Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Piráti Chomutov
Pondělí 27.01.2020, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga - o pořadí v play-off • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu 16. kola Chance Ligy skupiny o pořadí v play-off mezi celky VHK ROBE Vsetín a Piráti Chomutov.
     
    Vzájemná utkání v této sezóně:
    12. 10. 2019 Vsetín – Chomutov 5:2
    2. 12. 2019 Chomutov – Vsetín 6:2
    19. 12. 2019 Vsetín – Chomutov 3:4p
    8. 1. 2020 Chomutov – Vsetín 6:4
     
    Piráti Chomutov

    Piráti jsou na třetím místě s jednobodovou ztrátou na druhý Přerov, naopak náskok jednoho bodu mají na svého dnešního soupeře ze Vsetína.

    V uplynulých pěti utkání Chomutov zvítězil dvakrát. Na svém ledě porazil Litoměřice 3:1, stejným poměrem následně vyhrál také v Havířově.
    Pirátům se nedařily hlavně domácí zápasy, v kterých podlehli Českým Budějovicím, Přerovu a naposledy Slavii.

    Zápas minulého kola: Chomutov – Slavia 1:4
    Střelci Chomutova: Marek Tomica
    Domácí byli v utkání patnáctého kola proti Pražanům střelecky aktivnější, ale až do 35, minuty nemohli Michajlova v brance Slavie překonat. Tomica se nakonec stal jediným střelcem Pirátů, hostujícímu celku pomohly dvě slepené branky, z nichž jedna padla těsně před koncem druhé třetiny a druhá na začátku třetí části utkání.

    Nejproduktivnějším hráčem Chomutova je s čtyřiačtyřiceti body Petr Stloukal (21+23). Je zároveň také nejlepším střelcem a nahrávačem, kde mu společnost dělají Nicolas Hlava (13+23) a Tomáš Pitule (9+23). Mezi obránci je na tom v počtu kanadských bodů nejlépe Dušan Žovinec (5+13). Gólmanskou jedničkou je s úspěšností 92,20 % Dominik Pavlát.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Valaši jsou v tabulce čtvrtí, od vyšších příček je však dělí jen bod, respektive dva. Náskok Vsetína na pátou Slavii je sedmibodový.

    Po sérii tři porážek v řadě zvrátili Vsetínští tuto bilanci v Litoměřicích. Stejně jako Chomutov, také Vsetín vyhrál z posledních pěti utkání pouze dvě. Doma porazil Havířov 4:1 a naposledy se radoval právě v sobotu, a to z výhry 6:2. Mezi těmito dvěma zápasy však Vsacané ztratili body s Porubou, Českými Budějovicemi a Přerovem.

    Zápas minulého kola: Litoměřice – Vsetín 2:6
    Střelci Vsetína: Martin Procházka, Branislav Rehuš, David Březina, Sebastian Gorčík, Vít Jonák, David Tůma.
    Valaši se prosadili už v první minutě, která tím také naznačila průběh úvodní třetiny a celého zápasu. Během prvních dvaceti minut padlo pět branek a hosté vedli 2:3. Následně Vsetín svůj náskok už jen navyšoval a zaslouženě si po tomto duelu připsal tři body.

    Na špici tabulky kanadského bodování najdeme ve vsetínském týmu Antonína Pechance (10+24), hned za ním je Radim Kucharczyk (15+18) následován Davidem Tůmou (16+16), jenž je také nejlepším střelcem. Mezi nejlepšími nahrávači pak kromě jmenovaných najdeme ještě Ondřeje Slováčka (5+26) a kapitána Víta Jonáka (12+18).
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše. Obě ve speciálních dresech, které oblékli v rámci akce Legenda legendám.
    Valaši nastupují v dresech s podobiznou Josefa Ryžova, Piráti mají mají na těch svých Josefa Voláka.
     
    První formace dnešních soupeřů jsou připraveny, můžeme začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Aktivněji začali Valaši, kteří se usadili v útočném pásmu a hned soupeřova gólmana ohrozili několika střelami z kruhu. Na všechny střelecké pokusy Lukeš viděl a skončily v jeho výstroji.
     
    01:53
    Březina si vybruslil mezi dvěma hráči soupeře až do dobré střelecké pozice, odkud se snažil prosadit okolo pravé ruky hostujícího brankáře.
     
    02:31
    Hunkes z mezikruží trefil pouze levou tyčku chomutovské branky a Valaši se stále drží v pásmu. Ze zápasu uplynuly necelé tři minuty a Chomutov se ještě nedostal do útoku.
     
    03:27
    Jonákovu střelu z pravého kruhu vyrazil Lukeš za branku, následná střela Vsetína končí na vnější síti.
     
    03:57
    Do první šance se dostali taky hosté. Od modré čáry pálil ihned po buly Žovinec. Bláha na jeho střelu dobře viděl a ukryl ji ve své výstroji.
     
    04:56
    Po aktivním začátku plném střel se situace na ledě zklidnila. Hra se přelévá z jedné strany na druhou a hraje se především okolo mantinelu.
     
    05:42
    Piráti drží puk na svých hokejkách, jenže se nemohou dostat přes útočnou modrou čáru. Vsetínská obrana zatím funguje stejně dobře útok v prvních třech minutách. V posledních okamžicích jsme však žádnou střelu na branku neviděli.
     
    06:54
    Zmatku v brankovišti se snažili využít Rehuš s Gorčíkem. Snaha v předbrankovém prostoru k první vstřelené brance nepomohla a na druhou stranu se v přečíslení dva na jednoho ocitli hosté. Střela z pravého křídla skončila na brankou.
     
    07:35
    Ondračka udržel kotouč na modré čáře, díky čemuž se domácím opět podařilo usadit v útočném pásmu. Střelu Procházky z mezikruží vytěsnil Lukeš na hokejku jiného vsetínského hráče, který objel branku a nahrál Ondračkovi. Také vsetínský junior vyzkoušel své střelecké štěstí, ale ani on neuspěl.
     
    08:14
    Piráti zvýšili své tempo a také oni se pokouší prosadit. Bekhendový pokus Suchého z hranice brankoviště pokryl Bláha lapačkou.
     
    09:06
    Chomutovské zakázané uvolnění zařídilo vhazování v útočném pásmu Vsetína. Střelu z vrcholu pravého kruhu zblokoval před brankou Rýgl a Lukeš má kotouč pod lapačkou.
     
    10:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., sekání).
     
    10:49
    Vsetínu se nepodařila zakončit úvodní přesilovková kombinace a Chomutov vyhazuje.
     
    11:18
    Piráti se i s pukem dostali do útočného pásma, kde teď úspěšně sbírají cenné sekundy.
     
    11:41
    Až teď se Valachům podařilo vrátit zpět před Lukeše. První Smetanovu střelu od modré zblokoval Hlava, proti druhé už musel zasahovat chomutovský gólman.
     
    12:09
    Hosté v plném počtu.
     
    12:49
    Přesilovka domácího celku už sice skončila, nicméně Vsetín se čím dál tím víc tlačí do brankoviště. Kotouč se nebezpečně pohybuje okolo brankové čáry.
     
    13:12
    Vítkovi s Jeřábkem se podařilo převzít puk od Tomicy, který chtěl opustit obranné pásmo. Vítek i s kotoučem povyjel na pravé křídlo, odkud nahrál na teč připravenému Hořanskému. Ten puk nasměroval nad pravý horní roh.
     
    14:25
    Po delší době se hostům podařilo dostat kotouč zcela pod kontrolu. Při přechodu do útoku je však zastavilo postavení mimo hru.
     
    14:35
    Ani po vhazování se Piráti před Bláhu nedostali a opět musí bránit. Hunkesovo jednoduché nahození od modré čáry končí za brankou.
     
    15:08
    Také Vsetínští jsou donuceni rozehrávat až z hloubi svého pásma a ani oni to nemají jednoduché.
     
    15:40
    Procházka se dostal do brejku, v kterém jej nedovoleně zastavil hostující Lang. Uvidíme trestné střílení.
     
    15:40
    Procházka zakončil nájezd úplně stejně jako ve svém brejku ve hře. Pokus k levé tyči skončil na betonu Lukeše.
     
    16:01
    Vítek tečoval Ondračkovu střelu od modré a nechybělo mnoho, aby se mezi betony gólmana dostala až za brankovou čáru. U levé tyče byl na dorážku připraven Šilhavý, ten už se ale po Vítkově dalším zakončení k puku nedostal.
     
    16:34
    Procházka objel chomutovskou branku a poslal kotouč do chumlu hráčů před brankou, kde hledal Dostálka s Volfem. Hlavně druhý jmenovaný se pokoušel o zakončení, ale přes bránící hokejky soupeře netrefil puk ideálně.
     
    17:35
    Suchý vybojoval kotouč v rohu za vlastní brankou a podél mantinelu rozehrál. Ve středním pásmu dostal puk na hokejku znovu a tentokrát už nahodil do útočného pásma.
     
    18:33
    U Bláhy se hra dlouho nezdržela, Chomutovu se nepodařilo ani jednou vystřelit a puk putuje na druhou stranu.
     
    19:27
    Ani Vsetínu se nyní nedaří udržet v útoku. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ani jeden celek se nemůže dostat do zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zápas začal tlakem ze strany Vsetína. Valaši měli nespočet gólových šancí, ale ani jednu neproměnili. Chomutov se do své první větší příležitosti dostal až v deváté minutě po jedné z klidných pasáží první třetiny. Valaši si vyzkoušeli také přesilovou hru, v níž se dočkali střely až v závěru, když nadvakrát zakončoval Smetana. Vsacané byli aktivnějším týmem i nadále, což vyústilo také v nedovolený zákrok Langa, po kterém bylo nařízeno trestné střílení. To Procházka neproměnil a úspěšní nebyli ani jeho spoluhráči v dalším průběhu prvního dějství.

    Převahu Vsetína dokazují taky střelecké statistiky – Valaši vystřelili celkem 15x, Piráti 2x.
    Druhá třetina začne cca v 18:19.
     
    Týmy už se převlékly do svých klasických dresů a jsou připraveny na začátek druhé třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Smetana – 2 min., krosček).
     
    20:18
    Langova střela od modré čáry skončila v Bláhově náruči. Po následné vhazování na levém kruhu se Valaši osvobozují.
     
    20:38
    Bláha musí řešit další situaci, Jan Svoboda zakončil z pravého kruhu na bližší tyč. Domácí gólman střelu zastavil betonem.
     
    21:15
    Vsetínu se dlouho dařilo držet puk z Lukešovou brankou, ale po pravém křídle znovu unikl Jan Svoboda. Jeho další zakončení se podobalo tomu předchozímu, přičemž Bláha opět úspěšně zasáhl.
     
    21:38
    Tůma ze středního pásma nahodil za Lukešovu branku, kde teď oba celky bojují o kotouč.
     
    22:07
    Puk se opět nachází v obranném pásmu Chomutova. Smetana každým okamžikem naskočí na ledovou plochu. Tato přesilovka se hostům nevyvedla.
     
    22:10
    Domácí v plném počtu.
     
    22:38
    Vsetínští jsou v plném počtu a okamžitě se nastěhovali do útočného pásma. Hryciowovu střelu od modré Lukeš vyrazil a poradil si taky s pokusem Procházky z ostrého úhlu. Vhazovat se bude po pravici chomutovského gólmana.
     
    23:27
    Jonák prokličkoval mezi hráči a přiblížil se až k levé tyčce Lukešovy branky. Snažil se poslat puk mezi beton a brankovou konstrukci, hostující brankář záměr domácího kapitána odhalil a ukryl puk v lapačce.
     
    24:25
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sebastián Gorčík – 2 min., krosček).
     
    24:34
    Další oslabení Vsetína opět začíná osvobozením domácího celku.
     
    24:57
    Chomutovu se zatím nedaří ani v této početní výhodě. Piráti se zatím nedostali do útočného pásma.
     
    25:27
    Hostům se podařilo rozestavit přesilovkovou formaci před Bláhou, ale už po první přihrávce se museli stěhovat do středního pásma.
     
    25:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Rýgl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:01
    Síly na ledě se vyrovnaly, čehož se hned snažil využít Procházka. Po pravém křídle se dostal před Lukeše. Na hranici brankoviště jej zastavil hostující útočník Sklenář.
     
    26:25
    Domácí v plném počtu.
     
    27:09
    Domácí se ve své zkrácené přesilovce drží před gólmanem soupeře. Přihrávky jdou zatím jen kolem mantinelu.
     
    27:19
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Další nahrávky už hru rozpohybovaly a po rychlých a hlavně přesných nahrávkách se puk dostal k BRANISLAVU REHUŠOVI na hranici brankoviště, odkud jej vsetínský útočník okolo betonu dostal za brankovou čáru. Asistence: Vít Jonák, Sebastian Gorčík.
    27:19 Branislav REHUŠ - 1:0
     
    29:02
    Obraz hry se ani po ukončen vsetínské přesilovky nezměnil, Valaši se stále drží v útočném pásmu. V dobré střelecké pozici se nacházel Hořanský, jehož střela z levého křídla těsně minula odkryté místo pod horní tyčkou.
     
    29:42
    Hryciow nahodil na Lukešovu bránu od modré čáry. Chomutovský brankář okamžitě rozehrál a hra je ve středním pásmu.
     
    31:02
    Valaši se ani na druhý pokus před Lukešem neudrželi a na druhou stranu se vydali Pitule s Chrpou. Jejich souhra skončila v Bláhově lapačce a hra je přerušena.
     
    31:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dušan Žovinec – 2 min., držení).
     
    31:44
    Chomutov vyhazuje. Smetana s Jonákem se postarali o rozehrávku a vyvezení puk zpoza vlastní branky.
     
    32:13
    Hraje se ve středním pásmu. Vsetínu se nedaří propracovat k přechodu do útočného pásma. Gorčík pouze nahazuje.
     
    32:35
    Hunkes zkusil Lukeše zaskočit rychlou střelou od modré čáry. Ta však nebyla dostatečně prudká a přesná, aby chomutovského brankáře ohrozil. Stejnou střelu zkusil ještě jednou, tentokrát puk končí na betonech.
     
    33:17
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Jiří Hunkes vystřelil od modré čáry a jeho střelu vyrazil Lukeš levým betonem do volného prostoru před brankou. Tam si nabruslil DAVID BŘEZINA a poslal kotouč do zcela odkryté pravé části branky. Asistence: Jiří Hunkes, David Tůma.
    33:17 David BŘEZINA - 2:0
     
    33:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Havel – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    34:14
    Další vsetínská přesilovka začala střelou z vrcholu pravého kruhu a následnou dorážkou Vítka z hranice brankoviště. Po zákroku Lukeše proběhla menší pošťuchovaná právě mezi Vítkem a bránícím Langem.
     
    34:51
    Chomutov vyhodil kotouč až za Bláhovu branku. Vsetínu se bez problému podařilo vrátit, ale hraje se především podél mantinelu.
     
    35:21
    Na přihrávku si na levém kruhu počkal Březina. Po přesné nahrávce od pravé tyče pálil střelec druhé vsetínské branky z první. Lukeš byl připraven.
     
    35:31
    Volného puku v brankovišti si všimli Tůma s Březinou a okamžitě se po něm vrhli. Všiml si toho hostující obránce Seemann, který se vydal problém okamžitě řešit. Lukeš byl však rychlejší a celou situaci pro svůj tým včas zachránil.
     
    35:57
    Hosté v plném počtu.
     
    36:30
    Bláha na střelu Hlavy z vrcholu levého kruhu vůbec neviděl. Naštěstí pro něj puk skončil na clonícím Šagátovi, který jej nedokázal zpracovat dostatečně rychle. Předal ho proto zpět Hlavovi a jeho ránu z pravého křídla skryl vsetínský brankář v lapačce.
     
    37:39
    Rýglovu střelu od modré čáry zblokoval Šilhavý do rohu kluziště. Piráti se teď drží v útočném pásmu.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Suchý – 2 min., držení).
     
    38:21
    Vsetínští začali svou přesilovkovou kombinaci nenápadně, ale zakončili ji ve velkém stylu. Za rozpohybovaného brankáře nakonec z mezikruží zakončoval bez přípravy Rehuš. Lukeš zasáhl na poslední chvíli a držel puk mezi rukou a tělem.
     
    39:13
    Piráti se osvobodili a střídají.
     
    39:42
    Chomutov se mohl dostat do přečíslení tři na dva, jenže přihrávka Hlavy na Rýgla ve středním pásmu nebyla přesná. Piráti budou rozehrávat zpoza své branky a znovu se i přes oslabení pokusí dostat do útoku.
     
    39:57
    Hosté vybojovali vhazování před Bláhou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Valaši přečkali dvě oslabení a následně se ukázali v přesilové hře. Skóre otevřel v početní výhodě Branislav Rehuš. V další přesilovce zopakoval stejný počin i David Březina a Valaši se ocitli v dvoubrankovém vedení. To zůstalo i přes další dvě početní výhody Vsetína až do konce druhé třetiny.

    Také ve druhé třetiny byli střelecky aktivnější Valaši. Počet střel po druhé třetině je 28:6 (15:2, 13:4).
    Třetí třetina začne cca v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Vsetínští vyhráli vhazování a usadili se v útočném pásmu. Rehušovi se nepodařilo zpracovat v mezikruží Ondračkovu přihrávku z pravého křídla a z dobré pozice nezakončil.
     
    41:08
    Chrpa vyslal svůj bekhendový pokus přes bránícího Drtinu. Bláha zasahuje levým betonem.
     
    41:29
    Llewellynova střela z ostrého úhlu proletěla brankovištěm a v rohu kluziště si puk pro sebe vybojovali Valaši. Jejich vyhození však končí na zakázaném uvolnění.
     
    42:13
    Hlava svádí boj o kotouč s Hunkesem za brankou Vsetína. Hraje se stále za domácí bránou.
     
    42:29
    Do útoku se za Vsetín vydali Dostálek s Šilhavým. Dostálkovi v první přihrávce zamezil bránící hráč, ale následná akce už se povedla. Šilhavý Seemanna obešel a zamířil mezi Lukešovy betony.
     
    43:11
    Vsetínští byli zahnání do svého pásma, ale puku se nevzdali. Smetana jej z mezikruží poslal nachystanému Hořanskému, jenž se bez problému dostal zpět před Lukeše.
     
    44:10
    Valaši vyhráli vhazování po zakázaném uvolnění Pirátů a ihned se dostali do střelecké příležitosti. Pechancovu střelu zablokoval u pravé tyče Štochl.
     
    Dnešní utkání sleduje 2670 diváků.
     
    45:16
    Bláha musel po delší době opět zasahovat, když od modré čáry vystřelil Chrpa. Vsetínský gólman po zákroku lapačkou rozehrál a domácí se stahují před Lukeše.
     
    46:12
    Jedna z Volfových střel orazítkovala pravou tyčku chomutovské branky, druhá proletěla okolo Lukešovy vyrážečky.
     
    46:47
    Ve velké příležitosti se na hranici brankoviště ocitli taky hosté, konkrétně Matyáš Svoboda se Stanislavem Vrhelem. Bláha na střelu přes clonícího hráče vůbec neviděl a puk se pouze zastavil na jeho betonech.
     
    48:12
    Piráti jsou nyní aktivnějším týmem, drží se před brankou a rychle kombinují. Rýglovu střelu od modré zblokoval Ondračka. V další velké šanci se ocitl Chrpa, jenž zakončoval od levé tyče.
     
    48:33
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Březina – 2 min., krosček).
     
    48:43
    Vsetínští okamžitě vyhazují.
     
    49:03
    Drtina se po levém křídle vydal do útoku. Střelu z vrcholu kruhu nastavil bránící Lang a Lukeš zasahovat nemusel.
     
    50:02
    Chomutov se dostal do pásma, ale nikoliv ke střele. V tomto aspektu jsou stále aktivnější domácí, kteří i přes početní nevýhodu vyvážejí kotouč a z dobrých pozic před Lukešem zakončují.
     
    50:33
    Domácí v plném počtu.
     
    51:02
    Chrpa dostal do mezikruží přihrávku z levého křídla od Šagáta. Prudkou ránu Bláha vyrazil před sebe, kde ještě čekal Matyáš Svoboda. Ten si nabruslil k levé tyčce a pokusil se vsetínského brankáře překonat ještě z této pozice.
     
    51:41
    Bláha vytěsnil Sklenářův pokus a do útoku se vydali Valaši. Dostálek mohl v přečíslení vybídnout Březinu, nakonec však sám zakončil a Lukeš má puk v lapačce. Dostálek jen krčí rameny.
     
    52:43
    Dostálkovi předchozí útočná akce nestačila, a tentokrát se po pravém křídle vydal před chomutovskou branku sám. Se zakončením vyčkal, až se dostane na hranici brankoviště, kde jej zastavil hostující obránce Havel.
     
    53:30
    Kotouč zůstal osamocen v rohu kluziště za Bláhovou brankou. Odtud jej hostující hráči vyhodili a v mezikruží jej zachytil obránce Lang, který na nic nečekal a okamžitě vystřelil k pravé tyči. Domácí brankář bleskově vytáhl svůj pravý beton a puk zastavil.
     
    53:51
    Blízko gólu byl také domácí útočník Rehuš, který pálil z podobné pozice jako Lang.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vít Jonák – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Svoboda – 2 min., sekání).
     
    54:44
    Valaši vyslali do útoku svého zástupce, kterým se stal Březina. Ten také z předbrankového prostoru zakončil, načež se u pravé tyče Lukešovy branky strhla menší potyčka, jejímž hlavním aktérem byl právě vsetínský střelec.
     
    54:44
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (David Březina – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 2 min., hrubost).
     
    55:31
    Na straně Chomutova se v nadějné pozici na vrcholu levého kruhu ocitl Seemann. Bláha si proti jeho střele počínal stejně dobře, jako Lukeš na druhé straně, kterého nebezpečným bekhendovým pokusem do levého dolního rohu ohrozil Volf.
     
    56:04
    Obě mužstva v plném počtu.
     
    56:28
    Jeřábek rozehrával zpoza vlastní branky. Vsetín zvolil pro založení útočné akce dlouhé nahrávky, a nakonec tak puk do pásma jen protečoval.
     
    56:54
    Pirátům se podařilo rychle vrátit a následovat bude také početní výhoda hostujícího celku. Za podrážení putuje na trestnou lavici Gorčík.
     
    57:20
    Vsetín puk vyhodil a má jej pod kontrolou.
     
    57:35
    Valaši drželi puk dlouho u mantinelu za vlastní brankou. Rozhodčí přerušuje hru.
     
    57:47
    Vhazování ve středním pásmu vyhráli hosté a Suchý rozehrává z pravého kruhu chomutovského obranného pásma.
     
    58:04
    Procházka s Jonákem se dostali do přečíslení dva na jednoho. Prvně jmenovaný nahrál na pravé křídlo Jonákovi, který kotouč bekhendem nasměroval do středu hostující branky.
     
    58:30
    Rýgl vybojoval puk v útočné třetině a obratem z pravého kruhu vystřelil. Bláha střelu k levé tyči kryje.
     
    58:54
    Domácí v plném počtu.
     
    59:21
    Do konce třetí třetina zbývá necelá minuta a v rohu za vsetínskou brankou se strhla další potyčka. Tentokrát se v souboji představili Jiří Hunkes a Matyáš Svoboda.
     
    59:21
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:21
    Lukeš zůstává na střídačce.
     
    59:44
    Drtina ze středního pásma vyhazuje za prázdnou chomutovskou branku.
     
    59:56
    Bláhovo čisté konto je ještě v posledních sekundách v ohrožení. Problémy měl se skákavým pukem u levé tyče a od modré čáry ještě vystřelil Llewellyn. Také s touto střelou si ale vsetínský brankář dokázal poradit.
     
    Konec zápasu.
     
    Valaši začali třetí třetinu opět aktivněji, ale také Chomutov dokázal říci své. Ne však po stránce gólové, jelikož se hostům v dnešním utkání nepodařilo prosadit ani jednou.
    Nejlepšími hráči jsou na obou stranách vyhlášení gólmani – za domácí tedy Ondřej Bláha, za hosty pak Štěpán Lukeš.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze vsetínského Lapače Vám přeji příjemný zbytek večera. (20:15:38)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 28. Rehuš (Jonák, Gorčík), 34. Březina (Hunkes, D. Tůma)


    VHK ROBE Vsetín: Bláha (Gába) – Smetana, Ondračka, J. Drtina, Jeřábek, Hryciow, Hunkes – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Procházka, L. Volf, Dostálek – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Karafiát.
    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – R. Havel, Rýgl, Seemann, Žovinec, Lang, Štochl, Hlaváček – J. Sklenář, Suchý, Vrhel – Hlava, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Matyáš Svoboda, Chrpa, Šagát.

    Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Polák, Axman

    Diváci: 2670
    thejrc.org