Kometa Brno – Litvínov 4:3 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Liberec – Mountfield HK 5:1 (kon.)
Kladno – Třinec 1:2 (kon.) | Plzeň – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:5 (1:2 po s.n.)
Zlín – K. Vary 5:6 (po pr.)
konec
Rytíři Kladno
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 26.01.2020, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne u Tipsport extraligy ledního hokeje. Dnes je na programu její čtyřicáté kolo a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Rytíři Kladno a HC Oceláři Třinec.
     
    Rytíři Kladno

    Kladenští hokejisté se nacházejí na jedenáctém místě extraligové tabulky. Na svém kontě mají padesát bodů a jako nováček v nejvyšší soutěži tak útočí na postup do vyřazovacích bojů. Rytíři se ještě nedávno pohybovali o několik pater níže a se současným stavem tak mohou být nyní spokojeni. Musejí ale jít znovu stejnou cestou a sbírat bod po bodu, aby si svou pozici udrželi nebo i o něco vylepšili. V posledních dvou duelech se Kladnu nedařilo. Po dvou výhrách po sobě nad Spartou a Kometou přišly dvě porážky. V Mladé Boleslavi a naposledy na domácím ledě Rytíři nestačili na třináctý Litvínov, jenž v přestřelce bral důležité tři body po výhře 5:3. Další domácí zápas už ale chtějí opět zvládnout, jenže je nečeká rozhodně lehká cesta za dalšími body do tabulky.


    Nejproduktivnější hráči

    Brady Austin – 30 bodů (12+18)
    Ladislav Zikmund – 21 bodů (11+10)
    Jaromír Jágr – 20 bodů (11+9)
     
    HC Oceláři Třinec

    Třinečtí Oceláři, jako úřadující majitelé Masarykova poháru z loňského ročníku české extraligy, totiž mají velmi dobře rozjetou i letošní sezónu. V tabulce se v současné době nacházejí na čtvrtém místě a nasbírali sedmašedesát bodů. Oceláře nedávno posílil zkušený polský útočník s kanadským pasem Wojtek Wolski. Ten ukončil angažmá v KHL, kde působil v čínském Kunlunu. V sedmi utkáních nasbíral dvanáct kanadských bodů za osm branek a k nim přidal čtyři asistence. Ukazuje se tak, že mu třinecká štace svědčí a je tak výraznou posilou předních řad v dresu Třince. Ten měl šňůru tří výher v řadě za sebou. Třinečtí postupně porazili Pardubice, Liberec a Mladou Boleslav. Poslední odehraný duel ale nezvládli a na ledě Plzně prohráli 2:5. Dnes by tak chtěli tuto prohru odčinit a do Kladna jedou s cílem zde urvat body, nejlépe všechny tři. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Matěj Stránský – 29 bodů (14+15)
    Petr Vrána – 25 bodů (9+16)
    Martin Gernát – 25 bodů (4+21)
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných utkání v probíhající sezóně, mají navrch Třinečtí Oceláři. Ti zvítězili ve všech třech společných duelech, z toho jednou po samostatných nájezdech, takže Kladno získalo alespoň jeden bod. Rozhodně tak má svému soupeři dnes rozhodně co vracet.
     
    Startuje projekt Legenda legendám

    V souvislosti s celorepublikovým projektem Legenda pomáhá, který se uskutečnil v roce 2017 a hráči ve vybraném utkání nastoupili ve speciálních dresech s podobiznou Ivana Hlinky na dresech, se nyní opět vrací. Nese podtitul Legenda legendám a znovu tak kluby extraligy, Chance ligy, druhé ligy, ale i té univerzitní, obléknou speciální dres nejen s Ivanem Hlinkou, ale i s podobiznou legendy, kterou si daný klub zvolí.

    Nejinak tomu bude i dnes v duelu Kladna s Třincem. Kladenští Rytíři v den, kdy by Ivan Hlinka oslavil 70. narozeniny, nastoupí v první třetině v dresu s podobiznou Eduarda Nováka, třinečtí Oceláři vzdají hold někdejšímu kapitánovi Třince, Radku Bonkovi, jenž se po ukončení kariéry natrvalo usadil s rodinou v Kanadě. Čestné buly vhodí manželka Eduarda Nováka.

    Dresy poté půjdou do aukce a výtěžek z ní znovu poputuje do Nadačního fondu Ivana Hlinky. Tenhle projekt má smysl a už pomohl mnoha lidem, kteří pomoc potřebují např. po těžkých dopravních nehodách, kdy zranění utrpěli ztrátu končetiny či ochrnuli.
     
    Úvodní sestavy:

    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hovorka, Machač, Valský – O'Donnell, T. Kaut (A), Š. Bláha – Stach.

    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, Haman, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Obadal – Komárek, Malý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hráči ve speciálních dresech v rámci projektu Legenda legendám jsou na ledové ploše. Úvodní buly za okamžik vhodí manželka Eduarda Nováka, kterému bude vzdán hold na straně Kladna, na straně Třince pak budou mít v první třetině hráči na dresu podobiznu někdejšího kapitána Radka Bonka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Utkání odstartovalo, u puku byli hosté a chtěli ho dostat před domácí branku, ovšem Rytíři jim ho sebrali a sami nyní operují před Kváčou.
     
    00:45
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Filip Haman – 2 min., držení).
     
    00:50
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru kladenští hokejisté a už se usadili v třineckém teritoriu.
     
    01:11
    Hovorka poslal puk na Strnada, ten napřáhl ke střele, ale kotouč za Kváčovými zády nekončí. Nicméně domácí celek stále operuje před jeho svatyní.
     
    01:40
    Obrana Třince se dostala na kotouč a okamžitě ho vyhodila až před branku Godly. Domácí tak další akci začínají od svého brankáře a míří rychle do útoku.
     
    02:36
    Austin hledal přihrávkou Jaromíra Jágra, ale puk se jen otřel o nohu Erika Hrni a dostal se postupně až před domácí branku. Už to vypadá, že Oceláři své první oslabení zvládnou bez úhony.
     
    02:45
    Třinec je v plném počtu.
     
    03:02
    Ovšem domácí hráči byli ještě v tlaku před Kváčou a dělovku na jeho bránu vyslal André Lakos, ale jeho střelecký pokus končí na dobrém zákroku Petra Kváči.
     
    03:31
    Doudera nechal puk Růžičkovi, ten ještě akci vyšperkoval přihrávku na Jana Zahradníčka, jenž střílel od modré čáry, ale Gola si poradil.
     
    04:20
    Redlich zastavil rozehrávku bratří Kovařčíků a Kladno spěchá do další útočné akce na opačné straně. Zápas zatím od úvodních minut nabízí ofenzivní podívanou.
     
    04:55
    Kváča se musel přesunout k pravé tyči, kde číhal Petr Vampola, ale proti svému jmenovci uspěl a puk za svá záda nepustil.
     
    05:38
    Tomáš Marcinko se pokusil překvapit Denise Godlu, ale po jeho střele se rozvlnila pouze boční síť jeho branky. Hosté však stále hrozí před jeho brankou a Godla musí být pozorný.
     
    06:12
    Následně pak měl dvě šance Matěj Stránský, který nadvakrát Denise Godlu nepřekonal.
     
    06:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní už se to hostům povedlo a jdou do vedení. Otevírají tak účet dnešního utkání. Martin Růžička posunul puk na modrou čáru, kde do kotouče švihl GUNTIS GALVINŠ. Jeho nahození nakonec propadlo za Godlova záda a hosté tak mají náskok o jeden gól – 0:1 Asistence: Martin Růžička.
    06:33 Guntis GALVINŠ - 0:1
     
    06:51
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (André Lakos – 2 min. + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Štěpán Bláha.
     
    06:51
    Následuje první komerční pauza.
     
    06:51
    Nyní si přesilovou hru zahrají hosté a budou tak mít možnost své vedení navýšit.
     
    07:21
    Třinečtí se dopustili postavení mimo hru a ta byla vykázána do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    07:50
    Domácí získali puk a bez čekání ho poslali až před branku Petra Kváči. Hosté tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    08:30
    Martin Růžička dostával přihrávku na levý kruh, ale ten z první netrefil ideálně. Na druhé straně to pak zkoušel Wojket Wolski, ale i jeho pokus nekončí mezi třemi tyčemi.
     
    08:51
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    09:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři navyšují svůj náskok a dávají klid na své hokejky. Michal Kovařčík z pravé strany vyslal pokus na Godlu, který před jeho brankou šikovně tečoval ERIK HRŇA. Kotouč tak domácí brankář loví ze své sítě dnes už podruhé – 0:2. Asistence: Michal Kovařčík a Milan Doudera.
    09:56 Erik HRŇA - 0:2
     
    11:03
    Rytíři jsou jako opaření, aby ne. Musejí dohánět dvoubrankovou ztrátu, hosté jsou však nadále hodně aktivní a zkouší to před Denisem Godlou.
     
    11:29
    Nyní se usadili v pásmu hostů domácí hráči, ale před Petrem Kváčou přesně nezakončili. Následně pak se znovu dostávají do akce třinečtí Oceláři.
     
    12:28
    Hra je opět přerušena a přichází další komerční přestávka.
     
    12:35
    Petr Vampola za vlastní brankou neustál souboj s protihráčem a podklouzl. Kotouč sice hosté dostali do neutrální zóny, Rytíři ho ale zase vrátili zpět do hostujícího teritoria.
     
    13:23
    Nic z toho nebylo a na druhé straně to zkoušel před Denisem Godlou agilní Tomáš Marcinko. Jeho střelu však domácí brankář pokryl a raději nechal přerušit hru.
     
    13:43
    Wojtek Wolski spěchal za kotoučem, nakonec se mu to nepovedlo. Ale Vrána mu ho poslal na levou stranu, jeho pokus z kruhu ale končí jen vedle protější tyče.
     
    14:16
    Martin Růžička si počínal před Denisem Godlou o něco nebezpečněji, než Wolski, ale u levé tyče si brankář Kladna situaci pohlídal, roztáhl se v brankovišti a ukryl kotouč pod sebe.
     
    14:30
    Tlak Třince pokračoval dále a hosté si vynutili další domácí faul a zahrají si další přesilovou hru.
     
    14:30
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Michal Barinka – 2 min., držení).
     
    15:04
    Gernát udržel pásmo, poté poslal puk Martinu Růžičkovi. Ten ještě viděl dobře postaveného Wojteka Wolského na pravém kruhu, jeho dělovka ale končí na Godlovi. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    16:04
    Další výhoz puku z hokejky domácích a ti šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    16:30
    Barinka je na ledové ploše a Kladno je tedy v plném počtu. Své další oslabení zvládlo bez inkasované branky.
     
    17:03
    Další nebezpečí před Godlou a znovu u toho byl Martin Růžička. Ten se natlačil před jeho branku a Denis Godla mu vystavil další stopku v podobě úspěšného zákroku.
     
    17:45
    Domácí čelili dalšímu tlaku hostujícího celku, ale ten ustáli a otočili hru na opačnou stranu. Do útočného pásma však neprošli, neboť je zastavilo postavení mimo hru.
     
    18:36
    Brendon Nash zachytil puk v obranném pásmu a poslal ho daleko od své branky. Jenže to bylo jen za cenu zakázaného uvolnění a vše se tak přestěhuje zase před kladenskou branku. Vhazovat se bude před Denisem Godlou.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Brady Austin – 2 min., krosček).
     
    19:53
    Hosté mají další početní výhodu a v závěru první periody se usadili před Denisem Godlou. Na něho Oceláři vyslali dvě střely, následně pak Michal Barinka vyhazuje puk až před Petra Kváču.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní byli lepším týmem hosté, kteří se postupně dostali do dvoubrankového náskoku a častokrát dále nebezpečně hrozili před Denisem Godlou. V sedmé minutě otevřel účet utkání na kladenském ledě Guntis Galvinš, který svižnější nahození nakonec poslal za Godlova záda. Erik Hrňa šikovně tečoval pokus Michala Kovařčíka a ten skončil opět za Godlou. Spokojenější tak mohou být po první části hry hosté, kteří mají náskok o dva góly. Domácí rozhodně zbraně nesloží a ještě se o výsledek poperou. Čeká nás tak zajímavá druhá třetina, která začne přibližně v 16:55.
     
    Střely na branku: 3 – 16
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Wolski založil akci hostů, poté puk poslal Růžičkovi, aby nakonec střílel Petr Vrána, ale tato souhra nevyšla. Domácí se poté osvobozují.
     
    21:01
    Kladno je v plném počtu.
     
    21:07
    Matěj Stránský se už dostával do úniku před branku Denise Godly. Ale byl v ofsajdové pasti a hvizd postranního sudího mu akci zastavil. Hra se dostává zpět do středního pásma.
     
    21:45
    Erik Hrňa byl zastaven Petrem Vampolou a Kladno se dostává do útočného pásma. Domácí by rádi brzy dali kontaktní branku, která by je nakopla a vrátili se zpět do zápasu.
     
    22:31
    Melka poslal přihrávku Tomáši Redlichovi, druhý jmenovaný pak trefil jen Petra Kváču a ten pokryl další pokus domácího týmu.
     
    22:47
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Vladimír Dravecký – 2 min., sekání).
     
    23:27
    Rytíři mají šanci snížit nepříznivý stav, v přesilové hře se dostali před branku soupeře a z pravé strany vyslal pokus Jaromír Jágr. Kváča ale střelu kladenské osmašedesátky pokryl a zastavil hru.
     
    23:58
    Obrana třineckých Ocelářů dostala puk pod kontrolu a poté ho vyhodila až před branku Denise Godly.
     
    24:31
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři se vrací zpátky do hry. Nejproduktivnější hráč Kladna, BRADY AUSTIN, dostal od Jaromíra Jágra přihrávku na vrchol mezikruží, opřel se do střely a jeho svižné zakončení pak končí za Petrem Kváčou – 1:2. Využitá přesilovka a domácí tak mají zase o co hrát. Asistence: Jaromír Jágr a Ladislav Zikmund.
    24:31 Brady AUSTIN - 1:2
     
    25:55
    Na druhé straně si museli pozor dávat domácí hráči, když nebezpečně vystřelil před Godlou Wojtek Wolski. Avšak jeho pokus byl nepřesný a následně pak jdou dopředu zase Rytíři.
     
    27:21
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:21
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Romančík – 2 min., podrážení).
     
    28:21
    Hosté zatopili domácím před jejich brankou, Kladno to ale zvládlo a hned dostalo puk až před Petra Kváču. Hosté tak musejí jít do další akce od jeho branky.
     
    29:09
    Vladimír Roth svou střelou trefil Michala Barinku, hosté ale ještě udrželi útočné pásma a další akce hostů končí na tyči Denise Godly!
     
    29:21
    Kladno je už v plném počtu.
     
    30:01
    Jsme za polovinou základní hrací doby a hosté mají stále jednobrankový náskok. Nyní musel zakročit proti střele Polanského Godla a přerušil hru.
     
    30:31
    Antonín Melka byl v dobré střelecké pozici, ale neuspěl. Poté to zkusil ještě z lepší střelecké pozice, ale Petr Kváča dalším zákrokek podržel hosty.
     
    31:10
    Tomáš Kaut se také dostal ke střele před Petrem Kváčou, ale nebyl úspěšný. Nicméně domácí celek oproti první části hry zrychlil tempo a vypracovává si více šancí.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Kaut – 2 min., hákování).
     
    32:01
    Gernátova rána nekončí v domácí brance, hosté se pokusili ještě Růžičkou o navýšení vedení, Denis Godla byl však proti a poté zastavil hru.
     
    32:50
    Tomáš Redlich nabral rychlost a dostal se do útočného pásma, jeho pokus pak ale skončil jen vedle Kváčovy branky.
     
    33:18
    Wolski dostal do dobré pozice puk, vystřelil, ale minul kladeskou klec. Domácím se nepovedlo vyhodit puk do bezpečí a stále čelí hostujícímu tlaku.
     
    33:48
    Kladenští jsou v plném počtu.
     
    33:53
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    33:59
    Vampola zpětnou přihrávkou nechal vyniknout Jaromíra Jágra, který pálil z pravého kruhu, ale jeho dělovka nekončí za Kváčovými zády.
     
    34:33
    A znovu Petra Vampola našel u pravé Kváčovy tyče Ladislava Zikmunda, ten před jeho lehce odkrytou klecí z první jen promáchl.
     
    35:22
    Nyní o sobě dali zase vědět Oceláři, po jejich kombinaci zakončoval Jan Zahradníček, ale Denis Godla byl ve svém brankovišti pozorný.
     
    35:39
    Tomáš Kaut zablokoval střelu Erika Hrni a poté zakročil Denis Godla, jenž raději před dotěrnými hosty zastavil hru.
     
    35:55
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Erik Hrňa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:25
    Jágrovu střelu tečoval před brankou Třince Ladislav Zikmund, ale jeho svižné zakončení Kváča pokryl. A hned na to se hosté dokázali osvobodit.
     
    37:10
    Další pokusy domácích nekončí v hostující síti, ale Rytíři neustále operují před Kváčou. Austinovo nahození od modré čáry pak skončilo jen těsně vedle levé Kváčovy tyče.
     
    37:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    38:03
    Ladislav Zikmund nebezpečně tečoval puk před Petrem Kváčou a ten pohotově zakročil. Poté je hra pozastavena.
     
    38:36
    Růžička poslal puk na Petra Vránu, ten se jal ke střele, ale domácí byli proti. Poté otočili hru, ale před Petrem Kváčou nezahrozili.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté se ještě v závěru prostřední části hry usadili v útočném pásmu, ale Godlu nijak zvlášť neohrozili. V rychlosti to ještě zkusili i domácí, ale ke střele před Kváčou se nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní domácí hráči dokázali v pětadvacáté minutě snížit na rozdíl jediné branky, když přesilovou hru využil nejproduktivnější hráč Kladna Brady Austin. Rytíři pak měli další šance, které k vyrovnání nevedly. Jejich herní projev byl o poznání lepší než tomu bylo v první třetině a ještě nás tak čeká zajímavá poslední část. Ta začne přibližně v 17:48.
     
    Střely na branku: 16 – 25
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Jan Zahradníček si sjel mezi kruhy a jeho svižná rána končí jen vedle Godlovy tyče. Následně pak hosté opět vystřelili, tentokráte už Godla zakročil.
     
    41:05
    Jakub Strnad se proháčkoval obranou Třince do útočného pásma, ale do zakončení se nedostal.
     
    41:33
    Aron Chmilewski svižnou střelou zblízka nepřekonal Godlu, hosté se tak opět nedostali do vyššího náskoku.
     
    42:07
    Martin Adamský z levé strany pálil na Godlu a kotouč poslal těsně vedle vzdálenější tyče. Hosté tak v úvodu třetí třetiny mají více ze hry, gólově se ale opět neprosazují.
     
    42:32
    Ladislav Zikmund hleda poslepu Jaromíra Jágra, tato souhra ale nepřinesla akci, po které by se mohli domácí dostat k vyrovnání.
     
    43:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Guntis Galvinš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:16
    Domácím se naskytla možnost, jak se dostat ke srovnání nepříznivého stavu. Mají k dispozici další početní výhodu.
     
    43:29
    Jakub Strnad se na pravé straně dostal k zajímavé střele, ale proti byl zákrok Petra Kváči, jenž notně svůj tým podržel.
     
    44:01
    Domácí se usadili v pásmu hostů, ale nedokázali si vytvořit tlak. Poté se Třinec dostal k puk a vyhodil ho až před Denise Godlu.
     
    44:11
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    44:18
    Guntis Galvinš se po návratu z trestné lavice dostal před branku domácích, ale před Godlou nezakončil.
     
    45:31
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Michal Kovařčík.
     
    46:15
    Hosté špatně střídali a následkem toho je další přesilová hra Kladna. Vampola zblízka vystřelil, ale Petr Kváča se mezi třemi tyčemi znovu zaskvěl.
     
    46:50
    V oslabení se dostali hosté do akce, Petr Vrána na pravé straně ale nezakončil. Dobrou práci odvedl Brendan Nash a zastavil ho v rozletu.
     
    47:31
    Třinec i tohle oslabení zvládl a je už v plném počtu.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Patrik Machač – 2 min., hákování).
     
    48:43
    Následuje další komerční přestávka a po ní si třinečtí Oceláři zahrají přesilovou hru. Navýší své vedení a přiblíží se více třem bodům?
     
    49:07
    Oceláři se usadili v pásmu Kladna, ale domácí jim vypíchli puk a šli v oslabení do akce. Strnad s Vampolou si však neporozuměli v rozehrávce a tu zachytil hostující bek.
     
    50:20
    Vladimír Roth neudržel puk na modré čáře a ten propadl do středního pásma. U puku jsou Kladenštní a už zřejmě tohle oslabení zvládnou.
     
    50:43
    Kladno je v plném počtu.
     
    51:33
    A hned se domácí hráči dostali do zakončení před Kváčou, jedovka Jaromíra Jágra končí jen vedle jeho branky.
     
    52:25
    Rytíři se stále snaží o vyrovnání, ale zatím se jim to proti velmi dobře hrající obraně Třince a také brankáři Petru Kváčovi nedaří.
     
    52:53
    A Oceláři opět čelili další nebezpečné akci Kladna, znovu však pro ně dopadlo vše dobře. Ale Kladno stále zvyšuje svůj tlak.
     
    53:48
    Jakub Strnad z levé strany pořádně vyzkoušel pozornost Petra Kváči, ten opět uspěl.
     
    54:26
    Aktivní domácí hráči opět marně dotírali před hostující klecí. Třinečtí tak stále drží nejtěsnější možný náskok a dostávají puk do neutrální zóny.
     
    55:18
    Dlouhá pasáž hry, kdy se vůbec nepřerušuje a stále se hraje bez zastavení hry. Kotouč mají Kladenští a od vlastní branky jdou do akce.
     
    55:57
    Kváča zlikvidoval vyrážečkou pokus Antonína Melky z pravého kruhu a raději zastavil hru. Vhazovat se po komerční přestávce bude po jeho levé ruce.
     
    56:09
    Jedovka Petra Vampoly jen těsně minula pravou tyč Kváčovy branky a hosté stále drží náskok. Znovu se však mohli o svůj výsledek obávat.
     
    56:28
    Jaromír Jágr zatáhl puk za branku soupeře, ale tam o něj přišel a do akce na druhé straně míří zase třinečtí Oceláři.
     
    56:53
    Domácí se ale rychle vrátili zase před branku hostů, kde střílel Redlich. Jeho projektil zastavil Petr Kváča do své lapačky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:16
    Hosté drží kotouč co nejdále od své branky a napouštějí tak kladenské Rytíře k odvolání brankáře. Godla je tak stále mezi svými třemi tyčemi.
     
    58:37
    Godla je na střídačce a domácí tak hrají se šesti bruslaři v poli.
     
    59:14
    Kladenská lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    59:20
    Tomáš Marcinko zvládl vhazování v obranném pásmu a Třinec tak dostal kotouč do středního pásma. Do akce znovu vyráží domácí celek.
     
    59:48
    Zakázané uvolnění Třince stěhuje hru před Petra Kváču. Dvanáct vteřiny před vypršením třetí části hry se vhazuje po jeho pravé ruce.
     
    59:56
    Dravecký sebral Zikmundovi puk, poslala ho do neutrální zóny a už to vypadá, že Kladno srovnat nestihne.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí, ač se urputně snažili o vyrovnání a mnohdy k tomu neměli daleko, nakonec na svém ledě na bodový zisk nedosáhli. Oceláři tak zapisují tři body do tabulky, Rytíři žádný. Sledovali jsme pohledné utkání se spoustou šancí na obou stranách, které se nezaujatému divákovi muselo líbit.
     
    Střely na branku: 23 – 33
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 713 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:26:08)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 25. Austin (Jágr, Zikmund) – 7. Galvinš (Martin Růžička), 10. Hrňa (M. Kovařčík, M. Doudera)


    Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík – Jágr, Vampola, Zikmund – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hovorka, Machač, Valský – O'Donnell, T. Kaut (A), Š. Bláha – Stach.
    HC Oceláři Třinec: Kváča (Štěpánek) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, Haman, Gernát, Roth – Wolski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Marcinko, M. Stránský – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Obadal – Komárek, Malý

    Diváci: 3 713
    thejrc.org