CSKA Moskva – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 6:1 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:3 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
Neděle 26.01.2020, 15:00 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Sibir Novosibirsk

    Sibir si letos hodně hlasitě říká o účast ve vyřazovacích bojích. Po padesáti zápasech má totiž na svém kontě padesát devět bodů a patří mu velmi dobré páté místo v rámci Východní konference. Novosibirsk má spíše jeden z těch horších útoků, který má na svém kontě 116 branek. Na druhou stranu v kolonce inkasovaných branek svítí číslo 117, což je naopak jedno z těch lepších čísel. Z posledních tří utkání brali hostující hokejisté dvě vítězství.Porazili totiž Chabarovsk 2:1 po nájezdech a Čeljabinsk celkem jasně 5:2. V posledním utkání ale padli s Nižněkamskem 3:6.

    Nejproduktivnější hráči:
    Mikael Ruohomaa – 38 bodů (11+27)
    Juuso Puustinen – 30 bodů (17+13)
    Jegor Milovzorov – 25 bodů (14+11)
     
    CSKA Moskva

    Moskva patří k největším favoritům soutěže, což ostatně potvrzuje i v letošní sezóně KHL. Po padesáti jedna zápasech má na svém kontě osmasedmdesát bodů a v současné době vede tabulku Západní konference a patří mu i první pozice v rámci celé ligy. K tomu si moskevský celek jako první zajistil účast ve vyřazovacích bojích! CSKA je nejlépe skórujícím celkem, když nasázel svým soupeřům 159 branek. V posledních pěti zápasech brala Moskva čtyři výhry a jednu porážku v nájezdech. Právě bod brala v prvním z těchto zápasů, když neudržela vedení 2:0 a padla 2:3 po nájezdech. Následovaly však výhry s Dinamem Minsk, Soči, Petrohradem a v posledním zápase také s Jaroslavlí.

    Nejproduktivnější hráči:
    Kirill Kaprizov – 47 bodů (23+24)
    Linden Vey – 37 bodů (12+25)
    Konstantin Okulov – 33 bodů (16+17)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Sibir – CSKA 2:1

    Branky a nahrávky: 20. Puustinen (Michajlov), 32. Pervušin (Torčeňuk) – 20. Vey (Grigorenko, Kaprizov).

    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Jermakov, Jokipakka, Ilja Morozov, K. Alexejev, Timašov, Chabarov, Piganovič – Romajev, Michajlov, Ruohomaa – Puustinen, Milovzorov, Sajustov – Šarov, Česalin, Romancev – Peltola, Jakovlev, Torčeňuk – Pervušin.

    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – M. Robinson, Dahlbeck, Marčenko, Kiselevič, Nestěrov, Naumenkov, A. Romanov – Grigorenko, Vey, Sekáč – Okulov, Šalunov, Kaprizov – Tělegin, Kalinin, Slepyšev – Tolčinskij, P. Karnauchov, Al. Popov.
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (MOS) 44 zápasů, 12+12 – zranění
     
    Úvodní sestavy:

    CSKA Moskva: I. Sorokin (Lars Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov, Dahlbeck, Naumenkov, M. Robinson, Kiselevič, A. Romanov – Slepyšev, M. Kempe, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Mamin – P. Karnauchov, Kalinin, Al. Popov – Vey, Grigorenko, Sorkin – Rtiščev.

    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Jokipakka, Loginov, K. Alexejev, Děmidov, Timašov, Ilja Morozov, Jefremov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Michajlov, Sajustov, Milovzorov – Česalin, V. Komarov, I. Makarov – A. Jakovlev, Torčeňuk, Romancev.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sidorenko – Ponamarenko, Savenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    A už se hraje! Velkým favoritem tohoto zápasu je domácí Moskva, která nastupuje v červených dresech. Novosibirsk má na sobě převážně bílou.
     
    00:56
    CSKA se zatím pořádně nedostalo ze svého pásma. Poprvé jen vyhodilo kotouč na zakázané uvolnění, poté musel Ilja Sorokin zasáhnout.
     
    01:23
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Mario Kempe – 2 min., nedovolené bránění).
     
    01:48
    Novosibirk ještě v početní výhodě nepředvedl vůbec nic. Nemohl se usadit v pásmu, ale nyní se mu to po delších peripetiích konečně povedlo.
     
    02:19
    Jyrki Jokipakka vyslal pěknou ránu od modré, ale ta trefila jen zadní mantinel. Následně se Moskvané dostali ke kotouči a vyhodili až za gólmana.
     
    02:45
    Ovšem hostující celek už je nastěhován zpět a to byla první lepší šance! Alexandr Šarov mířil moc pěkně pod horní tyčku, ale Ilja Sorokin ramenem zasáhl!
     
    03:23
    Mario Kempe je na ledě!
     
    03:44
    Domácí celek se ještě pořádně nedostal do hry v tomto utkání. Nyní sice přišli takové jemné nahození od modré, ale brankář nemusel vůbec zasahovat.
     
    04:08
    Avšak nyní měl gólman hostujícího celku obrovské štěstí! Jeden z domácích ho totiž střelou z blízka překonal, ale trefil horní tyčku!
     
    05:03
    Oba týmy se snaží hodně útočit, ale v této činnosti jsou zatím lepší hosté. Nikolaj Timašov vypálil od modré, ale Ilja Sorokin udržel tuto ránu ve výstroji.
     
    05:33
    Moskvané se dlouho v útočném pásmu neudrželi, ale to samé se dá říct o Novosibirsku. Zatím na ledě vidíme hodně časté nepřesnosti na obou stranách.
     
    06:01
    Více zaměstnaným gólmanem je zatím ten domácí. Ten předvedl další zákrok po teči Danila Romanceva a před námi je první komerční přestávka zápasu.
     
    06:25
    Michail Grigorenko se dostal ke střele, když jeho tým šel do rychlé protiakce. Všechno ale bylo předčasné, jelikož Moskvě byl odpískán ofsajd.
     
    07:03
    Vypadá to, že domácí hokejisté se už dostali do tohoto utkání a Alexej Krasikov si už musel připsat několik zákroků. Skóre se nám však zatím nemění.
     
    07:54
    Nikita Nestěrov se nyní trochu bál vystoupit dopředu, což byla pro jeho tým škoda. Nejspíše by byl u kotouče dříve a udržel byl tak útočnou třetinu.
     
    08:15
    Alexandr Torčeňuk se snažil posunout puk z obranného pásma alespoň do toho středního, což se mu nepovedlo. Sibir se nemůže nyní dostat do útoku.
     
    08:57
    Juuso Puustinen se hnal za kotoučem na polovině hřiště, ale mel k němu podstatně dále než hráč domácího týmu. CSKA si však nemůže nic vytvořit.
     
    09:22
    Sergej Kalinin byl nyní u mantinelu podražen, ale rozhodčí si toho nevšiml. Maxim Sorkin se ještě poté dostal ke střele, ale Alexej Krasikov puk chytil.
     
    09:55
    Dlouhým pasem dopředu to pro změnu zkusili hostující hokejisté, ale dopadlo to stejně jako jejich poslední akce. Tady by to chtělo brzy nějakou branku.
     
    10:30
    Konstantin Okulov se točil s kotoučem, ale nenašel nějakou uličku pro kžiřný pas. Nakonec sice jeho tým přišel o kotouč, ale Sibir je směrem dopředu marný.
     
    11:03
    Alexandr Torčeňuk dobře zabojoval a díky jeho rychlému bruslení se jeho týmu nepískalo zakázané uvolnění.Přesto se u touše znovu nachází Moskva.
     
    11:23
    Která měla nakonec velikou šanci! Kirill Kaprizov se dostal s kotoučem až do pásma, když pasem zpoza branky našel volného Antona Slepyševa, které gólman host vychytal!
     
    12:17
    Hra je zatím hodně rozhádaná. Jevgenij Česalin taktéž ukázal, že je rychlým bruslařem, ovšem hostující tým této výhody znovu nedokázal nějak využít.
     
    12:57
    Maxim Sorkin zavážel puk do útočné třetiny, ale jeden z jeho spoluhráčů byl rychlejší, takže je z toho ofsajd. Před námi je druhá komerční přestávka zápasu.
     
    13:12
    Alexej Jakovlev zrychlil hru přihrávkou do strany a jeho tým se okamžitě dostal do pásma. Zde se sice dostal do osobního souboje, přesto puk získal.
     
    13:43
    Sibir se po delší době usadil v útočné třetině, ale nedaří se mu vystřelit. Konstantin Alexejev posunul puk mezi kruhy, ale ani zde nebyl pro pokus prostor.
     
    14:26
    Alexandr Šarov posunul puk dále po mantinelu a hostům se daří tlačit svého soupeře. Ilja Sorokin si ale za tu dobu ještě nemusel připsat zákrok!
     
    15:01
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Konstantin Okulov – 2 min., podrážení).
     
    15:14
    Alexandr Šarov vymyslel moc pěknou přihrávku mezi kruhy, kde byl Jyrki Jokipakka. Tomu se však nepovedlo vypálit a puk se odrazil do rohu hřiště.
     
    15:38
    Juuso Puustinen ukazoval, kam by chtěl přihrávku, ale ta se jeho spoluhráčovi ani trochu nepovedla. Přesto se hosté na puku udrželi.
     
    16:13
    Jevgenij Česalin si to namířil k brance, načež následoval pas a střela. Ilja Sorokin ji sice neudržel ve výstroji, ale Danil Romancev nedokázal zakončit.
     
    16:49
    Domácí hokejisté navíc následně vyhodili a vypadá to, že se jim podaří ustát i druhé oslabení v tomto zápase. Sibir naopak ještě ani jedno nehrál.
     
    17:01
    Konstantin Okulov je na ledě!
     
    17:23
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., sekání).
     
    17:44
    Novosibirsk nezačal svou třetí početní výhodu v první periodě ani trochu ideálně. Prohrál buly, navíc poté ještě zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    18:12
    Moskvanům se zatím hra v početní nevýhodě daří, jelikož vyhodili i další kotouč přes všechny čáry. Sibir se však během chvilky dostal zpět do pásma.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:18
    Novosibirsk si zase musel dojet pro touš až do středního pásma a vypadá to, že promarní i třetí početní výhodu. Právě v té by si potřeboval pomoci.
     
    19:23
    Domácí hrají v pěti!
     
    19:38
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Následně navíc přišla obrovská chyba v obranném pásmu hostí, které hosté využili! Kirill Kaprizov zadovkou našel ANTONA SLEPYŠEVA, jenž ranou z prostoru mezi kruhy překonal gólmana hostí! Asistence: Kirill Kaprizov.
    19:38 Anton SLEPYŠEV - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Už se hraje i druhá perioda! Domácí, kteří jsou favoritem dnešního zápasu, budou hájit jednogólové vedení. Hosté naopak nevyužili tři početní výhody.
     
    20:48
    Sergej Kalinin si připsal první šanci svého týmu, která nebyla vůbec špatná! Útočník CSKA si kotouč potáhl, ale nedokázal ho umístit k levé tyčce.
     
    21:01
    Nikita Nestěrov by chtěl trest pro hostujícího Alexandra Šarova, který podle něj odpálil kotouč rovnou do hlediště, nyní se o tom všichni sudí radí.
     
    21:01
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Alexandr Šarov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    21:35
    Ani domácím se zatím nedaří usadit se v útočném pásmu, dokonce se jeden z hostí dostal až ke střele, ale ta nakonec nebyla přesná.
     
    22:04
    Nikita Nestěrov se snaží rozdávat jeden pas za druhým, avšak nakonec se sám postaral o střelu. Tu Alexej Krasikov vyrazil ramenem nad horní tyčku.
     
    23:02
    Alexandr Šarov je na ledě!
     
    23:25
    Hra je nadále plná nepřesných přihrávek. Moskvané jsou o něco aktivnější, avšak zatím toho nedokážou využít k nějaké větší příležitosti.
     
    24:16
    Alexandr Popov posunul kotouč na modrou, avšak následně hosté posunuli puk zpět do středního pásma. V posledních minutách se skoro nepřerušuje.
     
    24:53
    Nikita Michajlov se chtěl probít skrze obrannou modrou, ale to se mu na první dobrou nepovedlo. Následně se stejně Sibir dostal až do útočného pásma.
     
    25:25
    Anton Slepyšev se snažil napadat soupeře v útočném pásmu. Sice kotouč nezískal, ale hosté se ho zbavili jen vyhozením, které sebral Bogdan Kiselevič.
     
    25:58
    Maxim Mamin se ocitl na zemi po jednom z osobních soubojů, avšak nyní se hostujícímu celku faul nepíská. Domácí jsou však jasně lepším týmem.
     
    26:35
    Čehož využili k dalšímu pokusu! Jeden z domácích hráčů se dostal až před samotného gólmana, ale Alexej Krasikov sklapnul své betony naprosto včas.
     
    27:41
    Od prvního přerušení uběhla už vcelku dlouhá doba, avšak ani jeden z pokusů neskončil v síti. Novosibirsk se nedostal také do nějaké zajímavé šance.
     
    28:38
    Anton Slepyšev si klepl o přihrávku na útočnou modrou, kde sebrali kotouč zase hosté. Zatím nevidíme nějakou zajímavou přetahovanou o každý gól.
     
    29:00
    Komerční přestávka.
     
    29:17
    Mario Kempe odvedl se spoluhráči dobrou obrannou práci v rohu kluziště. Novosibirsk se však po nějaké chvilce dostal znovu ke kotouči a bude útočit.
     
    29:38
    Jenže tento atak nakonec nedopadl nějak slavně. Hosté se totiž provinili špatným přechodem skrze útočné pásmo, takže jim je odpískán ofsajd.
     
    30:12
    Klas Dahlbeck podržel kotouč ve svém obranném pásmu a posunul kotouč dále na útočnou modrou. Jeho pas ale nebyl tolik přesný a získali ho soupeři.
     
    30:40
    Ilja Sorokin se po delší době dotkl kotouče, když musel čelit dalšímu pokusu. Sibir si zatím nevypracoval nějakou větší možnost v této periodě.
     
    31:25
    Ilja Sorokin znovu v akci, avšak zatím nemusel předvést nějaký těžší zákrok. Danil Romancev byl nejspíše tím, kdo pálil, ale brankář má puk v lapačce.
     
    32:05
    Moskvané se po delší době připomněli střelou, která však byla zblokována. Poté se puk odrazil jen mezi kruhy, ale tam ho sebrali zase hostující hráči.
     
    32:35
    Komerční přestávka!
     
    33:05
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Děmidov – 2 min., držení).
     
    33:21
    Moskvané nezačali svou početní výhodu ideálně, načež se touš odrazil před branku domácího gólmana, který puk schoval pod svou lapačku.
     
    33:21
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Jevgenij Česalin – 2 min. + 2 min., hrubost).

    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Mat Robinson – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    33:53
    Anton Slepyšev chtěl vypálit ránu z první z vrcholku kruhu, ale puk vůbec netrefil ideálně. Puk mu sice sjel, přesto zůstali domácí nadále u puku.
     
    34:26
    Michail Grigorenko dostal nabito na vrcholek druhého kruhu, odkud vyslal pořádnou bombu, která nakonec zazvonila o horní tyčku!
     
    34:57
    Bogdan Kiselevič dostal nabito na modrou, odkud vyslal solidní ránu. Alexej Krasikov puk neudržel a Maxim Mamin se snažil dorážet, ale nebyl úspěšný.
     
    35:05
    Nikolaj Děmidov je na ledě!
     
    35:41
    Anton Slepyšev dostal znovu přihrávku do kruhu, odkud mířil na zadní tyč. Alexej Krasikov však jeho střelu tentokrát viděl a lapil ji do lapačky.
     
    36:15
    Juuso Puustinen vyslal pěknou ránu od modré, ale jeho ránu zblokoval někdo před brankou, takže domácí gólman nakonec nemusel zasahovat.
     
    36:54
    Mikael Ruohomaa byl dalším hráčem hostí, kdo se pustil ke střele, avšak Ilja Sorokin na jeho pokus dobře viděl a vyrážečkou ho poslal do rohu.
     
    37:43
    Domácí hokejisté se nadále snaží aktivně útočit, ale zatím se jim nedaří přejít přes útočnou modrou. Ani Novosibirsk ale nepředvádí dopředu vůbec nic.
     
    38:24
    Nikolaj Děmidov byl nejspíše tím, kdo nahazoval kotouč od modré. Alexandr Šarov se snažil touš tečovat před brankářem, ale nebyl úspěšný.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Již jsou za námi dvě třetiny dnešního zápasu, po kterých nadále vede Moskva o jednu branku. Ve druhé třetině se toho moc nestalo, i když domácí celek měl nějaké šance, které mohly skončit brankou. To se však nestalo, a tak je to nadále o pouhou branku.

    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 19 – 13
    Trestné minuty: 10 – 8
    Vhazování: 21 – 16
    Zblokované střely: 11 – 6
    Hity: 3 – 6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:16
    Hostující celek se chtěl okamžitě dostat dopředu, ale jeden z hráčů byl mnohem rychlejší. Proto se Novosibirsku nakonec odpískalo zakázané uvolnění.
     
    41:06
    Mat Robinson zachytil kotouč za svou brankou, avšak sám se na daleký pas nezmohl. Proto to zatím domácí hokejisté zkoušejí postupným útokem.
     
    41:44
    Což se jim nakonec podařilo. Alexej Krasikov musel zasahovat, což se povedlo i jemu, takže se hra přerušila a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    42:20
    Znovu jinak vidíme hodně nepřesností, a to na obou stranách. Přesto touš zase získali domácí hokejisté, kteří se nadále drží v útočném pásmu.
     
    43:10
    Konstantin Okulov si jel pro kotouč do středního pásma. Tam se k němu sice nedostal, přesto ho znovu vybojovali Moskvané. Zatím to je ale nepěkný hokej.
     
    44:00
    Jsou za námi už čtyři minuty v rámci poslední periody a nutno říct, že nesledujeme ani trochu atraktivní hokej. Hosté nyní zahráli puk na icing.
     
    44:42
    Maxim Mamin dlouho držel kotouč za brankou, nakonec si dojel až na modrou. Jeho následná přihrávka ale nebyla přesná a skončila i v rohu.
     
    45:12
    Moskvané ale aktivně napadali v útočné třetině, kde se nakonec dostali k touši. Alexej Krasikov ovšem tuto ránu dobře viděl a vyrazil částí výstroje.
     
    45:40
    Ilja Sorokin se musel mít také po delší době na pozoru a jeho zákrok byl také úspěšný. Následné buly po jeho pravé ruce vyhráli jeho spoluhráči.
     
    46:14
    Anton Slepyšev táhnul akci svého týmu, když jel po straně. Neměl však komu nahrát, takže jeho tým se bude muset znovu ke kotouči dostat.
     
    47:05
    To s emu sice na první dobrou nepovedlo, ale ani Sibir nepředvedl směrem dopředu vůbec nic světoborného. V KHL jsme na standardu branek...
     
    47:44
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Moskvané dost možná právě rozhodli o svém vítězství, jelikož střílí dvanáct minut před koncem další branku! MICHAIL GRIGORENKO si vyměnil kotouč se spoluhráčem a najel si k tyčce, kam dostal přihrávku! Tam už mu jen stačilo nastavit hůl a trefit se do prázdné. Asistence: Linden Vey.
    47:44 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    48:52
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nyní už domácí hokejisté definitivně rozhodují o svém vítězství za dva body! Anton Slepyšev našel přihrávkou od mantinelu před bránou volného KIRILLA KAPRIZOVA, jenž střelou z první rozvlnil síť! Asistence: Anton Slepyšev a Mario Kempe.
    48:52 Kirill KAPRIZOV - 3:0
     
    50:01
    Michail Grigorenko zaútočil na svou druhou branku v tomto zápase, avšak jeho střelu chytil Alexej Krasikov do lapačky. Před námi je ještě komerční pauza.
     
    50:46
    Domácí hokejisté vyhráli buly v útočném pásmu a dostali se ke střele. ta přišla od modré, ale tuto ránu zablokoval někdo z hostujících hokejistů.
     
    51:38
    Novosibirsk se prosadil skrze střední pásmo, ale nakonec se znovu nedostal ani ke střele.
     
    52:07
    Alexej Jakovlev dostal přihrávku do strany a táhl celou akci svého týmu. Jakovlevse nakonec dostal ke střele, ale Ilja Sorokin kotouč vyrazil do rohu.
     
    52:51
    Juuso Puustinen dostal přihrávku mezi kruhy, ale byl dobře dostoupen soupeři, kteří ho nepustili ke střele. Jinak by z této situace mohlo přijít snížení.
     
    53:35
    Michail Naumenkov jen zkontroloval kotouč letící do útočného pásma, ale za ním se už nevydal. Oba týmy následně vystřídaly a jsou zde čerstvé síly.
     
    54:09
    Hosté se ještě snaží se zápasem něco udělat a Dmitrij Sajustov dorážel před gólmanem. Jeho dorážky ale k úspěchu v podobě snížení ale nevedly.
     
    54:25
    Poslední komerční přestávka je tu!
     
    55:15
    Alexej Jakovlev znovu vypálil. Hosté se ještě snaží něco udělat se stavem zápasu, ale střela výše zmíněného borce nedokázala rozvlnit síť branky.
     
    55:53
    První útočná formace domácího týmu se vydala do přečíslení, avšak nakonec jí to k ničemu nebylo. Střela byla totiž zablokována obráncem.
     
    57:00
    Zbývají nám přesně tři minuty do konce třetiny i zápasu! Domácí hokejisté nadále drží kotouč na svých hokejkách a soupeře k ničemu nepouštějí.
     
    57:39
    Arťom Blažijevskij držel kotouč na své hokejce v obranném pásmu, navíc ani nikdo ze soupeřů se nesnažil napadat. Sibir už je s porážkou smířen.
     
    58:19
    Danil Romancev se snažil získat kotouč za každou cenu, ale jen ho odpálil směrem k domácímu hokejistovi. Následně se navíc ještě hra přerušila.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    59:26
    Jevgenij Česalin posunul kotouč do strany, kam si najel jeho spoluhráč. Ten vyslal vcelku pěknou střelu, ale Ilja Sorokin stihl zasáhnout levým ramenem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! CSKA nakonec potvrdilo roli favorita, když v poslední periodě přidalo ještě další dvě branky. Nejprve Michail Grigorenko si vyměnil kotouč se spoluhráčem, načež si sjel k tyčce a pohodlně zakončil do odkryté sítě. O minutu později se navíc trefil ještě Kirill Kaprizov, který dostal přihrávku před branku, kterou nekompromisně proměnil střelou z první. To bylo z hlediska výsledku vše a Moskva bere dva body za výhru v základní hrací době.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 27 – 19
    Trestné minuty: 10 – 8
    Vhazování: 27 – 29
    Zblokované střely: 12 – 10
    Hity: 6 – 8
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto zápasu nakonec nenastoupil ani jeden český nebo slovenský hokejový hráč.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou. (17:16:43)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Slepyšev (Kaprizov), 48. Grigorenko (Vey), 49. Kaprizov (Slepyšev, M. Kempe)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (Lars Johansson) – Blažijevskij, Nestěrov, Dahlbeck, Naumenkov, M. Robinson, Kiselevič, A. Romanov – Slepyšev, M. Kempe, Kaprizov – Okulov, Šalunov, Mamin – P. Karnauchov, Kalinin, Al. Popov – Vey, Grigorenko, Sorkin – Rtiščev.
    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (Säteri) – Jokipakka, Loginov, K. Alexejev, Děmidov, Timašov, Ilja Morozov, Jefremov, Jermakov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Michajlov, Sajustov, Milovzorov – Česalin, V. Komarov, I. Makarov – A. Jakovlev, Torčeňuk, Romancev.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Sidorenko – Ponamarenko, Savenkov
    thejrc.org