Jekatěrinburg – Barys 2:4 (kon.) | Čeljabinsk – Kazaň 2:4 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 1:4 (kon.)
Soči – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 7:4 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 1:0)
HC ZUBR Přerov
Pondělí 27.01.2020, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga - o pořadí v play-off • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den z Budvar arény, kde dnes společně budeme sledovat souboj prvního s druhým. Proti českobudějovickému Motoru se dnes představí Zubři z Přerova.
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Českobudějovičtí hokejisté mohou být s probíhajícím ročníkem Chance ligy nadmíru spokojeni. V čele tabulky mají náskok již 35 bodů. Vzhledem k bodovému náskoku mají jisté play off, v případě výhry nad Přerovem by si pak jistě upevnili první místo do konce základní části. A to již na konci ledna.

    Svými výkony nepřestává udivovat Pavel Pýcha. Jako správný kapitán svůj tým bodově táhne a z pozice obránce do svých statistik zaznamenal již 51 bodů, což z něho dělá druhého nejproduktivnějšího hráče celé ligy.
     


    HC ZUBR Přerov

    I přerovským hokejistům se v posledních zápasech Chance ligy poměrně daří. Díky poměrně konzistentním výkonům si v tabulce zajišťují momentálně druhé místo, které hájí těsným jednobodovým náskokem proti Chomutovu. Dva body k dobru pak mají na čtvrtý Vsetín.

    V posledních šesti zápasech si připsali celkově pět výher. Dvě z toho uzmuli až po prodloužení či v nájezdech. Jediná prohra pak přišla v hlavním městě, kde Zubři nestačili na pražskou Slavii.
     
    Oba týmy nastoupí ve speciálních dresech. Motor v rámci projektu Legenda pomáhá oblékne dresy s Antonínen Španingrem, přerovští hráči pak nastopuí s podobiznou Vojtěcha Buriana na svém trikotu.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Allen, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, Šimánek, J. Kloz – Z. Doležal, M. Novák, Gilbert – Endál, Michnáč, Raška I – Prokeš, Beránek.

    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Weinhold, Zbořil, Kubeš, Krisl, Forman, Šnajnar, Dřímal – Berger, Hejcman, Číp – T. Doležal, Popelka, Navrátil – Kočica, Moučka, Š. Kratochvil – Matěj Svoboda, Süss, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Kreuzer, Sedláček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Adam Raška se postavil k úvodnímu vhazování, ale na hokejky svých nových spoluhráčů ho nevybojoval. První útočnou akci tak může založit Přerov.
     
    01:38
    Vít Christov si najížděl nikým nehlídaný před branku, kam po chvíli dostal také přihrávku. Rychle letící kotouč ale nedostal na hůl, jak by potřeboval, a rychlou akci z první v branku nepřetavil.
     
    02:49
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Radek Číp – 2 min., podrážení).
     
    02:49
    René Vydarený se zkoušel protáhnout podél mantinelu hlouběji do útočného pásma, v tom byl ale faulován a jeho tým tak bude hrát první přesilovou hru v utkání.
     
    03:38
    Motor už rozjel svou přesilovkovou kombinaci. K první střele v početní výhodě se dostal Martin Novák, který si rychle zpracoval přihrávku a zamířil na vzdálenější tyč. Tam byl Petráskův připravený beton.
     
    04:54
    Číp se vrací zpět na ledovou plochu. Zubr moc střeleckým pokusům ve vlastním oslabení čelit nemusel. Českobudějovičtí hokejisté se sice drželi v pásmu, ke střele se ve většině případů ale neprokombinovali.
     
    05:48
    Vít Christov se krásně protáhnul skrze přerovskou obranu, načež se dostal sám až před Petráska. Ten ale vytáhl pohotový zákrok a svůj tým uchránil od první inkasované branky. Christov po celé akci ještě dotlačil kotouč na brankoviště, kde ho přerovský brankář přikrývá do své výstroje.
     
    06:42
    Českobudějovický tým se i nyní držel v útočném pásmu, kvůli dobré defenzivě hostů, která nyní dobře zaparacovala, se však do žádné další nebezpečnější šance nepropracoval.
     
    07:32
    Trma vrma před domácí brankou! Na místo činu rychle přispěchal Zdeněk Doležal, jenž se snažil o dorážku, nakonec však bez úspěchu. Petrásek je i tentokrát úspěšný.
     
    07:43
    Lukáš Endál se ihned po vhazování dostal ke střele. Svižným pokusem ale trefil jen Petráskovo rameno, od kterého se kotouč odráží zpět do hry. Motor stále v pásmu.
     
    08:20
    Conor Allen napřáhl na modré čáře, načež nadělal Petráskovi trochu obtíže. Ten si však i v tomto případě dokázal poradit. Jihočeši jsou stále v útočném pásmu a snaží se o kombinaci.
     
    09:21
    Adam Raška číhal před hostující brankou, kam dostal přihrávku. Ještě si popojel před odkrytou část. Kotouč si pak srovnal a zkusil zamířit mezi brankáře a tyč. Petrásek ale včas přesunut.
     
    09:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu první branku dnešního zápasu, Motor zužitkoval svůj tlak. René Vydarený nahodil od modré čáry, načež jeho pokus přesně k tyči tečoval RADEK PROKEŠ. Asistence: René Vydarený, Albert Michnáč.
    09:40 Radek PROKEŠ - 1:0
     
    10:46
    Rostislav Šnajnar si najel do útočného pásma, kde se s ničím nepáral, napřáhl a vypálil. Jeho pokus byl ale zablokován Ivanem Lytvynovem. Šnajnar pak ještě střílel z velkého úhlu, ovšem bez úspěchu, Strmeň se přesunul a připsal si úspěšný zákrok.
     
    11:30
    David Gilbert jel spolu s Martinem Novákem do útočné akce. Novák vracel kotouč před branku, kde jej Gilbert musel v krkolomné pozici zpracovat a z otočky ho pak poslat na branku. Pokus neměl potřebnou razanci a i proto s ním neměl Petrásek problém.
     
    12:47
    Zubři se pokusili o připsání i druhého střeleckého pokusu na branku. Zatím však neúspěšně. Českobudějovičtí pak hru převrací na opačnou stranu a už jsou nastěhováni před Petráskem.
     
    13:38
    Jan Kloz při přechodu do útočného pásma dobře zpracoval kotouč, jeden z hostujících obránců mu pak ale ve slibně se rozvíjející šanci nedovolil pokračovat.
     
    14:49
    Lukáš Endál se zkoušel společně se svou formací dostat do pásma. Při přechodu přes modrou čáru se ale s kotoučem dostal za hranici čáry, a tak sudí píská postavení mimo hru, které vrací děj utkání do středního pásma.
     
    15:32
    Tomáš Doležal se vydal do útočné akce, když jel se spoluhráčem dva na dva. Doležal střílel zhruba z prostoru mezi oběma kruhy, bohužel pro něj ale trefil jen dobře postaveného Strmeně, který si navíc povyjel a zabránil kotouči v cestě do branky ramenem.
     
    16:45
    Conor Allen nahodil kotouč z modré čáry až za hostující svatyni. Zde si ale Motor kotouč zpět na své hole nevybojoval, a tak se musí z pásma stěhovat pryč.
     
    17:49
    Jeden z přerovských hráčů dostal dobrou přihrávku před odkrytou svatyni, na což zareagoval Jakub Suchánek, který se vrátil a zablokoval střelecký pokus až vysoko do ochranné sítě.
     
    19:25
    Adam Raška vystřelil ihned po vhazování v útočném pásmu. Jeho pokus nebyl vůbec špatný, nicméně Petrásek si povyjel z brankoviště a bezpečně ho schoval někde ve své výstroji. Znovu se tak bude vhazovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut, které nakonec moc vzrušení nenabídly. Motor se dostal do vedení, potom měl i několik dalších dobrých pokusů, Petrásek už byl ale neomylný. Na opačné straně pak jednu slibně se rozvíjející šanci Přerova zmařil obránce Suchánek.

    Další perioda začne přibližně v 18:20.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku – 13:9
    Střely mimo – 5:4
    Zblokované střely – 2:3
    Bloky – 3:1
    Úspěšnost vhazování – 74%:26%
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Miroslav Holec se s kotoučem na holi otočil na modré čáře směrem k brance. Poté vypálil. Jeho pokus byl ale zablokován jedním z hráčů před brankou vysoko nad horní tyč.
     
    21:51
    Jakub Babka přispěchal s další střelou od modré čáry. Jeho pokus už byl o něco lepší. Mířil doprostřed branky, přičemž musel Petrásek dávat pozor, aby jej někdo z hráčů před svatyní netečoval. Hostující gólman nakonec kryje pokus bez větších obtíží.
     
    22:25
    Českobudějovičtí hráči se zatím od začátku periody drží v útočném pásmu, nyní si připsali další poměrně slušnou střelu. I tu Michael Petrásek udržel ve své výstroji a zařídil další vhazování po své pravé ruce.
     
    23:23
    Lukáš Endál měl kotouč na holi, když se proháněl po pravém křídle z brankářova pohledu. Zničehonic pak vypálil na vzdálenější tyč. Jeho svižný a hlavně nečekaný pokus drží přerovský gólman někde mezi rukou a tělem.
     
    24:49
    Adam Raška si šikovně najížděl před branku, když viděl, jak jeden z jeho spoluhráčů zajíždí za branku, aby mohl Raškovi poslat přihrávku. Rychlý pas ale posila na domácí soupisce minula.
     
    25:46
    Conor Allen se z pozice obránce objevil až na pravém kruhu z pohledu brankáře. Českobudějovický bek mířil dobře do odkrytého prostoru, avšak Petrásek se včas přemístil a jeho nebezpečnou střelu udržel před brankovou čárou.
     
    26:31
    Po dlouhé době svou pozornost zkusil i Jan Strmeň, který neměl s pokusem, který šel z větší dálky, výraznější problémy. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    27:10
    Jakub Suchánek si nabruslil s kotoučem až na vrcholek kruhu. Petráskovi navíc clonili dva domácí hráči. Suchánkův pokus ale nakonec kryje někde na svých betonech.
     
    28:37
    Jakub Babka dostal přihrávku na modrou čáru, odkud to zkusil z první. Střela mu ale nesedla a kotouč skončil až vysoko v ochranné síti. Pak se vhazuje po pravé Petráskově ruce.
     
    29:23
    Po delší době jsme zase viděli šanci, která už byla o něco nebezpečnější! Adam Raška stál sám před brankou, kam dostal kotouč přesně svou hůl. Zblízka Petráska ale nepřekvapil, ten domácího útočníka totiž vychytal zásahem svým pravým betonem.
     
    30:35
    Českobudějovičtí se stále drží v útočném pásmu a v posledních minutách jsou jednozonačně lepším týmem. Nyní pálil na vzdálenější tyč Miroslav Holec, ani jeho pokus přes pozorného Petráska ale neprošel.
     
    31:20
    S další střelou na přerovskou svatyni přispěchal opět Jakub Suchánek, který se dnes zdá být střelecky aktivní. Nyní jeho pokus zablokoval zřejmě poslední bránící hráč Přerova.
     
    32:31
    Adam Raška je při svém prvním startu za českobudějovický Motor při chuti. Nnyí opět mohl zapsat svou první trefu. Střílel z pravého křídla, přičemž jeho pokus Petráskovi ještě vypadl. Nikdo jej z domácích za brankovou čáru ale nedorazil.
     
    33:20
    Mikuláš Zbořil ujel se svými spoluhráči do přečíslení tři na jednoho! Zbořil dostal ve finální části celé akce přihrávku před branku, ale Jan Strmeň se parádně přemístil a betonem jeho pokus vytěsnil mimo nebezpečí, čímž si vysloužil potlesk domácích příznivců.
     
    34:17
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimon Kratochvil – 2 min., podrážení).
     
    35:16
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu druhou branku v přerovské síti! Ivan Lytvynov z vlastního pásma našel dobrou přihrávkou ZDEŇKA DOLEŽALA, který ji ještě lépe přebral a parádním způsobem se vyhnul hostující defenzivě. Poté po blafáku zasunul až za brankovou čáru. Asistence: Ivan Lytvynov, Jan Strmeň.
    35:16 Zdeněk DOLEŽAL - 2:0
     
    35:24
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Conor Allen – 2 min., sekání).
     
    36:55
    Přerovští hokejisté se drželi v útočném pásmu, nemohli se v něm ale napevno usadit. Poté se Motor vyhozením kotouče až k Petráskově brance osvobozuje a formace na oslabení může jet vystřídat.
     
    38:40
    Na ledové ploše se toho nyní moc neděje. Přerovští hráči se pokoušeli usadit v pásmu, leč bezúspěšně. Motor se pak vydává bojovat na opačnou stranu, tak uvidíme, zda bude úspěšnější.
     
    39:42
    Jan Berger se z rohu útočného pásma před domácí svatyni. Z její těsné blízkosti pak mířil do horních pater branky, což ale úspěch nepotkalo. Strmeň si povyjel a tuto střelu uschoval.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimon Kratochvil – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu. Její první části dominoval českobudějovický Motor, který nakonec převahu zužitkoval v početní výhodě, kdy se po povedené akci trefil Doležal a vedení Jihočechů navýšil.

    Další perioda začne přibližně v 19:20.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku – 27:20
    Střely mimo – 10:8
    Zblokované střely – 7:8
    Úspěšnost vhazování – 59%:41%
    Trestné minuty – 2:6
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:18
    Českobudějovičtí hokejisté začínají třetinu s přesilovou hrou v zádech. Nyní se usadili v útočném pásmu a už rozjíždějí útočnou kombinaci, uvidíme, kam to povede.
     
    42:11
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Lukáš Endál – 2 min., podrážení).
     
    43:49
    Krisl se dostal na útočnou modrou čáru, kam dostal přihrávku a prověřil pozornost Jana Strmeně. Jeho pokus nakonec brankář s pomocí jihočeské defenzivy dostává mimo nebezpečí.
     
    44:10
    Radek Prokeš s Martinem Beránkem ujeli do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný vzal celou akci na sebe, když zamířil do bližšího horního růžku. Zde byl připraven Michael Petrásek, který ramenem předvedl jistý zákrok.
     
    45:52
    David Gilbert projel hostující obranou bez větších problémů, poté se dostal až do zakončení. Mířil do vzdálenějšího horního růžku, který nakonec razantně minul.
     
    46:08
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hosté se radují, neboť snižují na jednobrankový rozdíl. Tomáš Doležal našel před branku si najíždějícího JAKUBA NAVRÁTILA, který vystřelil a nedal domácímu brankářovi příliš šancí. Asistence: Tomáš Doležal.
    46:08 Jakub NAVRÁTIL - 2:1
     
    48:20
    Martin Beránek se snažil protáhnout skrze přerovskou obrnau, ta mu průchod až do střelecké pozice ale neumožnilla, neboť jeden z Přerovských domácímu hráči kotouč vypíchl.
     
    49:43
    Českobudějovičtí hráči se tentokrát nastěhovali do útočného pásma, kde však Michaela Petráska v přerovské brance neohrozili. Kotouč nakonec ztrácí na modré čáře.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Matěj Svoboda – 2 min., sekání).
     
    51:20
    Jiří Šimánek si najel od modré čáry v plné rychlosti a s kotoučem na holi až někam do mezikruží. Odtud pak poslal dělovku na přerovskou svatyni. Petrásek měl štěstí, že ho svižný pokus trefil jen do ramene.
     
    52:39
    Matěj Svoboda je zpět na ledové ploše. Na trestné lavici nemusel nijak trnout. Kromě zmíněné Šimánkovy šance si domácí hokejisté více šancí nevytvořili.
     
    54:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zmatek v českobudějovické obraně znamená vyrovnání! Přerovští utekli dva na nikoho. Samostatné zakončení na sebe vzal RADEK ČÍP, který nadvakrát doťukl kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Darek Hejcman.
    54:16 Radek ČÍP - 2:2
     
    55:46
    Adam Raška se znovu objevil v poměrně dobré šanci. Tentokrát se vehementně snažil nacpat před branku a odtud zakončit. Na poslední chvíli ho od zakončení odstavil jeden z přerovských hráčů, který se společně s domácím útočníkem stihl vrátit.
     
    57:20
    David Gilbert pálil ze stejného místa rovnou dvakrát. Stál zhruba dva metry od branky, kam se k němu kotouč dvakrát vrátil. V obou střeleckých případech trefil jen Petráskův beton.
     
    58:03
    Jiří Šimánek stál šikovně před brankou a čekal, zda se k němu kotouč odrazí. Odrazil. Zkušený českobudějovický hráč si ho srovnal na hůl a z otočky vystřelil. Bohužel pro něj mimo horní tyč.
     
    59:45
    Po vhazování se kotouč v útočné třetině Motoru dostal na modrou čáru, kde stál Conor Allen. Ten si pak hledal střeleckou pozici, ale jeden z přerovských obránců ho svým pohybem ze střeleckého úhlu vytlačil. Allenova střela tak míří mimo brankovou konstrukci, a to výrazně.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:56
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Prodloužení nemělo dlouhého trvání. Motor ho poté, co David Gilbert poslal přihrávku před branku na MARTINA NOVÁKA, který rychle zakončil z bekehndu, převrátil na svou stranu. Asistence: David Gilbert, Ivan Lytvynov.
    60:56 Martin NOVÁK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Přerov si z jihu Čech odváží alespoň jeden bod, který si vystřelil chvíli před koncem základní hrací doby. Utkání dnes nebylo bůhvíjak pohledné, dělba bodů se ale zdá být spravedlivá. (19:57:47)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Prokeš (Vydarený, Michnáč), 36. Z. Doležal (Lytvynov, Strmeň), 61. M. Novák (Gilbert, Lytvynov) – 47. Navrátil (T. Doležal), 55. Číp (Hejcman)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Klouček) – Pýcha, Allen, Vydarený, Suchánek, Lytvynov – Babka, Christov, Venkrbec – Holec, Šimánek, J. Kloz – Z. Doležal, M. Novák, Gilbert – Endál, Michnáč, Raška I – Prokeš, Beránek.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Klimeš) – Weinhold, Zbořil, Kubeš, Krisl, Forman, Šnajnar, Dřímal – Berger, Hejcman, Číp – T. Doležal, Popelka, Navrátil – Kočica, Moučka, Š. Kratochvil – Matěj Svoboda, Süss, F. Dvořák.

    Rozhodčí: Skopal, Jaroš – Kreuzer, Sedláček
    thejrc.org