem.
     
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše, přeji příjemný konec víkendu. (18:38:34)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (M. Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) – 39. Dragoun (Žejdl)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Marosz, A. Musil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, J. Vlach – Rychlovský.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Perret – Klíma, Lev, M. Chalupa – Žejdl, Cingel, R. Pavlík – Jergl, Dragoun, Miškář.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Špringl, Klouček.

    Diváci: 7 331
    thejrc.org