Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pondělí 27.01.2020, 17:00 • Ledovyj dvorec, Čerepovec • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Ještě vyloučení na hostující straně. Hráči Viťazu totiž na útočné modré ztratili puk a unikajícího Petunina zahákoval kapitán Alexandr Sjomin. Čerepovec tak dostává šanci alespoň na korekci stavu.
     
    53:53
    Ježov pokryl dorážku Andreje Alexejeva. Následně se další z hráčů Severstalu pokusil zasunout puk za brankovou čáru po rychlém obkroužení klece, ale hostující gólman včas natáhl ke své tyčce levý beton!
     
    47:33
    Domácí střídají brankáře! Vladislava Podjapolského nahradil Rafael Chakimov.
    47:33 Pavel VARFOLOMEJEV - 1:4
     
    47:33
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pro domácí studená sprcha! O 17 sekund později totiž inkasují znovu. Pavel Černov poslal puk mezi kruhy, kde byl PAVEL VARFOLOMEJEV a ten vypálil nad lapačku gólmana Severstalu – 1:4. Asistence: Pavel Černov.
    47:16 Joonas NÄTTINEN - 1:3
     
    47:16
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Prosazují se ale hosté! Hattrick završuje JOONAS NÄTTINEN! Ten se dostal k puku za brankou a měl dost prostoru, aby se natlačil až do brankoviště, kde puk nadvakrát procpal přes levý beton Podjapolského až za brankovou čáru. Asistence: Pekka Jormakka.
     
    43:43
    Hostující Alexej Makejev přišpendlil protihráče na hrazení a dostává za to dvouminutový trest.
    40:49 Igor GERASKIN - 1:2
     
    40:49
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Domácí zahajují třetí třetinu kontaktním gólem! U pravého mantinelu získal puk Geraskin, který ho přikopl do rohu Morozovovi. Ten kotouč IGOROVI GERASKINOVI vrátil a Ježov na střelu útočníka Severstalu nedosáhl – 1:2. Asistence: Andrej Alexejev.
     
    40:00
    Ještě závar před Iljou Ježovem, který ale domácímu náporu odolal! Ten ukončila až siréna.
     
    37:30
    Ilja Chochlov podrazil Svjatoslava Grebenščikova, za což dostává dvouminutový trest. Přesilová hra pro Viťaz.
     
    35:23
    Ježov si připsal dva těžké zákroky. Nejprve se stihl přesunout proti střele z pravého kruhu a následně vykopl pravým betonem i bekhendovou dorážku!
     
    33:24
    Po velkém závaru u brankoviště Viťazu puk vyplaval u hole Dmitrije Markovina. Ježov se však rychle zorientoval a dokázal zaujmout takové postavení, že ho mohl domácí útočník z bezprostřední blízkosti jen velice složitě prostřelit. Následuje reklamní přestávka.
     
    32:00
    Střela Lajunena neprošla až na branku. Před brankovištěm si však našel puk Nättinen, který ho posunul na Alexandra Sjomina. Podjapolskij se natáhl a jeho vyrážečka domácí uchránila od gólu!
    27:51 Domácí obránce Provolněv sestřelil Koltygina a dostal trest do konce utkání.
     
    27:51
    Vladislav Provolněv si ve středním pásmu počkal na Pavla Koltygina, kterého ve výskoku trefil ramenem do hlavy. Za tento nepěkný zákrok vyfasoval domácí obránce trest na 5 minut + do konce utkání!
    26:43 Joonas NÄTTINEN - 0:2
     
    26:43
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté zdvojnásobují své vedení a opět se trefil JOONAS NÄTTINEN! Alexej Byvalcev za brankou využil zakopnutí protihráče, díky čemuž se dostal k puku. Ten pak nasměroval před brankoviště, odkud ho zblízka dopravil za záda Podjapolského právě Nättinen. Asistence: Alexej Byvalcev.
     
    24:07
    Z ničeho nic se dostali do velké šance hosté! Puk po souboji za brankou vyplaval u tyčky, kde se dobře zorientoval Pavel Varfolomejev. Podjapolskij musel na nenadálé nebezpečí rychle reagovat a s trochou štěstí zabránil gólu!
     
    20:52
    Hosté dostávají už podruhé v utkání trest za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    19:27
    Také Igor Geraskin měl před sebou na chvíli odkrytou hostující klec! Bekhendem však do ní puk nezametl.
     
    18:08
    Přihrávka Alexandra Petunina napříč útočným pásmem našla jeho spoluhráče, který z pravé strany pálil do odkryté branky. Ježov se snažil přesunout tygřím skokem, ale asi by byl bezmocný. Útočník Severstalu naštěstí pro něj netrefil zařízení!
     
    15:26
    Rozhodčí se dlouho radili a nakonec vyloučili za nedovolené bránění Alexandra Kulagina. Střídačce Viťazu se to nelíbí, ale na přesilovce Čerepovce už protesty nic nezmění.
    12:29 Joonas NÄTTINEN - 0:1
     
    12:29
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Skvěle to udělal JOONAS NÄTTINEN, který v rychlosti přebral puk ve středním pásmu, obehrál bránícího Jakovleva a Podjapolského přelstil forhendovou kličkou, po níž puk nasměroval mezi jeho betony. Asistence: Pekka Jormakka a Alexej Byvalcev.
     
    08:42
    Hostů bylo na ledě šest. Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Pekka Jormakka.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 41. Geraskin (J. Morozov) – 13. Jo. Nättinen (Jormakka, Byvalcev), 27. Jo. Nättinen (Byvalcev), 48. Jo. Nättinen (Jormakka), 48. Varfolomejev (P. Černov)


    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (48. Chakimov) – Sizov, Kinrade, N. Chlystov, M. Chabarov, Provolněv, A. Kulda, Makejev, Chochlov – Monachov (A), Jakimov (A), Liška – J. Morozov, J. Jakovlev, Geraskin – Petunin, Trubačjov, Markovin (C) – J. Bodrov, A. Alexejev, Nevolin.
    HC Viťaz Moskevská oblast: I. Ježov (Saprykin) – Katičev, Pylenkov, V. Lajunen, Pautov, Šinkevič, Golovkov, Jevsejenkov (A) – A. Sjomin (C), Mojsejev, Makejev (A) – Jo. Nättinen, Byvalcev, Jormakka – Grebenščikov, P. Černov, Varfolomejev – A. Ševčenko, Koltygin, Laričev – Kulagin.

    Rozhodčí: Ansons, Birin – Nikolajev, Sazonov

    Diváci: 3373
    thejrc.org