Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
konec
HC Slovan Ústí nad Labem
2:4 (1:1, 1:3, 0:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 27.01.2020, 18:00 • Zimní stadion Ústí nad Labem • Chance liga - o účast v předkole • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     Slovan – Třebíč

    Mezi oběma dnešními soupeři je propastný bodový rozdíl. Bílé hvězdy bojují o předkolo play-off, kde ztrácí na desátý Prostějov pět bodů. Oproti Slovanu mají hosté náskok pětadvacet bodů. Co se týče formy jsou na tom Severočeši velmi špatně, když čekají na bodový zisk již čtyři utkání.

    V současné době v Ústí nad Labem došlo navíc k razantním změnám v kádru. V týmu ukončil své působení Petr Maršoun s Janem Grimem. Ondřej Smetana se přesunul do Vsetína, Tomáš Vildumetz zamířil na hostování do extraligových Karlových Varů a Václav Krliš stráví také v rámci hostování zbytek sezony v druholigových Klatovech. Naopak do týmu Slovanu zamířil do konce sezony Lubomír Kovařík ze Sokolova a měsíční působení ve Slovanu má vyřízené také navrátilec Martin Vágner.

    Třebíč měla naopak zdravotní problémy v polovině ledna a tyto indispozice stály Třebíč zápasy s Prostějovem, v Kadani a doma s Benátkami, nicméně s Benátkami se hvězdy potkaly i v posledním odehraném utkání a svému soupeři oplatili porážku a vyhráli 5:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – M. Vágner (A), Müller, Vl. Brož (C), Mareš, Zukal, Hes (A) – Krliš, Svoboda, Tůma – Filip, Kordule, Severa – O. Bláha, Dörner, Jelínek.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Furch, Szathmáry, Padrnos, Nedbal, Kowalczyk, D. Krenželok, Hort – Laš (C), Nedvídek (A), Šťovíček (A) – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Michálek, Václavek, Ferda – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek.

    Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Hejl, Podrazil.
     
    Oba týmy jsou již na ledové ploše a jak bystrý fanoušek jistě ví, dnes oba týmy nastupují ve speciální sadě dresů bez reklam v rámci akce: Pocta legendám. Ta odkazuje na Ivana Hlinku, který by včera oslavil 70. narozeniny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Bílé hvězdy uspěly na úvodní buly.
     
    00:30
    Po první zakázaném uvolnění máme čas zmínit ještě jednu věc. Domácí fanoušci dnes nejsou ve svém sektoru. Místo nich zdobí domácí sektor nepříliš pozitivní transparent: „Vás to nebaví? To je fajn, protože nás už taky ne!“. Skalní fanoušci Slovanu sledují dnešní utkání ze sektoru hostí.
     
    01:10
    Vladimír Brož se umě protáhl mezi obránci, ale jeho chytrou střelu bekhendem si našel a vyrazil pozorný Pavel Jekel!
     
    01:50
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Daniel Kowalczyk – 2 min., hrubost).
     
    02:30
    Slovan se zdržel v útočném pásmu pouze chvilku, ale stalo se tak bez střeleckého pokusu. Domácí musí opět ze své vlastní třetiny.
     
    03:18
    Jakub Müller nabil na modrou Vladimíru Brožovi, jeho ostrou ránu dokázal srazit blokující Marek Laš mimo hostující branku.
     
    03:50
    Třebíč přežila své první oslabení bez větších problémů a Daniel Kowalczyk je zpět na ledě.
     
    03:54
    Když se Daniel Kowalczyk vracel na led nastala velmi nepříjemná situace pro domácího odchovance Sebastiana Dörnera, který byl naražen na mantinel, a to přesně v místě, kde se otevřeli vrátka trestné lavice. Domácí hráč odjel na střídačku v doprovodu lékaře a na led byli povolání ledaři.
     
    03:54
    Krev z ledu odstraněna, bude se pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    04:20
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Bílé hvězdy rozsvítily jako první červené světlo a rozvlnily síť. Michal Furch nahodil kotouč od modré a těsně před Davidem Stahlem jej chirurgicky přesně tečoval LADISLAV BITTNER – 0:1! Asistence: Michal Furch a Petr Kratochvíl.
    04:20 Ladislav BITTNER - 0:1
     
    05:26
    David Stahl měl potíže s nahozením Ondřeje Malce od pravého mantinelu, které mu vypadlo z výstroje, nicméně hosté nebyli dostatečně důrazní při dorážce a na druhý pokus již domácí strážce branky kotouč pokryl pod svou lapačku.
     
    05:55
    Martin Šťovíček si udělal prostor a jeho střelu švihem musel David Stahl také pozorně sledovat a vyrážet. Hosté jsou jednoznačně lepším týmem a Slovan nepouští takřka z obranné třetiny.
     
    06:36
    Šťastný odraz nyní pomohl Matěju Psotovi k obrovské šanci, když zůstal osamocený před brankou, ale David Stahl domácí opět podržel a kotouč nepustil ze své výstroje!
     
    07:01
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Daniel Krenželok – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:30
    Dvakrát měl Vladimír Brož nachystán kotouč na modré čáře, ale ani jednou jej svou ranou švihem nedostal přes prvního blokujícího hráče.
     
    07:53
    I své druhé oslabení brání hokejisté z Vysočiny dobře, nyní dokonce donutili Davida Stahla podržet kotouč v jeho brankovišti. Vhazovat se bude před ústeckou brankou.
     
    09:01
    Třebíč v plném počtu a i druhé oslabení hosté zvládli bez větších starostí.
     
    09:13
    I Bílé hvězdy si vyzkouší přesilovou hru. Dvě minuty za sekaní obdržel Šimon Jelínek (Ústí n/L).
     
    09:40
    David Stahl dobře viděl střelu z hole Šimona Szathmáryho a kotouč si nechal na své hrudi a přikryl jej lapačkou.
     
    10:05
    Kombinace Ladislav Bittner – Martin Šťovíček byla velmi efektní, ale druhý jmenovaný netrefil z první polo odkrytou domácí svatyni, což byla jediná vada na kráse této akce!
     
    11:13
    I Slovan své oslabení zvládl a Šimon Jelínek je zpět na ledě. Ve stejnou chvíli blokoval navrátilec do ústeckého dresu Martin Vágner střelu z hole Karla Nedbala od modré.
     
    12:05
    Krásná kombinace „žlutých“! Matyáš Filip si krásně obhodil soupeře a nabil Jiřímu Severovi, jehož střele, která byla lehce tečována, chyběla jen velmi málo od vzdálenější tyče!
     
    13:08
    Sebastian Dörner nabral dobrou rychlost ve středním pásmu, dvěma kličkami se zbavil protihráče a nabil Matyáši Filipovi, jehož rána však rozezvučela pouze plexisklo za brankou Pavla Jekela.
     
    14:04
    Teď se již kotouč třepe v lapačce čtyřiadvacetiletého rodáka z Brna Pavla Jekela. Vhazovat se po přerušení bude před brankou Třebíče.
     
    15:18
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Z čistajasna je srovnáno! Mezi kruhy si našel kotouč VÁCLAV KRLIŠ, který sebral kotouč po průniku Přemysla Svobody a ranou k levé tyči se nemýlil – 1:1! Asistence: Přemysl Svoboda a Šimon Jelínek.
    15:18 Václav KRLIŠ - 1:1
     
    16:10
    Slovan při chuti. Jiří Severa hledal bekhendem před brankou Vladimíra Brože, který však musel zpracovávat bruslemi a ke koncovce tento náznak šance nakonec nevedl.
     
    17:56
    Tuhý boj o kotouč v obranné třetině nakonec vyhrál Václav Krliš, který kotouč „ometl“ po mantinelu a Šimon Jelínek zamířil do útočného pásma Slovanu, kde však byla přesila v červených dresech.
     
    18:50
    David Stahl vyrazil rutinním zákrokem střelu Petra Kratochvíla od pravého hrazení.
     
    19:59
    Boj o střední pásmo pro Třebíč, která ještě kotouč nahodila do útočné třetiny a nakonec ještě vyprodukoval střelu od modré Šimon Szathmáry, ta se zastavila sice v síti, ale v tu chvíli již David Stahl opouštěl své pracoviště, jelikož zazněla první siréna.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Kvalitou nepříliš atraktivní první třetina mezi Slovanem a Třebíčí nenašla vítěze. Hosté jsou lepším týmem a po zásluze šli do vedení zásluhou Ladislava Bittnera. Domácí však dokázali reagovat, když se prosadil přesnou střelou k tyči Václav Krliš. Do druhé periody jdeme tak za stavu 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:57 .
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Druhá třetina začala zakázaným uvolněním Třebíče.
     
    21:02
    Matěj Psota šikovně prostrčil kotouč na Martina Šťovíčka, který jemně tečoval na brankovišti, ale nakonec se kotouč o jeho hůl zvedl až nad domácí branku.
     
    22:33
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Bílé hvězdy jdou podruhé v utkání do vedení! Skrytá rána DANIELA KRENŽELOKA cinkla o pravou tyč Stahlovy branky a zamířila do sítě – 1:2! Asistence: Jan Václavek.
    22:33 Daniel KRENŽELOK - 1:2
     
    23:43
    Martin Tůma měl dobrou rychlost, ale jeho členové z útoku zamířili na střídačku, a tak domácí útočník pouze nahodil puk do útočné třetiny.
     
    25:13
    Průnik Radima Ferdy zastavil na hraně faulu Jakub Müller, vylučovat se však ani jeden z dvojice hlavních nerozhodl.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Šimon Jelínek.
     
    26:23
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Učebnicová přesilovka v podání Třebíče! Kotouč putoval rychle z hokejky na hokejku, až jej z pravého kruhu uklidil ranou z první MARTIN ŠŤOVÍČEK – 1:3! Asistence: Šimon Szathmáry a Lukáš Nedvídek.
    26:23 Martin ŠŤOVÍČEK - 1:3
     
    27:12
    Pavel Jekel po dlouhé době v permanenci. Pavel Kordule vystřelil z pravého kruhu po ledě, ale odchovanec brněnské Komety neměl s tímto pokusem žádný problém.
     
    27:54
    Už je opět v práci David Stahl. Jeho lapačka rychle „máchla“ a kryl střelu od modré.
     
    28:48
    Martin Šťovíček měl našlápnuto do brejku, ale přihrávku obdržel na brusle a nedokázal ji zpracovat, v opačném případě by uháněl na Davida Stahla.
     
    30:01
    Vteřinu po polovině hrací doby přerušil hru ve svém brankovišti David Stahl. Hokejisté z Vysočiny mají aktuálně utkání opravdu plně pod kontrolou.
     
    30:31
    Rychlá, svižná rána Davida Michálka skončila v připravené lapačce Davida Stahla.
     
    31:54
    Zakázané uvolnění Slovanu. Opět se bude vhazovat před domácím brankářem.
     
    32:04
    Hodně nenápadnou a skrytou ránu vyslal od modré Ladislav Bittner a kotouč, bych z mého pohledu řekl, že dokonce otřel horní tyč domácí svatyně.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Michal Furch – 2 min., podrážení).
     
    34:07
    Lukáš Nedvídek se dokonce v oslabení hlásil za obranou domácích, ale vyhozený kotouč jej nakonec pouze přelétl.
     
    35:06
    Martin Vágner šikovně kotouč nahodil na Jekela, který jej pouze vyrazil před sebe, ale ani dorážka Václava Krliše, ani ta z hole Martina Tůmy neznamenali snížení stavu!
     
    35:50
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Domácí nakonec přesilovku využili a snižují! Vladimír Brož ranou od modré orazítkoval rameno Pavla Jekela a jeho práci dokončil úspěšnou dorážkou MATYÁŠ FILIP – 2:3! Asistence: Vladimír Brož a Pavel Kordule.
    35:50 Matyáš FILIP - 2:3
     
    36:35
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    A je to opět o dvě branky pro hokejisty z Vysočiny! Z druhé vlny si nabruslil do koncovky DANIEL KRENŽELOK, obdržel přesnou přihrávku od Lukáše Nedvídka a svou ránu procedil mezi betony Davida Stahla! Kotouč se sice jen velmi těsně dostal za brankovou čáru, ale červené světlo se rozsvítilo – 2:4! Asistence: Lukáš Nedvídek.
    36:35 Daniel KRENŽELOK - 2:4
     
    37:55
    Pavel Jekel předvedl nejlepší zákrok dosavadního večera! Matyáš Filip krásně zpoza branky našel mezi kruhy Jiřího Severu, který výborně pohotově pálil, ale z tohoto souboje nakonec vyšel jako vítěz třebíčský fantom!
     
    38:20
    Slovan se opět tlačil do koncovky. Ondřej Bláha ranou po ledě donutil betony Pavla Jekela k pohybu.
     
    39:21
    Domácí měli na hokejce ještě snížení ve druhé periodě, ale Jiří Severa nedokázal dobře zpracovat kotouč sám před brankou a zpožděná koncovka poté již postrádala rasanci.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Bílé hvězdy z Třebíče ve druhé třetině přetavily svou převahu celkem ve tři branky. Do kabin po druhé třetině jdou s vedením 4:2. Zároveň mají hru pod kontrolou a jsou na dobré cestě k zisku třech důležitých bodů v boji o předkolo play-off.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:47 .
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:39
    Martin Šťovíček poctivě čekal u pravé tyče, tak dlouho dokud jej nenašel adresnou přihrávkou Lukáš Nedvídek. Vše vyřešil David Stahl, který byl se svým betonem na pravém místě.
     
    41:43
    Chytrou kličkou o konstrukci branky si pomohl Přemysl Svoboda, který poté vyvezl kotouč z obranné třetiny Slovanu, což však bylo po hříchu vše.
     
    42:54
    Jakub Müller si pohlídal drzý průnik Matěje Psoty a zpracoval jej u hrazení.
     
    43:42
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Martin Šťovíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:02
    Jiří Severa hezky vybídl mezi kruhy ke střele Matyáše Filipa, ale jeho střelu dokázala hostující obrana na poslední chvíli zablokovat.
     
    45:09
    Domácí se usadili v útočné třetině a hodně štiplavou ranou od modré se prezentoval navrátilec Martin Vágner, ale ani jeho rána si cestu k brance nenašla.
     
    45:42
    Martin Šťovíček na ledě, hosté v plném počtu.
     
    47:02
    Marek Laš se neodvážil ke střele bekhendem a jeho následná zadovka, která měla jeho akci vyšperkovat, skončila na hokejce domácího Ondřeje Bláhy.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Marek Laš – 2 min., držení).
     
    48:01
    Třebíč v oslabení vyhazuje přes všechny čáry. Domácí musí opět od Davida Stahla.
     
    48:23
    Bomba Jakuba Müllera od modré skončila na zadním plexiskle.
     
    48:40
    Opět Jakub Müller, tentokrát musel však zasáhnout ramenem Pavel Jekel! Velmi účinný zásah hostujícího strážce branky!
     
    49:24
    Vladimír Brož měl hodně místa, napřáhl, ale i jeho ránu pokryl Pavel Jekel! Toto byla jedna z nejlepších přesilovek domácích v utkání.
     
    49:39
    Třebíč kompletní.
     
    51:13
    Marek Laš napřáhl u pravého mantinelu, David Stahl kotouč v lapačce neschoval, ale aspoň je vyrazil mimo tři tyče.
     
    52:03
    Martin Tůma byl na konci kombinace celého ústeckého útoku, ale rána z první mu z levého kruhu nesedla. Mohlo být ještě drama, jelikož pokud by kotouč dobře trefil, Pavel Jekel by jen stěží zasahoval.
     
    53:03
    Třebíč se už nikam nežene. Slovan zakládal útok zpoza své branky a hosté poctivě čekali, co domácí s rozehrávkou provedou.
     
    Dnešní utkání sleduje v Ústí nad Labem 430 diváků.
     
    54:09
    Vladimír Brož má chuť proti svým bývalým spoluhráčům. Hezky se protáhl přes střední pásmo, ale jeho rychlou střelu zápěstím schoval v lapačce Pavel Jekel.
     
    55:27
    Icing Slovanu. Vhazovat se bude před Davidem Stahlem.
     
    56:12
    Pavel Jekel si sám nadělal potíže chybnou rozehrávkou, ale následný kotouč, který zamířil do jeho brankoviště z hole Ondřeje Bláhy schoval a hru přerušil.
     
    57:00
    Slovanu rozhodně nelze upřít snaha, ale zatím to nestačí ani na kontaktní branku. Matěj Hes prolétl obranou Třebíče, ale Pavel Jekel měl opět rameno na místě a jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny. Na kotouči hosté z Třebíče, kteří kontrolují závěr utkání.
     
    59:05
    Ondřej Bláha ještě mohl zadělat na drama, ale o kousek nedosáhl na dlouhou přihrávku, která nakonec proletěla hostujícím brankovištěm.
     
    59:07
    Po ofsajdu hostů se bude vhazovat ve středním pásmu. Ani to nevypadá, že by se domácí pokusili o hru bez brankáře, o výsledku je rozhodnuto.
     
    59:35
    Domácí fanoušky ještě alespoň potěšil na cestu domů David Stahl, jenž vytáhl parádní zákrok lapačkou proti tutovce Matěje Psoty!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už jsme se branky nedočkali, a tak si hosté dokráčeli pohodlně k vítězství 4:2 a zaslouženě si odváží na Vysočinu tři body!
     
    Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já děkuji za pozornost. (20:25:12)

    Tomáš Suchánek

    Branky a nahrávky: 16. Krliš (Svoboda, Š. Jelínek), 36. Filip (Vl. Brož, Kordule) – 5. Bittner (Furch, P. Kratochvíl), 23. D. Krenželok (Václavek), 27. Šťovíček (Szathmáry, Nedvídek), 37. D. Krenželok (Nedvídek)


    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – M. Vágner (A), Müller, Vl. Brož (C), Mareš, Zukal, Hes (A) – Krliš, Svoboda, Tůma – Filip, Kordule, Severa – O. Bláha, Dörner, Jelínek.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Furch, Szathmáry, Padrnos, Nedbal, Kowalczyk, D. Krenželok, Hort – Laš (C), Nedvídek (A), Šťovíček (A) – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Michálek, Václavek, Ferda – Malec, Tadeáš Král, T. Havránek.

    Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Hejl, Podrazil

    Diváci: 430
    ocianews.com