Kometa Brno – Litvínov 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Kladno – Třinec 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Mountfield HK
Neděle 26.01.2020, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Souběžně se závěrečnou sirénou se ještě vyhrotila situace v rohu kluziště. Jaroslav Vlach (LIB) si vysloužil pět minut + osobní trest do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku, což znamená, že svému týmu bude chybět ve středu na Spartě.
    59:16 Jan ORDOŠ - 5:1
     
    59:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři v samotném závěru využívají přesilovku a kompletují bůra! Po křižné přihrávce od Libora Hudáčka vybídl Michal Birner na modré čáře stojícího Ladislava Šmída, jehož dělovku sklepl mezi Mazancovy nohy JAN ORDOŠ! Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    58:18
    Hned poté však odchází na lavici hanby Richard Nedomlel (HKM) za podrážení.
     
    55:27
    Ronald Knot na chvíli odložil své defenzivní pudy a od modré čáry se elegantně prokličkoval až do předbrankového prostoru. Ještě vybídl Jana Ordoše, tomu ovšem zakončení nesedlo a ležící Mazanec našel kotouč pod betony!
     
    53:23
    Teď už byl Mountfield pořádně blízko! Zprvu nenápadná střela Petra Šidlíka od modré čáry se ve vzduchu zavrtěla a zastavila se až o horní tyč klece překvapeného Dominika Hrachoviny!
     
    52:36
    Lukáš Žejdl si u brankoviště zpracoval poskakující kotouč, z bezprostřední blízkosti poté minul Hrachovinovu klec!
     
    47:58
    Matěj Chalupa se po chybě liberecké defenzivy vydal až před Hrachovinu, táhlou bekhendovou kličkou jej položil na led, zakončení ovšem maskovaný muž ve spolupráci s beky vytěsnil nad břevno!
     
    45:37
    Severočeši to vykombinovali parádně! Adam Musil nastartoval vpřed Rostislava Marosze, který poslal touš před bránu. Bekhendem zakončující Marek Zachar mířil jen těsně mimo! Vše završila dělovka Romana Graborenka od modré, kterou Marek Mazanec lapil.
     
    42:21
    Hradec se může vrátit do hry v přesilovce. Daniel Špaček (LIB) si odsedí trest za držení.
    41:56 Petr JELÍNEK - 4:1
     
    41:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Povedená individuální akce libereckého kapitána. PETR JELÍNEK našlápl na pravém křídle, nacpal se rovnou před Mazance a s lehkostí mu zasunul touš za natažený beton! Bez asistence.
     
    39:21
    A hosté jsou rázem jako polití živou vodou. Po hezké zadovce se ve velké šanci zjevil Radek Smoleňák. Dominik Hrachovina jeho střelu jen tak tak vytěsnil těsně mimo bránu! Velmi dobrý zákrok.
    38:31 Michal DRAGOUN - 3:1
     
    38:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield snižuje! Lukáš Žejdl ujel po pravé straně a přes jediného beka naservíroval lahůdku MICHALU DRAGOUNOVI, který usměrnil kotouč k tyči odkryté klece. Asistence: Lukáš Žejdl.
     
    38:06
    Radan Lenc vybojoval v rohu kluziště kotouč. Přihrál poté Liboru Hudáčkovi, který zblízka ani nadvakrát neuspěl – nejdříve trefil Mazance, pak minul branku!
     
    34:01
    Tygři si zahrají další přesilovku. Na trestnou lavici usedá Richard Nedomlel (HKM), provinil se podrážením.
     
    32:46
    A nedlouho poté si cestu na branku klestil Adam Musil. S beky za zády alespoň nahrnul touš do Mazance, ten jej tentokrát odmítl propustit!
     
    32:27
    Východočeši mohli v oslabení snížit. Střela Radovana Pavlíka v přečíslení se od Hrachovinova betonu odrazila před Klímu, jenž promáhl!
     
    31:18
    Ránu Michala Birnera z pravého kruhu vyrazil Marek Mazanec nad sebe. Puk se snášel do brankoviště, vše nakonec pro Hradec dobře dopadlo.
     
    31:02
    Kunst zaváhal při rozehrávce, Liberci to však paradoxně pomohlo! Hradečtí totiž v přílišné touze po šanci vyslali na led šestého hráče, dnes už podruhé tedy pykají ze špatné střídání. Na lavici hanby usedá Radek Smoleňák (HKM).
    29:19 Radan LENC - 3:0
     
    29:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši v přesilovce odskakují na rozdíl tří gólů! Michal Birner přihrál za bránu RADANU LENCOVI, který se natlačil do kladného úhlu a svým důrazem procpal kotouč mezi Mazancovy betony až za čáru. Asistence: Michal Birner.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Petr Šidlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:22
    Ale ne na dlouho, Libor Hudáček (LIB) jde pykat za sekání, což se ochozům příliš nelíbí.
     
    24:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Filip Pavlík – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    24:56
    Filip Pavlík nešetrným hitem ve středním pásmu doslova sestřelil mladého Adama Najmana. Jaroslav Vlach okamžitě shodil rukavice a k velké radosti publika povalil po dlouhém souboji svého soka k ledu!
     
    20:53
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ronald Knot – 2 min., hákování).
     
    20:53
    Obrovská šance! Úplně sám před Hrachovinou se objevil Jakub Lev. Puk procedil mezi gólmanovy betony, ale černá guma projela jen okolo tyče. Při snaze o dorážku byl Lev faulován.
    18:11 Adam MUSIL - 2:0
     
    18:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři zaslouženě navyšují vedení! Obrovský podíl na gólu má Marek Zachar, který potáhl kotouč okolo protihráče. Poté jej naservíroval na brankoviště najíždějícímu ADAMU MUSILOVI, jehož nekompromisní teč skončila pod břevnem! Asistence: Marek Zachar, Lukáš Derner.
     
    14:49
    Hned po konci liberecké přesilovky následuje královéhradecká. Také domácí střídačka totiž dostala trest za příliš mnoho hráčů. Osedí jej Jakub Rychlovský (LIB).
     
    13:39
    Už podruhé se liberečtí fanoušci radovali předčasně! Dělovka Hudáčka, stejně jako před chvílí ta Graborenkova, přistála v boční síti tak, že to vypadalo na gól.
     
    12:48
    A další komplikace pro Hradec. Teď si totiž nepohlídal střídání a hrál v šesti, což pozorným očím sudích neuniklo. Trest odpyká Aleš Jergl (HKM).
    11:21 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    11:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš. A v jakém stylu! LIBOR HUDÁČEK převzal před červenou čarou puk, skvělou kličkou se protáhl okolo dvojice protihráčů a sám před Mazancem zamířil neomylně pod lapačku! Krásný gól, 1:0. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    10:57
    Velká šance Mountfieldu při vlastním oslabení! Lukáš Cingel vzal přečíslení na sebe, z levé strany si najel těsně před Hrachovinu, avšak nepřekonal jej.
     
    10:43
    Oskars Cibulskis (HKM) ve středovém kruhu podrazil kličkujícího Vlacha, za což inkasuje dvě minuty. Další možnost pro Liberec!
     
    09:27
    Nahození Romana Graborenka tečoval jeden z Hradeckých, načež puk přistál v síti! Ukázalo se ovšem, že jen z boku.
     
    08:17
    Marek Zachar se mrštně obtočil okolo brány a přihrával do slotu. Rostislavu Maroszovi se touš malinko zamotal pod brusle, nakonec ale zvládl vystřelit. Marek Mazanec měl znovu plné ruce práce!
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Libor Hudáček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Jakub Lev – 2 min., hrubost).
     
    06:40
    Šelmy pěkně rotovaly útočným pásmem. Libor Hudáček si pak najel do pravého kruhu a pořádně prověřil Mazance, který si nebyl úplně jistý, že má puk plně pod kontrolou! Hudáček se snažil kotouč najít, což si obránci Hradce nenechali líbit a strhla se potyčka. Roman Graborenko si ještě po jejím konci něco vyřizuje s hostující střídačkou.
     
    03:00
    Libor Hudáček obdržel od Michala Birnera ideální přihrávku křížem. Marek Mazanec, ač bez hole, předvedl parádní přesun a úspěšně zakročil lapačkou!
     
    01:22
    Tygři z aktivního nástupu vytěžili přesilovku. Za si držení odchází sednout obránce Petr Šidlík (HKM).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (M. Zachar, Derner), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) – 39. Dragoun (Žejdl)


    Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Knot, Šmíd (A), Graborenko, Derner, T. Hanousek, Kunst – Lenc, L. Hudáček, Birner (A) – M. Zachar, Marosz, A. Musil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – D. Špaček, Najman, J. Vlach – Rychlovský.
    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík (A), Šalda, Čáp – Smoleňák (C), Koukal, Perret – Klíma, Lev, M. Chalupa – Žejdl, Cingel, R. Pavlík – Jergl, Dragoun, Miškář.

    Rozhodčí: Šír, Horák – Špringl, Klouček.

    Diváci: 7 331
    thejrc.org